Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Įdarytos bulvės – karališkas patiekalas

Įdarytos bulvės
Fotolia nuotr. / Įdarytos bulvės
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Nepelnytai pamiršome bulves – pats laikas pasigaminti patiekalų iš jų. Šį kartą siūlome bulves įdaryti ir iškepti orkaitėje. Pagaminsite greitai, bet mėgautis norėsite kiek įmanoma ilgiau – jos tokios skanios!

Su rūkyta lašiša ir garstyčiomis

Jums reikės: 4 bulvių, 25 g sviesto, 200 g lašišos, 2 šaukštų šviežių žirnelių, šaukšto garstyčių, puodelio tarkuoto sūrio, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Dėkite į skardą ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės. Išimkite ir palikite atvėsti.
  • Lašišą susmulkinkite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite pusę sviesto, suberkite lašišą ir maišydama pakepinkite, iki ji taps šviesios spalvos.
  • Atsargiai nepažeisdama sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su sviestu, garstyčiomis, lašiša ir žirneliais.
  • Dėkite masės į bulvių puseles, užberkite sūrio ir kepkite 10–15 minučių.

Su kiaušiniais

Fotolia nuotr./Bulvių laiveliai
Fotolia nuotr./Bulvių laiveliai

Jums reikės: 2 didelių bulvių, mažo svogūno, 4 mažų kiaušinių, 3–4 skiltelių česnako, 100 g tarkuoto sūrio, 2 šaukštų aliejaus arba 15 g sviesto, pagal skonį aitriųjų paprikų, druskos ir pipirų, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi. Bulves nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, subadykite šakute ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės.
  • Išimkite ir palikite atvėsti.
  • Svogūną susmulkinkite, česnakus sutraiškykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ar sviesto, suberkite svogūnus ir kepkite, iki jie taps skaidrūs. Sukrėskite česnakus, aitriąsias paprikas, išmaišykite ir dar pakepinkite apie 5 minutes.
  • Atsargiai nepažeisdamos sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su sūriu, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Dėkite masės į bulvių puseles ir paspauskite, padarydamos įdubą kiaušiniui. Įmuškite po kiaušinį į puselę ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 minučių. Tiekite su šviesia duona ir pomidorais.

Su malta jautiena

Fotolia nuotr./Įdarytos bulvės su jautiena
Fotolia nuotr./Įdarytos bulvės su jautiena

Jums reikės: 4 didelių bulvių, 2 skiltelių česnako, svogūno, 100 g pievagrybių, 100 g jautienos faršo, 150 g tarkuoto sūrio, pagal skonį prieskonių maltai mėsai, šviežių rozmarinų, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Bulves nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, subadykite šakute ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės. Išimkite ir palikite atvėsti
  • Svogūną susmulkinkite, česnakus sutraiškykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite, iki taps skaidrūs. Sukrėskite česnaką, išmaišykite ir dar pakepinkite apie 3 minutes. Susmulkinkite grybus ir sudėkite į keptuvę su faršu. Išmaišykite, įberkite prieskonių ir kepinkite 6–8 minutes.
  • Atsargiai nepažeisdamos sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su mėsa. Dėkite masės į bulves, užberkite sūrio ir šaukite į orkaitę. Kepkite 25 minutes. Tiekite su pomidorų salotomis, užbarsčiusi kapotų rozmarinų.

Su rūkytos dešros griežinėliais

Jums reikės: 5–6 bulvių, pagal skonį rūkytos dešros, 100 g sviesto, 100–150 g tarkuoto sūrio, 1–2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir pipirų, šviežių bazilikų, aliejaus kepimo indui ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi.
  • Bulves nuplaukite ir ne iki galo spausdama peilį supjaustykite griežinėliais (jie turi laikytis ant pagrindo). Į tarpelius įsprauskite po rūkytos dešros griežinėlį. Sudėkite į kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ir apšlakstykite bulves. Užberkite kapotų česnakų. Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Kepimo indą apgaubkite folija, sandariai užspauskite kraštus. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Atsargiai nuimkite foliją, pabarstykite bulves tarkuotu sūriu ir dar kepkite 10–15 minučių. Tiekite pabarsčiusi kapotais bazilikais.
Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir sūriais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelių)
Baltųjų pelėsių sūris 150.00 g
Varškės sūris: 200.00 g (riebaus)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (saujelė)
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bazilikai: 2.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Gražgarstės: 30.00 g (kelios saujelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje.

2. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą iki vientisos masės išsukite su kapotais bazilikais ir trintais česnakais. Žalumynų sviestą pagal skonį pasūdykite.

3. Bulvių viduriukus ištepkite paruoštu žalumynų sviestu. 

4. Į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrių, ant viršaus berkite po truputį tarkuoto brandinto sūrio.

5. Bulves pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 min., iki sūriai pradės lydytis.

6. Tiekite su gražgarstės lapeliais, ant kiekvienos užbarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintų graikinių riešutų.

Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelės)
Varškė: 350.00 g
Grietinė: 100.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Krapai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės)
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Lašiša: 50.00 g (papuošimui)
Kumpis: 4.00 riekės (papuošimui)
Paprikos: 50.00 g (kubeliais supjaustytų įvairių spalvų papuošimui)
Kaip gaminti

1. Gerai nuplautas bulves įpjaukite kryžmai, kiekvieną bulvę atskirai suvyniokite į foliją ir 50 min. kepkite orkaitėje.

2. Paruoškite įdarą: varškę išsukite su grietine, garstyčiomis ir prieskoniais. Įdėkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą pomidorą, susmulkintus svogūnų laiškus. Dar kartą gerai išmaišykite ir įdarykite iškepusias bulves.

3. Kiekvieną bulvę puoškite vis kitaip. Tap paruoštos bulvės skanios ir šaltos, ir karštos.

Receptai
Receptas: Įmantriai įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (dideli, saulėje džiovinti pomidorai aliejuje)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g (sauja)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo.

3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine.

4. Į kiekvieną bulvę dėkite įdaro, tada po gerai nuvarvintą saulėje džiovintą pomidorą, įberkite pipirų ir graikinių riešutų.

5. Įdarytas bulves dėkite į skardą ir užberkite tarkuotos macarelos. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Faršu įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės)
Faršas: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų – pagal skonį)
Sūris: 50.00 g
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, sutrinkite česnako skilteles, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai viską sumaišykite.
  2. Bulvių vidų išskobkite, padarykite lyg laivelius ir įdarykite faršu.
  3. Sutarkuotą fermentinį sūrį sumaišykite su smulkintais krapais ir užberkite ant faršo.
  4. Pašaukite įdarytas bulves į įkaitintą iki 170 °C orkaitę, kepkite apie 35–45 minutes.
  5. Tiekite su salotomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Violeta Žurauskienė

Receptai
Receptas: Silke įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Porai: 1.00 vnt. (pusė)
Silkė: 1.00 vnt. (sūdytos silkės filė)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite silkės įdarą. Svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite, kol taps skaidrūs. Suberkite sutarkuotą morką, plonais griežinėliais supjaustytą porą ir dar keletą minučių pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Sumaišykite daržoves, nedideliais gabalėliais supjaustytą silkės filė ir šaukštą majonezo. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į silkės įdarą.
  5. Paruoštu silkės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Receptai
Receptas: Pikantiška varške įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Varškė: 200.00 g
Grietinėlė: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol taps skaidrus. Sumaišykite su varške, grietinėle, trintu česnaku. Pagardinkite žiupsneliu džiovinto baziliko, druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles.
  5. Paruošta varškės mase pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Receptai
Receptas: Šonine įdarytos bulvės
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šalto rūkymo šoninė: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 100.00 g
Grietinėlė: 65.00 ml
Paprikos: 4.00 g (malta rūkyta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol jos kepa, paruoškite šoninės įdarą. Supjaustykite šoninę nedideliais gabalėliais ir pakepinkite. Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol taps skaidrūs. Išimkite iš keptuvės, nusausinkite riebalus ir atvėsinkite. Sumaišykite su rikota, grietinėle. Pagardinkite malta rūkyta paprika, druska ir pipirais.
  4. Iškepusias bulves šiek tiek atvėsinkite. Nupjaukite jų viršūnėles ir išskobkite bulves, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į šoninės įdarą.
  5. Paruoštu šoninės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Tiekite karštas. Skanaus!
Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelių)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml (šlakelis)
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (šaldytų)
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (liesos)
Sūris: 80.00 g (puskiečio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Neskustas bulves gerai nušveiskite po tekančio vandens srove. Aptepkite aliejumi.
  3. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 50 min. kepkite orkaitėje.
  4. Pasiruoškite įdarą.
  5. Į puodą sudėkite brokolinius kopūstus ir užpilkite tiek vandens, kad apsmetų daržoves. Kai užvirs, pavirkite 3 minutes.
  6. Nupilkite vandenį ir sutrinkite brokolinius kopūstus. Paskui supilkite į juos grietinėlę, įberkite maltos aitriosios paprikos ir druskos ir viską gerai išmaišykite.
  7. Iškepusias bulves išimkite iš orkaitės. Orkaitės neišjunkite!
  8. Kiekvieną bulvę perpjaukite ir išimkite dalį jos minkštimo.
  9. Į išskobtus lovelius dėkite trintų brokolinių kopūstų masės.
  10. Ant įdarytų bulvių berkite smulkiai sutarkuoto sūrio.
  11. Viską dar 10 min. pakepkite orkaitėje.

Receptą atsiuntė Gintarė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt