Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gardūs žaliavalgiški patiekalai

„Mocarelos“ užkandėlė
Redakcijos archyv. / „Mocarelos“ užkandėlė
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Pavasarį ypač aktuali tampa sveika mityba, o ir maitintis visavertiškai daug paprasčiau, nes ima augti salotos ir visa gausa daržovių. Kviečiame pasigaminti keletą itin sveikų ir skanių patiekalų.

„Mocarelos“ užkandėlė

Jums reikės: 200 g anakardžių, 1 šaukšto citrinų sulčių, žiupsnelio garstyčių miltelių, 2 vidutinio dydžio pomidorų, saujelės šviežių bazilikų lapelių, žiupsnelio druskos.

  • Anakardžius pamirkykite 2 val., perplaukite ir suberkite į elektrinį smulkintuvą.
  • Supilkite citrinų sultis, suberkite garstyčių miltelius, pagal skonį pasūdykite. Įpilkite šlakelį vandens.Tik nepadauginkite – masė turi būti tiršta.
  • Susmulkinkite ir formuokite „mocarelos“ rutuliukus.
  • Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Ant kiekvieno dėkite po rutuliuką „mocarelos“, apibarstykite bazilikų lapeliais ir apšlakstykite mėgstamu padažu.

Smidrų ir morkų „varškės“ suktiniai

Redakcijos archyv./Smidrų ir morkų „varškės“ suktiniai
Redakcijos archyv./Smidrų ir morkų „varškės“ suktiniai

Jums reikės: 6 špinatų lapų, 4–5 smidrų, 1 vidutinio dydžio morkos, 1,5 stiklinės moliūgų sėklų, 4 saulėje džiovintų pomidorų, 4 šakelių gelsvių, 2 šaukštų sezamų sėklų, 2 šaukštų džiovintų svogūnų, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 skiltelės česnako, žiupsnelio druskos.

  • Nuluptą morką ir smidrus susmulkinkite S formos peiliuku.
  • Džiovintus pomidorus 2 valandas pamirkykite, perplaukite ir susmulkinkite elektriniu trintuvu.
  • Moliūgų sėklas kelias valandas pamirkykite, nusausinkite ir smulkinkite, kol taps biria mase.
  • Sezamų sėklas sumalkite kavamale ir įmaišykite į jas šaukštą alyvuogių aliejaus.
  • Sezamų pastą sumaišykite su morkų ir smidrų mase, smulkintais džiovintais pomidorais.
  • „Varškę“ pagardinkite trintu česnaku, smulkintais gelsvių lapeliais, džiovintais svogūnais, citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite.
  • Šaukštą „varškės“ dėkite ant špinato lapo ir suvyniokite suktinuką.

„Krabų lazdelės“

Redakcijos archyv./„Krabų lazdelės“
Redakcijos archyv./„Krabų lazdelės“

Jums reikės: 1 jūrų dumblių lakšto, 100 g anakardžių, 3 šaukštų „krabų“ masės, 1 šaukštelis citrinų sulčių, žiupsnelio garstyčių miltelių, žiupsnelio druskos.

„Krabų“ masė. Saują jūros kopūstų 2 valandas pamirkykite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Tada 2 val. fermentuokite iš 1 smulkinto laurų lapo, kelių kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių ir šaukšto citrinų sulčių paruoštame marinate. Galite pagal skonį pasūdyti.

  • Anakardžius 2 val. pamirkykite, perplaukite ir berkite į elektrinį smulkintuvą. Į jį supilkite citrinų sultis, suberkite garstyčių miltelius, druską. Sutrinkite iki vientisos masės.
  • Jūrų dumblių lakštą sukarpykite trim lygiomis dalimis. Ant kiekvieno lapelio tepkite po sluoksnį anakardžių užtepo ir „krabų“ masės. Susukite į ritinėlius.
  • Patiekite su česnakiniu anakardžių majonezu. Su lazdelėmis taip pat dera įvairūs žalumynai ir daržovės. Derinkite pagal sezoną: pavasarį – su šviežiais salotų lapais, traškiais smidrais, ridikėliais. Vasarą – su šviežiais agurkais, pomidorais, rudenį bei žiemą – su mėgstamų šakninių daržovių šiaudeliais.

Rūkyto „sūrio“ salotos

Redakcijos archyv./Rūkyto „sūrio“ salotos
Redakcijos archyv./Rūkyto „sūrio“ salotos

Jums reikės: pusės stiklinės saulėgrąžų, pusės stiklinės anakardžių; 6 saulėje džiovintų pomidorų, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukšto rūkytų paprikų miltelių, 1 šaukštelio džiovintų smulkintų česnakų, saujos šviežių pavasario salotų, saujos špinatų, 6 ridikėlių, 1 saliero lapkočio su lapais, žiupsnelio druskos.

  • Saulėgrąžas, anakardžius ir saulėje džiovintus pomidorus kelias valandas pamirkykite. Perplaukite, nuvarvinkite ir su dūmine paprika, česnakais suberkite į elektrinį smulkintuvą. Įpilkite citrinų sulčių. Pagal skonį pasūdykite ir sutrinkite.
  • Iš masės suformuokite „rūkyto sūrio“ rutuliukus.
  • Salotų ir špinatų lapelius nuplaukite, nuvarvinkite ir gražiai išdėliokite lėkštėje.
  • Saliero lapkotį susmulkinkite ir suberkite ant salotų, jo lapus gražiai išdėliokite.
  • Ridikėlius sutarkuokite ir taip pat suberkite ant salotų.
  • Ant salotų viršaus dėkite „sūrio“ rutuliukus.
  • Tiekite su mėgstamu padažu.

Daugiau žaliavalgiškų receptų rasite knygoje „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“.

Receptai
Receptas: Žaliavalgiški blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 6 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 500.00 g
Bananai: 3.00 g
Saldžiavaisio pupmedžio milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat įdėkite ir kelis bananus, pora šaukštelių saldžiavaisio pupmedžio miltelių ir viską susmulkinkite iki vientisos masės.
  2. Formuokite plonus blynelius ir pašaukite į džiovyklę 6 val.
  3. Į blynelių vidų galima įvynioti bananą. Valgykite su trintomis uogomis arba su kuo mėgstate.

Recepto autorė Agnė Putinienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Receptai
Receptas: Šviežios brokolių ir pomidorų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (žiedų)
Pomidorai: 100.00 g (vyšninių)
Aliejus: 1.00 st. (¼ - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir žiupsnelis žievelės - padažui)
Kokosas: 1.00 valg. š. (aliejaus arba kokoso žiedų padažo salotoms - padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų - padažui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (smulkinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite brokolius ir vyšninius pomidoriukus ir sumaišykite dubenyje.
  2. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Įmaišykite du arbatinius šaukštelius dižono garstyčių, kokoso aliejaus, pipirų ir druskos. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Užpilkite padažą ant brokolių ir pomidoriukų, gerai išmaišykite ir palikite salotas šaldytuve gerai valandai.
  4. Prieš valgydami užberkite smulkintų riešutų ir šviežio baziliko.
Receptai
Receptas: Morkų salotos su obuoliais ir imbieru
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Imbieras: 2.00 valg. š. (trinto)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (1/4 arba migdolų)
Actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
  1. Plonais šiaudeliais susmulkinkite (arba sutrinkite stambia trintuve) morkas ir obuolį.
  2. Nuvalykite imbiero šaknį ir sutrinkite stambia trintuve. Supjaustykite svogūnus. Dėkite viską į dubenį ir pridėkite riešutų.
  3. Užpilui sumaišykie actą, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, druską bei pipirus.
  4. Apipilkite salotas užpilu ir leiskite kiek pastovėti.
Receptai
Receptas: Žaliosios bolivinių balandų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vienas brokolio žiedynas)
Ridikėliai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Bolivines balandas išvirkite pagal skonį pasūdytame vandenyje.
  2. Brokolį trumpai apvirkite arba ištroškinkite garuose. Leiskite atvėsti. Susmulkinkite.
  3. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis. Fetą supjaustykite kubeliais.
  4. Į lėkštę dėkite bolivines balandas, ant viršaus gražiai išdėliokite daržoves bei sūrį.
  5. Salotas patiekite apšlakstytas pikantišku žalumynų užpilu .
Receptai
Receptas: Salotos su ropėmis ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (1-2)
Morkos: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 15.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį arba majonezas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite obuolius, morką, ropę supjaustykite šiaudeliais.
  2. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais bei majonezu ar grietine. Papuoškite žalumynais.
Receptai
Receptas: Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ridikėliai: 40.00 g (puselėmis)
Agurkai: 30.00 g (griežinėliais)
Cukinijos: 30.00 g (juostelėmis)
Actas: 30.00 g (ryžių)
Gervuogės: 20.00 g (puselėmis)
Sultenės: 20.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š. (arba 10g)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (skrudintų sezamų sėklų aliejus - 2 g arba 1/3 arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (2 g su mažiau natrio)
Aguonos: 2.00 g (½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis.
  2. Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos pamarinuokite 10–12 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas skrudintų moliūgų sėklų ir bazilikų pesto padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                                                                                                                      Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

 

Receptai
Receptas: Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 70.00 g (kubeliais)
Mangas: 40.00 g (kubeliais)
Burokėliai: 30.00 g (lapai)
Graikiniai riešutai: 16.00 g
Kalendros: 10.00 g
Aitrioji paprika: 4.00 g (griežinėliais)
Aguonos: 2.00 g (arba ½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.

Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt