Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Iš maltos mėsos nebūtina gaminti kotletų

Maltos mėsos kepsnys
Shutterstock nuotr. / Maltos mėsos kepsnys
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Daugeliui malta mėsa asocijuojasi su pabodusiais kotletais. Galime jus patikinti, kad iš jos galima pasigaminti kur kas skanesnių ir įdomesnių patiekalų.

Maltos mėsos kepsnys

Jums reikės: 450–500 g maltos veršienos, šaukštelio alyvuogių aliejaus, svogūno, skiltelės česnako, žiupsnelio džiovintų čiobrelių, 1/3 puodelio greitai paruošiamų avižinių dribsnių, 1/3 puodelio pieno, 2 virtos morkos, 4–6 pievagrybių, 4–5 šaukštų pomidorų padažo, kiaušinio, saujos kapotų petražolių, šaukštelio Dižono garstyčių, pagal skonį druskos ir pipirų, aliejaus kepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite folija.
  • Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutraiškykite. Morkas sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite, pievagrybius susmulkinkite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite svogūnus ir pakepinkite 1–2 minutes. Sudėkite česnakus, grybus, įberkite čiobrelių, išmaišykite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 2–4 minutes.
  • Elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite svogūnus su šaukšteliu aliejaus, pomidorų padažu, garstyčiomis, morkomis, avižiniais dribsniais, petražolėmis, pienu, kiaušiniais ir druska bei pipirais. Sukrėskite mėsą ir masę gerai išminkykite.
  • Dėkite ją į skardą, suformuokite kepsnį ir kepkite 45 minutes. Išjunkite ir palikite orkaitėje 10 minučių.

Į cukiniją susukti veršienos kukuliai

Jums reikės: 3 šaukštų kedrinių pinijų, 2 riekelės batono, 450–500 g maltos veršienos, 80 g fetos, pagal skonį maltos mėsos prieskonių, po žiupsnelį cinamono ir muskato, 2 skiltelių česnako, kiaušinio ir baltymo, pagal skonį druskos ir pipirų, rūkytos šoninės griežinėlių, žalumynų, 3 vidutinio dydžio cukinijų, aliejaus kepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  • Kedrines pinijas pakepinkite sausoje keptuvėje 3–4 minutes. Atidėkite. Toje pačioje keptuvėje paskrudinkite šoninės griežinėlius.
  • Batoną 2–3 minutėms užpilkite vandeniu, nuspauskite.
  • Daržovių skustuku plonais griežinėliais supjaustykite cukinijas.
  • Į dubenį dėkite mėsą, batoną, fetą, suberkite visus prieskonius, sudėkite traiškytus česnakus, kiaušinį ir kiaušinio baltymą, kedrines pinijas ir labai gerai išminkykite. Keptuvėje įkaitinkite daug aliejaus ir apkepkite kukulius po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Cukinijos griežinėlius aptepkite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir druska su pipirais. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 2 minutes.
  • Apsukite mėsos kukulius cukinijos griežinėliais ir sudėkite į kepimo skardą užlenkta puse žemyn. Kepkite 8–10 minučių. Tiekite su skrudinta šonine ir puoškite žalumynais.

Čimičanga su malta jautiena ir pupelėmis

Jums reikės: 500 g maltos jautienos, 0,5 svogūno, žalios saldžiosios paprikos, puodelio kukurūzų, 425 g pomidorų padažo, 2 šaukštelių aitriųjų paprikų miltelių, šaukštelio česnakų miltelių, šaukštelio malto kumino, druskos ir pipirų pagal skonį, 425 g konservuotų juodųjų pupelių, 8 tortilijų papločių, 2 puodelių tarkuoto sūrio, 15 g sviesto, pomidoro, šviežių petražolių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Svogūną susmulkinkite, pomidorą ir papriką supjaustykite kubeliais, nukoškite pupeles. Maltą mėsą sumaišykite su paprikomis, svogūnais ir kukurūzais. Įmaišykite pomidorų padažą ir aitriosios paprikos bei česnako miltelius, maltą kuminą, druską ir pipirus.
  • Sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite 4–5 minutes. Įmaišykite pupeles.
  • Ištirpdykite sviestą. Keptuvėje patroškinkite pomidoro kubelius, sutrinkite šakute.
  • Mėsą tolygiai paskleiskite ant tortilijų papločių, užberkite tarkuoto sūrio. Susukite suktinukus ir dėkite į kepimo skardą užlenkta puse į apačią.
  • Pašlakstykite tirpintu sviestu ir kepkite 30–35 min., kol tortilijos apskrus. Tiekite pagardinę troškinto pomidoro tyre ir pabarstę kapotomis petražolėmis.
Receptai
Receptas: Maltos mėsos vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (maltos kiaulienos (arba kiaulienos ir jautienos mišinio))
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (ir įdarui 6 kietai virti kiaušiniai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Krienai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 125.00 g (Įdarui)
Duona: 2.00 vnt. (2 riekės sužiedėjusio batono)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, krienus, įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Mėsos masę sukrėskite ant celofano, uždenkite kitu celofano lakštu ir iškočiokite didelį stačiakampį. Po to viršutinį celofaną nuimkite.

2. Ant iškočiotos mėsos per patį vidurį viena eile sudėkite nuluptus kiaušinius, suvyniokite (be celofano), dėkite siūle į apačią ant riebalais pateptos aliuminio folijos ir kuo sandariau užlankstykite folijos kraštus. Viršuje pradurkite 2–3 skylutes, kad kepant galėtų išeiti garai.

3. 190 `C karštumo orkaitėje kepkite 45 min. Tada praplėškite ir praskleiskite foliją ir dar kepkite, kol apskrus viršus. Šiek tiek praaušusį vyniotinį supjaustykite griežinėliais.

Receptai
Receptas: Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1-2)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli pomidorai ir 1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400 g))
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 750.00 g (kiauliena ir jautiena)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (1-2)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 2.00 arbat. š.
Mėsos sultinys: 250.00 ml
Pupelės: 250.00 g (po 0,5 skardinės konservuotų baltųjų ir raudonųjų pupelių)
Grietinė: 125.00 g
Sūris: 75.00 g (tarkuotas kietasis fermentinis)
Petražolės: 1.00 sauja
Tortilija: 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

2.Konservuotus pomidorus nusunkite, susmulkinkite, sultis atidėkite. Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų gabaliukus ir pakepinkite. Sudėkite faršą, kepdami išmaišykite. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, cukraus, maltos paprikos, kmynų, džiovintų raudonėlių.

3.Supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus, jų sultis ir sultinį. Užvirkite ir troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Sudėkite nusunktas konservuotas pupeles, suberkite saldžiąsias paprikas ir troškinkite 5 minutes.

4.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir sudėkite į troškinį. Pavirkite. Įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, kapotus petražolių lapelius. Dar šiek tiek pavirkite ir nukaiskite.

5.Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, balta duona ar vynioti į tortilijas.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - lietiniams ir 2 kietai virti - įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2 - 3 - lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - lietiniams)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos - lietiniams)
Faršas: 400.00 g (veršienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (smulkinti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir maišydami kepkite apie 20 minučių. Kepdami suberkite čiobrelius, druską ir pipirus.

3. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, žalumynus ir smulkiai kapotus kiaušinius. Įdaro dėkite ant lietinių ir susukite.

4. Lietinius gražiai sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Pomidorų padažas: 200.00 ml (aštrus)
Vanduo: 200.00 ml
Makaronai: 200.00 g (kriauklelių ar kitokių smulkių)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia arba raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 150.00 g
Druska: 3.00 g (1/2 arbat. .š.)
Sūris: 80.00 g (fermentinis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.

3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Maltos mėsos guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (mėgstamo faršo)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 2.00 vnt. (žalioji ir raudonoji)
Pievagrybiai: 250.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 g (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 400.00 g (skardinė trintų)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką.
  2. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui smulkinkite ir į keptuvę berkite grybus ir cukiniją. Pagardinkite bazilikais, uždenkite ir troškinkite 2–3 minutes. Įberkite maltos paprikos, išmaišykite ir paragaukite: jei dar reikia, įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite pakepintą maltą mėsą ir trintus pomidorus. Gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 15 minučių, dažnai maišydami, kad neprisviltų. Maltos mėsos guliašą tiekite su pita.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt