Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt pasiūlymas vakarienei – lietiniai su įvairiausiais įdarais

Lietiniai su džiovintais pomidorais
Mariaus Žičiaus nuotr. / Lietiniai su džiovintais pomidorais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kad grįžę namo neprisikirstumėte kalno sumuštinių, siūlome vakaro alternatyvą – išsikepti lietinių.

O išsirinkti įdarą jums padės Ji24.lt receptų skyrelis. Gaminkime ir skanaukime lietinius su lašiša, su varške, su vištiena, su feta... Gardaus ir jaukaus jums vakaro.

Receptai
Receptas: „Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (labai dideli)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sirupas: (auksaspalvio) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3–5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos.
  3. Ant prancūziško blynelio krašto dėkite šaukštą obuolių įdaro. Kampus užlenkite taip, kad įdaras liktų viduje, ir likusį blynelį susukite.
  4. Paruoštus blynelius apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir nedelsiant patiekite. Skanaus!
Receptai
Receptas: Lietiniai su maskarpone ir migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 1 - padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 150.00 g (tešlai)
Grietinėlė: 100.00 g (riebios - įdarui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sultys: 1.00 st. (apelsinų - padažui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 g (padažui)
Migdolai: 50.00 g (skrudintų plokštelių - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius.

2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone. Ant kiekvieno lietinio uždėkite po du šaukštus įdaro ir suvyniokite.

3. Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, krakmolu, supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Suberkite migdolų plokšteles ir išmaišykite. Padažo užpilkite ant lietinių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Lietiniai su špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (tešlai ir 1 valg. š. padažui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tešlai ir 1 įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. lydyto, tešlai ir padažui)
Pienas: 3.00 st. (1 st. tešlai ir 2 st. padažui)
Špinatai: 500.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 250.00 g (įdarui)
Sūris: 100.00 g (po 50 gr. tarkuoto parmezano įdarui ir padažui)
Muskatas: 1.00 vnt. (žiupsnis įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų, įdarui ir padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui ir padažui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Padėkite tešlą pusvalandžiui šaldytuvą, paskui iš jos iškepkite lietinius.

2. Paruoškite įdarą: nuplautus, nusausintus špinatus susmulkinkite ir sumaišykite su rikota, parmezanu bei kiaušiniais.

3. Įberkite muskatų, pagal skonį pagardinkite pipirais, druska ir dar sykį viską gerai išmaišykite.

4. Po du šaukštus masės dėkite ant kiekvieno blyno ir susukite ritinėlius.

5. Išdėliokite juos sviestu išteptoje nepridegančioje kepimo skardoje.

6. Paruoškite padažą: giliame puode išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol šie gražiai pagels.

7. Maišydama supilkite pieną ir apie 5 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies.

8. Suberkite sūrį, sukrėskite pomidorų padažą, įberkite pipirų, druskos ir išmaišykite.

9. Kiek pravėsusiu padažu apliekite lietinius ir 20 minučių pašaukite į 200ºC karštumo orkaitę.

Receptai
Receptas: Ypatingieji lietiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 150.00 g (kvietinių, tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai ir 3 tryniai įdarui)
Pienas: 150.00 ml (tešlai)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tirpinto tešlai ir 150 gr. įdarui)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Krevetės: 200.00 g (išlukštentų, įdarui)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų, įdarui)
Sūris: 200.00 g (smulkiai tarkuoto brandinto, įdarui)
Baltieji pipirai (įdarui) 5.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių įdarui)
Petražolės: 1.00 vnt. (stiebelis įdarui)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite skystą tešlą iš nurodytų produktų, iškepkite lietinius.

2. Paruoškite įdarą. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti. Į kitą puodą įpilkite 4 šaukštus vandens, suberkite sutrintus pipirus, įmeskite petražolės šakelę, virkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos pusė vandens. Skystį perkoškite.

3. Į švarų puodą sudėkite kiaušinių trynius, plakdama šluotele supilkite petražolių nuovirą. Įstatykite puodą į kitą puodą su verdančiu vandeniu, plakite šluotele, kol masė sutirštės. Nuimkite indą nuo viryklės, stipriai plakdama plona srovele supilkite tirpintą sviestą ir citrinų sultis. Padažas turėtų būti beveik baltos spalvos.

4. Sudėkite į padažą tarkuotą sūrį, kapotus krapus ir krevetes. Dėkite ant blynelio įdaro, susukite ritinėlį, sudėkite įdarytus lietinius į karščiui atsparų indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 230°C temperatūros orkaitėje maždaug 10 min. Tiekite iškart.

Receptas: Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Artišokai: 8.00 vnt.
Pastarnokai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 40.00 ml (arba vandens)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapieji)
Petražolės: 2.00 valg. š. („Kotányi“)
Mocarelos sūris: 1.00 valg. š. (trinta)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 st. (padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - padažui)
Pomidorai: 500.00 g (arba 2 skardinės pomidorų be odelių - aštriai pastai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (aštriai pastai)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (maltų)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (aštriai pastai)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (aštriai pastai)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (aštriai pastai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (lašelis)
Kaip gaminti

1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti.

2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite prieskonius. Supilkite viską į daržovių sultinį ar vandenį ir troškinkite, kol suminkštės. Atvėsinkite.

3. Paruoškite grietinės padažą. Grietinę sumaišykite su kiaušinių tryniais, pagardinkite druska, pipirais. Sukrėskite grietinės padažą, petražoles, rozmarinus ir mocarelą, pagardinkite pagal skonį. Paskleiskite įdarą ant kopūsto lapų ir susukite mažais ritinėliais.

4. Alyvų aliejų supilkite į ugniai atsparų indą, sudėkite ritinėlius sluoksniais, užpilkite padažu ir kepkite orkaitėje 25 minutes 200°C temperatūroje.

5. Aštrios pastos ingredinetus sudėkite į keptuvę. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepinkite ant silpnos ugnies. Tada nukoškite per sietelį.

6. Patiekite keptus ritinėlius su aštria pomidorų tyre, puoškite bazilikais.

Receptai
Receptas: Lietiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Vanduo: 125.00 ml
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius įmuškite į gilesnį dubenį, supilkite pieną, vandenį, suberkite cukrų ir viską išplakite elektriniu plakikliu.

2. Miltus persijokite. Plakdama pamažu berkite į dubenį, pagal skonį pasūdykite.

3. Galiausiai supilkite aliejų ir masę dar kartą išplakite elektriniu plakikliu. Drobiniu rankšluostėliu uždengtą tešlą apie 15–20 min. palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.

4. Nedidelėje labai gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite nedidelius lietinius. Tiekite su mėgstamomis uogomis.

Receptai
Receptas: Lietiniai su šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml (indelis - plakamosios)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis - nutarkuotų žievelių)
Juodasis šokoladas: 1.00 vnt. (plytelė)
Vyšnios: 1.00 sauja (šaldytų)
Romas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vyšnias atšildykite, perliekite karštu vandeniu ir pamerkite rome.
  2. Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite, supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, cukrų ir vanilinį cukrų.
  3. Viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą 30 min.
  4. Keptuvėje ištirpintame svieste iškepkite vidutinio storumo lietinius.
  5. Ant kiekvieno lietinio tepkite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų išplaktos grietinėlės ir susukite voleliu.
  6. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
  7. Juo apliekite lietinius. Tiekite su gerai nuvarvintomis rome mirkytomis vyšniomis.
Receptai
Receptas: Lietiniai su vištiena ir sūriu
16 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml
Miltai: 450.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlės - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 - įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - įdarui)
Parmezano sūris: 20.00 g (įdarui)
Sūris: 30.00 g (fermentinis - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle, po truputį, nuolat maišydami berkite miltus (berkite tol, kol tešla bus tinkamos konsistencijos, todėl jų gali prireikti mažiau ar šiek tiek daugiau).
  2. Į tešlą įpilkite aliejaus ir įberkite druskos.
  3. Tešlą geriausiai palikite bent 30 minučių pastovėti – tada blynai bus puresni. Blynus iškepkite.
  4. Įdarui: svogūną ir česnaką susmulkinkite, vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  5. Svogūnus ir česnakus apkepinkite, sudėkite vištieną, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir paprika, kepkite, kol vištiena iškeps.
  6. Įškepusį įdarą susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu ir juo įdarykite blynus.
  7. Blynus apkepkite kol šiek tiek apskrus.
  8. Prie lietinių puikiai tinka labai greitai paruošiamas padažas: 2 šaukštus grietinės sumašykite su šaukštu majonezu, į padažą įdėkite kelis susmulkintus bazilikų lapelius, pagardinkite druska ir pipirais.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Lietiniai su daržovėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 - tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (1 - tešlai ir 3 - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - tešlai)
Šparaginės pupelės: 200.00 g (įdarui)
Daržovių sultinys: 400.00 ml (įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė - įdarui)
Baklažanai: 1.00 vnt. (įdarui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (indelis smulkintų savo sultyse - įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona - įdarui)
Varškės sūris: 100.00 g (riebaus- įdarui)
Parmezano sūris: 100.00 g (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Petražolės: 1.00 sauja (nedidelė saujelė, kapotų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Lietinių tešlai reikalingus produktus supilkite į plakimo indą ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu.
  2. Paruoštą tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų.
  3. Šparagines pupeles, nupjovusi galus, trumpai apvirkite sultinyje ir nuvarvinkite.
  4. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą: cukiniją ir baklažaną supjaustykite šiaudeliais, kartu su nuluptais ir sukapotais česnakais pakepinkite aliejuje.
  5. Sumeskite pupeles, sukrėskite smulkintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 min. Iškepkite nedidelius lietinius.
  6. Ant kiekvieno krėskite įdaro, užberkite tarkuotų sūrių, susukite voleliu ir perriškite svogūnų laišku.
  7. Lietinius dėkite į riebalais pateptą, karščiui atsparią kepimo formą, užtarkuokite sviesto ir 5 min. pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.
  8. Tiekite su petražolių lapeliais.
Receptas: Lietiniai su šviežiais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (lietinių tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (gazuoto mineralinio - lietinių tešlai)
Miltai: 200.00 g (lietinių tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietinių tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 700.00 g (baltagūžių - įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Varškės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, pagal skonį - įdarui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto, pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į plakimo indą įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, įberkite druskos, išplakite.
  2. Toliau plakdami po šaukštą suberkite miltus. Iš tešlos iškepkite lietinius.
  3. Kopūstus supjaustykite, morkas sutarkuokite. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus svogūnus. Kepinkite, kol pagels.
  4. Sudėkite smulkintas daržoves, įpilkite kelis šaukštus verdančio vandens, įberkite druskos, įpilkite citrinų sulčių. Troškinkite, kol suminkštės.
  5. Varškės sūrį sumalkite, sumaišykite su nuvarvintomis daržovėmis.
  6. Gautos masės užkrėskite ant lietinių, susukite volelius.
  7. Sudėkite į kepimo indą, pabarstykite parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitę, kol sūris išsilydys.

 

Receptai
Receptas: Lietiniai su varškės kremu ir vyšnių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Šokoladinis padažas: 3.00 valg. š.
Pienas: 150.00 ml
Miltai: 150.00 g
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vyšnios: 400.00 g (400 - 500 g be kauliukų, šaldytos)
Cukrus: 140.00 g
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Varškė: 250.00 g (250 - 300 g liesa)
Kaip gaminti

1. Pusę kiekio sviesto išlydykite. Kiaušinius išplakite su šokoladiniu padažu, pienu. Suberkite miltus, supilkite sviestą, gerai išmaišykite ir leiskite tešlai 15 minučių pastovėti. Nuolat pamaišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Tešlos tirštumą reguliuokite miltais arba pienu.

2. Keptuvę pašlakstykite aliejumi ir iškepkite plonus lietinius.

3. Vyšnias sudėkite į nedidelį puodą, įberkite 80 g cukraus, įpilkite šaukštą vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Krakmolą sumaišykite su 2–3 šaukštais šalto vandens, supilkite ant vyšnių ir kaitinkite maišydami, kol sutirštės.

4. Grietinę su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios putos, ir sumaišykite su varške.

5. Varškės kremu aptepkite lietinius, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, apibarstykite likusiu cukrumi ir apdėkite likusio sviesto gabalėliais.

6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite su paruoštu vyšnių ir šokoladiniu padažu.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Receptai
Receptas: Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (tešlai)
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (aliejuje - įdarui)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų - įdarui)
Fetos sūris: 150.00 g (įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (įdarui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius.

2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais, fetą susmulkinkite. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.

3. Viską sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite bazilikais ir atsargiai išmaišykite. Po šaukštą įdaro uždėkite ant lietinių, suformuokite ryšulėlius ir suriškite svogūnų laiškais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Lietiniai su žemuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (35 proc. riebumo - įdarui)
Žemuogės: (šaldytos - įdarui) 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Tešlą palikite 30 minučių.

2. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir apverčiant iškepkite keturis didelius lietinius (galima sudėti ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams).

3. Maskarponę išmaišykite su grietinėle, atšildytomis ir nuvarvintomis žemuogėmis, vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Mase plonai aptepkite lietinius ir susukite.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Receptai
Receptas: Lietiniai su mėlynių uogiene
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ruginiai miltai: 2.00 st. (viso grūdo)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (ir uogienei 1/2 stiklinės)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Mėlynės: 2.00 st. (uogienei)
Figos: 6.00 vnt. (uogienei)
Apelsinai: 2.00 vnt. (uogienei)
Juodųjų serbentų sirupas uogienei 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais.

2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir vis pamaišydama kaitinkite ant mažos ugnies apie 25 min., galiausiai supilkite sirupą.

3. Kiaušinius išplakite su pienu bei vandeniu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite aliejų ir po truputį supilkite persijotus miltus.

4. Lietinius iškepkite karštoje keptuvėje. Tiekite su mėlynių uogiene.

Receptai
Receptas: Lietiniai su maskarpone
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (aukščiausios rūšies kvietiniai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (ir kremui 2 valg. š.)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (kremui)
Braškės: 300.00 g (kremui, gali būti ir kitokios uogos šviežios ar šaldytos)
Citrinos: 1.00 vnt. (po 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių ir sulčių kremui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno.
  2. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.
  3. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.
  4. Kai tešla bus jau paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite šiltai.
  5. Paruoškite įdarą: maskarponę išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  6. Kremą gerai atvėsinkite šaldytuve.
  7. Lietinius aptepkite maskarponės kremu, dėkite smulkintų braškių ir susukite voleliu.
Receptai
Receptas: Lietiniai su vištienos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (Lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (Lietiniams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Lietiniams)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Lietiniams ir 2-3 valg. š. įdarui)
Vištiena: 400.00 g (Įdarui keptos ar virtos)
Pievagrybiai: 100.00 g (Įdarui)
Sūris: 100.00 g (Įdarui tarkuoto fermentinio)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (Lietiniams)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietiniams žiupsnelis)
Įdarui keli šaukšteliai aštrių prieskonių mišinio (pagal skonį) 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius. 

2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį.

3. Mase įdarykite lietinius, sudėkite į karščiui atsparų indą, įpilkite truputį pieno, vandens ar kokio padažo ir apie 20 min. kepkite orkaitėje. Galite pakepinti ir keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Receptai
Receptas: Lietiniai su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Tešlai: 100 g aukščiausios rūšies kvietinių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Tešlai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (Tešlai ir įdarui 2 šaukštai cukraus)
Maskarponės sūris: 150.00 g (Įdarui)
Kreminė varškė: 150.00 g (Įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (Įdarui; plakamosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; pagal skonį citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai; pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį vanilinio cukraus)
Kaip gaminti

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.

2. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.

3. Kai tešla bus paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite juos šiltai.

4. Varškę gerai ištrinkite su maskarponės sūriu, cukrumi, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

5. Ant padėklo klokite blyną, aptepkite varškės mase, susukite ir apie 10 min. kepkite karštoje keptuvėje.

6. Tiekite su lydytu šokoladu, apelsinų gabalėliais ir mėtų lapeliais.

 

Receptai
Receptas: Lietiniai su avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Lietinių tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Lietinių tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Lietinių tešlai)
Medus: 4.00 valg. š. (Įdarui; skysto)
Grietinė: 4.00 valg. š. (Įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (Įdarui)
Sūris: 100.00 g (Įdarui; parmezano)
Avokadai: 2.00 vnt. (Įdarui; sunokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; 3 šaukštai citrinų sulčių)
Garstyčios: 4.00 valg. š. (Įdarui; ir 4 valg. š. garstyčių grūdelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje orkaitėje, kad neatvėstų. 

2. Medų išsukite su grietine ir garstyčių grūdeliais.

3. Pomidorus perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.

4. Sūrį sutarkuokite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Avokadų ir pomidorų gabaliukus pasūdykite, apibarstykite pipirais.

5. Ant šiltų blynelių tepkite garstyčių padažo, dėkite pomidorų ir avokadų, berkite tarkuoto sūrio, dailiai suvyniokite ir patiekite su mėgstamu padažu.

 

Receptai
Receptas: Lietiniai su bananais ir šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Pienas: 500.00 ml (ir keli šaukštai įdarui)
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 50.00 ml (arba lydytas sviestas blynų kepimui)
Bananai: 4.00 vnt. (įdarui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (galite naudoti ir pienišką šokoladą)
Kaip gaminti

1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.

2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip pat šalia bananų griežinėlių įmeskite po kelis mažus sutrupinto šokolado gabalėlius. Blynus sulankstykite ir kepkite prieš tai įkaitintoje keptuvėje gražiai apkepant iš abiejų pusių.

3. Kol blyneliai kepa karščiui atspariame inde sumaišykite sutrupintą šokoladą su trupučiu pieno. Viską pašildykite maišydami, kol gausis vientisa šokoladinė masė-padažas (taip pat galima naudoti jau pagamintą, parduotuvėje pirktą šokolado padažą).

Blynelius apliekite šokolado padažu (jokių grietinių ar jogurtų). Tikrai labai skanūs! :)

Recepto autorė Laura Vitkūnaitė

Receptas: Lietiniai su grybų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanduo: 2.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grybai: 300.00 g (džiovinti baravykai (tiks ir kitokie džiovinti grybai))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį, 1 valg. š. aliejaus, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dėkite lietinį ant popierinio rankšluosčio lapo, uždenkite kitu lapu ir švelniai paspaudykite pirštais).
  2. Džiovintus grybus pamirkykite 1-2 val. šaltame vandenyje, paskui apie 20 min. pavirkite. Grybus sumalkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sukrėskite smulkintus svogūnus, šiek tiek pakepinkite. Tada sukrėskite maltus grybus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar pakepinkite nuolat pamaišydama.
  4. Krėskite įdaro ant lietinio, sulankstykite vokeliu ar susukite į volelį. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol lietiniai gražiai apskrus.
Receptai
Receptas: Lietiniai su sūdytomis lašišomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (lietiniams)
Miltai: 250.00 g (lietiniams)
Pienas: 350.00 ml (350 - 400 - lietiniams)
Alus: 2.00 valg. š. (kvietinio - lietiniams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (lietiniams)
Lašiša: 300.00 g (sūdytos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Krapai: 1.00 valg. š. (kupinas - šviežių, smulkintų - įdarui)
Kaparėliai: 50.00 g (saujelė konservuotų - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - įdarui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (įdarui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius.
  2. Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos.
  3. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  4. Iš atvėsintos tešlos iškepkite plonus lietinius.
  5. Lašišą ir nuluptą svogūną susmulkinkite, sumaišykite.
  6. Suberkite smulkintus krapus, konservuotus kaparėlius, išmaišykite.
  7. Įpilkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, įspauskite citrinų sulčių, masę išmaišykite. 
  8. Po 2–3 šaukštus krėskite ant kiekvieno lietinio, susukite.
  9. Sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  10. Užkrėskite natūralaus jogurto.   

 

Receptai
Receptas: Lietiniai su špinatais ir feta
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 2.00 st. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Špinatai: 150.00 g (įdarui)
Fetos sūris: 150.00 g (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - įdarui)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (saujelė - įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, aliejų, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dėkite lietinį ant popierinio rankšluosčio lapo, uždenkite kitu lapu ir švelniai paspaudykite pirštais).

2. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Svogūną susmulkinkite ir kartu su špinatais minutę kitą pakepinkite svieste. Sudėkite šakute sutrintą fetą, traiškytą česnaką, suberkite sausoje keptuvėje paskrudintus smulkintus riešutus ir atsargiai viską sumaišykite.

3. Krėskite įdaro ant lietinio, perlenkite jį pusiau arba sulankstykite vokeliu. Dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol įdaras sušils, o lietiniai gražiai apskrus. Tiekite puoštus citrinų griežinėliais ir šviežių krapų šakelėmis.

Receptai
Receptas: Lietiniai su mėlynių uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (lydyto)
Miltai: 250.00 g
Pienas: 350.00 ml
Uogienė: (mėlynių) 200.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Mėlynės: 1.00 st. (šviežios arba šaldytos)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir gerai išplakite. Po truputį įmaišykite pieną ir tešlą palikite pusvalandį brinkti.

2. Iš tešlos iškepkite lietinius. Aptepkite mėlynių uogiene, sulankstykite arba suvyniokite, pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Lietiniai su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 120.00 g
Braškės: 300.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Varškė: 250.00 g
Jogurtas: 160.00 ml (mažas indelis - braškių)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

 1. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais ir druska. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.

2. Varškę sumaišykite su braškiniu jogurtu, įdėkite supjaustytų braškių, įberkite miltelinio ir vanilinio cukraus. Viską sumaišykite.

3. Iškepkite lietinius blynus. Ant blyno dėkite varškės su braškėmis, suvyniokite ir dar kartą apkepkite.

4. Lietinius tiekite su trintomis braškėmis, apibarstytus milteliniu cukrumi. Braškes galite pakeisti bananais.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt