Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt pasiūlymas pietums – 5 plokštainio variantai

Bulvių plokštainis su vištiena
Eglės Savickaitės nuotr. / Bulvių plokštainis su vištiena
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Jei šiandien nenorite nieko įmantraus, siūlome pasigaminti plokštainį. Daug laiko jis tikrai neužims!

O ir pasiūlyti jums galime bent penkis jo variantus ir tikrai ne visi jie iš bulvių. Siūlome pasigaminti ir plokštainį iš varškės ir pomidorų, jei netyčia bulves ne itin mėgstate.

Na, o tiems, kurie šiomis daržovėmis mielai gardžiuojasi, tuomet bulvių plokštainį siūlome pagardinti vištiena, faršu ar porais.

Receptai
Receptas: Bulvių plokštainis su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelės)
Pienas: 1.00 st. (0,5 st.)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: (bulvių ir maltos mėsos) 2.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Į tarkius supilkite pieną, išplaktą su kiaušiniais, įberkite bulvių prieskonių, pipirų, druskos ir gerai sumaišykite.

3. Pusę tarkių supilkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, paskleiskite faršą ir užpilkite likusius tarkius. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Kai plokštainis sukietės, aptepkite grietine ir toliau kepkite. Tiekite su grietine, grybų padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Receptai
Receptas: Bulvių plokštainis su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 12.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Vištiena: 300.00 g (rūkytos)
Šoninė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves ir 1 svogūną sutarkuokite tarkavimo mašina. Norint, tąsaus ir minkšto plokštainio, skysčio nupilti nereikia.
  2. Į tarkius įpilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir krapų, išmaišykite.
  3. Pieną, pakaitinkite iki užvirimo, pilkite ant tarkių ir dar kartą išmaišykite.
  4. Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į tarkius.
  5. Kepimo indą gausiai ištepkite aliejumi arba sviestu, supilkite į jį masę.
  6. Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 1 h 15 min.
  7. Keptuvėje pakepinkite susmulkintą antrą svogūną bei šoninę.
  8. Iškepusį plokštainį valgykite su grietine bei šoninės ir svogūnų padažu.

Skanaus!

Recepto autorė: Eglė Savickaitė

 

Receptai
Receptas: Plikytas bulvių plokštainis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg
Pienas: 500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite kuo daugiau skysčio (bet ne tiek daug, kaip gaminant cepelinus).

2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste.

3. Pieną užvirinkite, užplikykite bulvių tarkius, supilkite karštus riebalus, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

4. Masę sukrėskite į skardą arba išdėliokite į vienos porcijos molinius indelius ir 180`C karštumo orkaitėje kepkite maždaug 1 val. Patiekite su grietine arba kitokiu mėgstamu padažu.

Receptai
Receptas: Bulvių plokštainis su porais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 vnt.
Porai: 3.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Ciberžolė: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Porus supjaustykite apskritimais ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, tada suberkite kubeliais supjaustytą cukiniją.
  2. Apkeptas daržoves išimkite, bulvę sutarkuokite burokine trintuve, viską sumaišykite, įspauskite česnaką, įberkite ciberžolės, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Tada suberkite miltus, įmuškite kiaušinius.
  4. Į kepimo formą įpilkite aliejaus, sukrėskite masę, vėl užpilkite aliejaus.  Kepkite 200 laipsnių karštyje, maždaug 15 minučių.
  5. Tada karštį sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.
  6. Patiekite su žalumynais ir citrinos griežinėliu.
Receptai
Receptas: Varškės plokštainis su pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 550.00 g
Sūris: 150.00 g (fermentinio)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens.
  3. Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“).
  4. Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia puse į išorę), pašlakstykite aliejaus ir sandariai susukite į foliją. Dėkite į verdantį vandenį ir troškinkite 20 minučių.
  5. Tuo metu per sietelį pertrinkite varškę. Suberkite į ją tarkuotą sūrį.
  6. Įdėkite druskos, maltos aitriosios paprikos. Išmaišykite.
  7. Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus.
  8. Ištraukite iš vandens česnaką, atsargiai išlukštename iš folijos. Nulupkite.
  9. Nuluptas česnako skilteles dėkite į indą su varške, sūriu ir prieskoniais. Sutrinkite  šakute. Viską dar kartą išmaišykite.
  10. Varškę sukrėskite į  kepimo popieriumi išklotą gilią kepimo formą.
  11. Viršuje prismaigstykite pjaustytų pomidorų.
  12. Apibarstykite džiovintais bazilikais, raudonėliais, rozmarinais.
  13. Kepkite apie 30 minučių.
  14. Patarimas: kad plokštainis būtų tvirtesnis, ištraukusios jį, 10 min. palaikykite kambario temperatūroje ir tik tuomet pjaustykite.

 Receptą atsiuntė Gintarė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt