Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Jei dar liko kiaušinių

Įdaryti kiaušiniai
Fotolia nuotr. / Įdaryti kiaušiniai
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Daugelio namuose dar liko ne vienas margutis, todėl siūlome pasigaminti ką nors iš kiaušinių: prikimškite skaniais įdarais, įtupdykite į bulvių dubenėlius ar pagardinkite salotas. Nepaprastai skanu!

Avokadu ir kumpiu įdaryti kiaušiniai

Jums reikės: 6 kietai virtų kiaušinių, didelio avokado, 100 g rūkyto kumpio (ar dešros), 1–2 griežinėlių Chalapos paprikos, 0,5 svogūno, 0,5 pomidoro, 0,5 žaliosios citrinos, žalumynų, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.
  • Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, šaukšteliu išskobkite minkštimą ir sumaišykite su kiaušinių tryniais.
  • Įmaišykite susmulkintus kumpį (porą žiupsnelių palikite puošti), Chalapos papriką, svogūną, pomidorą.
  • Išspauskite citrinos sultis, įberkite smulkintų žalumynų, druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišykite iki vienalytės masės.
  • Dėkite šaukšteliu į kiaušinio baltymo puseles, užberkite kumpio trupinių ir tiekite.

Tunu ir alyvuogėmis įdaryti kiaušiniai

Autorės nuotr./Tunu įdaryti kiaušiniai
Autorės nuotr./Tunu įdaryti kiaušiniai

Jums reikės: 6 kietai virtų kiaušinių, 170 g tuno aliejuje, saujos šviežių petražolių, 20 alyvuogių be kauliukų, mažo pomidoro, šaukštelio Dižono garstyčių, citrinos, šaukštelio baltojo vyno acto, 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Kiaušinius perpjaukite pusiau, išimkite trynius ir sudėkite į dubenį.
  • Ten pat sukrėskite nuvarvintą tuną, garstyčias, suberkite kapotus žalumynus, šaukštą nutarkuotos citrinos žievelės, smulkintas alyvuoges ir pomidorą, supilkite išspaustas citrinos sultis ir 2 šaukštus aliejaus.
  • Pagardinkite druska bei pipirais ir elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
  • Sukrėskite į maišelį, prakirpkite kampelį ir įspauskite masės į kiaušinių baltymo puseles.
  • Pašlakstykite aliejumi ir tiekite.

Bulvių lizdeliai

Jums reikės: 6–7 bulvių, 0,5 svogūno, 100 g kietojo sūrio, kiaušinio, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus formai patepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, keksiukų kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
  • Svogūną susmulkinkite, kietąjį sūrį sutarkuokite, sumaišykite su bulvių tarkiais, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
  • Įmuškite kiaušinį ir permaišykite.
  • Dėkite masės į keksiukų kepimo skardą, suformuokite lizdelį ir kepkite 25 minutes.
  • Atsargiai išimkite ir palikite atvėsti 10 minučių. Tiekite su virtais putpelių kiaušinukais.
  • Kulinaro patarimas. Bulvių lizdelius galite pripildyti kremo: 100 g rikotos sumaišykite su šaukštu grietinės ir sauja kapotų žalumynų. Pagardinkite druska bei pipirais ir krėskite po šaukštelį į iškepusius lizdelius.

Salotos su silke, kiaušiniais, bulvėmis ir obuoliu

Jums reikės: 300 g silkės, 3 kietai virtų kiaušinių, 3 bulvių, po 0,5 svogūno ir rūgštesnio obuolio, citrinos puošti.

Užpilui: šaukšto medaus arba cukraus, šaukšto grūdėtųjų garstyčių, 0,5 citrinos sulčių, 50–75 ml aliejaus.

  • Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Obuolį supjaustykite plonomis skiltelėmis, svogūną – pusžiedžiais, kiaušinius – ketvirčiais, silkę – gabaliukais.
  • Pagaminkite užpilą. Visus produktus sudėkite į dubenėlį ir gerai išmaišykite.
  • Lėkštes išklokite bulvių griežinėliais, ant jų sudėkite silkės, obuolių, kiaušinių gabalėlių.
  • Užpilkite užpilu ir puoškite citrinos griežinėliu.
Receptas: Kiaušinių pyragas su kumpiu
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Trapi tešla 400.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š. (minkšto)
Kumpis: 150.00 g (griežinėliais supjaustyto virto kiaulienos)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušinių prieskoniai (geriau be druskos ir skonio stipriklių) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iškočiota tešla išklokite riebalais pateptą kepimo formą taip, kad papločio kraštai būtų pakilę. Suformuokite dar vieną apskritą paplotį pyrago viršui uždengti.

2. Tešlą aptepkite sviestu, ant viršaus uždėkite kumpio griežinėlių.

3. Ant kumpio po vieną muškite kiaušinius (pasistenkite, kad tryniai išliktų sveiki). Kiaušinius apibarstykite druska, pipirais ir gausiai – kiaušinių prieskoniais. Ant jų atsargiai sudėkite likusius kumpio griežinėlius.

4. Viršų uždenkite trapios tešlos papločiu. Kepkite 200ºC orkaitėje 20 – 30 min.

Receptas: Kiaušinių salotos su žalumynais
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (virti)
Sūris: 150.00 g (brandinto)
Majonezas: 150.00 g
Žirniai: 150.00 g
Bazilikai: 30.00 g (ryšulėlis žalių)
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Šaldytus žirnelius išvirkite (tinka ir konservuoti žirneliai) ir palaukite, kol atvės.

2. Susmulkinkite virtus kiaušinius, bazilikus ir svogūnus, sutarkuokite sūrį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptas: Sūrio ir kiaušinių mišrainė
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (virti)
Kumpis: 200.00 g (rūkytas)
Sūris: 200.00 g (brandintas)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Porai: 100.00 g (baltoji poro dalis)
Kaip gaminti

1. Virtus kiaušinius ir rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite. Porą susmulkinkite.

2. Viską sumaišykite su majonezu ir pagardinkite prieskoniais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (trynys - tešlai ir 3 kietai virti - įdarui, 1 - aptepimui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis arba 2 maži - įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti, pagal skonį - įdarui)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą ištirpinkite. Pieną šiek tiek pašildykite, sumaišykite su trintomis mielėmis, cukrumi ir leiskite pakilti. Į didesnį dubenį suberkite miltus, padarykite duobutę ir supilkite pakilusias mieles, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite sviestą ir užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite lininiu ar drobiniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 30–40 minučių, kad pakiltų.Tešlą perminkykite ir vėl uždenkite, kad pakiltų.

2. Keptuvėje apkepinkite smulkintus svogūnus, tuomet sudėkite faršą, paskaninkite prieskoniais ir nuolat maišydami iškepkite. Į pravėsusią masę sudėkite kubeliais pjaustytus kiaušinius ir gerai išmaišykite.

3. Iš tešlos formuokite nedideles bandeles, į vidų įdėkite faršo. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir leiskite 15–20 minučių pakilti. Tada aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptas: Žuvies suktinukai kiaušinių patale
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 4.00 vnt. (filė - pangasijų, lydekų, menkių)
Sviestas: 130.00 g (30 g - žuviai, 100 g - kiaušinių padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti - kiaušinių padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - kiaušinių padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (kiaušinių padažui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo indą ištepkite sviestu. Išvirkite kiaušinius. Žuvies filė apibarstykite druska ir pipirais (jei filė labai didelė, perpjaukite ją išilgai). Ant kiekvienos žuvies juostelės galo uždėkite po gabalėlį sviesto ir susukite į ritinuką. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais.

2. Suktinukus dėkite į kepimo indą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 minučių. Kol žuvis keps, ištirpinkite padažui skirtą sviestą. Susmulkinkite kiaušinius ir suberkite į sviestą, sudėkite krapus, apšlakstykite citrinų sultimis ir išmaišykite. Į lėkštes dėkite kiaušinių padažo, ant jo – suktinukus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Sūrio ir kiaušinių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 300.00 g (įvairios)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (griežinėlis - užpilui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
  2. Mėlynųjų pelėsių sūrį supjaustykite kubeliais, berkite ant salotų.
  3. Kiekvieną kiaušinį atsargiai, kad baltymas nesusimaišytų su tryniu, išleiskite į puodelius. Po vieną supilkite į verdantį ir šlakeliu acto parūgštintą vandenį ir virkite ne ilgiau nei 4 min., kad sutrauktų baltymą, o trynys liktų poskystis. Išgriebtus kiaušinius atvėsinkite, po vieną sudėkite ant salotų, gausiai užberkite šviežiai maltų pipirų.
  4. Elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite smulkinto česnako skilteles, griežinėlį citrinos su žievele, garstyčias ir aliejų. Paruoštą padažą užpilkite ant salotų.
Receptas: Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Majonezas: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g
Grybai: 100.00 g (marinuotų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (arba tinka citrinų sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite gabalėliais.
  2. Majonezą pasūdykite, papipirinkite, įberkite garstyčių arba įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite kapoto kumpio bei grybų.
  3. Sumaišykite su kiaušiniais.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Iškylos salotos

Iškylos salotos

Skaitysiu vėliau
Verdame virtinius

Verdame virtinius

Skaitysiu vėliau
Braškės jau prisirpo!

Braškės jau prisirpo!

Skaitysiu vėliau
Vakarienei – sriubos

Vakarienei – sriubos

Skaitysiu vėliau
Tiesiai iš keptuvės

Tiesiai iš keptuvės

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt