Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Užkandžių idėjos savaitgalio iškylai

Iškyla prie ežero.
Fotolia nuotr. / Iškyla prie ežero.
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

​​​​​​​Savaitgalis žada lepinti gražiais orais, todėl sėdėti namuose būtų tikra nuodėmė. Ruošdamiesi į gamtą ar kelionę, nepamirškite pasiimti užkandžių. Juos gaminkite sveikus, sočius ir, be abejo, patogius valgyti.

Fokačija su pomidoriukais

Jums reikės: 240 ml vandens, šaukštelio (3 g) sausų mielių, 175 g miltų, 175 g kietųjų kviečių miltų, 3 šaukštelių alyvuogių aliejaus, 0,5 šaukštelio rupios jūros druskos, šaukštelio cukraus,

20 mažų vyšninių pomidorų, rozmarinų šakelės, aliejaus fokačijai aptepti.

  • Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje.
  • Miltus ir cukrų suberkite į dubenį, supilkite vandenį ir mieles. Maišykite. Kai masė primins tešlą, supilkite aliejų ir suberkite druską. Išminkykite tešlą, ji turi būti šiek tiek lipni.
  • Suformuokite rutulį, aptepkite aliejumi, dėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje pakilti mažiausiai 2 valandas.
  • Supjaustykite puselėmis pomidoriukus, pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi ir apibarstykite smulkintais rozmarinais.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
  • Pakilusią tešlą dėkite į kepimo formą, išlyginkite. Dėkite ant viršaus pomidoriukus, giliai įspauskite į tešlą.
  • Aptepkite aliejumi ir palikite tešlą pakilti dar 20–30 minučių. Pabarstykite rupia jūros druska ir rozmarinais.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes.

Kulinaro patarimas: vyšninius pomidorus galite pakeisti 25 žaliosiomis alyvuogėmis be kauliukų.

Suktinukai su vištiena

Shutterstock nuotr./Suktinukai su vištiena
Shutterstock nuotr./Suktinukai su vištiena

Jums reikės: 500 g vištienos, 4 mažų svogūnų, 3 skiltelių česnako, 2 šaukštų sojų padažo, šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 0,5 šaukštelio smulkintos aitriosios paprikos, tešlos lakštų „Spring rolls“, druskos pagal skonį, aliejaus kepti.

  • Vištieną susmulkinkite gabaliukais, svogūnus – žiedeliais.
  • Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite česnako skilteles.
  • Dėkite vištieną ir kepinkite 5–6 minutes.
  • Išgriebę česnakus, suberkite visus prieskonius, išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės kaitros 10–15 minučių.
  • Nukaitę, sudėkite svogūnų žiedus ir išmaišykite.
  • Imkite lakštą tešlos, dėkite 1–2 šaukštus vištienos ir susukite tūbelę uždarais galais.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite daug aliejaus ir panardinkite suktinukus.
  • Kepkite, iki paruduos ir taps traškūs.
  • Išimkite ir sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius.

Cukinijų ir sūrio užkandėlės

Shutterstock nuotr./ Cukinijų ir sūrio užkandėlės
Shutterstock nuotr./ Cukinijų ir sūrio užkandėlės

Jums reikės: 240 ml tarkuotų cukinijų, kiaušinio, 60 ml pjaustytų svogūnų, 60 ml tarkuoto kietojo sūrio,

60 ml džiūvėsėlių, 2 šaukštų kapotų petražolių, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 205 laipsnių.
  • Cukinijų tarkius sudėkite į kiaurapuodį ir paspausdami gerai nuvarvinkite – kitaip užkandėlių vidus liks sukritęs, šlapias ir neiškepęs.
  • Į dubenį sudėkite svogūnus, sūrį, įmuškite kiaušinį, sukrėskite cukinijas, suberkite džiūvėsėlius, petražoles, druską ir pipirus.
  • Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Šaukštu sukrėskite masę į 12 keksiukų formelių (geriausia silikoninių) iki pat viršaus.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 15–18 minučių, iki užkandėlių viršus parus.

Kumpio ir sūrio ritinėliai

Rūtos Plonytės nuotr./Suktinukai su kumpiu ir sūriu
Rūtos Plonytės nuotr./Suktinukai su kumpiu ir sūriu

Jums reikės: pakuotės picos tešlos, 375 g plonai pjaustyto kumpio, 375 g plonai pjaustyto sūrio.

Užtepui: 8 šaukštų sviesto, 2 šaukštų rudojo cukraus, po šaukštą Vusterio padažo ir Dižono garstyčių, saujelės svogūnų laiškų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite aliejumi.
  • Išvyniokite picos tešlą, lengvai iškočiokite.
  • Padenkite ją visą kumpio griežinėliais, ant jų dėkite sūrio griežinėlius.
  • Suvyniokite vyniotinį ir supjaustykite į 2–3 cm ilgio ritinėlius (maždaug 12 vienetų). Sudėkite į kepimo formą.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, supilkite Vusterio padažą, sudėkite garstyčias ir smulkintus svogūnų laiškus. Išmaišykite.
  • Supilkite ant ritinėlių, taikydami užpilti ant kievieno iš jų.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 25 minutes.

Kulinaro patarimas: Šiuos ritinėlius galite pasiruošti išvakarėse – užpylę padažą kepimo skardą dėkite į šaldytuvą ir kepkite kitą dieną.

Tortilijos su vištiena ir daržovėmis

Fotolia nuotr./Tortilijos su vištiena ir daržovėmis
Fotolia nuotr./Tortilijos su vištiena ir daržovėmis

Jums reikės: 4 viščiukų krūtinėlių puselių, 2 raudonų paprikų, geltonos arba oranžinės paprikos, mažo raudonojo svogūno, 2 šaukštelių aliejaus, 2 šaukštelių barbekiu padažo, 2 puodelių smulkintų salotų, 12 apskritų tortilijų lakštų.

Padažui: 120 ml grietinės, 60 ml pomidorų padažo, šaukštelio barbekiu padažo, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Svogūną supjaustykite žiedais, paprikas – ketvirčiais, vištieną juostelėmis.
  • Produktus sudėję į dubenį, pašlakstykite aliejumi, barbekiu padažu ir išmaišykite.
  • Dėkite į įkaitintą keptuvę ir ant vidutinės kaitros kepkite 6–7 minutes. Atvėsinkite.
  • 180 laipsnių orkaitėje pašildykite tortilijas (5 minutes suvyniotas į virtuvinį rankšluostį).
  • Dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų ir barbekiu padažus, įberkite druskos ir pipirų.
  • Į tortilijos vidurį dėkite maždaug šaukštą padažo, ant jo – vištienos, paprikų, svogūnų ir smulkintų salotų.
  • Užlankstykite tortilijas: lenkite vieną (kairį ar dešinį) papločio kraštą, tada apatinį ir kitą kraštą. Taip susukite visas 12 tortilijų.
  • Kiekvieną dėkite ant sviestinio popieriaus lapelio ir užlankstykite lygiai taip pat, kaip tortilijas, – kad būtų uždara apačia ir padažas neištekėtų.
Receptai
Receptas: Tortilijos su faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (mėgstamo)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (po žalią ir geltoną)
Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai) 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 250.00 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“)
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g (saujelė tarkuoto brandinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.

2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.

3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.

5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.

6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Tortilijos su kumpiu ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 336.00 g
Kumpis: 400.00 g (karštai rūkytas kiaulienos)
Varškės sūris: 200.00 g (tepamas varškės sūrelis)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Morkos: 150.00 g (virtos)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Šparaginės pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Tortiljas supjaustykite maždaug 8 cm pločio juostomis, kiekvieną patepkite varškės sūreliu.

2. Ant kiekvienos juostos dėkite kelis nuplautus ir kruopščiai popieriniu rankšluosčiu nusausintus salotų lapus, kumpio griežinį, kelias iš marinato išgriebtas ir gerai nuvarvintas šparagines pupeles.

3. Dėkite kubeliais pjaustytų pomidorų ir virtų morkų. Viršų apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

4. Daržoves kiek prispauskite delnu, tortiljas susukite į ritinėlius ir susmeikite mediniais smeigtukais. Palikite kelioms valandoms pastovėti.

Kulinaro patarimai:

• Jei po ranka turite konservuotų vaisių, jais galite pakeisti recepte nurodytas daržoves. Dėl pikantiškumo tokias tortilijas galite pagardinti ir sausoje keptuvėje skrudintomis migdolų drožlėmis.

• Jei tortilijas ruošite iš vakaro, tvirtai susukite į maistinę plėvelę (neapdžius, produktai geriau sulips, patiekalas bus minkštesnis) ir tik tada dėkite į šaldytuvą.

Receptai
Receptas: Špinatų ir lašišų užkandėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 500.00 g (švieži arba šaldyti)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Varškė: 200.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Lašiša: 200.00 g (rūkyta)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Špinatus gerai nuplaukite, nuvarvinkite, susmulkinkite virtuviniu kombainu.

2. Varškę sugrūskite elektriniu grūstuvu iki vientisumo, įmaišykite išspaustą česnaką ir prieskonines žoleles, šiek tiek pasūdykite. Jei labai tiršta, įpilkite šaukštą grietinėlės.

3. Dubenyje suplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, įmaišykite smulkintus špinatus. Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu. Supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite. Kiaušinių ir špinatų lakštas turėtų būti 1–2 mm storio.

4. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje 25–30 min. Leiskite atvėsti.

5. Špinatų lakštą aptepkite varškės kremu, išdėliokite griežinėliais pjaustytą lašišą, pabarstykite kaparėliais. Susukite į ritinį, apvyniokite plėvele ir bent tris valandas palaikykite šaldytuve.

6. Prieš patiekdama supjaustykite griežinėliais.  

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su faršu ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (sumuštinių)
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - omletui)
Pienas: 6.00 valg. š. (4 - omletui ir 2 - mirkymui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis - omletui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - omletui)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais ir druska. Kiaušinį išplakite su pienu ir iškepkite omletą.

2. Faršą sumaišykite su fermentiniu sūriu, majonezu ir kubeliais pjaustytu omletu.

3. Ant 4 riekelių užtepkite faršo įdaro, uždėkite likusias 4 riekeles ir gerai prispauskite. Kiaušinį išplakite su pienu.

4. Sumuštinius panardinkite į kiaušinio plakinį, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Dvispalvė užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 400.00 g (saulėje džiovintų aliejuje)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 300.00 g
Rikotos sūris: 200.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių ir šviežių lapelių papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š. (pusė indelio su bazilikais)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.

2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.

3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.

4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.

5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Cukinijų užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Cukinijos: 700.00 g (žiedų)
Varškės sūris: 700.00 g (riebaus)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š.
Kreminė varškė: 100.00 g (tepamas sūrelis su žalumynais)
Aliejus: 4.00 valg. š. (nuo saulėje džiovintų pomidorų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Medus: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Sūrį įtrinkite aliejaus, kapotų rozmarinų ir traiškytų česnakų mišiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite saldžiąja paprika, medumi ir 2 val. marinuokite.
  2. Ant kiekvieno atšildytos tešlos gabalėlio tepkite varškės sūrelio, dėkite varškės sūrio gabalėlių ir nuplautų cukinijų žiedų.
  3. Pagal skonį pasūdykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min.
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (baltos filė (pavyzdžiui, jūrų lydekos ar tilapijos))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Duona: 1.00 st. (0,5 trupinių)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis kepimui)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Bandelės: (apvalios ar kvadratinės šviesios ar tamsios sumuštinių bandelės (pasirinktinai)) 4.00 vnt.
Špinatai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
  2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius, kad visi pasidengtų kiaušinių mase.
  4. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite žuvį šaldytuve apie 30–60 minučių.
  5. Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą.
  6. Majonezą, išspaustas česnako skilteles ir citrinos sultis išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
  7. Žuviai pasimarinavus, išimkite iš šaldytuvo. Į lėkštę ar kitą plokščią indą supilkite duonos trupinius.
  8. Žuvies filė išimkite iš indelio ir iš visų pusių apvoliokite duonos trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų visas paviršius.
  9. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps. Padėkite ją ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus. 
  10. Sumuštinių bandeles perpjaukite per pusę ir trumpai paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje ar skrudintuvėje.
  11. Vidines bandelių puses aptepkite paruoštu padažu.
  12. Ant apatinės bandelės pusės dėkite špinatų lapus, ant šių – iškeptus žuvies gabalėlius, riekelę sūrio ir griežinėlį pomidoro.
  13. Pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Užvožkite viršutinę bandelės pusę. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!  
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su omletu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 60.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Špinatai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Duona: 4.00 riekės (skrudinimui)
Tepamas varškės sūrelis: 100.00 g
Gražgarstės: 2.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE OMLETĄ. Kiaušinius, pieną ir miltus šluotele išplakite iki vientisos masės.
  2. Svogūną susmulkinkite, česnaką sukapokite labai mažais gabalėliais, o špinatus nuplaukite ir sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir pamaišydami kaitinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Supilkite kiaušinių plakinį, ant jo tolygiai paskleiskite kepintas daržoves ir špinatus. Apibarstykite druska ir pipirais. Kai matysite, kad kiaušiniai ima tvirtėti, atsargiai mentele apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės, kol taip pat gražiai apskrus. Iškepusį omletą supjaustykite gabalėliais.
  4. PARUOŠKITE SUMUŠTINĮ. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve ar orkaitėje. Atvėsinkite ir aptepkite tepamu sūreliu. Ant vienos iš riekelių paskleiskite rukolos salotas, ant šių  dėkite supjaustyto omleto gabalėlius. Ant omleto išdėliokote pomidorų griežinėlius ir užvožkite antra skrudinta duonos riekele. Lengvai paspauskite delnais.
  5. Patiekite sumuštinį iš karto arba suvyniokite į kepimo popierių ir įsidėkite į darbo pietų dėžutę. Skanaus!
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 20.00 ml (šlakelis - kepimui)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (dvi puselės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (0,5)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus.
  3. Kartais pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių, kol svogūnai visiškai suminkštės, taps karamelizuoti.
  4. Iškeptus svogūnus atidėkite į šalį.
  5. Paruoškite vištieną. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų padažą, druską ir pipirus.
  6. Vištienos krūtinėlės puseles šiek tiek pamuškite. Dėkite į indelį su padažu, uždarykite ir palikite šaldytuve marinuotis apie valandą.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  8. Vištos krūtinėlės puseles išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. 
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol vištiena bus minkšta, iškepusi ir gražiai apskrudusi.
  10. Vištieną išimkite iš orkaitės ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
  11. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, pomidorų pastą, medų ir garstyčias iki vientisos masės.
  12. Paruoškite sumuštinius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  13. Pailgas sumuštinių bandeles įpjaukite išilgai ir trumpai paskrudinkite orkaitėje, kol taps šiltos.
  14. Bandelių vidinę pusę ištepkite paruoštu padažu. Išdėliokite keptos vištienos gabalėlius ir paskleiskite karamelizuotus svogūnus.
  15. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Apibarstykite žiupsneliu maltų juodųjų pipirų ir žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  16. Išdėliokite paruoštas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  17. Sumuštinius patiekite iš karto, dar šiltus. Skanaus!

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt