Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Idėja pietums – netikras zuikis

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“
zaidziamevirtuve.blogspot.com nuotr. / Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Turite faršo, tačiau atsibodo kepti kotletus? Išbandykite mūsų siūlomus netikro zuikio receptus. Skanaus, mielieji!

Kaip suteikti faršui nepakartojamo skonio, rasite straipsnyje Kulinarinės idėjos: kaip paruošti įvairaus skonio mėsos faršo. 

O dabar – prie darbo! 

Receptai
Receptas: Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Neriebi malta mėsa (recepte: jautienos kumpis, kiaulienos išpjova, keli gabaliukai kalakutienos) 700.00 g
Cukinijos: 300.00 g
Salierai: 3.00 vnt. (3-4 kotai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3-4 skiltelės)
Sviestas: 20.00 g (20-30 g)
Petražolės: 4.00 vnt. (4-5 šakelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Migdolai: 100.00 g (smulkinti)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas kietasis)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (neaštrios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai grūsti)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies.

2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.

3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu. Gautą vienalytę masę supilkite į mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai viską išmaišykite.

4. Faršą sudėkite į pateptas aliejumi formas, ant viršaus uždėkite ir prispauskite petražolių lapelius. (P. S. Viršų patepkite aliejumi arba galite padaryti mišinį iš šaukštelio garstyčių, sojų padažo, skysto medaus ir citrinos sulčių. Taip pat galima viršų patepti šaukšteliu majonezo ir pabarstyti saldžiųjų paprikų milteliais.)

5. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių.

6. Netikrą zuikį galite patiekti ir karštą ir šaltą.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Receptai
Receptas: Kalakutienos „duona“ su sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 5.00 g (malti)
Špinatai: 200.00 g (gali būti šaldyti)
Faršas: 1.00 kg (kalakutienos)
Džiūvėsiai: 50.00 g (malti)
Vištienos sultinys: 60.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vusterio padažas 2.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g (arba bet kuris kitas mėgstamas sūris)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite.

2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite kalakutienos faršą, suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, supilkite vištienos sultinį, Vusterio padažą. Viską gerai sumaišykite.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pusę masės perkelkite į kepimo formą ir pabarstykite mėgstamu sūriu. Ant viršaus sudėkite likusią faršo dalį.

4. Kepkite 1 val. 15 min. Patiekite karštą. Skanaukite su šviežiomis daržovėmis.

Kulinaro patarimas. Lieknėjantys kalakutienos „duoną“ gali kepti be sūrio. Jį keiskite mėgstamomis daržovėmis.

Plačiau skaitykite: Kulinarinė pamokėlė: ruošiame kalakutienos „duoną“ su sūriu

Receptai
Receptas: Netikras zuikis su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Faršas: 700.00 g (700 - 800 kiaulienos)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4 - kietai virti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mišinys pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Į aliejumi pašlakstytą pailgą kepimo formą dėkite trečdalį faršo, tada eile sudėkite luptus kiaušinius. Kiaušinius apdėkite paruoštu faršu.

2. Ant viršaus sudėkite likusį faršą. Viršų gerai rankomis apspauskite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40–45 minutes, kol gražiai apskrus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Netikras zuikis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1/4 puodelio smulkiai sukapotų)
Salierai: 1.00 vnt. (šakniagumbiai 1/4 puodelio smulkiai sutarkuotų)
Pomidorų padažas: 1.00 st. (1/4)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (1/4 maltų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus mėsą, sudėkite į elektrinio maišiklio indą ir, įjungus mažiausią greitį, sutrinkite.

2. Į paruoštą tyrę sudėkite maltą mėsą ir maišikliu arba rankomis išminkykite vienalytę masę. Suformuokite dailų kepaliuką ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 val.

3. Šį patiekalą skanu valgyti ir karštą, ir šaltą. Tinka sumuštiniams.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Netikras zuikis su žaliosiomis alyvuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 700.00 g (700 - 800 malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Batonas: 3.00 riekės (3 - 4)
Grietinėlė: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 st. (0,5 žalių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (smulkinti švieži arba džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną nestambiai sutarkuokite (bet ir ne pačia smulkiausia tarka). Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų. Į maltą veršieną sudėkite batono ir grietinėlės masę, tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite rozmarinus, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Geriausia, jei masę apie 10 minučių paplaktumėte elektiniu plaktuvu.

2. Į paruoštą mėsos masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite, kad nesusitrintų. Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlakstytą formą, apšlakstykite patį zuikį ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1–1,5 valandos.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė


Dar daugiau puikių receptų rasite štai ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt