Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt receptų idėjos – ruošiame užkandžius svečiams

Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
„SANTA MARIA“ nuotr. / Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kaip smagu po savaitės darbų vakare susėsti namuose, pasikviesti svečių, pasigaminti gardžių užkandžių ir smagiai paplepėti.

Jei šį vakarą turite būtent tokių planų, pateikiame jums visą pluoštą gurmaniškų ir gardžių užkandžių, užtepėlių ir originalių krepšelių receptų.

Išsirinkite pagal savo skonį – galbūt mėgstate užkandžius su lašiša, įvairiais sūriais, alyvuogėmis ar daržovėmis, o gal mielai išbandytumėte naujus užtepėlių receptus?

Juk užtepėles itin paprasta patiekti – jas tepti galite ant skrudintos duonos, dėti į pirktus ar savo pačių pagamintus krepšelius arba patiekti su tortilijų traškučiais ar traškiomis lazdelėmis.

Gardaus ir smagaus vakaro!

Receptai
Receptas: Krepšeliai su tunais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Trapios tešlos krepšeliai (įsigysite didžiuosiuose prekybos centruose) 3.00 vnt.
Tunas: 1.00 vnt. (indelis smulkintų tunų savo sultyse)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pesto padažas: 1.00 valg. š. (su bazilikais)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Agurkai: 4.00 vnt. (marinuoti)
Salotos: 3.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Pomidoro galus įpjaukite, jį perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais ir pesto padažu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Tunus nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kiaušiniais, žalumynais, labai smulkiai pjaustytais agurkėliais ir majonezu. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

4. Į trapios tešlos krepšelius klokite po nedidelį salotos lapelį, kad krepšeliai nuo pomidorų skysčio nepavandenytų, ant viršaus krėskite po šaukštą smulkintų pomidorų, tada gausiai – tunų įdaro.

5. Krepšelius puoškite kapariais ir petražolės lapeliais.

Receptai
Receptas: Pikantiški krepšeliai
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 120.00 g (Krepšeliams)
Sviestas: 60.00 g (Krepšeliams ir įdarui 1 valg. š.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Įdarui ir krepšeliams2 tryniai)
Varškė: 200.00 g (Įdarui; riebios)
Grietinė: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Sūris: 200.00 g (Įdarui; saujelė tarkuoto parmezano, 150 g bri sūrio)
Špinatai: 200.00 g (Įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Krepšeliams ir įdarui; pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su miltais, druska ir užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir bent 2 val. padėkite į  šaldytuvą.
  2. Išėmusi iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į norimo dydžio formeles.
  3. Paruoškite įdarą: špinatus nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite.
  4. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada sudėkite špinatus ir, kol suminkštės, patroškinkite.
  5. Atvėsintus špinatus krėskite į tešlos krepšelius.
  6. Varškę iki vientisos masės išsukite su grietine, kiaušiniu, parmezanu ir prieskoniais, sukrėskite ant špinatų. Ant viršaus dėkite po sviesto gabalėlį ir kelis gabalėlius bri sūrio.
  7. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
  8. Tiekite apibarsčiusi laiškiniais česnakais.
Receptai
Receptas: Tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 130.00 g (Tešlai (82% riebumo))
Miltai: 260.00 g (Tešlai)
Vanduo: 2.00 valg. š. (Tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
Tunas: 1.00 vnt. (Įdarui; indelis (185 g) konservuotų)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; 2 šaukštai citrinų sulčių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Įdarui; tryniai)
Jogurtas: 100.00 g (Įdarui; natūralaus)
Fetos sūris: 250.00 g (Įdarui)
Pomidorai: 250.00 g (Įdarui; vyšninių)
Alyvuogės: 100.00 g (Įdarui; juodųjų be kauliukų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 30.00 g (Įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; maltų)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sviestą (kuo šaltesnis, tuo geriau) ant didelės pjaustymo lentos sutarkuokite burokine tarka, po truputį berkite miltus, sumaišytus su druska, ir ilgu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Paskui apšlakstykite vandeniu (jis, kaip ir sviestas, turi būti labai šaltas) ir rankomis suminkykite tešlą. Ją kuo ploniau iškočiokite ir išklokite krepšelių formeles. Kol bus ruošiamas įdaras, išklotas formeles laikykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: tuną nusunkite, supilkite citrinų sultis ir sutrinkite šakute. Jei žuvis neužtektinai sūri, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Į tuno masę įmaišykite kiaušinių trynius, jogurtą, susmulkintus prieskoninius žalumynus.

4. Į atšalusius tešlos krepšelius įberkite po šaukštą sūrio kubelių, įdėkite po šaukštą tunų masės, ant viršaus uždėkite po porą alyvuogių, pomidorų puselių. Apšlakstykite aliejumi ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 25–30 min. Paskui orkaitę išjunkite, o kepinukų dar kelias minutes neišimkite – tegul pravėsta orkaitėje.

Daugiau apie krepšelius ir įdarus galite paskaityti:

Kulinarės pamokos. Kapotos tešlos krepšeliai

Receptai
Receptas: Lašišų krepšeliai su varške
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 300.00 g (rūkytų lašišų filė)
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Žalumynai (užkandėlei papuošti) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

3. Kiekvieną lašišų juostelę susukite į norimos formos krepšelį, į vidų krėskite paruošto varškės kremo.

4. Paruoštus suktinukus bent valandai padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

5. Tiekite papuošusi krapų šakelėmis ir kitais žalumynais. Skanu valgyti su baltos duonos skrebučiais.  

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Krepšeliai su krevetėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 125.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Grietinė: 4.00 valg. š. (1 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio - tešlai ir pagal skonį - įdarui)
Krevetės: 8.00 vnt. (įdarui)
Lašiša: 200.00 g (sūdytos lašišų filė - įdarui)
Avokadai: 1.00 vnt. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių ir šaukštelis nutarkuotos žievelės - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Žalumynai (įdarui) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Atšaldytą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su persijotais miltais ir trinkite rankomis, kol susidarys trupiniai.

2. Kiaušinį išplakite su druska ir grietine, suverskite į miltų masę, užminkykite tešlą ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

3. Kol tešla šals, paruoškite avokadų padažą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite nuluptą ir susmulkintą avokadą, kiaušinį, svogūną, grietinę, citrinos sultis ir žieveles bei kapotus žalumynus, padažą.

4. Padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, cukrumi ir dėkite į šaldytą

5. Krepšelių formeles aptepkite riebalais, įklokite iškočiotus tešlos apskritimus ar kvadratėlius ir kepkite karštoje orkaitėje.

6. Į atvėsusius krepšelius krėskite avokadų padažo, dėkite po išlukštentą krevetę ir gabalėlį lašišos.

Receptai
Receptas: Voveraičių - daržovių troškinys „smėliniuose“ krepšeliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (150 g tešlai ir 50 g įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Majonezas: 1.00 valg. š. (kupinas šaukštas - tešlai)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Grybai: 500.00 g (apvirtų voveraičių - įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Salierai: 1.00 vnt. (gabaliukas stiebo - įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (ritinėlio cukinijos ar gabaliuko moliūgo - įdarui)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažesnis - įdarui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (žalių - įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žalių - įdarui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žalių ar džiovintų - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - įdarui)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (įdarui)
Aliejus: 50.00 ml (įdarui)
Sūris: 100.00 g (fermentinio surio "Džiugas" - įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltuose sukapokite sviestą, įberkite kmynų, po trupučiuką druskos ir cukraus, įminkykite majonezą ir kiaušinį. Valandai tešlą padėkite į šaldytuvą.

2. Visas daržoves, taip pat prieskonines žoleles, susmulkinkite. Jas apkepkite ant silpnos ugnies svieste - kad šiek tiek suminkštėtų. Suberkite į daržoves prieskonius, druską, smulkintas voveraites, sudėkite grietinę, šiek tiek pakaitinkite ir palikite, kad atvėstų.

3. Kai troškinys atvėsta, galima gaminti krepšelius - tešlą iškočiokite ant aliejuoto stalo, supjaustykite kvadratais. Ant kiekvieno dėkite po šaukštą troškinio, kraštelius suklijuokite ir dėkite į skardą, pateptą aliejumi.

"Aš kepiau apie 35 min. Iš pradžių buvau pridengusi kepimo popieriumi. Į kepimo pabaigą nudengiau ir kiekvieną krepšelį greitai apibarsčiau smulkintu sūriu.

Namiškiai sakė, kad trapūs, "smėliniai" krepšeliai labai tinka prie neseniai iš Dzūkijos smėlynų parkeliavusių voveraičių!"

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Gaiviomis salotomis įdaryti krepšeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virti)
Ridikėlių galvutės 25.00 vnt.
Krapai: 30.00 g (švieži)
Majonezas: 1.00 valg. š. (arba 2)
Krepšeliai: 20.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Ridikėlius sutarkuokite „burokine“ trintuve, kiaušinius smulkiai supjaustykite, suberkite smulkiai pjaustytus krapus ir viską sumaišykite su majonezu.

2. Salotomis įdarykite krepšelius. Jei krepšelių neturite, ne bėda – tepkite salotas ant mėgstamos duonos.

Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Faršas: 500.00 g (liesas kiaulienos)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą iškepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, paskaninkite smulkintais žalumynais, pipirais, druska ir atvėsinkite.

2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, išpjaukite norimo dydžio apskritimus ir įklokite į nedideles kepimo formeles.

3. Į krepšelius sudėkite paruoštą faršą, pabarstykite sūriu ir uždėkite kelis perpjautus vyšninius pomidorus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Cukinijų krepšeliai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (didelė arba 2 mažos)
Faršas: 400.00 g (veršienos)
Pievagrybiai: 6.00 vnt. (6 - 8)
Sūris: 3.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukinijas supjaustykite plonomis juostelėmis (labai tinka bulvių skustukas). Cukinijų juosteles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 7 minutes, kol gražiai parus.

2. Veršieną apkepkite keptuvėje su smulkiai pjaustytu svogūnu, pabarstykite pipirais, druska. Baigdami kepti sudėkite smulkiai pjaustytus pievagrybius, žalumynus ir dar kelias minutes pakepę nukelkite nuo ugnies. Į karštą faršą suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite.

3. Sudėkite kryžmai po tris cukinijų juosteles, per vidurį uždėkite faršo ir po vieną juostelę užlenkite, kad išeitų maišelis. Tiekite iš karto arba galite pakaitinti kelias minutes orkaitėje, kad geriau sušiltų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - lietiniams ir 2 kietai virti - įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2 - 3 - lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - lietiniams)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos - lietiniams)
Faršas: 400.00 g (veršienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (smulkinti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir maišydami kepkite apie 20 minučių. Kepdami suberkite čiobrelius, druską ir pipirus.

3. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, žalumynus ir smulkiai kapotus kiaušinius. Įdaro dėkite ant lietinių ir susukite.

4. Lietinius gražiai sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Paštetas krepšeliuose
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (krepšeliams)
Sviestas: 200.00 g (100 g šalto - krepšeliams ir 100 g - įdarui)
Parmezano sūris: 50.00 g (krepšeliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (krepšeliams ir įdarui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (malti - krepšeliams ir įdarui)
Vištų kepenėlės: 600.00 g (įdarui)
Brendis: (įdarui) 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - įdarui)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - įdarui)
Kedrinės pinijos: 120.00 g (pusė puodelio - įdarui)
Spanguolės: 2.00 st. (džiovintų pusės puodelio - įdarui ir stiklinė uogų - papuošimui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite į gilų dubenį, sumeskite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol išeis trupiniai.

2. Tada į trupinius suberkite sūrį, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, įpilkite 2–3 šaukštus šalto vandens ir užminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, kad nesudžiūtų, ir trumpai palaikykite šaldytuve.

3. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, stiklinaite ar puodeliu išspauskite apskritimus, juos klokite į kepimo formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.

4. Paruoškite įdarą: kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite. Svogūnus susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje su sviestu. Kai svogūnai pagels ir pakvips, sumeskite  kepenėles, suberkite čiobrelius ir rozmarinus, trumpai pakepinkite.

5. Kai pasikeis kepenėlių spalva, į keptuvę supilkite brendį, suberkite pinijas ir džiovintas spanguoles, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir toliau kaitinkite, kol kepenėlės iškeps – jos turi būti be kraujo, bet minkštos.

6. Kai įdaras bus paruoštas, nukelkite keptuvę nuo ugnies. Šiek tiek atvėsusią masę iki vientisumo sutrinkite smulkintuvu. Krėskite į tešlos krepšelius, puoškite šviežiomis spanguolėmis. Prieš tiekdama krepšelius, juos gerai atvėsinkite šaldytuve.

Receptai
Receptas: Kapotos tešlos krepšeliai su moliūgais ir feta
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 130.00 g (tešlai)
Miltai: 260.00 g (ruginių viso grūdo - tešlai)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 100.00 g (1 žiupsnelis - tešlai ir 1 valg. š. rūpios, jūros - įdarui)
Moliūgai: 800.00 g (minkštimo - įdarui)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (kapotų - įdarui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (įdarui)
Riešutai: 3.00 valg. š. (maltų - įdarui)
Aliejus: 6.00 valg. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (trečdalis žaliosios - įdarui)
Fetos sūris: 400.00 g
Petražolės: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: būtinai šaltą sviestą ant didelės medinės lentos sutarkuokite stambia trintuve, po truputį berkite su druska ir sėmenimis sumaišytus miltus ir mišinį kapokite ilgu peiliu, kol neliks sausų miltų.

2. Paruoštą masę apšlakstykite šaltu vandeniu, rankomis užminkykite tešlą, ją plonai iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į karščiui atsparias kepimo formeles.

3. Kol ruošite įdarą, formeles su tešla sustatykite į šaldytuvą. Įdarui moliūgo minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir paskleiskite saikingai aliejumi pateptoje kepimo skardoje. Česnakus nulupkite, sukapokite. Rozmarinų lapelius smulkiai sukapokite. Aliejų, citrinų sultis, rozmarinus ir česnakus iki vientisumo išsukite, gautu mišiniu apšlakstykite moliūgus ir pašaukite juos 20 min. į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Kai liks kepti 5 min., suberkite riešutus. Atšalusius tešlos krepšelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ištrauktus atvėsinkite, įdarykite moliūgais. Ant viršaus berkite fetos kubelių ir petražolių lapelių.

Receptai
Receptas: Lietinių kąsneliai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (Lietinių tešlai)
Pienas: 125.00 ml (Lietinių tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Lietinių tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (Lietinių tešlai)
Lašiša: 250.00 g (Įdarui; rūkytų lašišų filė)
Varškės sūris: 250.00 g (Įdarui; riebaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; šaukštas citrinos sulčių)
Česnakai: 1.00 valg. š. (Įdarui; šaukštas kapotų laiškinių česnakų)
Grietinėlė: 100.00 ml (Įdarui; plakamosios)
Vanduo: 125.00 ml (Lietinių tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai; pagal skonį baltųjų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min.

2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.

3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.

5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.

6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Pikantiški kąsneliai
8 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (Ilgavaisis)
Rikotos sūris: 250.00 g (indelis)
Sūris: 25.00 g (tarkuoto parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės ir II variantui: 2 šaukštai citrinų sulčių)
Avietės: 40.00 g
Lašiša: 150.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 2.00 arbat. š.
Alyvuogės: 40.00 g (žaliosios papuošti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų baltųjų; pagal skonį)
Trapios tešlos krepšeliai 8.00 vnt.
Kaip gaminti

I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės.

1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasūdykite.

2. Specialiu figūriniu peiliu agurką supjaustykite griežinėliais, vidų išskobkite ir įdarykite rikotos mase.

3. Ant viršaus dėkite po mėtos lapelį ir avietę.

II variantas. 8 trapios tešlos krepšeliai, 150 g lašišų filė, 100 ml plakamosios grietinėlės, 2 šaukšteliai krienų, 2 šaukštai citrinų sulčių, druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų, kelios žaliosios alyvuogės (papuošti).

1. Lašišų filė susmulkinkite ir 5 min. pavirkite nedideliame kiekyje vandens. Puodą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

2. Nuvarvintus lašišų gabalėlius ir krienus sudėkite į indą, įpilkite šaukštą citrinų sulčių, įberkite prieskonių, pasūdykite ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.

3. Kitame indelyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į lašišų masę ir 20 min. padėkite šaltai.

4. Kai putėsiai atšals, jų dėkite į tešlos krepšelius. Puoškite žaliosiomis alyvuogėmis.

Receptai
Receptas: Traškūs vištienos kąsneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g
Pasukos: 1.00 puodelis (raugintos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Duona: 100.00 g (¾ puodelio duonos trupinių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (1/6 arbat. š. kajano pipirų vištienai ir 1/4 arbat. š. padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 40.00 ml
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Medus: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Paprikos: 2.00 g (1/4 arbat. š. maltos rūkytos paprikos - padažui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
  2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis pasukomis ir išmaišykite. Uždenkite dangteliu ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
  3. Viename dubenyje išplakite kaiušinį su pienu.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, raudonėlius, kajano pipirus, juoduosius pipirus ir druską.
  5. Iš šaldytuvo išimtus ir šiek tiek nusausintus vištienos gabalėlius po vieną iš pradžių merkite į kiaušinių plakinį, taip, kad visas gabalėlis pasidengtų šiuo plakiniu. Tuomet kruopščiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje. Perkelkite paruoštus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  6. Apšlakstykite (arba geriausia – apipurškite) vištienos gabalėlius trupučiu aliejaus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol vištiena iškeps, o išorė bus traški. 

PARUOŠKITE PADAŽĄ

  1. Kol vištienos gabalėliai kepa, paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus reikiamus produktus iki vientisos masės.  
  2. Vištienos gabalėlius patiekite karštus arba kaip šaltą užkandį.
Receptai
Receptas: Vitamininga užkandėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt. (gerai prinokę)
Rikotos sūris: 200.00 g
Varškė: 100.00 g (liesa)
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Dilgėlės: 100.00 g
Kiaulpienės: 100.00 g
Salotos: 200.00 g (gražgarstės)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir padalykite į keturias taures.

3. Rikotą iki vientisos masės išsukite su varške ir grietinėle, pasūdykite, krėskite ant pomidorų. Ant rikotos masės šaukštu plonai paskirstykite „Pesto“ padažo.

4. Kiaulpienių ir gražgarsčių lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį ir apliekite vitaminingu užpilu, paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų ir česnako traiškytuvu išspaustų dilgėlių lapelių.

5. Paruoštus lapelius krėskite ant viršaus. Valgykite su baltos duonos riekele.

Receptai
Receptas: Dvispalvė užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 400.00 g (saulėje džiovintų aliejuje)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 300.00 g
Rikotos sūris: 200.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių ir šviežių lapelių papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š. (pusė indelio su bazilikais)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.

2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.

3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.

4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.

5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 30.00 ml (15 ml – užkandžiui ir 15 ml – padažui)
Kiauliena: 300.00 g (nugarinės, supjaustytos 5 x 5 cm gabaliukais)
Svogūnai: 40.00 g (pjaustytų griežinėliais)
Česnakai: 6.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio ir žiupsnelis padažui)
Vanduo: 500.00 ml
Kmynai: 1.00 arbat. š. (½ SANTA MARIA – padažui)
Gvazdikėliai: 1.00 vnt. (SANTA MARIA – padažui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (¼ SANTA MARIA malto – padažui)
Pomidorų padažas: 50.00 g (padažui)
Aitrioji paprika: 20.00 g (SANTA MARIA CHIPOTLE – padažui)
Kukurūzai: 20.00 vnt. (traškučių – SANTA MARIA NACHO)
Sūrio kremas: (patiekti) 100.00 g
Kalendros: 2.00 g (lapų – patiekti)
Kopūstai: 1.00 vnt. (raudonųjų – patiekti)
Ridikėliai: 5.00 vnt. (patiekti)
Kaip gaminti
  1. Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes.
  2. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės.
  3. Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją dviem šakutėmis.
  4. Aliejuje pakaitinkite pomidorų padažą ir supilkite sultinį.
  5. Kaitinkite, kol užvirs, įdėkite padažui skirtus prieskonius ir apie 10 min. kaitinkite.
  6. Užpilkite padažą ant mėsos, palengva maišykite ir palaukite kelias minutes.
  7. Paskrudinkite 5 min. traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  8. Paruoštą mėsos ir pomidorų padažą uždėkite ant paskrudintų traškučių ir patiekite su sūrio kremu ir daržovėmis.
Receptai
Receptas: Žaliųjų citrinų ir gvakamolės užkandis su fetos sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 4.00 vnt. (SANTA MARIA TEX MEX)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 g (0,5 - SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Žalioji citrina: 80.00 ml (šviežiai spaustų sulčių)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių (arba SANTA MARIA aitriųjų paprikų))
Kalendros: 20.00 g (šviežių)
Kopūstai: 150.00 g (savojinio kopūsto, pjaustyto plonomis juostelėmis)
Avokadai: 1.00 vnt. (pjaustyto kubeliais)
Fetos sūris: 50.00 g (trupinto)
Kaip gaminti
  1. Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis.
  2. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5–6 minutes, kol gražiai paruduos.
  3. Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto juostelėmis.
  4. Gautą masę suspauskite rankomis, įdėkite avokadų, sūrio ir palaukite apie 15–20 minučių.
  5. Patiekdami sudėkite paruoštą masę ant tortilijų gabalėlių ir papuoškite aitriųjų paprikų dribsniais bei trupintu fetos sūriu.

Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!

Receptai
Receptas: Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Majonezas: 50.00 ml
Jogurtas: 50.00 ml (natūralaus)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (pagal poreikį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (žolelių)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
  2. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
  3. Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.  
Receptai
Receptas: Alyvuogių užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (stambiai maltų; pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Į virtuvės kombainą sudėkite alyvuoges, kaparėlius ir česnaką, maišykite, kol susidarys vientisa masė.
  2. Maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Pagardinkite padažą citrinų sultimis, druska ir pipirais.
  3. Tiekite su skrudinto batono riekelėmis papuošusi petražolės lapeliu.
Receptai
Receptas: Avokadų ir aitriosios paprikos užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (1/2 žalios aitriosios paprikos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Alyvuogės: 50.00 g (žaliosios (gali būti įdarytos))
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odeles, sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

2. Avokadą nulupkite ir susmulkinkite.

3. Visas sudedamąsias dalis (avokadą, pomidorus, žalią aitriąją papriką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, žaliąsias alyvuoges) sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

4. Galite pagardinti druska ir juodaisiais pipirais. Skanaukite su balta duonele.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Receptai
Receptas: Avokadų ir rikotos užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pienas: 500.00 ml (naminei rikotai)
Grietinėlė: 50.00 ml (riebi - naminei rikotai)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - naminei rikotai)
Kaip gaminti
  1.  Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir kaitinkite apie porą minučių. Nukelkite nuo ugnies. Maždaug po penkių minučių sukrekėjusią masę sukrėskite į marle ištiestą kiaurasamtį.
  2. Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Minkštimą supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaišykite. Suplakite tyrę. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, naminę rikotą ir dar sykį viską suplakite. Suberkite tarkuotą parmezaną, grūstus riešutus, išmaišykite. Pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
Receptai
Receptas: Lašišų ir žalumynų užtepėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Vermutas: 4.00 valg. š.
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Pipirai: 6.00 vnt. (po kelis kvapiuosius ir juoduosius)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis)
Varškė: 150.00 g (tepamoji)
Laiškiniai česnakai: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite.
  2. Į puodą supilkite žuvų sultinį, vermutą, įmeskite lauro lapą, suberkite pipirus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių. Iš atvėsusios žuvies išrinkite ašakas.
  3. Tepamąją varškę ištrinkite su tarkuotais imbierais. Sudėkite smulkintą žuvį, svogūnus, supilkite apelsino sultis. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite smulkintus česnakų laiškus. Tiekite su skrudinta tamsia ar šviesia itališka duonele.   
Receptai
Receptas: Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas)
Majonezas: 50.00 g
Pievagrybiai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Krapai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus.
  2. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu.
  3. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę jį plonomis riekelėmis, – taip užtepėlė neperkeps, o pats batonas skaniai apskrus.
  4. Ant apkepusių riekelių tepkite užtepėlę ir pašaukite juos darsyk į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Papuoškite riekelių viršų keliomis šviežių krapų šakelėmis ir tiekite į stalą!

Skanaus!

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Receptai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt