Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt pasiūlymas – mėsos, žuvies ir daržovių kepsneliai

Avienos kepsneliai
Autorės nuotr. / Avienos kepsneliai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Toje galvoje tiek minčių kūrybiškų verda, kad pagalvoti apie maistą kartais net nelieka laiko. Tada patogu atsidaryti Ji24.lt receptų lobyną.

Kai nespėjame dieną pavalgyti kažko stipresnio, dažnai vakarienė tampa vėlyvais pietumis. Linkime nepersivalgyti, o mėgautis maistu. Šį kartą siūlome įvairiausių kepsnelių.

Receptai
Receptas: Vištų krūtinėlių kepsneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (po 175 g)
Ryžiai: 175.00 g (basmati)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Laiškiniai svogūnai: 1.00 vnt. (aptepui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (aptepui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (aptepui)
Mėtos: 25.00 g (lapeliai - aptepui)
Petražolės: 25.00 g (lapeliai - aptepui)
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š. (aptepui)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio - aptepui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5 - aptepui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat.š. sulčių - aptepui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite žaliąjį aptepą: kokosų drožles pamirkykite truputyje vandens, mėtų ir petražolių lapelius suplėšykite, svogūnėlį ir papriką sukapokite, česnaką sugrūskite, imbierą smulkiai sutarkuokite, kuminus sugrūskite arba sumalkite kavamale. Paruoštus produktus sudėkite į elektrinio maišiklio indą, supilkite citrinų sultis ir sutrinkite.

2. Ryžius biriai išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Mėsą aptepkite aliejumi ir iškepkite ant grotelių (kepkite po 8 min. kiekvieną pusę).

3. Virtus ryžius išdėliokite į lėkštes, uždėkite po vištienos kepsnelį, ant viršaus – po kauburėlį žaliojo aptepo.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Karameliniai paukštienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (filė)
Vištienos sultinys: 2.00 st. (1,5-2 st.)
Sojų padažas: 150.00 ml
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Sultys: 4.00 valg. š. (šviežios apelsinų)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite pailgais maždaug 10 cm ilgio ir 4–5 cm pločio gabalais.

2. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sojų padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Kiek pravėsusiu mišiniu apliekite vištos gabalėlius, palikite valandą.

3. Išgriebusi iš marinato, į kiekvieną paukščio gabalėlį išilgai įsmeikite po ilgą šaltame vandenyje išmirkytą konditerinį iešmelį. Išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite šviežių apelsinų sultimis ir šaukite į iki 200laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį.

5. Tiekite su biriai virtais ryžiais, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Receptai
Receptas: Lašišų kepsneliai su salotomis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (faršo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 7.00 valg. š. (2 - 3 ir apvoliojimui)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrinpipiriai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsneliams ir padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 g (pagal skonį)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Salotos: 1.00 vnt. ("Aisbergo" keli lapai)
Pomidorai: 10.00 vnt. (maži, įvairių spalvų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Salotų prieskoniai: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į lašišų faršą sudėkite kiaušinio trynį, džiūvėsėlius, majonezą, pagardinkite pipirais, druska, žolelių prieskoniais ir labai gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės formuokite nedidelius kepsnelius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir iškepkite keptuvėje su aliejumi.

2. Gražgarstes gerai nuplaukite, nuvarvinkite, „Aisbergo“ salotas suplėšykite. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, sumaišykite su salotomis ir užpilkite padažu.

3. Padažui sumaišykite citrinų sultis, cukrų, druską, pipirus, salotų prieskonius ir alyvuogių aliejų. Ant salotų sudėkite lašišų kepsnelius.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Kiaulienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabaliukai filė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Vynas: 3.00 valg. š. (baltasis)
Vorčesterio padažas: 3.00 valg. š.
Vanduo: 120.00 ml (arba sultinys)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Kaip gaminti
  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką –  juostelėmis, o česnaką sutraiškykite. Kiaulienos gabaliukus šiek tiek pamuškite, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, suberkite svogūnus ir česnakus. Kepkite 5 minutes, maišydami, kad nepridegtų. Kepsnius apverskite, suberkite paprikas, uždenkite ir kepkite dar 5–8 minutes. Sudėkite mėsą su daržovėmis į lėkštę ir uždenkite, kad neatvėstų.
  3. Į keptuvę supilkite „Vorčesterio“ padažą, vandenį arba sultinį, vyną, suberkite čiobrelius. Kaitinkite, kol šiek tiek sutirštės. Į keptuvę vėl sudėkite mėsą su daržovėmis, išmaišykite ir dar kepkite apie minutę.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Čilietiški „Anticuchos“ kepsneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (filė)
Jautiena: 1.00 kg (filė)
Dešrelės (po 1 kg paprastų ir Frankfurto): 2.00 kg
Svogūnai: 4.00 vnt. (4-5 dideli)
Paprikos: 8.00 vnt. (po 4 raudonąsias saldžiąsias ir 4 žaliąsias)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, grūsti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite mėsą ir dešreles 4-5 cm gabaliukais. Nuo paprikų pašalinkite sėklas ir supjaustykite jas kartu su svogūnais kvadratėliais.
  2. Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite druską ir grūstus juoduosius pipirus. Sumaišykite viską kartu su likusiais ingredientais. Geriausia šį darbą atlikti iš vakaro.
  3. Suverkite ant metalinių ar medinių iešmelių paeiliui alyvuogių aliejumi, grūstais juodaisiais pipirais ir druska pagardintą mėsą, svogūnus, paprikas, dešreles ir kepkite ant grotelių, kol dailiai apskrus.

Receptas Čilės vyndario Maxo Weinlaubo 

Plačiau skaitykite „Čilės virtuvė garsaus vyndario akimis“

Receptai
Receptas: Cukinijų kepsneliai su įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (brandinto)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Burokine tarka sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite griežinėliais. Nuolat maišydama apkepkite daržoves aliejuje ir pagal skonį pasūdykite.

2. Nuluptą cukiniją supjaustykite vienodo pločio griežinėliais, išimkite sėklas ir pabarstykite druska bei mėgstamais prieskoniais.

3. Cukinijos griežinėlius išdėliokite kepimo formoje, į juos dėkite paruoštą daržovių įdarą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

4. Kai cukinijos bus beveik iškepusios, apibarstykite griežinėlius tarkuotu brandintu sūriu ir dar kelias minutes kepkite, kol sūris išsilydys. Puoškite žalumynais.

P. S. Šie cukinijų kepsneliai skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis. Bulves supjaustykite riekelėmis, pasūdykite, apibarstykite smulkintais česnakais kmynais ar kitais mėgstamais prieskoniais ir kepkite orkaitėje kartu su cukinijų kepsneliais. Skanaus!

Receptai
Receptas: Jautienos kepsneliai su kaparėliais
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (8 minkštos jautienos gabaliukų po 100 gr.)
Pomidorai: 1.00 kg
Kaparėliai: 200.00 g (nedidelis indelis marinuotų)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š. (kelios šviežios šakelės)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą aptepkite aliejumi, dėktei į smarkiai įkaitintą aliejų (labai tinka keptuvė rantytu dugnu) ir kepkite (po 3–5 min. kiekvieną pusę). Sūdykite ir gardinkite pipirais jau iškeptus kepsnius.

2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su kaparėliais kelias minutes patroškinkite. Šį padažą supilkite ant kepsnių ir viską apibarstykite rozmarinais.

3. Kepsnelius patiekite su „Žaliąja bulvių koše“ ir šviežių daržovių salotomis.

Receptai
Receptas: Kepsneliai su šalavijais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (nugarinės arba sprandinės)
Kumpis: 4.00 riekės (riekės vytinto)
Šalavijai: 10.00 g (4 didesni šalavijų lapeliai)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Pesto padažas: 4.00 valg. š. (su saulėje džiovintais pomidorais)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui 60 ml citrinos sulčių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Marinatui grūdėtųjų)
Česnakai: 3.00 skiltelės (Marinatui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Vištienos sultinys: 80.00 ml (Marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; šviežiai maltų pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite marinatą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, vištienos sultiniu, garstyčiomis, kapotais čiobreliais.

2. Mėsą supjaustykite į keturias dalis, kiek pamuškite, apibarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite paruoštu marinatu ir valandai palikite, kad pasimarinuotų. Tada gerai nuvarvinkite.

3. Šalavijų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pakepinkite keptuvėje svieste.

4. Ant kiekvieno mėsos kepsnelio tepkite pesto padažo, klokite kumpio juostelę, įsmeikite po skrudintą šalavijų lapelį.

5. Kepsnelius dėkite ant grotelių, šalia išdėliokite pomidorų ir svogūnų puseles. Kepkite, kol apskrus.

Tiekite su laukiniais ryžiais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Vištienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Krakmolas: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite krakmolą, kiaušinį, išspaustas česnakų skilteles, majonezą ir prieskonius. Vištieną supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į paruoštą masę. Viską gerai sumaišykite ir palaikykite 30 min. šaldytuve.

2. Įkaitinkite keptuvę, šaukštu dėkite paruoštą masę ir formuokite blynelius. Apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių.

3. Šį patiekalą galite tiekti su ryžiais, bulvių koše ar gruzdintomis bulvytėmis.

Kulinaro patarimas: galima kepti ne tik vištienos, bet ir kitos mėsos kepsnelius. Taip pat  galite rinktis ir krabų lazdeles,žuvies gabalėlius.

Receptai
Receptas: Avienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aviena 600.00 g
Baklažanai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (miltelių - pagal skonį)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Majonezas: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Avieną supjaustykite kepsniams, išmuškite, pabarstykite prieskoniais ir marinuokite majoneze per naktį.

2. Vėliau kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

3. Supjaustykite griežinėliais morkas, baklažaną, susmulkinkite česnaką.

4. Baigiant kepti mėsai, sudėkite daržoves ir viską patroškinkite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 vištienos - kepsneliams)
Majonezas: 2.00 valg. š. (kepsneliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kepsneliams)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3 - kepsneliams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - kepsneliams)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kepsneliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsneliams ir padažui)
Karis: 2.00 g (pagal skonį - kepsneliams)
Vynuogės: 1.00 vnt. (didelės kekės žaliųjų be kauliukų - padažui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - padažui)
Vynas: 1.00 st. (baltojo saldaus (galima pakeisti vynuogių sultimis) - padažui)
Žolelių mišinys su česnakais: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 3.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, piene išmirkytu ir gerai nuspaustu batonu, majonezu. Pagardinkite pipirais, druska ir kariu. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kepsnelius ir kepkite keptuvėje (kepsnelius galite tik apkepti keptuvėje iš visų pusių, o paskui sudėti į aliejumi išteptą skardą ir apie 15 minučių kepti 180 laipsnių orkaitėje). Kol ruošite padažą, kepsnelius laikykite šiltai.

2. Padažui į puodelį sudėkite per pusę pjaustytas vynuoges, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis ir kelias minutes kaitinkite ant mažos ugnies. Krakmolą sumaišykite su vynu ar sultimis ir supilkite ant vynuogių.

3. Pagardinkite prieskoniais, druska ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Padažą tiekite su vištienos kepsneliais. Kaip garnyras labai tinka virti ryžiai.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Kalakutienos kepsneliai su salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (kalakutienos - kepsneliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kepsneliams)
Manai: 2.00 valg. š. (kepsneliams)
Džiovinti pomidorai: 7.00 vnt. (3 -4 - kepsneliams ir salotoms)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepsneliams ir salotoms aliejaus likusio nuo džiovintų pomidorų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji - kepsneliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsneliams ir salotoms)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšniniai - salotoms)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusės ilgavaisio)
Salotos: 200.00 g (įvairių - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - salotoms)
Parmezano sūris: 3.00 valg. š. (3 - 4 salotoms)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Prieskoniniai žalumynai: 5.00 g (pagal skonį - salotoms)
Kaip gaminti

1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite.

2. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus. Didesniame dubenyje suplėšykite salotas, sudėkite pjaustytus vyšninius pomidorus, agurką ir džiovintus pomidorus.

3. Apšlakstykite aliejumi, citrinų sultimis, pabarstykite pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir pabarstykite parmezanu. Kepsnelius sudėkite prie ar į salotas ir iš karto tiekite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Žuvų kepsneliai su citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (mėgstamų žuvų)
Batonas: 3.00 riekės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 2.00 vnt. (0,5 sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Žuvies prieskoniai: 5.00 g (citrininiai pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, minkštimą pamerkite, kad išbrinktų, paskui nuspauskite ir sudėkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą česnaką, įspauskite citrinų sulčių, sudėkite grietinę, prieskonius, pasūdykite ir labai gerai išmaišykite. Maišykite plakikliu, kol masė pasidarys puri.

2. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kepsnelius ir kepkite keptuvėje ant nedidelės ugnies nuolat vartydami, kol gražiai parus.

3. Keptuvėje, kurioje kepėte kepsnelius, apkepkite ir citrinų griežinėlius. Griežinėlius sudėkite ant žuvų kepsnelių ir pabarstykite čiobreliais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Marinuoti sprandinės kepsneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 valg. š sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai - sprandinės)
Sultys: 100.00 ml (obuolių)
Kaip gaminti

1. Aliejų išsukite su citrinų sultimis, medumi, sutrinta česnakų skiltele ir rozmarinais. Sudėkite mėsą ir palikite marinuotis.

2. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Supilkite obuolių sultis ir kepkite 5–7 minutes.

3. Kepsnelius patiekite su marinuotomis aitriosiomis paprikomis ir salotomis su ridikėliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Veršienos nugarinės kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės
Rozmarinai: 3.00 g (2 - šakelės šviežių)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės šviežių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (maža)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml
Veršiena: 1.00 kg (12 gabalėlių nugarinės su kaulais)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Česnakų skilteles nulupkite ir sukapokite. Rozmarinų ir čiobrelių lapelius supjaustykite. Aitriąją papriką perpjaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Viską sumaišykite su aliejumi ir palikite keliolika minučių.

2. Ant mėsos gabalėlių supilkite aliejų su prieskoniais ir išmaišykite Marinuokite keletą valandų, dar geriau – per naktį.

3. Nuo mėsos nuvarvinkite aliejaus perteklių (jei reikia) ir gabalėlius sudėkite ant grotelių. Kepkite 4–5 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su virtomis bulvėmis ar ryžiais, šviežių daržovių salotomis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Aguročių kepsneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurotis: (griežinėliais supjaustytų) 3.00 puodelis
Pomidorai: 250.00 g (puodelis nuluptų ir smulkiai supjaustytų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 arbat. š. (šviežiai tarkuotų)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kuo didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite sugrūstus česnakus, imbierus, tada sudėkite aguročių griežinėlius ir vartydammi kepkite, kol suminkštės.

2. Aguročių griežinėliams pradėjus darytis permatomiems, sudėkite pomidorus ir dar pakepkite.

3. Kai aguročių griežinėliai taps skaidrūs, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apibarstykite sūriu ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Žaismingi cukinijų kepsneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 9.00 st. (cukinijų arba aguročių riekių (0,5-0,75 cm storio. Jei cukinijos oda kieta - nulupkite, minkštą odelę palikite))
Morkos: 2.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelio mėsingo)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5 kmyninio)
Salierai: 1.00 vnt. (šluotelės žalumynų, nuplautų ir smulkiai sukapotų)
Asafetida: (¼arbat. š. (kvapiosios ferulos) 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saulėgrąžų aliejus: 100.00 ml (skrudinimui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sūris: 120.00 g (120 - 150 fermentinio greitai besilydančio - geriausiai tinka šviesusis „Cheddar")
Kaip gaminti

Atkreipkite dėmesį:

  1. Jei įmanoma, parinkite, kad cukinijos ir pomidoro riekių skersmuo būtų artimai vienodas.
  2. Cukinijų keptuvėje nesukepkite, tik apskrudinkite, dėl to kepkite ant didelės ugnies. Cukinijos labai vandeningos daržovės, dėl to kepdamos tyška. Saugokitės, kad nenusidegintumėte rankų.
  3. Barstydami sūriu stenkitės nepribarstyti ant skardos - sūris sudegs ir bus sunku išvalyti.

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Sutarkuokite fermentinį sūrį ir atidėkite. Pomidorą nuplaukite ir supjaustykite stambiomis riekėmis (reikės 4-5 riekių) horizontalia kryptimi pradedant nuo storiausios pomidoro vietos.
  2. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkiąja burokine tarka. Užkaiskite nedidelę keptuvę, įpilkite aliejaus, ir, kai šis įkais, suberkite kmyninį kuminą. Kuminas pradės spragsėti ir patamsės, tuomet suberkite asafetidą ir po kelių sekundžių sudėkite tarkuotas morkas.
  3. Švelniai pasūdykite, įberkite pusę nurodyto juodųjų pipirų kiekio ir kepkite maišydami, kol morkos suminkštės. Galite keptuvę uždengti. Kepimo pabaigoje sudėkite saliero žalumynus ir pusę krapų, išmaišykite, dar kelias minutes troškinkite ir nukaiskite. Jei cukinijos ne visiškai peraugusios, ir jų sėklos minkštos, tuomet galite jas palikti, subrendusias kietas sėklas išvalykite. Ant didelės ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejų. Sudėkite kiek telpa cukinijų ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių, tačiau ne visiškai suminkštės. Cukinijos pabaigs kepti orkaitėje. Sudėkite apskrudintas cukinijas į kepimo skardą ir apšlakstykite sojos padažu.
  4. Keptas morkas padalinkite į 4-5 dalis ir paskleiskite vienodu sluoksniu ant cukinijų. Kitas cukinijas uždenkite pomidorais. Pomidorus pagardinkite likusiais juodaisiais pipirais.
  5. Daržoves pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10-15 minučių arba kol sūris visiškai išsileis ir pradės lengvai skrusti. Ištrauktas cukinijas pabarstykite likusiais sukapotais krapais. Patiekite po 1-2 abiejų rūšių kepsnelius su bulvių koše ir agurkais arba lengvomis gaiviomis žaliomis salotomis.  

Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA

Receptai
Receptas: Lašišų kepsneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 600.00 g (filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltųjų - maltų)
Špinatai: 2.00 sauja (padažui)
Pesto padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Grietinėlė: 150.00 ml (padažui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto - padažui)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (padažui)
Žemės riešutai: 1.00 valg. š. (skrudintų - padažui)
Kaip gaminti
  1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite.
  2. Padalykite į tris dalis, įtrinkite aliejumi, maltais baltaisiais pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis.
  3. Iškepkite ant grotelių, laužo arba orkaitėje.
  4. Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapojusi pakepinkite svieste.
  5. Špinatų kotelius nupjaukite, lapus susmulkinkite ir patroškinkite svieste, kol suminkštės.
  6. Supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, sukrėskite pesto padažą, užberkite tarkuoto parmezano.
  7. Kai jis išsilydys, iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir įmaišykite gerai nuvarvintus kaparėlius. 
  8. Karštą lašišą išdėliokite į lėkštes, gausiai apliekite padažu.
  9. Apibarstykite skrudintais žemės riešutais.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt