Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Indų virtuvė: užkandžiai, karštieji patiekalai, desertai

Daržovės indiškai
Autorės nuotr. / Daržovės indiškai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Beveik neabejojame, kad esate iš tų, kurie matė prieš gerus 10 metų sukurtą filmą „Prieskonių princesė“ su gražuole indų aktore Aishwarya Rai Bachchan. Juostą pažiūrėsite kada nors, o šiandien laiko skirkite tam, kad pajustumėte indiškų patiekalų skonį...

Taip pat skaitykite: Vakarienė, norintiems dailesnės figūros: 25 receptai 

Receptai
Receptas: Indiškas kedžeri
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st. (1 1/2 stiklinės plikytų)
Žuvis: 350.00 g (karštai rūkytos skumbrės)
Karis: 1.00 arbat. š. (1-2 arbat. š.)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sviestas: 25.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kietai virti)
Svogūnų laiškai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

Kedgeree ['ked’žeri:] - tai tarsi ryžių salotos su rūkyta žuvimi, prieskoniais (visada – kariu ir, dažniausiai, aitriąja paprika arba kajeno pipirais), sviestu ir kiaušiniais. Žuvis naudojama visokia: tinka ir lašiša, ir menkė, ir karštai rūkyta skumbrė. Kai kas įpjausto svogūnų laiškų, kiti – petražolių ar netgi šviežių kalendrų ir būtinai į dar karštus ryžius įmaišo sviesto. Kuo daugiau, nes sviestas, žinia, su grūdinėmis kultūromis draugauja. Kedžeri gamybos variantų daugybė, mano pasirinktas – vienas greičiausių ir ne mažiau gardžių.:)

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, vandenį nupilkite, ryžius suberkite į didesnį ir gilesnį indą. Patogiausia naudoti plikytus ryžius, kurie verdami nesulimpa ir išlieka birūs. Vis dėlto virkite tokius, kokius mėgstate – kai kas sako, jog skaniausi – basmati.

2. Į dar karštus ryžius įmaišykite kubeliais pjaustytą sviestą, kad ištirptų, ir pagardinkite kariu bei aitriąja paprika.

3. Išrinkite skumbrės kaulelius, o pačią žuvį padalinkite į nedidelius kąsnelius ir įmaišykite į ryžius.

4. Galiausiai suberkite susmulkintus svogūnų laiškus.

5. Kiaušinius galite pjaustyti mažesniais gabalėliais ir įmaišyti į ryžius arba supjaustyti ketvirčiais ir išdėlioti lėkštėse ant kedžeri.

6. Patiekite pagardintą citrinų sultimis.

Skanaus!

Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“

Receptai
Receptas: Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Manai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Lydytas sviestas „Ghee“ (85 g tešlai ir 40 g įdarui) 125.00 g
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. tešlai ir įdarui)
Vanduo: 150.00 ml (tešlai)
Bulvės: 500.00 g (įdarui)
Žirniai: 200.00 g (tinka ir šaldyti, įdarui)
Žiediniai kopūstai: 200.00 g (įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties, įdarui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežių tarkuotų, įdarui)
Kokosas: 3.00 valg. š. (tarkuoto minkštimo, įdarui)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (maltų, įdarui)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (miltelių, įdarui)
„Garam masala“ prieskoniai (įdarui) 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių, įdarui)
Petražolės: 10.00 g (pluoštelis šviežių petražolių arba kalendrų lapelių, įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus, manų kruopas ir druską sumaišykite, supilkite skystą sviestą ir pirštais maišykite, kol nebeliks sausų miltų. Supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tąsią, vienalytę tešlą. Uždenkite ir palikite 1 val. subręsti.

2. Įdarui skirtas daržoves išvirkite atskiruose puoduose. Įdarą ruoškite taip: gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto, pakepinkite visus įdarui skirtus prieskonius, tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, kitas daržoves ir maišant kepkite 5 min. Nukėlus nuo ugnies supilkite citrinų sultis. Praaušusį įdarą sugrūskite.

3. Tešlą padalykite į 8 dalis, iš kiekvienos iškočiokite 15x18 cm stačiakampį. Kiekvieną lakštą supjaustykite į tris vienodus trikampius (išeis 24 pyragėliai).

4. Kiekvieną trikampį sulenkite kūgio forma, drėgnais pirštais užspaudykite šoninę siūlę, pridėkite įdaro ir užspaudykite viršutinę siūlę.

5. Gilioje keptuvėje (dar patogiau – gruzdintuvėje) įkaitinkite riebalus, dėkite paruoštus pyragėlius ir gruzdinkite, kol jie įgaus auksinį atspalvį.  

Receptai
Receptas: Indiški kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. „Santa Maria Tikka Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (įvairios mėsos arba ėrienos faršas)
Duona: 100.00 ml (trupinių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir sviestas)
Vanduo: 100.00 ml
Varškė: 200.00 ml (varškės kremas)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
  2. Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos. 
  3. Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens.​
  4. Įmaišykite grietinėlės ir virkite uždengę 5–10 minučių ant mažos ugnies.
  5. Apibarstykite kalendra ir patiekite su basmati ryžiais, mangų čatniu ir paplotėliais.
  6. Patiekite kukulius su mangų čatniu, basmati ryžiais ir traškiais paplotėliais.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Receptai
Receptas: Vištiena indiškai
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Bulvės: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (truputis šaknies)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (keli grūdeliai)
Kokoso pienas 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose.

2. Tada suberkite smulkintą imbierą ir dar minutę pakepinkite.

3. Į svogūnų ir imbierų masę įmeskite cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus ir trumpai pakaitinkite.

4. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į svogūnų bei prieskonių masę.

5. Kai bulvės kiek suminkštės, sudėkite smulkintą vištieną ir vis pamaišydama apkepkite iš visų pusių.

6. Pusę stiklinės kokoso pieno sumaišykite su puse stiklinės vandens, supilkite į keptuvę, kai užvirs, pasūdykite, keptuvę uždenkite ir virkite apie 10 min., tada supilkite likusį kokoso pieną.

7. Bulves ir vištieną išgriebkite kiaurasamčiu ir atskirose lėkštėse tiekite suformavusi nedidelius bokštelius.

Receptai
Receptas: Indiški ryžiai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ekologiški basmati ryžiai 350.00 g
Vanduo: 4.00 st.
Sultys: 100.00 ml (citrinos)
Ciberžolė: 6.00 g
Kmynai: 6.00 g
Garstyčios: 6.00 g (sėklų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (keli)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Ryžius 5 kartus nuplaukite vis keisdama vandenį. Užpilkite šaltu vandeniu ir apie 20 min. pamirkykite. Gerai nuvarvinkite sietelyje.

2. Į karštą aliejų suberkite kmynus, garstyčių sėklas, išvalytą ir susmulkintą aitriąją papriką ir kiek paskrudinkite.

3. Suberkite ryžius ir vis pamaišydama 2–3 min. pakepinkite, kol jie taps permatomi.

4. Ryžius užpilkite pasūdytu vandeniu, įmeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlius, įberkite žiupsnelį ciberžolės, vandenį užvirkite, puodą uždenkite ir sumažinusi ugnį nemaišydama virkite iki 20 min. (kol ryžiai sugers visą vandenį). Cinamonų lazdelę išimkite ir apšlakstykite ryžius citrinos sultimis.

5. Tiekite įmaišiusi sviesto.

Receptai
Receptas: Vegetariški indiški blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 180.00 g (1 st.)
Paprikos: 1.00 vnt. (aitrioji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Petražolės: 60.00 g (sauja)
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š.)
Aliejus: 8.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje keptuvėje.

2. Kai gražiai paruduos iš abiejų pusių, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Prie šiltų vegetariškų blynelių puikiai tinka natūralus jogurtas.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Indiška pomidorų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Obuoliai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (smulkiai sutarkuotas, 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkiai sukapota, maža paprika, išvalytomis sėklytėmis)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malti kmyniniai)
Kalendros: 2.00 arbat. š. (maltų indiškų, o jei neturite, naudokite europines ir šluotelė šviežių, nuplautų ir smulkiai sukapotų kalendrų)
Sviestas: 4.00 valg. š. (švalytas lydytas sviestas „ghee“)
Asafetida (kvapioji ferula) 2.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 g (malti)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Pienas: 400.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1,5-2)
Kaip gaminti

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų. Obuolį rinkitės taip pat minkštą, sultingą, pavyzdžiui, alyvinį. Jei sriuba Jums pasirodytų per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens, o vietoje pieno galite naudoti grietinėlę, tik tuomet įpilkite dar daugiau vandens. Galite parinkti ir kitokį prieskonių derinį, svarbiausia išlaikyti sriubos esmę – pertrinti pomidorai, tirštinti miltų padažu.

1. Pomidorus nuplaukite, išimkite kotelio vietą ir stambiai supjaustykite. Nuplaukite obuolį, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto. Kai sviestas įkais, sudėkite lauro lapus, asafetidą, aitriąją papriką, imbierą, cinamono lazdelę, maltą kmyninį kuminą ir maltą kalendrą.

3. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių ir sukrėskite supjaustytus pomidorus bei obuolį. Pasūdykite, suberkite cukrų ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite uždengę keptuvę 20-25 min., kol pomidorai suminkštės ir sukris.

4. Tuo metu kitoje mažoje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite likusį išvalytą lydytą sviestą. Kai šis įkais, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Iš lėto pilkite pieną intensyviai maišydami arba plakdami rankiniu plaktuvu. Kai padažas užvirs, taps vienalytis ir sutirštės, nukaiskite.

5. Pomidorų masę pertrinkite per sietelį į puodą, pertrintą tyrę užkaiskite. Likusias pomidorų odeles ir sėklas išmeskite. Kai tyrė pradės kunkuliuoti, įmaišykite miltų-pieno padažą ir sudėkite kapotus kalendros žalumynus. Tuoj pat nukaiskite. Patiekite dar karštą su plokščiąja indiška duona, pūstiniais arba „samosais“. Pagardinkite šlakeliu grietinės.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Receptai
Receptas: Indiškas sūris - panyras
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 2500.00 ml (ne riebesnis nei 3,5 proc.)
Citrinos: 1.00 vnt. (5 valg. š. sulčių)
Kaip gaminti

1. Pieną supilkite į puodą storu dugnu, nuolat maišydama kaitinkite, kol užvirs.

2. Kai pienas ims kilti, įmaišykite citrinų sultis.

3. Beveik iš karto varškė atsiskirs nuo gelsvos spalvos išrūgų.

4. Jei išrūgos liko balzganos, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių, vėl išmaišykite.

5. Perkoškite varškę per dvigubą marlę, perplaukite šaltu vandeniu, kad neliktų rūgšties, ir pakabinkite, kad nusivarvėtų. Jei norite, kad panyras būtų kietas, paslėkite sūrį.

6. Kietą panyrą galima pjaustyti kubeliais, minkyti. Jei reikia minkšto sūrio, nuspauskite vandenį.  

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė pamokėlė: kaip pasigaminti indiško sūrio – panyro“

Receptai
Receptas: Indiškos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krevetes išvalykite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
  5. Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptas: Kebabų vėrinukai iš mišraus arba ėrienos faršo ir „Garam Masala“

Receptai
Receptas: Kviečių grūdų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prieskoniai: 8.00 g (1 pak. „Santa Maria Tandoori Chicken Spice Mix“)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Moliūgai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Baklažanai: 1.00 vnt. (maži - gabalėlis)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona - gabalėlis)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 - galvos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 100.00 g (mažieji)
Anakardžių riešutai: 50.00 ml
Grūdai:(kviečių grūdai arba kiti maistiniai grūdai) 250.00 ml
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
  2. Citrinas ir svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Moliūgus, baklažanus ir paprikas supjaustykite gabalais. Perpjaukite pomidorus per pusę, o žiedinį kopūstą supjaustykite smulkiomis kekelėmis. Susmulkinkite česnakus.
  3. Padėkite citrinas ir visas daržoves, išskyrus pomidorus, ant kepimo skardos. Sumaišykite su aliejumi ir prieskonių mišiniu. Maždaug 10 minučių kepkite orkaitėje. 
  4. Išimkite daržoves, apverskite jas ir sudėkite pomidorų puseles ir riešutus. Kepkite dar 5 minutes. Tuo metu išvirkite kviečių grūdus pagal pakuotės nurodymus. 
  5. Sumaišykite kviečių grūdus su daržovėmis ir išspauskite orkaitėje pakepintos citrinos sultis.
  6. Patiekite ant žalių trūkažolių salotų su šaukšteliu Raita padažo ir mangų čatnio. 

Patiekti:

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Receptai
Receptas: Daržovės indiškai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Pupelės: 1.00 st.
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Mairūnas: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves ir pupeles išvirkite bei nusunkite.

2. Česnakus ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Suberkite mairūną ir uždengus palaikykite kelias minutes.

3. Po to sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, virtas pupeles ir bulves, lengvai viską išmaišykite, pasūdykite bei apšlakstykite citrinos sultimis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Kiauliena indiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 4.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ananasai: 200.00 g
Ryžiai: 200.00 g
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Sultys: 4.00 valg. š. (3 valg. š. ananasų ir 1 valg. š. citrinų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kartu su kalendra bei gvazdikėliais apkepinkite su šlakeliu aliejaus.

2. Vėliau sudėkite pjaustytą svogūną ir kepkite visą laiką maišant. Įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol viskas suminkštės.

3. Virtus ryžius sumaišykite su ananasais.

4. Mėsą sudėkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite ryžius, viršų apibarstykite cinamonu, kardamonu ir apšlakstykite 2-3 šaukštais vandens.

5. Likusius ananaso griežinėlius sumaišykite su ananasų sultimis bei šaukštu cukraus, pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol paraus, ir sukrėskite ant ryžių. Apkepą uždenkite ir kepkite orkaitėje apie 10 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Indiški pusryčių rageliai su sezamais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 400.00 g (kvietiniai)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Sviestas: 60.00 g
Pienas: 300.00 ml
Mielės: 20.00 g (šviežios)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Miltus dubenyje sumaišykite su cukrumi ir kardamonu.

2. Sviestą ištirpinkite, supilkite pieną. Į drungną mišinį įmaišykite mieles.

3. Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir užminkykite tešlą. Jei reikia, dar įberkite miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų.  Uždenkite ir mažiausiai 30 minučių laikykite šiltai, kad pakiltų.

4. Pakilusią tešlą paminkykite ir padalykite į tris lygias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite po apskritimą, juos padalykite į aštuonis trikampius.

5. Pradėdami nuo platesniojo krašto, kiekvieną trikampį suvyniokite į ragelį. Ragelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite ir šiltoje vietoje kildykite apie 20 minučių.

6. Pakilusius ragelius aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamais ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.

Kulinaro patarimas. Ruošiant tešlą pusę kiekio miltų galima pakeisti rupiai maltais, o dalį bandelių apibarstyti aguonomis.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Receptai
Receptas: Lęšių keri indiškai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lęšiai: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Imbieras: 5.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Šaltame vandenyje valandą pamirkykite lęšius.

2. Svogūnus supjaustykite. Vieną svogūną sudėkite į puodą kartu su lęšiais ir virkite, įdėkite truputį duskos.

3. Į keptuvę sudėkite kitą svogūną ir suberkite gvazdikėlius, imbierą bei cinamoną. Baigiant kepti, įkrėskite pomidorų padažo bei viską sumaišykite su virtais lęšiais. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Indiškas kriaušių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (kvietinių - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 tešlai ir 2 įdarui)
Cukrus: 200.00 g (1 valg. š. tešlai, 150 g sirupui ir 2 valg. š. įdarui)
Sviestas: 80.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vanduo: 500.00 ml (sirupui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (sirupui)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (sirupui)
Kriaušės: 6.00 vnt. (įdarui)
Grietinė: 200.00 g (įdarui (arba grietinėlės))
Sezamo sėklos: 200.00 g (įdarui)
Aguonos (įdarui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Tešlai sviestą sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir įpilkite šaukštą vandens. Paruoštą tešlą suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

2. Paruoškite sirupą: į verdantį vandenį suberkite cukrų su prieskoniais.

3. Kriaušes nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir sudėkite į sirupą. Virkite pusvalandį.

4. Išvirtas kriaušes išgriebkite iš sirupo, atvėsinkite ir sudėkite ant iš šaldytuvo išimtos, iškočiotos ir į kepimo indą įtiestos tešlos.

5. Likusį sirupą kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol išgaruos vanduo ir liks tąsi masė.

6. Sezamų sėklas, aguonas, kiaušinius, grietinę (ar grietinėlę) ir cukrų išplakite ir užpilkite ant kriaušių.

7. Pašaukite į orkaitę pusvalandžiui. Kai atvės, apšlakstykite išvirtu sirupu.

SKANAUS!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Taip pat skaitykite: Meksikiečių virtuvės patiekalai: padirginkime skonio receptorius 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt