Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt receptų idėjos – patiekalai su parmezanu

Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika
Shutterstock nuotr. / Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Šiandien Ji24.lt virtuvėje – patys įvairiausi patiekalai su parmezano sūriu. Jei esate šio produkto gerbėjai, tikrai atrasite jums patinkantį ir gardų receptą.

O jų siūlome labai įvairių: jei norite ko nors lengvo, mėgaukitės salotomis ar parmezanu apkeptomis daržovėmis, jei norisi mėsos – su parmezanu puikiai derės vištiena. Na o jei mėsišku maistu skrandžio apsunkinti nenorite, siūlome ir vegetariškų patiekalų.

Belieka išsirinkti ir mėgautis!

Tiesa, nepamirškite aplankyti mūsų receptų lobynų. Čia rasite daug originalių ir įdomių receptų idėjų!

Receptai
Receptas: Salotos su vištiena ir parmezanu
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (krūtinėlių filė)
Ryžiai: 2.00 st. (virtų birių)
Sūris: 100.00 g (kieto brandinto)
Žirniai: 1.00 st.
Imbieras: 1.00 vnt. (Marinatui gabalėlis šaknies)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Austrių padažas; marinatui 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui 2 šaukštai citrinų sulčių)
Česnakai: 4.00 skiltelės (Marinatui ir užpilui 2 skiltelės)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pastos)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Majonezas: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Agurkai: 1.00 vnt. (Užpilui; nedidelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis ir sudėkite į negilų dubenį.

2. Atskirame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, austrių, sojų padažus, aitriųjų paprikų pastą, citrinų sultis, aliejų, prieskonines žoleles ir tarkuotą imbierą. Marinatą pagal skonį pasūdykite, aptepkite juo vištienos gabalėlius ir bent 2 valandas palikite pasimarinuoti, tada iškepkite ant grotelių ir atvėsinkite.

3. Ryžius sumaišykite su žirneliais, ant viršaus dėkite vištienos gabalėlių, užberkite plonyčiais griežinėliais pjaustyto parmezano.

4. Paruoškite užpilą: agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakti skirtą indą, supilkite visus padažo ingredientus, suberkite prieskonius ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, gerai atšaldykite ir užpilkite ant salotų.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Žalių pievagrybių su parmezanu salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pievagrybiai: 400.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (didelė)
Varškė: 150.00 g (kreminė)
Grietinė: 1.00 st. (15 proc. riebumo)
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Parmezano sūris: 30.00 g (tarkuotas)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Riešutus susmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Pievagrybius kruopščiai nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir 15 minučių pamerkite į citrinos sultimis parūgštintą vandenį. Išgriebusi, gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į dubenį.

2. Į kitą indą sudėkite kreminę varškę, grietinę, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Agurką nuplaukite, nulupkite, smulkiai sutarkuokite. Įmaišykite į varškės ir grietinės masę. Suberkite skrudintus riešutus ir dar sykį išsukite.

3. Sukrėskite ant pievagrybių ir atsargiai išmaišykite. Salotas sudėkite į porcijos dydžio serviravimo indelius, ant viršaus gausiai užberkite tarkuoto parmezano. Puoškite šviežių prieskoninių žolelių (krapų, petražolių) šakelėmis.

 

Receptai
Receptas: Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji paprika)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 200.00 g (vyšninių)
Bulvės: 200.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (žalia)
Sūris: 200.00 g (parmezano)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite daržoves: aitriąją papriką, žalią saldžiąją papriką, baklažaną, cukiniją, bulves. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.

2. Sumaišykite smulkintas daržoves su alyvuogių aliejumi, Provanso žolelėmis, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir 40 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

3. Susmulkinkite parmezaną ir, prieš baigdamos kepti, pabarstykite ant daržovių.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Receptai
Receptas: Parmezano sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėsos sultinys: 1.00 st. (ėrienos)
Jautienos sultinys: 400.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 šaukštas citrinų sulčių)
Parmezano sūris: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Mairūnas: 5.00 g (2 šakelės šviežių)
Kaip gaminti

1.Ėrienos ir jautienos sultinius supilkite į puodą, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės.

2.Kiaušinių trynius išsukite su citrinų sultimis, įmaišykite 60 gramų smulkiai tarkuoto parmezano ir masę nuolat maišydami supilkite į sultinį (nevirkite!). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3.Sriubą papuoškite mairūnų lapeliais, apibarstykite likusiu sūriu.

4.Galima įmerkti kelis citrinų griežinėlius ir valgyti su skrudinta duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Vištienos suktinukai su feta, riešutais, saulėje džiovintais pomidorais ir parmezano padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (filė)
Fetos sūris: 200.00 g
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (aliejuje)
Česnakai: 2.00 skiltelės (1 - mėsai ir 1 - padažui)
Žemės riešutai: 1.00 sauja (pakepintų)
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - mėsai ir padažui)
Muskatas: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 70.00 g (padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padažui)
Pienas: 250.00 ml
Daržovių sultinys: 400.00 ml (padažui)
Parmezano sūris: 60.00 g (tarkuoto - padažui)
Grietinėlė: 100.00 g (30 proc. riebumo - padažui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną įpjaukite ir išmuškite, kad išeitų kuo plonesni gabalėliai, iš abiejų pusių pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais. 
  2. Ruoškite įdarą: pomidorus ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su feta ir susmulkintais riešutais (recepto autorė susmulkina ~2/3 riešutų, o kitus palieka stambesnius, kad jie šiek tiek išsiskirtų).
  3. Įdarą pagardinkite druska (tik nepersistenkit! feta ir taip gana sūri), pipirais, muskatu ir žolelėmis.
  4. Jei įdaras sunkiai maišosi, galite įpilti šlakelį aliejaus iš pomidorų.
  5. Vištieną įdarykite gautu įdaru, susukite ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–17 min., kol bus iškepusi.
  6. Ruoškite padažą: Sviestą išlydykite, sumaišykite su miltais ir šiek tiek pakepinkite. Maišydami supilkite pieną ir sultinį.
  7. Į padažą įdėkite skiltelę česnako ir po 2 minučių išimkite. Padažą pavirkite dar ~10 min. ant nedidelės ugnies.
  8. Į padžą sudėkite sūrį, pagardinkite prieskoniais.
  9. Vištieną tiekite su padažu, keliomis šakelėmis šviežio čiobrelio ir kepintais žemės riešutais.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Receptas: Itališka vištiena parmezano trupiniuose
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt.
Pesto padažas: 3.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 stambiai maltų)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 žievelės ir 1 arbat. š. - sulčių - marinatui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu ištrinkite vištienos krūtinėlę. Palikite marinuotis, geriausiai nakčiai.
  2. Vištienos krūtinėlės kraštelyje įpjaukite, kad susiformuotų „kišenė“ ir į jos vidų dėkite po šaukštą pesto padažo, jį gerai paskirstykite.
  3. Pagaminkite trupinius: džiūvėsėlius sumaišykite su parmezanu ir likusiu šaukštu pesto padažo.
  4. Krūtinėles sudėkite į kepimo skardą, ant jų suberkite džiūvėsėlius ir viską dėkite kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20–25 min.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Rizotas su parmezanu ir citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Daržovių sultinys: 400.00 ml
Vynas: 100.00 ml (baltas sausas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 400.00 g (apvaliagrūdžiai)
Citrinos: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 35.00 g (tarkuotas)
Kaip gaminti
  1. Sultinį supilkite į puodą ir užkaiskite. Susmulkinkite svogūną. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir troškinkite 5 minutes.
  2. Išspauskite citrinų sultis ir nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną ir maišykite, kol susigers į ryžius.
  3. Tada įpilkite samtį karšto sultinio ir maišykite, kol šis susigers į ryžius. Kartokite, kol supilsite visą sultinį (apie 15–20 minučių).
  4. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir išmaišykite. Pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir pabarstykite parmezanu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 400.00 g (šviežių, jaunų)
Žirniai: 1.00 st. (sauja šviežių, gliaudytų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pasukos: 5.00 valg. š. (raugintų)
Miltai: 8.00 valg. š. (8 - 12)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje. Išgriebusi kiaurasamčiu, palikite nuvarvėti.   
  2. Nuplautas, nusausintas cukinijas nulupkite, stambiai sutarkuokite, palikite 15 minučių.
  3. Išsiskyrusį skystį nusunkite. Į dubenį su tarkuotomis daržovėmis suberkite žirnelius, smulkintus svogūnus, išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  4. Supilkite pasukas, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Po šaukštą berkite miltus, kol išsuksite gan tirštą masę. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
  5. Stiklinę kepimo skardą apšlakstykite aliejumi. Šaukštu iš masės išliekite apvalius blynelius.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Apšlakstykite pasūdytu natūraliu jogurtu.     
Receptai
Receptas: Žuvis su parmezano plutele
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (baltos filė)
Ančiuviai: 4.00 vnt.
Rūkyta šoninė: 2.00 riekės
Bulvės: 6.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (smulkintų po 1 arbat. š. - mėtų, krapų, petražolių - žuviai ir 1 valg. š. - bulvėms skaninti)
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - nutarkuotos žievelės ir 0,5 vnt. - sultys)
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis.
  2. Įtrinkite padažu, paruoštu elektriniu plakikliu suplakus smulkintus žalumynus, garstyčias, ančiuvius, česnakus ir alyvuogių aliejų, ir bent 30 min. palikite, kad pasimarinuotų. 
  3. Marinuotos žuvies gabalėlius apsukite šoninės juostelėmis ir apie 10 min. kepkite ant grotelių vis apversdama. Užberkite  parmezano ir dar kepkite apie 5 min., kol sūris taps traškus. 
  4. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite. Tada sutrinkite sudėkite į lėkštę, ant viršaus užberkite citrinos žievelių, kapotų česnakų, druskos, pipirų, žalumynų, užspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Ant viršaus dėkite keptą žuvį. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).    

Receptai
Receptas: Sumuštinukai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (forminė)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Parmezano sūris: 15.00 g (plonai pjaustyto - galima keisti kitu sūriu)
Kumpis: 20.00 g (vytintas, plonai pjaustytas - galima keisti rūkytu kumpiu)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, suberkite žirnelius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., pasūdykite, pagardinkite pipirais. 

2. Iš duonos išpjaukite skridinėlius (stikline, ar specialia formele), juos trumpai iš abiejų pusių (be riebalų) pakepkite keptuvėje-grilyje, kol paviršius gražiai pagels.

3. Troškintus žirnelius su svogūnu (ši masė neturi būti išsausėjusi, geriau skystesnė) sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą, smulkinkite, kol gausite vientisą kremą. Ant apkeptos duonos dėkite maždaug 1 arbat. š. žirnelių kremo, mažą susuktą gabalėlį kumpio ir mažą riekelę sūrio. Skubiai patiekite. Skanaus!

Šis sumuštinukų receptas yra labai gurmaniškas, jei naudosite vytintą kumpį ir parmezano sūrį, ir labai kasdieniškas, jei vytintą kumpį pakeisite jums patinkančiu rūkytu kumpiu, o parmezano sūrį, kitu fermentiniu sūriu. Rinkitės pagal galimybes, skonį ir progą.

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Receptai
Receptas: Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 360.00 ml
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 8.00 valg. š.
Parmezano sūris: 180.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti baltieji - pagal skonį)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Migdolai: 30.00 g (plokštelės papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
  2. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus ir druską.
  3. Puodą vėl pastatykite ant ugnies ir, be perstojo maišydami, kaitinkite, kol tešla sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sūrį bei pipirus.
  4. Palikite tešlą ataušti. Į ataušusią tešlą muškite po vieną kiaušinį ir energingai išplakite.
  5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į skardą suformuodami bandeles. Apibarstykite migdolų plokštelėmis ir patikrinkite, ar jos tikrai prie tešlos prikibo.
  6. Kepkite 15-20 min., kol bandelės įgaus auksinę spalvą ir išsipūs.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

 

Receptai
Receptas: Parmezano sausainiai su rūkyta paprika
20 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 160.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 260.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Parmezano sūris: 150.00 g
Sūris: 50.00 g (fermentinio)
Pienas: 135.00 ml (130ml - tešlai ir 1 valg.š. - aptepimui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepimui)
Paprikos: 1.00 arbat. š. (0,5 rūkytos - aptepimui)
Kaip gaminti
  1. Minkštą sviestą išsukite su druska, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  2. Suberkite gana smulkiai tarkuotus sūrius, po truputį supilkite pieną.
  3. Tešlą gerai išminkykite ir palikite šaldytuve ~1 val.
  4. Tešlą iškočiokite tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų ir supjaustykite norimos formos ir dydžio gabalėliais (labai didelių nedarykite, nes kepant sausainiai šiek tiek išsipūs).
  5. Kiaušinį suplakite su pienu, įberkite paprikos.
  6. Sausainius sudėkite į kepimo skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 170° C orkaitėje ~15 min., kol gražiai apskrus.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt