Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt idėja vakarienei – guliašas

Kalakutienos sriuba guliašas su raugintais kopūstais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Kalakutienos sriuba guliašas su raugintais kopūstais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Atidarome Ji24.lt receptų skiltį ir traukiame iš jos sočių patiekalų pasiūlymus.

Šį kartą tebūnie guliašas – jautienos, paukštienos ar žuvies. Ruoškite atsipalaidavę, fantazuokite, pridėkite ingredientų pagal skonį, kai ką išimkite arba pakeiskite kitu prieskoniu. Turėsite savo originalų guliašo paruošimo būdą. Štai jums idėjų šūsnelis:

Receptas: Jautienos guliašas

Receptai
Receptas: Vegetariškas vengriškas guliašas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sojos: 80.00 g (mėsos kubelių pailgos formos)
Vanduo: 1.00 l (0,75)
Morkos: 1.00 vnt. (didelės supjaustytos griežinėliais)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalios saldžios supjaustytos stambiais gabalėliais)
Šparaginės pupelės: 100.00 g (supjaustytų 3 cm ilgio gabalėliais)
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 arbat. š. (su kaupu džiovintų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (supjaustytos griežinėliais, be sėklyčių)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (arba kmyninio kumino sėklų)
Asafetida: (0,5) 1.00 arbat. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 - daržovėms troškinti ir 0,5 - sojos mėsai virti)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/4)
Miltai: 2.00 valg. š. (kupinų)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Saulėgrąžų aliejus: 5.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (šluotelės šviežių)
Kaip gaminti

Atkreipkite dėmesį:

  1. Daržoves galite pasirinkti kokias norite, tačiau žalios spalvos paprika šiam receptui yra būtina.
  2. Padažo tirštumą reguliuokite skysčio kiekiu - jei padažas pasirodytų per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.

Ruošimo eiga:

  1. Sojos kubelius užpilkite nurodytu kiekiu vandens, pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos ir užkaiskite. Virkite 5-7 minutes, nukaiskite ir nukoškite. Kubelių nuoviro neišpilkite - jo prireiks padažui ruošti.
  2. Pomidorą panardinkite minutei-dviem į verdantį vandenį, perliekite šaltu vandeniu, nunerkite odelę ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
  3. Gilioje didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitusį aliejų suberkite kmynus arba kmyninį kuminą, aitriąją papriką ir skrudinkite keliolika sekundžių kol kmynai patamsės. Suberkite asafetidą ir saldžiosios paprikos miltelius.
  4. Dar po keliolikos sekundžių sudėkite morkas, paprikas, šparagines pupeles ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite, troškinkite daržoves apie 7-10 minučių. Troškindami kartkartėmis pamaišykite. Suberkite sojų kubelius.Viską išmaišykite ir kepkite, kol lengvai apskrus. Suberkite miltus. Kepkite turinį nuolat maišydami, kol miltai tolygiai padengs daržoves ir miltai pradės tamsėti.
  5. Po kelių minučių sudėkite pomidorus. Kepkite maišydami, kol pomidorai išsileis. Supilkite sojos kubelių nuovirą, pasūdykite ir suberkite cukrų bei džiovintas petražoles. Padažas akimirksniu sutirštės.
  6. Keptuvę uždenkite ir troškinkite guliašą dar kelias minutes. Nukaiskite, kai daržovės visiškai suminkštės. Pabarstykite smulkiai sukapotais krapais. Patiekite dar karštą su virtomis bulvėmis arba kitokiu mėgstamu garnyru bei salotomis. Guliašą galite pagardinti šaukšteliu grietinės.

Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA

 

Receptas: Guliašas

Receptai
Receptas: Žuvies guliašas su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vynas: 200.00 ml (sausas baltas)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pankolis: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti)
Žuvis: 700.00 g (filė)
Krevetės: 200.00 g (virtos tigrinės)
Alyvuogės: 125.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Žuvų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 5.00 g
Kaip gaminti

1. Svogūną, česnaką ir pankolį susmulkinkite, papriką supjaustykite juostelėmis. Viską suberkite į storadugnį puodą su įkaitintu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes.

2. Padidinkite ugnį, sudėkite pomidorus, supilkite vyną. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir neuždengę troškinkite 7 minutes.

3. Sudėkite žuvies filė ir troškinkite dar 5 minutes. Suberkite alyvuoges, krevetes ir troškinkite dar apie 1–2 minutes, kol krevetės sušils. Prieš tiekdami pabarstykite petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Vengriškas guliašas

Receptas: Jautienos guliašas

Receptas: Maltos mėsos guliašas

Receptas: Kiaulienos guliašas su baravykais

Receptas: Mėsiška sriuba-guliašas

Receptas: Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais

Receptas: Kiaulienos ir paprikų guliašas

Receptai
Receptas: Aštrus guliašas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (išpjova)
Porai: 1.00 vnt. (stiebo)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (tinka džiovinti)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - įvairių džiovintų žalumynų, bei juodųjų maltų pipirų.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 20.00 g (kepimui)
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Išpjovą supjaustykite stambiais gabalais, gardinkite druska bei pipirais.
  2. Apkepkite iš abiejų pusių ant labai stiprios ugnies. 
  3. Porus stambiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu. Pipirus supjaustykite.
  4. Į karščiui atsparų indą sudėkite kiaulieną, poras, paprikas. Gardinkite druska, pipirais bei prieskoniais.
  5. Įpilkite sviesto, kuriame kepėte porus, įpilkite stiklinę vandens ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min , uždarius dangčiu.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina

 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt