Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Įdomesni vištienos patiekalai. Net 22 receptai!

Vištiena gruziniškai
Shutterstock nuotr. / Vištiena gruziniškai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Vištiena tinka valgyti įvairaus amžiaus žmonėms, jos neatsisako ir dailiomis linijomis besirūpinantys bei gausiai sportuojantys. Ką dar nepabodusio paruošti iš šios populiarios mėsos?

Receptai
Receptas: Bulvių apkepas su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Bulvės: 500.00 g (košė)
Sūris: 200.00 g (brandintas)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Žirniai: 200.00 g (švieži arba šaldyti)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grietinėlė: 100.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištienos filė išvirkite ir smulkiai suplėšykite šakute. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais.

2. Vištieną su smulkintomis daržovėmis apkepkite aliejuje. Įberkite miltų, žiupsnelį druskos, pipirų, išmaišykite ir pakepinkite 2–3 min. Supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės. Jei pasidarys pernelyg tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens.

3. Į keptuvėje kunkuliuojantį padažą berkite žirnelius, smulkintus bazilikų lapelius (vietoj jų galite naudoti pesto padažą – reikės 1 šaukšto) ir dar kelias minutes pakaitinkite.

4. Bulves nulupkite ir išvirkite. Nukošusi įmeskite gabalėlį sviesto ir kruopščiai sutrinkite. Sutrintą masę pasūdykite, užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmaišykite, kad būtų puri, bet jokiu būdu neskysta.

5. Paruoštą vištienos ir daržovių troškinį supilkite į kepimo indą. Ant viršaus paskleiskite bulvių košę, užberkite tarkuoto sūrio.

6. Kepkite 220 °C orkaitėje 25–30 min., kol bulvių košė ir sūris apskrus.

Receptai
Receptas: Vištiena ant iešmelių
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š. (skrudintų)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (tamsaus)
Actas: 1.00 valg. š. (ryžių acto)
Krakmolas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį kelių rūšių pipirų mišinio)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgais gabalėliais, įtrinkite pipirų mišiniu ir sumeskite į plokščią indą.

2. Nedideliame indelyje medų sumaišykite su sojų padažu, ryžių actu ir traiškyta česnako skiltele.

3. Gautu marinatu labai gerai įtrinkite vištieną, indelį uždenkite maistine plėvele ir 2 val. marinuokite.  

4. Kiekvieną marinuotą vištienos gabaliuką apvoliokite krakmole ir kepkite iki apskrus iš visų pusių.

5. Tiekite suvėrusi ant mirkytų medinių iešmelių ir apibarsčiusi sezamų sėklomis.

6. Skanu tiekti su ryžių makaronais ar mėgstamomis rytietišku būdu pagamintomis salotomis.

Kulinaro patarimas: vištieną taip pat galite verti ant medinių iešmelių ir kepti ant laužo ar orkaitėje, o baigiant kepti, užberti sezamų sėklų.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Rytietiška vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (minkšta)
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (po 2 šaukštus tamsaus ir šviesaus)
Kukurūzai: 2.00 valg. š. (krakmolo)
Medus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Svogūnų laiškai: 40.00 g (pagal skonį)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežios)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Actas: 1.00 valg. š. (ryžių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Riešutai: 50.00 g (žemės)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, sudėkite į indą, užberkite cukraus, užpilkite tamsiu sojų padažu ir apšlakstykite ryžių actu. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite apie 15 min.

2. Paruoškite padažą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, šviesų sojų padažą, medų ir kukurūzų krakmolą.

3. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.

4. Karštame aliejuje pakepinkite imbierus, aitriąsias paprikas, riešutus, tada sumeskite vištienos gabalėlius, juos gerai apkepkite ir supilkite paruoštą padažą. Troškinkite, kol padažas sutirštės.

5. Tiekite apibarsčiusi svogūnų laiškais bei aitriosios paprikos gabalėliais.

Receptai
Receptas: Rytietiškos daržovės su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (ryžių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalioji)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kukurūzai: 3.00 valg. š. (konservuotų)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežiai maltų)
Rytietiškas saldžiarūgštis mangų padažas 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.

2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir sumulkinkite. 

3. Salierus ir papriką nuplaukite, susmulkinkite.

4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje, tada sumeskite vištienos juosteles, supilkite sojų padažą, suberkite cukrų, sezamų sėklas ir 10 min. pakepinkite.

5. Kai vištiena apskrus, sumeskite smulkintus salierus, paprikas, nuvalytus pievagrybius, sukrėskite rytietišką saldžiarūgštį padažą, kukurūzus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar 10 min. pakepinkite.  

6. Ryžių makaronus išdėliokite į rytietiškus dubenėlius, ant viršaus dėkite po porą aitriosios paprikos juostelių ir svogūnų laiškų.

Receptai
Receptas: Pikantiška vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (filė)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 300.00 g
Grybai: 50.00 g (džiovintų arba 100 gr. pievagrybių)
Agurkai: 200.00 g (marinuotų)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (padažui)
Pienas: 4.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Kubeliais supjaustytą mėsą pakepinkite su 2 šaukštais sviesto. Sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus ir dar truputį pakepinkite. Likusiame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus, išmirkytus džiovintus grybus (arba šviežius pievagrybius).

2. Viską išdėliokite į indelius, pagardinkite prieskoniais, įpilkite po šlakelį vandens, įdėkite po šaukštą grietinės ir išmaišykite. Ant viršaus užpilkite kiaušinių, pieno ir miltų plakinį ir uždenkite.

3. 170°C karštumo orkaitėje troškinkite maždaug 30 min.

Receptai
Receptas: Takos su vištiena
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Takų paplotėliai (pavyzdžiui, „Santa Maria“) 8.00 vnt.
Vištiena: 400.00 g (filė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonos)
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Takų prieskonių mišinys (pakelis) 1.00 vnt.
Takų padažas su aitriosiomis paprikomis 8.00 valg. š.
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapeliai)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite takų prieskoniais.

2. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite, vieną svogūną su česnakais pakepinkite keptuvėje, tada suberkite vištieną ir kepkite, kol ji apskrus. 

3. Pomidorus ir paprikas susmulkinkite, sumaišykite su  plėšytais salotų lapeliais, citrinos sultimis ir sūriu.

4. Ant kiekvieno paplotėlio tepkite po šaukštą padažo su aitriosiomis paprikomis, tada dėkite vištienos gabalėlių ir kelias minutes pakepinkite orkaitėje, kol sušils.

5. Tiekite su salotomis.

Receptai
Receptas: Vištiena su ananasais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Ananasai: 1.00 vnt. (pusė gerai prinokusio)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Salierai: 100.00 g (gumbo)
Porai: 2.00 vnt. (keli porų lapeliai)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Citrinžolė (stiebelis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio ir formos gabalėliais.

2. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite apystoriais šiaudeliais, imbierą nulupkite, sutarkuokite. Ananasą nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

3. Karštame aliejuje pakepinkite imbierą ir česnakus, sumeskite vištieną, salierus ir gerai apkepinkite. Tada sudėkite ananasų griežinėlius ir dar minutėlę pakepinkite, kol jie sušils.

4. Ant vištienos ir ananasų pilkite sojų padažo, berkite cukraus, kalendrų, trintos citrinžolės ir vis pavartydama kepkite apie 6 minutes.

Kulinaro patarimas. Šias salotas gardu valgyti ir su skrudintomis kedrinėmis pinijomis arba kapotais migdolais.

Receptai
Receptas: Pyragas su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (viščiukų krūtinėlių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Džiovinti abrikosai: 7.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.

2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kad šiek tiek suminkštėtų.

3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite abrikosus.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite svogūnus ir morkas, įmaišykite vištienos gabalėlius ir abrikosus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sutrintais kmynais.

5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite stačiakampį tešlos lakštą, per vidurį užkrėskite įdaro, vieną lakšto kraštą patepkite plaktu kiaušiniu, užlenkite kitu kraštu ir užspauskite. Palaikykite šiltai bent pusvalandį, kad tešla pakiltų. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Atvėsusį supjaustykite riekelėmis.

Receptai
Receptas: Rytietiška vištiena su gražgarstėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų krūtinėlių filė)
Gražgarstės: 50.00 g (lapų)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saldžiųjų paprikų padažas 1.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėles nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir šiek tiek patroškinkite garuose.

2. Rudąjį cukrų pakepinkite svieste, supilkite sojų, saldžiųjų paprikų padažą, citrinų sultis, ryžių actą ir pakaitinkite.

3. Sumeskite vištienos gabaliukus, juos trumpai pavoliokite padaže ir išgriebusi suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių. Vėrinukus kepkite ant grotelių.

4. Tiekite su gražgarsčių lapais ir vyšniniais pomidorais.

Receptai
Receptas: Ryžių apkepas su vištiena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 350.00 g (nevirti)
Sutirštintas pienas: 300.00 g (be cukraus)
Tepamas sūrelis: 100.00 g
Konservuota vištienos sriuba (skardinė): 400.00 ml
Vanduo: 120.00 ml
Česnakai: 4.00 g (½ šaukštelio česnakų miltelių)
Šaldytos daržovės (mišinys ar viena rūšis, nelygu valgytojų skonis): 400.00 g
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Vištiena: 400.00 g (keptos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į ugniai atsparų indą, supilkite sutirštintą pieną, sukrėskite sūrelį ir šakute pamaišykite, kad masė pasidarytų vientisesnė.

2. Supilkite tirštą sriubą, įpilkite vandens, suberkite česnakų miltelius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Suberkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, labai gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite daržoves ir atsargiai pamaišykite.

4. Paruoštą apkepą uždenkite (dangčiu ar folijos lakštu) ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite 35 min. Paskui dangtį nuimkite, uždėkite pomidoro riekeles, suberkite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 10–15 min., kol sūris išsilydys. Išjungus orkaitę kepinį joje palaikykite dar 5 min.  

Receptai
Receptas: Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (raudonos saldžiosios)
Kuskusas: 200.00 g
Fetos sūris: 125.00 g
Vištiena: 100.00 g (filė)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Čiobreliai: 5.00 g (džiovintų)
Rozmarinai: 5.00 g (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai pomidoriukai)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir užpilkite 200 ml verdančio vandens. Palikite 3 min., kol kruopos išbrinks.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite gabalėliais pjaustytą vištieną, tada sudėkite cukinijas. Baigiant kepti sumaišykite su kuskusu ir feta.

3. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir įdarykite kuskuso mišiniu. Puseles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje 30–35 min. Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir pomidorų puselėmis.

Receptai
Receptas: Vištiena su mandarinais
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlės)
Mandarinai: 5.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š.
Apelsinų skonio balzaminis padažas 1.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Rozmarinai: 20.00 g (kelios šakelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - džiovintų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (ant peilio galo - miltelių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite marinatą vištienai: 3 šviežiai spaustų mandarinų sultis sumaišykite su visais padažais, prieskoniais (išskyrus cinamoną) ir tarkuota imbiero šaknimi.

2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, apibarstykite pipirais, druska, užpilkite marinato, tada vištieną labai gerai įtrinkite ir bent 3–4 val. marinuokite.

3. Marinuotą vištienos krūtinėlę iškepkite karštame svieste, tada išgriebkite ir padėkite šiltai, o į keptuvę supilkite likusį marinatą, apelsino sultis ir, uždengusi dangčiu, kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 12–15 min. Galiausiai sudėkite likusias nuluptas mandarinų skilteles, pagal skonį įberkite cinamono.

4. Vištienos gabalėlius tiekite apliejusi paruoštu mandarinų padažu.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Vištiena indiškai
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Bulvės: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (truputis šaknies)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (keli grūdeliai)
Kokoso pienas 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose.

2. Tada suberkite smulkintą imbierą ir dar minutę pakepinkite.

3. Į svogūnų ir imbierų masę įmeskite cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus ir trumpai pakaitinkite.

4. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į svogūnų bei prieskonių masę.

5. Kai bulvės kiek suminkštės, sudėkite smulkintą vištieną ir vis pamaišydama apkepkite iš visų pusių.

6. Pusę stiklinės kokoso pieno sumaišykite su puse stiklinės vandens, supilkite į keptuvę, kai užvirs, pasūdykite, keptuvę uždenkite ir virkite apie 10 min., tada supilkite likusį kokoso pieną.

7. Bulves ir vištieną išgriebkite kiaurasamčiu ir atskirose lėkštėse tiekite suformavusi nedidelius bokštelius.

Receptas: Vištiena citrinų ir vyno padaže

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (malta)
Grietinėlė: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Batonas: 1.00 riekės (1-2)
Pienas: 3.00 valg. š.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Slyvos: 30.00 vnt. (25-30 - vengrinės)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Makaronai: 250.00 g
Sviestas: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Kaip gaminti

1. Į maltą vištieną įmaišykite kiaušinį, sumaltą piene išmirkytą batoną, įberkite prieskonių ir dalimis supilkite grietinėlę.

2. Iš mėsos padarykite mažus kotletukus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

3. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nuplaukite ir sumaišykite su sviestu, dar šiek tiek pasūdykite ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą.

4. Ant makaronų sudėkite vištienos kotletukus ir slyvas, o ant viršaus užberkite sluoksnį tarkuoto sūrio, uždėkite mažų sviesto gabalėlių ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.  

Receptai
Receptas: Tinginio plovas su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g
Vanduo: 500.00 ml
Vištiena: 2.00 vnt. (filė gabalėliai)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 100.00 ml (50–100 ml pomidorų pasta)
Daržovių sultinys: 1.00 l (arba vištienos sultinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje (gali būti išvirti iš anksto). Mažais kubeliais supjaustykite vištienos filė, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ir atidėkite.

2.Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite svogūnus, paprikas supjaustykite kubeliais ir apkepkite storadugniame puode.

3.Į puodą sudėkite vištienos gabaliukus, pomidorų pastą, pipirus ir dar truputį pakaitinkite. Supilkite iš kubelių paruoštą sultinį ir retkarčiais pamaišydami 20 minučių troškinkite (kol mėsa bus minkšta).

4.Galiausiai įmaišykite virtus ryžius ir troškinkite dar porą minučių. Galima dar sykį pagardinti druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Troškinta vištiena su aštriu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 3.00 arbat. š. (šlakelis)
Petražolės: 5.00 vnt. (keletas šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą ir svogūną supjaustykite juostelėmis, česnaką sukapokite, šparagines pupeles atšildykite. Aitriąją papriką patrinkite tarp delnų arba spaudžiant delnu paridinėkite ant pjaustymo lentelės, nupjaukite žaliąjį galą ir išberkite sėklytes, supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pusę minutės jame pakepinkite česnaką, tada sudėkite mėsą ir kepkite dar penkias minutes. Sumeskite svogūną ir keletą paprikos griežinėlių, pasūdykite ir pabarstykite pipirų.

3. Kai mėsa beveik iškeps, o svogūnai suminkštės, įpilkite sojų padažo, įberkite cukraus, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vandens ir troškinkite 10 min.

4. Sudėkite šparagines pupeles ir patroškinkite maždaug 5 min.

5. Patiekdami pabarstykite pjaustytomis paprikomis ir petražolių lapeliais.

Receptai
Receptas: Vištiena su apelsinais ir cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 8.00 vnt. (kulšelės)
Bulvės: 8.00 vnt. (šviežios)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Džemas: 2.00 valg. š. (apelsinų su žievelėmis - stambesniais gabaliukais)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Cinamonas: 5.00 g (lazdelė)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Stambesnes bulves perpjaukite pusiau. Mėsą pabarstykite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Storadugniame puode ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite 2 minutes. Sudėkite bulves ir nukelkite nuo ugnies.
  2. Kol keps mėsa, sutraiškykite česnaką. Iš vieno apelsino išspauskite sultis ir susmulkinkite pusę jo žievelių, kitą apelsiną supjaustykite stambiais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite apelsinų sultis, žieveles, džemą ir česnaką. Mišinį supilkite į puodą su mėsa ir bulvėmis, pripilkite 200 ml vandens, įmeskite cinamono lazdelę. Užvirkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, kartais pamaišydami.
  3. Baigdami troškinti sudėkite skiltelėmis padalytą apelsiną ir, jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens, išimkite cinamono lazdelę. Prieš tiekdami pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Troškinta vištiena su mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 800.00 g
Svogūnai: 200.00 g (mažų galvučių)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės)
Mėlynės: 2.00 st.
Miltai: 100.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Salierai: 6.00 vnt. (stiebų)
Vanduo: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų.
  2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad apskrustų.
  3. Žemame puode plačiu dugnu užvirinkite vandenį, į jį dėkite apkeptą mėsą, rozmarinus, čiobrelius, kepintus svogūnus ir troškinkite maždaug pusantros valandos ant vidutinės ugnies.
  4. Tuomet į puodą sudėkite mėlynes, garstyčias, pjaustytus salierų stiebus, įpilkite sojų padažo ir troškinkite dar maždaug valandą ant mažos ugnies. Skanu su kuskusu ir keptomis šparaginėmis pupelėmis.
Receptai
Receptas: Vištiena su voveraičių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g
Šoninė: (4 juostelės rūkytos) 4.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį padažui ir vištienai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės - košei)
Sviestas: 3.00 valg. š. (1 - košei ir 2 padažui)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (košei)
Grybai: 200.00 g (voveraičių - padažui)
Grietinė: 200.00 g (mažą indelį - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sutrinkite su sviestu. Suberkite kaparėlius ir išmaišykite.
  2. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, didesnes perpjaukite per pusę, 10 min. virkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite ir nuvarvinkite.
  3. Svieste pakepinkite smulkintą svogūną, voveraites, berkite pipirų ir druskos, sukrėskite grietinę ir viską išmaišykite.
  4. Vištos krūtinėles supjaustykite, įtrinkite aliejumi, pipirais, česnakais, druska, sojų padažu ir valandą marinuokite.
  5. Į kiekvieną vištienos gabalėlį krėskite košės, jį susukite voleliu, apjuoskite šonine, dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 20 min. Suktinukus tiekite su voveraičių padažu.
Receptai
Receptas: Vištiena su rabarbarais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Medus: 3.00 valg. š. (2 - mėsai ir 1 - rabarbarams)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (2 - mėsai ir 1 - rabarbarams)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Rabarbarai: 3.00 vnt.
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepimui)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Vištienos krūtinėlė: 600.00 g
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlės filė supjaustykite gabalėliais.
  2. Česnaką susmulkinkite smulkiai ir visus likusius produktus sumaišykite.
  3. Tuomet sumaišykite su vištienos gabalėliais.
  4. Padėkite šaltai marinuotis keletą valandų, geriausiai – per naktį.
  5. Pamarinuotus gabalėlius dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite, kol šiek tiek apkeps, sudėkite supjaustytus rabarbarus, įpilkite sojų padažo, medaus, pagardinkite prieskoniais ir patroškinkite keletą minučių.

Receptą atsiuntė Neringa L., Kaunas

Receptai
Receptas: Vištiena su kariu ir aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.50 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorai: 3.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (Maltos)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 3.00 vnt.
Kokosų pienas: 400.00 ml
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite aitriąsias paprikas ir česnaką.
  2. Elektriniu trintuvu sutrinkite svogūną iki tyrės.
  3. Atskirai sutrinkite ir pomidorus.
  4. Imbierą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  5. Krūtinėlę supjaustykite gabaliukais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto, dėkite vištieną, suberkite česnakus, aitriąsias paprikas ir imbierą. Kepkite minutę.
  6. Sudėkite visus nurodytus prieskonius, išmaišykite ir kepkite dar minutę.
  7. Sukrėskite svogūnų tyrę, išmaišykite. Pakepkite kelias minutes ir supilkite kokosų pieną.
  8. Sukrėskite pomidorų tyrę ir labai gerai išmaišykite. Paragaukite – jei reikia, įberkite druskos ar pipirų. Troškinkite 25–30 minučių. Tiekite su ryžiais.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt