Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gurmaniškai vakarienei

Ant laužo keptos krevetės
Shutterstock nuotr. / Vėrinukai su krevetėmis
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kai įprasti skoniai nusibosta, metas gurmaniškai vakarienei.

Vėrinukai su krevetėmis

Jums reikės: 200 g karališkųjų krevečių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, skiltelės česnako, raudonojo svogūno, žaliosios citrinos, saujelės šviežių bazilikų lapelių, ryšulėlio svogūnų laiškų, pagal skonį balzaminio padažo.

Marinatui: 90 ml medaus, šaukšto tarkuoto imbiero, 3 šaukštų sojų padažo, 2 šaukštų obuolių acto, 2 šaukštelių rudojo cukraus.

  • Krevetes nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumeskite į plokščią, tinkamą marinuoti dubenį.
  • Česnako skiltelę nulupkite, smulkiai sukapokite.
  • Raudonąjį svogūną nulupkite, taip pat susmulkinkite.
  • Nuplautus svogūnų laiškus sukapokite.
  • Visas daržoves berkite ant krevečių, pagal skonį užspauskite žaliosios citrinos sulčių, berkite nutarkuotos citrinos žievelių ir gautu mišiniu įtrinkite krevetes.
  • Iš vonelėje virš garų lydyto medaus, tarkuoto imbiero, sojų padažo, obuolių acto ir rudojo cukraus paruoškite užpilą, juo apliekite krevetes.
  • Krevetes marinuokite šaldytuve per naktį, tada iškepkite ant didelės liepsnos keptuvėje arba suverkite ant vandenyje mirkytų medinių iešmelių ir kepkite ant laužo.
  • Tiekite su žaliosios citrinos griežinėliais, balazminiu padažu ir bazilikų lapeliais.

Įdarytos cukinijos

Fotolia nuotr./Įdarytos cukinijų puselės
Fotolia nuotr./Įdarytos cukinijų puselės

Jums reikės: vidutinio dydžio cukinijos, po 200 g riebaus varškės sūrio ir maskarponės, 2 šaukštų maltų riešutų, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų grietinės, šaukšto kaparėlių, pusės stiklinės džiūvėsėlių, šaukštelio džiovintų raudonėlių, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, šaukšto aliejaus, pagal skonį balzaminio padažo.

  • Cukiniją nuplaukite, galus nupjaukite, minkštimą išskobkite ir susmulkinkite, o vidų pabarstykite druska ir pipirais.
  • Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumaišykite su aliejumi, kapotais kaparėliais.
  • Gautu mišiniu iš visų pusių labai gerai įtrinkite varškės sūrį ir, pusvalandį pamarinavę, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Smulkintą cukinijos minkštimą, kapotus raudonėlius, grietinę ir riešutus giliame dubenėlyje sumaišykite su džiūvėsėliais, įdarą pagal skonį pasūdykite ir įdarykite cukinijas.
  • Ant viršaus krėskite maskarponės, berkite marinuotų varškės sūrio kubelių.
  • Įdarytas cukinijas dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  • Tiekite apšlakstę balzaminiu padažu.

Pikantiška pomidorų sriuba

Vida Press nuotr./Pikantiška pomidorų sriuba
Vida Press nuotr./Pikantiška pomidorų sriuba

Jums reikės: 300 g pomidorų, 2 skiltelių česnako, 3 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, didelės morkos, 2 svogūnų, šaukšto balzaminio acto, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 300 ml natūralaus daržovių sultinio, kelių riekelių itališkos duonos čiabatos, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos.

  • Pomidorus nuplaukite, kryžmai įpjovę viršūnėles, perliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Jei pomidorų sėklos didelės, jas iškrapštykite, o minkštimą susmulkinkite.
  • Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol pagels.
  • Į keptuvę suberkite smulkintus svogūnus, sukrėskite tarkuotas morkas, pomidorų gabalėlius, supilkite balzaminį actą, įberkite žiupsnelį cukraus ir troškinkite, kol pomidorai suminkštės.
  • Supilkite sultinį, suberkite kapotus saulėje džiovintus pomidorus ir, šiek tiek pakaitinusi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Sriubą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir išpilstykite į lėkštes.
  • Tiekite su orkaitėje skurdintais baltos duonos kubeliais ir aitriosiomis paprikomis.

Vegetariškos tortilijos

Jums reikės: 3 tortilijų papločių, šaukštelio kuminų, pagal skonį druskos, gabalėlio aitriosios paprikos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 100 g grietinės, šaukšto krienų, 2 pomidorų, 2 skiltelės česnako, ilgavaisio agurko, raudonos saldžiosios paprikos, saliero lapkočio, kelių salotų lapelių, šaukšto kapotų petražolių, avokado, svogūno.

  • Pomidorus, agurką, saldžiąją papriką ir saliero lapkotį smulkiai supjaustykite ir suberkite į gilų dubenį.
  • Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite.
  • Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite.
  • Prieskonius berkite ant daržovių, ten pat suberkite sausoje keptuvėje skrudintus maltus kuminus, sukrėskite grietinę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite krienais, petražolėmis ir labai gerai išmaišykite.
  • Avokadą ir svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumeskite į plakti skirtą indą ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite, galite pagardinti žiupsneliu cukraus.
  • Ant orkaitėje pašildytų tortilijų lakštų tepkite avokadų padažo, klokite po salotų lapą, berkite daržovių, papločius dailiai susukite ir patiekite.

Receptas: Pikantiški keksiukai su čederiu
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (3 - 4)
Čederio sūris: 250.00 g (stiklinė tarkuoto)
Miltai: 1.00 st. (1,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 1.00 st. (natūralus)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 50.00 ml (moliūgų sėklų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Moliūgo sėklos: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sukrėskite tarkuotas morkas, suberkite pusę tarkuoto sūrio, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai sumaišykite.

2. Kitame inde kiaušinius suplakite su jogurtu bei aliejumi. Masę supilkite į miltų ir morkų mišinį, gerai išmaišykite.

3. Gautą masę sukrėskite į keksiukų formeles (iki viršaus turi likti 2 cm), ant viršaus užberkite likusio sūrio, moliūgų sėklų. Kepkite ik 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Receptas: Nelukštentos krevetės su aštriu padažu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 800.00 g (šviežios, nelukštentos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 3.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite 3–4 min. (kol pasikeis kiautų spalva).

2. Geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuokite, iš vaisiaus išspauskite sultis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Česnakus sugrūskite. Viską sudėkite į keptuvę su krevetėmis, suberkite petražoles ir išmaišykite.

3. Krevetes patiekite karštas su balta duona (labai tinka šviežias prancūziškas batonas).

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Karališkosios krevetės su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Vynas: 240.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 6.00 valg. š.
Krevetės: 450.00 g (šaldytos tigrinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Lakštiniai: pakelis 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus.

2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos. Supilkite vyną, sudėkite tigrines krevetes ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Sudėkite likusį sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštas krevetes su vyno padažu supilkite ant išvirtų makaronų.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Ant laužo keptos krevetės
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 1.00 vnt. (pakuotė didelių šviežių arba šaldytų nelukštentų)
Kmynai: 1.00 valg. š. (0,5)
Kalendros: 1.00 valg. š. (0,5)
Pankolis: 1.00 valg. š. (0,5 sėklų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Česnakai: 4.00 skiltelės (krevečių marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - krevečių marinatui)
Austrių padažas: (krevečių marinatui) 1.00 valg. š.
Mangų padažas: (aitraus - krevečių marinatui) 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (tamsaus - krevečių marinatui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (krevečių marinatui)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje paskrudinkite visas sėklas ir smulkintą aitriąją papriką. Kai atvės, sumalkite kavamale ir gautu prieskonių mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas krevetes.
  2. Iš marinato sudedamųjų dalių paruoštu užpilu apliekite į dubenį sudėtas krevetes. Marinuokite per naktį.
  3. Krevetes suverkite ant vandenyje mirkytų iešmelių ir kepkite 3–5 min., kol lengvai apskrus.
  4. Neperkepkite, nes krevetės išdžius. Valgykite su šviežiomis daržovėmis ir mangų padažu. Jį paruošite smulkintą mangą iki vientisos masės išplakusi su nedideliu smulkintu svogūnu, pusės apelsino sultimis ir žiupsneliu aitriųjų paprikų. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptas: Krevetės su tekila
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
Tekila: 2.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 5.00 g (smulkintas raudonasis pipiras (nebūtinai))
Kaip gaminti
  1. Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę.
  2. Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą.
  3. Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio išgaruos, krevetės bus rožinės ir blizgės.
Receptas: Pikantiški baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (4 - 5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 vnt. (trečdalis čili)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais (nenulupkite), apibarstykite druska ir palikite 30 min pastovėti.
  2. Nušluostykite servetėle. Imbierą, česnaką ir čili pipirą susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis, aliejumi ir medumi.
  3. Įberkite druskos, pipirų, sezamų, mėgstamų žolelių.
  4. Baklažanus sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, apipilkite padažu ir ~10 min kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Receptas: Krevetės baltojo vyno padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 10.00 g
Vynas: 50.00 ml (baltojo)
Krevetės: 200.00 g (virtų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Išlydykite sviestą keptuvėje.
  2. Įdėkite į jį grietinės. Kai jis suskystės, įpilkite vyno ir įberkite prieskonių (česnakų, krapų, čiobreliųai, pipirų). Viskam užvirus, sukrėskite krevetes ir truputį pakaitinkite. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

 

Receptas: Indiškos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krevetes išvalykite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
  5. Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptas: Pikantiški kiaulienos iešmeliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinės)
Paprikos: 3.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis pagal poreikį)
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir marinatui)
Česnakai: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Kiviai: 2.00 vnt. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - marinatui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais, kad būtų lengva mauti ant iešmelių. Apšlakstykite aliejumi, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, česnakų milteliais, druska ir žolelių mišiniu. Palikite 1 valandai marinuotis.
  2. Kivius nulupkite ir susmulkinkite burokine trintuve. Suberkite į juos čiobrelius, pipirus, druską. 
  3. Kiaulieną gerai nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite maždaug vienodais gabalėliais. Sukrėskite ant jos kivių ir prieskonių mišinį, išmaišykite ir palikite maždaug valandai marinuotis.
  4. Išsimarinavusią mėsą bei paprikas suverkite ant iešmelių ir dėkite ant grotelių. Pridenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. (priklausomai nuo mėsos gabalėlių dydžio). Tada foliją nuimkite dar ir leiskite paskrusti apie 10 min.
  5. Ant iešmelių galite verti ne vien paprikas, bet ir kitokias daržoves: puikiai tinka cukinijos, baklažanai, pastarnokai, saldžiosios ar įprastos bulvės, svogūnai. Improvizuokite, kaip tik patinka. Visas daržoves galite ruošti taip pat, kaip paprikas.
Kiaulienos iešmelius patiekite su keptomis bulvytėmis arba ryžiais, šviežių daržovių salotomis ir barbekiu padažu .
Receptas: Pikantiški šonkauliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g ((šonkaulių))
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. ((kapoti))
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Spanguolės: 0.50 st. ((padažui))
Obuoliai: 2.00 vnt. ((padažui))
Svogūnai: 1.00 vnt. ((padažui))
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. ((padažui))
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. ((padažui))
Imbieras: 1.00 vnt. ((padažui, nedidelis gabalėlis imbiero šaknies))
Apelsinai: 0.50 vnt. ((padažui, reikės pusės apelsino sulčių ir šaukšto nutarkuotų apelsino žievelių))
Vyšnios: 1.00 sauja ((padažui))
Kaip gaminti
  1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais.
  2. Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir marinuokite bent 2 val.
  3. Marinuotus šonkauliukus dėkite ant grotelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
  4. Paruoškite padažą: obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir suberkite į puodą su smulkintais svogūnais, spanguolėmis, apelsino žievelėmis ir sutarkuotu imbiero gabalėliu. Supilkite apelsino sultis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 15 min., kol gausite tyrę. Tada suberkite cukrų, vyšnias, pagal skonį padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išplakite elektriniu plakikliu.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Iškylos salotos

Iškylos salotos

Skaitysiu vėliau
Verdame virtinius

Verdame virtinius

Skaitysiu vėliau
Braškės jau prisirpo!

Braškės jau prisirpo!

Skaitysiu vėliau
Vakarienei – sriubos

Vakarienei – sriubos

Skaitysiu vėliau
Tiesiai iš keptuvės

Tiesiai iš keptuvės

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt