Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt receptų idėjos – patiekalai su varške

Cukinijų suktinukai su varške ir džiovintais pomidorais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Cukinijų suktinukai su varške ir džiovintais pomidorais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Šį vakarą portalas Ji24.lt siūlo pasimėgauti patiekalais su varške. Juk iš jos pasigaminti galite ne tik desertų!

Išties puikiai ji tinka kaip priedas cepelinams, balandėliams įvairiems suktinukams ar apkepams. O dar jei prisiminsite, kaip varškė puikiai dera su špinatais... Tai juk išties sveikas ir gardus derinys.

Žinoma, nepamiršome ir desertų. Galbūt šį vakarą tiesiog norisi gardaus pyrago prie arbatos...

Receptai
Receptas: Lazanija su varške ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 12.00 vnt. (10-12)
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Špinatai: 500.00 g (400-500)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir padažui 2 valg. š.)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt. (6-8)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Pienas: 1.00 st. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (padažui džiovintų žolelių mišinys)
Kaip gaminti

1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska.

2. Puodelyje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolant maišydami pakepkite, tada po truputį pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neatsirastų gumuliukų. Padažas turi būti tirštokas. Jei per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.

3. Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir įklokite du ar tris (priklauso nuo formos dydžio) lakštus. Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.

4. Ant lakštų tepkite sluoksnį varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais (kelis palikite ant viršaus).

5. Apibarstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Tada dėkite kitą lakštų sluoksnį, špinatų įdaro, vėl barstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.

6. Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių. Patikrinkite, ar lazanijos lakštai suminkštėję, tada foliją nuimkite ir kepkite, kol patiekalo viršus gražiai parus. Lazaniją šiek tiek atvėsinkite formoje ir tik tada pjaustykite porcijomis ir išimkite.

7. Tiekdami ant viršaus uždėkite džiovintų pomidorų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 22.00 vnt. (kriauklės)
Varškė: 300.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š. (ir padažui 2 valg. š.)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (padažui riebi)
aguonos padažui 3.00 valg. š.
Vyšnių džemas: 3.00 valg. š. (padažui uogienė (nebūtina))
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite, jie turi būti kietoki).

2. Varškę ištrinkite su grietine, vaniliniu ir paprastu cukrumi, tryniais ir cinamonu.

3. Išvirtus makaronus gerai nuvarvinkite ir į vidų pridėkite varškės įdaro. Kriaukles išdėliokite sviestu išteptoje kepimo skardoje, uždenkite folijos lakštu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15minučių.

4. Pasiruoškite padažą: į puodą supilkite grietinėlę, cukrų, aguonas ir išmaišykite. Kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.

5. Skardą su makaronais išimkite iš orkaitės, užpilkite padažu ir dar kelioms minutėms šaukite į orkaitę.

6. Įdarytus makaronus galima valgyti su bet kokia mėgstama uogiene, šviežiomis ar šaldytomis trintomis uogomis, kitokiu padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Balandėliai su varške

Receptai
Receptas: Tarkuotų bulvių blyneliai su varškės kremu ir lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 50.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (1 didelis arba 2 maži)
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 15.00 g (1 arbat. š. blynams ir žiupsnis padažui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 arbat. š. blynams ir žiupsnis padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Varškė: 200.00 g (liesa)
Grietinė: 1.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Rūkyta lašiša: 200.00 g
Kaip gaminti

PARUOŠKITE VARŠKĖS PADAŽĄ

  1. Į dubenėlį sudėkite varškę, grietinę, kapotus krapus. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  2. Plonomis juostelėmis supjaustykite lašišą.

IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNELIUS

  1. Bulves nuskuskite. Sutarkuokite stambia (burokine) tarka. Sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu. Tuomet tarkuotas bulves tolygiai paskleiskite ant popierinių rankšluosčių ir kuo kruopščiau nusausinkite.
  2. Svogūną smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, kapotą svogūną, kiaušinį, miltus, druską ir juoduosius pipirus.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių masę, nuspauskite kiek įmanoma daugiau skysčio – tokiu atveju blynai bus traškesni. Keptuvėje formuokite nedidelius blynelius. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
  4. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  5. Ant šiek tiek atvėsusių blynelių dėkite po šaukštelį varškės kremo, ant viršaus – gabalėlį lašišos. Tiekite nedelsiant. Skanaus!

 

Receptai
Receptas: Pikantiška varške įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Varškė: 200.00 g
Grietinėlė: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol taps skaidrus. Sumaišykite su varške, grietinėle, trintu česnaku. Pagardinkite žiupsneliu džiovinto baziliko, druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles.
  5. Paruošta varškės mase pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Receptai
Receptas: Varškėčiai su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Druska: 4.00 g
Juodieji pipirai: 4.00 g (šviežiai malti)
Špinatai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir  šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  6. Patiekite su grietine, daržovėmis ar kitais mėgstamais priedais.
Receptai
Receptas: Varškės „Tinginys“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 180.00 g (pusriebė)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Džiovinti abrikosai: 50.00 g
Razinos: 50.00 g (auksinės)
Žemės riešutai: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų.
  3. Džiovintus abrikosus ir auksines razinas perliekite verdančiu vandeniu. Gerai nusausinkite. Abrikosus perpjaukite į kelias dalis. Riešutus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.
  4. Suberkite laužytus sausainius, džiovintus vaisius ir riešutus į varškės masę. Gerai sumaišykite.
  5. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  6. Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Receptai
Receptas: Varškės plokštainis su pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 550.00 g
Sūris: 150.00 g (fermentinio)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens.
  3. Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“).
  4. Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia puse į išorę), pašlakstykite aliejaus ir sandariai susukite į foliją. Dėkite į verdantį vandenį ir troškinkite 20 minučių.
  5. Tuo metu per sietelį pertrinkite varškę. Suberkite į ją tarkuotą sūrį.
  6. Įdėkite druskos, maltos aitriosios paprikos. Išmaišykite.
  7. Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus.
  8. Ištraukite iš vandens česnaką, atsargiai išlukštename iš folijos. Nulupkite.
  9. Nuluptas česnako skilteles dėkite į indą su varške, sūriu ir prieskoniais. Sutrinkite  šakute. Viską dar kartą išmaišykite.
  10. Varškę sukrėskite į  kepimo popieriumi išklotą gilią kepimo formą.
  11. Viršuje prismaigstykite pjaustytų pomidorų.
  12. Apibarstykite džiovintais bazilikais, raudonėliais, rozmarinais.
  13. Kepkite apie 30 minučių.
  14. Patarimas: kad plokštainis būtų tvirtesnis, ištraukusios jį, 10 min. palaikykite kambario temperatūroje ir tik tuomet pjaustykite.

 Receptą atsiuntė Gintarė

Receptai
Receptas: Kepti varškėtukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Miltai: 300.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 st. - maltų)
Kaip gaminti
  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.
  2. Įminkykite miltus.
  3. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose.
  4. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek priplokite prie dugno.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių, kol varškėtukai ims švelniai ruduoti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Lietiniai su varške
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (praturtinti sėlenėlėmis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1300.00 ml
Druska: 5.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š. (1 - tešlai ir 2 - įdarui)
Kepimo milteliai: 5.00 g
Aliejus: 50.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Varškė: 400.00 g (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įberkite miltus į dubenį, įmuškite kiaušinius.
  2. Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį.
  3. Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Aliejų įpilkite į šią masę ir gerai išmaišykite.
  5. Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite žalių lašinių gabalėlį ir ištepkite jais keptuvę; galima keptuvę ištepti ir aliejumi.
  6. Į varškę įdėkite vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono.
  7. Įdarą įvyniokite į lietinį ir pakepinkite keptuvėje, kad sušiltų.

Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas

Receptai
Receptas: Varškėčiai
15 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š. (praturtinti sėlenėlėmis - apvoliojimui)
Varškė: 1.00 kg
Cukrus: 60.00 g
Vanilinis cukrus: 20.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 100.00 g
Uogienė: (juodųjų serbentų arba bet kuri kita mėgiama) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską.
  2. Viską išmaišykite, padalinkite į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius.
  3. Trumpai apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
  4. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėkite varškėčius, o skardą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  5. Kepkite 5 min.
  6. Varškėčius patiekite su uogiene ir grietine.

Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas

Receptai
Receptas: Jevgenijaus Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 100.00 g (kepta vištos krūtinėlė arba kalakuto kumpelis)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Varškė: 200.00 g (grūdėtoji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (po 0,5 arbat. š. tarkuoto imbiero salotoms ir užpilui)
Sėklų mišinys: 1.00 sauja
Petražolės: 10.00 g (papuošimui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Actas: 1.00 arbat. š. (balto vyno actas užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skystas medus užpilui (kietą medų galima pašildyti iki 40 °C šilumos))
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paukštieną ir obuolį supjaustykite kubeliais.
  2. Graikinius riešutus truputį pasmulkinkite peiliu.
  3. Paukštieną, riešutus, grūdėtąją varškę, sėklų mišinį ir tarkuotą imbierą sudėkite į dubenį ir atsargiai sumaišykite.
  4. Pagaminkite užpilą, supilkite jį ant salotų ir išmaišykite.
  5. Papuoškite petražolėmis ir keliais nesmulkintais graikiniais riešutais.

Skanaus!

Receptai
Receptas: Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynėliai)
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Nedidelius brokolinių kopūstų žiedynėlius apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusius žiedynėlius nukoškite ir gerai nusausinkite.
  3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite  jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  4. Dubenyje varškę pertrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su kiaušinio tryniu, labai smulkiai sukapota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir pipirų. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Varškės masę sumaišykite su gerai nusausintais brokolinių kopūstų žiedynėliais. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su prieskoniais pagardinta grietine ar kitu norimu padažu.
Receptai
Receptas: Varškės apkepas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Ryžiai: 500.00 g (virtų)
Varškė: 400.00 g
Lazdynų riešutai: 1.00 st. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Razinos: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Atskirkite kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos, kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir taip pat įmaišykite į masę.

2. Kiaušinių baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir atsargiai išmaišykite su varškės ir ryžių mase.

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol iškils ir gražiai parus (jei viršus kepa per greitai, uždenkite folija). Patiekite su plakta grietinėle.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Varškės apkepas su padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Manai: 7.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 150.00 ml
Grietinėlė: 450.00 g (150 neriebios - apkepui ir 300 g 10 proc. riebumo - padažui)
Medus: 150.00 g (skysto)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Krakmolas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (padažui)
Rabarbarai: 3.00 vnt. (lapkočiai - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Pieną supilkite į puodą, įberkite po žiupsnį cukraus, druskos, vanilinio cukraus ir luktelėkite, kol užvirs.

2. Maišydami suberkite manus ir virkite, kol košė sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, palikite, kad pravėstų. Įmaišykite kiaušinių trynius, tarkuotas citrinos žieveles, per sietelį pertrintą varškę, skystą medų, galiausiai standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

3. Gautą masę sukrėskite į nepridegantį kepimo indą ir šaukite jį į 180 C karštumo orkaitę. Kepkite 30–40 minučių.

4. Paruoškite padažą: grietinėlę supilkite į prikaistuvį (50 ml palikite) ir pakaitinkite (neužvirkite!). Likusią šaltą grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir krakmolu. Maišydami srovele supilkite į ant ugnies kaistantį pieną.

5. Sudėkite nuluptus, griežinėliais pjaustytus rabarbarus ir virinkite, kol padažas sutirštės. Apliekite juo į serviravimo lėkštes išdėliotus apkepo gabalėlius. Tiekite papuošę kiaušininio likerio skonio ledų rutuliukais.

Receptai
Receptas: Varškės ir fetos pyragas su saulėje džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 360.00 g (tešlai)
Mielės: 42.00 g (tešlai)
Pienas: 200.00 ml (šilto - tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Varškė: 500.00 g (9 % riebumo - įdarui)
Fetos sūris: 250.00 g (įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (saulėje džiovintų - įdarui)
Pomidorų pasta: (4 -5 saulėje džiovintų - įdarui) 4.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Mielės sumaišykite su cukrumi ir pienu, paliekite porai minučių suaktyvėti.
  2. Miltus sumaišykite su druska, į gautą mišinį supilkite mielės.
  3. Tešlą gerai išminkykite ir palikite ~1 valandai augti.
  4. Pomidorus su česnakais susmulkinkite.
  5. Varškę sumaišykite su feta, įmaišykite česnakus, pomidorus, pomidorų pastą, provanso žoleles.
  6. Tešlą iškočiokite, klokite į formą, sudėkite įdarą ir viską užklokite tešla.
  7. Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu ir jame padarykite keletą skylučių šakute.
  8. Pyragą kepkite ~20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Cukinijų suktinukai su varške ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt. (apie 450 g)
Džiovinti pomidorai: 80.00 g
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Varškė: 500.00 g (riebi)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1.Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis. Pusę varškės (250 g) ir kiaušinių trynius sutrinkite smulkintuvu iki vienalytės masės.

2.Džiovintus pomidorus ir bazilikų lapelius labai smulkiai supjaustykite. Į varškės ir trynių masę sudėkite likusią varškę, džiovintus pomidorus bei bazilikus.

3.Įpilkite šlakelį aliejaus, kuriame mirko džiovinti pomidorai, įspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę paskirstykite ant cukinijų riekelių ir susukite. Ritinėlius galima persmeigti dantų krapštukais, kad neatsivyniotų.

4.Sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 20–25 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Kukurūzų apkepas su žalumynais ir varške
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kukurūzai: 375.00 g (kruopos)
Vanduo: 725.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š.
Varškė: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 125.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstami žalumynai (čiobreliai, petražolės))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kukurūzų kruopas išvirkite sūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus ir neatidengę laikykite šiltai dar 30 minučių. Varškę ištrinkite su vienu kiaušiniu, druska, pipirais ir smulkintais žalumynais.

2. Riebalais ištepkite kepimo formą ir sudėti pusę košės. Ant jos dėkite varškės sluoksnį. Tuomet dėkite antrą košės sluoksnį. Grietinę išmaišykite su kiaušiniu, pagardinkite druska ir supilkite ant košės.

3. Apkepą šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20 minučių. Valgykite su šviežiomis daržovėmis arba su grietine.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Makaronų apkepėlės su sojų varške
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g
Daržovės: 250.00 g (šaldytų daržovių rinkinys)
Sojų varškės sūris: 150.00 g (sojų pupelių varškė)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus ir daržoves išvirkite. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute (galite įpilti kelis šaukštus vandens), pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Daržoves sumaišykite su išvirusiais makaronais.

2. Į keksiukų formeles (geriausia silikonines) dėkite makaronų ir daržovių mišinio, ant viršaus supilkite varškės masę.

3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusias užkepėles gražiai išimkite iš formelių ir dėkite į lėkštes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Migdolai: 200.00 g (pagrindui)
Datulės: 250.00 g (džiovintų - pagrindui)
Aliejus: 14.00 valg. š. (kokosų aliejaus - 3 - pagrindui, 4 - aguonų sluoksniui ir 7 - kokosų „varškės“ sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Aguonos: 250.00 g (aguonų sluoksniui)
Sirupas: 120.00 ml (agavų - aguonų sluoksniui)
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų - aguonų sluoksniui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių - aguonų sluoksniui)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Kokosų drožlės: 100.00 g (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Medus: 2.00 valg. š. (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Vanduo: 250.00 ml (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - pagal skonį - kokosų „varškės“ sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį.
  2. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną.
  3. Aguonų sluoksniui skirtas mirkytas aguonas išskalaukite. Supilkite į smulkintuvą, taip pat supilkite agavų sirupą, apelsinų sultis ir trinkite, kol masė taps balkšva.
  4. Tada suberkite tarkuotas apelsino žieveles, lydytą kokosų aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Aguonų masę tolygiai paskirstykite torto formoje ant užtepto pagrindo. Pastatykite 30 min. į šaldymo kamerą.
  6. Paruoškite kokosų „varškės“ sluoksnį. Visus jam skirtus produktus supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  7. „Varškės“ sluoksnį užtepkite ant aguonų sluoksnio ir dėkite į šaldymo kamerą dar 30 min.
  8. Paruoštą tortą laikykite šaldytuve.
Receptai
Receptas: Šilkinis varškės apkepas su bananais
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo)
Pudingas: 2.00 vnt. (pakeliai vanilinio (ar kitokio mėgstamo) pudingo miltelių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Bananai: 3.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Varškę sutrinkite virtuviniu trintuvu, kad taptų lygia, vientisa mase.
  2. Bananus taip pat sutrinkite.
  3. Varškę suplakite su kiaušiniais ir cukrumi, įmaišykite bananus, pudingo miltelius.
  4. Viską gerai išmaišykite.
  5. Varškės masę sukrėskite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
  6. Apkepą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~35–40 min., kol gražiai paruduos ir patikrinus mediniu iešmeliu nebelips.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Bulvių ir varškės spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 200.00 g
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - spurgoms apvolioti)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (maltų - pagal poreikį)
Aliejus: 150.00 ml (kepimui - pagal poreikį)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės.
  2. Į bulvių masę sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatu.
  3. Gruzdintuvėje ar nedideliame puodelyje įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų spurgas).
  4. Formuokite norimo dydžio apvalias spurgas, apvoliokite jas kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir leiskite į verdantį aliejų.
  5. Iškepusias iškart dėkite ant popierinės servetėlės ir nusausinkite aliejų.
  6. Šias spurgas skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka su įvairiais padažais.
Padažą pagal savo skonį galite išsirinkti ČIA.
Receptai
Receptas: Varškės spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Cukrus: 250.00 g (ir 2 šaukštai miltelinio cukraus)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 400.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 l
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišykite, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Sudėkite varškę, išmaišykite iki vientisos masės.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškę. Užminkykite tokio kietumo tešlą, kad būtų galima formuoti rutuliukus. Delnus patepkite aliejumi, padalinkite tešlą vienodo dydžio gabalėliais, voliodama tarp delnų suformuokite nedideles apvalias spurgas.

3. Supilkite aliejų į puodą, užkaitinkite. Dalimis išvirkite spurgas įkaitintame aliejuje. Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.

4. Sudėkite šiek tiek pravėsusias spurgas į lėkštę ir apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kulinaro patarimas. Kad būtų dar gardžiau, formuojant spurgas į vidų galima įdėti gabalėlį juodojo šokolado arba šaukštelį razinų (prieš tai razinas reikėtų pamirkyti karštame vandenyje).

Receptai
Receptas: Varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (Pyrago pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (Pyrago pagrindui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (Pyrago pagrindui ir varškės kremo sluoksniui 3–4 šaukštai cukraus)
Varškė: 400.00 g (Varškės kremo sluoksniui)
Grietinėlė: 300.00 ml (Varškės kremo sluoksniui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Varškės kremo sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Varškės kremo sluoksniui; šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Vyšnių džemas: 100.00 g (Varškės kremo sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Kuo smulkiau sutrupinkite sausainius, sumaišykite su riebalais ir cukrumi.

2. Sukrėskite sausainių masę į 24 cm skersmens kepimo formą (naudokite formą su išimamu dugnu), tolygiai paskirstykite, paspauskite delnu, kad neliktų tarpelių.

3. Varškę išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite citrinų sultis. Dubenyje iki standumo suplakite grietinėlę, atsargiai įmaišykite į varškę.

4. Sukrėskite varškės kremą ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstykite, pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą. Išimkite pyragą, užkrėskite porą šaukštų vyšnių džemo, tolygiai paskirstykite ir dar valandėlę palaikykite šaltai.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Varškėtis su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 600.00 g
Riešutai: 50.00 g (lazdynų ar bertoletijų)
Miltai: 7.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Razinos: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (arba lydytas sviestas)
Varškės sūris: 250.00 g (geriausiai tinka saldus desertinis)
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, razinomis, susmulkintais riešutais. Sudėkite obuolių skilteles ir dar kartą gerai išmaišykite.

3. Kiaušinius išplakite su aliejumi ir sumaišykite su miltų ir obuolių mišiniu.

4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite pusę tešlos ir išlyginkite paviršių. Sudėkite riekelėmis supjaustytą sūrį, o ant viršaus – likusią tešlą.

5. 180°C karštumo orkaitėje kepkite apie 50 min. Iškepusį iš karto apibarstykite miltiniu cukrumi. Varškėtis skaniausias karštas, su jogurto padažu arba vaniliniais ledais.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt