Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Idėja vakarienei – keptos bulvės

Orkaitėje keptos bulvės
Fotolia nuotr. / Orkaitėje keptos bulvės
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Klasika lietuvio virtuvėje – bulvės. O keptos bulvės – studentiškų laikų klasika. Nesunku atspėti, ką šįvakar studijuosime, ar ne?

Siūlome neapsikrauti dideliais receptų tomais, o rinktis laiko patikrintus ir elementarius variantus. O jeigu jie dar pagerinti šonine, faršu ar kiaušiniais, tai jau tikras studento svajonių išsipildymo sapnas!

Receptai
Receptas: Keptos bulvės įdarytos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelių)
Prieskoniai: (bulvių su prieskoniniais žalumynais) 1.00 žiupsnelis
Mėsa: 300.00 g (maltos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio - įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (įdarui)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų - įdarui)
Mėsos prieskoniai: (1 - 1,5 su čiobreliais - įdarui) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite, perpjaukite per vidurį ir išskobkite vidų.
  2. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiuvėsėliais, prieskoniais, smulkintu svogūnu, pasūdykite.
  3. Išskobtas bulvių puseles pabarstykite bulvių prieskoniais su žolelėmis ir paruoštu mėsos įdaru prikimškite bulvių puseles.
  4. Taip paruoštas bulves sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180 C temperatūroje apie 40 min.
  5. Prieš kepant įdarytas bulves pridenkite folija.

Skanaus!

Recepto autorė: Janina Misiūnienė

Receptai
Receptas: Kiaušiniais įdarytos orkaitėje keptos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Špinatai: 50.00 g
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai šaltai rūkytos šoninės)
Sūris: 4.00 sauja (tarkuotas fermentinis)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (maži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelė šviežių)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nuplaukite ir nusausinkite. Galite nuskusti, o jei naudojate šviežias, galite virti ir su odelėmis. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol išvirs. Patikrinti, ar išvirė, galite peiliu ar šakute: jei peilis sminga į bulvę lengvai, vadinasi, jos jau išvirusios. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį. Tuomet iškart puodą su bulvėmis porai sekundžių vėl padėkite ant ugnies ir „nugarinkite“ jas, kad nebūtų pernelyg drėgnos. Bulves iš puodo dėkite ant lėkštės ir atvėsinkite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Perpjaukite bulves išilgai per pusę į dvi dalis ir išskobkite jų vidų taip, kad turėtumėte stabiliai ant pagrindo stovintį bulvinį „dubenėlį“. Aptepkite išskobtas bulves trupučiu aliejaus.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite špinatų lapus ir pakepinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite. Sumaišykite su gabalėliais pjaustyta šonine, pagardinkite druska ir pipirais. Paruoštą daržovių masę paskirstykite į bulvių dubenėlius. Apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir ant viršaus įmuškite po kiaušinį. Kiaušinius apibarstykite dar žiupsneliu druskos ir pipirų.

5. Perkelkite bulvių dubenėlius ant kepimo skardos ir apie 20–30 min. kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol kiaušinis bus norimos konsistencijos.

6. Išimkite iškepusias bulves iš orkaitės, apibarstykite kapotomis petražolėmis ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (10 vnt.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai: (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Bulvės: 10.00 vnt. (mažų)
Šaltai rūkytos šoninės: (plonų juostelių arba kumpio) 10.00 vnt.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Neskustas bulves virkite 15 minučių, nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Apibarstykite druska, pipirais, prieskoniais.
  3. Šoninės juosteles pertepkite garstyčiomis ir medumi.
  4. Šonine apvyniokite bulves bei apriškite jas svogūnų laiškais.
  5. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12-15 minučių.

Recepto autorė: Gintarė

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (mažų)
Kumpis: 5.00 riekės (plonos juostelės šaltai rūkyto kumpio arba šoninės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Neskustas bulves virkite 15 minučių, nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite.

2. Išilgai perpus perpjautas šoninės juosteles patepkite garstyčiomis ir medumi.

3. Šonine apvyniokite bulves.

4. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12–15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Keptos bulvės su varške ir saliamiu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vienodo dydžio)
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 4.00 valg. š. (arba natūralus jogurtas)
Saliamis: 100.00 g
Sviestas: 50.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Krapai: 10.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu, nuplaukite tekančio vandens srove, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Kiekvienoje bulvėje įpjaukite kryžiuką, sudėkite į skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės ir saliamio padažą. Varškę sutrinkite šakute, įmaišykite grietinę arba jogurtą, išspauskite česnaką, suberkite smulkiai kapotus krapus, pagardinkite pipirais, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

4. Pusę saliamio supjaustykite plonais griežinėliais, kitą pusę – kubeliais. Kubeliais pjaustytą dešrą įmaišykite į varškės padažą.

5. Ištraukite bulves iš orkaitės ir spustelėkite iš šonų, kad atsivertų. Pabarstykite druska, uždėkite gabalėlį sviesto. Ant kiekvienos bulvės užkrėskite varškės padažo, ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustyto saliamio.

6. Patiekite su salotų lapais, juodosiomis alyvuogėmis ir raudonojo svogūno griežinėliais.

Receptai
Receptas: Sūriu apkeptos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 500.00 ml (neriebi)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais. Beje, šiam apkepui patartina rinktis nesukrentančias bulves.

2. Stiklinį arba keraminį kepimo indą įtrinkite perpjauta česnako skiltele ir patepkite sviestu. Dėkite sluoksnį bulvių, griežinėliai turėtų persidengti, pabarstykite druska, pipirais, muskatais ir tarkuotu sūriu, vėl dėkite sluoksnį bulvių. Padarykite 3–4 sluoksnius.

3. Puode pakaitinkite grietinėlę ir užpilkite ant bulvių, viršutinis sluoksnis turėtų likti neapsemtas. Jei liko grietinėlės, supilkite ją apkepui baigiant kepti.

4. Kepkite apkepą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 min. Jei pastebėsite, kad viršutinis sluoksnis per greitai skrunda, uždenkite folija.

5. Patiekite bulvių apkepą su šviežių daržovių salotomis arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

 

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 50.00 g (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (miltelių, pagal skonį)
Rozmarinai: 20.00 g (švieži, pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nušveiskite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejumi.

2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su džiūvėsėliais, rozmarinų šakelėmis, druska, pipirais, aitriąja paprika ir užbarstykite ant bulvių.

3. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos veršiena
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (8 - 10 vienodo dydžio)
Veršiena: 400.00 g (400 - 500 malta)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (2 - 3 arba grietinėlė)
Sviestas: 50.00 g (50 - 70)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bulvių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, perpjaukite pusiau ir išskobkite vidų. Pabarstykite bulvių prieskoniais ir sudėkite į aliejumi apšlakstytą kepimo indą.

2. Maltą veršieną sumaišykite su grietine ar grietinėle, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska.

3. Paruoštą faršą sudėkite į bulvių dubenėlius. Ant kiekvienos bulvės uždėkite gabalėlį sviesto.

4. Į kepimo formą įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio, uždenkite folija, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Foliją nuimkite ir kepkite dar 15–20 minučių. Tiekite su sviesto ir grietinės ar grybų padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt