Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt receptų pasiūlymai – gardūs mėsainiai ir dešrainiai

Sveikuoliški lęšiu „mėsainiai”
Shutterstock nuotr. / Sveikuoliški lęšiu „mėsainiai”
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kartais juk taip ir norisi kur nors nueiti ir suvalgyti gardų bei sultingą mėsainį arba pasigardžiuoti minkštu dešrainiu, tačiau visuomet stabdo mintis, kad tai juk nesveikas maistas...

Galime nuraminti – tikrai ne visada! Jei šiuos patiekalus darysitės namuose, visuomet žinosite, kokie ingredientai į juos yra dedami. O mėsainių juk galima pasidaryti pačių įvairiausių rūšių ir tikrai nebūtina juos daryti labai riebius.

Taigi, jei šįkart norite išmėginti šį tą paprasto, bet ne ką mažiau gardaus, portalas Ji24.lt siūlo pasigaminti mėsainius arba dešrainius. Siūlome ir keletą receptų.

Receptai
Receptas: Dešrainis su naminiu pomidorų padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prancūziškosios dešrainių bandelės 6.00 vnt.
Pieniškos dešrelės (rinkitės be sintetinių maisto priedų) 6.00 vnt.
Sūris: 400.00 g (brandinto)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt. (padažui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (padažui)
Pomidorai: 6.00 vnt. (padažui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių smulkintų, padažui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (šviežių smulkintų, padažui)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių smulkintų, padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių smulkintų, padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, padažui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite padažą: puode storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite trintus česnakus ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite nuluptus smulkintus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų ir dar kiek patroškinkite. 

2. Kai masė atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu, tada įmaišykite prieskonines žoleles. 

3. Keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus arba ant grotelių pakepinkite pieniškas dešreles. Kai atvės, kiekvieną įsukite į ploną sūrio riekelę.

4. Į prancūziškąsias bandeles įkrėskite po du šaukštus pomidorų ir žolelių padažo, tada įkiškite po sūrio riekele apsuktą dešrelę.

5. Dešrainius išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, viršų apšlakstykite lydytu sviestu ir 5–7 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

Receptai
Receptas: Pikantiškas dešrainis
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Dešrelė (pagal skonį) 1.00 vnt.
Pailga bandelė 1.00 vnt.
Paprikos: 20.00 g
Sūris: 20.00 g (brandinto sūrio - viena riekė arba žiupsnis tarkuoto)
Agurkai: 1.00 vnt. (marinuotas agurkėlis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š. (šlakelis pagal skonį; arba garstyčių)
Kaip gaminti

1. Dešrelę apkepkite keptuvėje.

2. Marinuotą agurkėlį ir papriką smulkiai supjaustykite, česnaką sutrinkite. Viską sumaišykite.

3. Bandelę įpjaukite išilgai, į vidų įpilkite pomidorų padažą, sudėkite agurkėlio, paprikos ir česnako masę. Įdėkite dešrelę, apšlakstykite Vorčesterio padažu arba aptepkite garstyčiomis. Ant viršaus uždėkite riekę sūrio.

4. Pašaukite bandelę į orkaitę ir kepkite, kol išsilydys sūris.

5. Sumuštinį galite patiekti su mėgstamų salotų lapais, pomidorais, šviežių daržovių salotomis.

Receptai
Receptas: Užkepti dešrainiai su marinuotais agurkėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bandelės: (pakuotė „Hot Dog“) 1.00 vnt.
Dešrelės: (pieniškos) 4.00 vnt.
Majonezas: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Sūris: 1.00 vnt. (pakuotė lydyto vokeliais)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (prancūziškų - pagal skonį)
Agurkai: 10.00 vnt. (marinuotų karnišonų)
Fermentinis sūris: (tarkuoto) 200.00 g
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Kaip gaminti
  1. Kiekvieną bandelę įpjaukite išilgai, patepkite majonezu ir išklokite lydytu sūreliu.
  2. Į vidurį dėkite po dešrelę.
  3. Ant viršaus uždėkite garstyčių, marinuotų agurkėlių ir tarkuoto fermentinio sūrio.
  4. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 750.00 g (maltos - mėsainiams)
Kiauliena: 250.00 g (maltos - mėsainiams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (mėsainiams)
Tabasko padažas: 2.00 ml (pagal skonį - mėsainiams)
Vorčesterio padažas: 2.00 g (pagal skonį - mėsainiams)
Bandelės: (apskritos - mėsainiams) 6.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š. (mėsainiams)
Garstyčios: 4.00 valg. š. (mėsainiams)
Salotos: 200.00 g (lapai - mėsainiams)
Čederio sūris: 140.00 g (mėsainiams)
Šoninė: (ploni griežinėliai - mėsainiams) 6.00 riekės
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti - mėsainiams)
Troškinti burokėliai: (mėsainiams) 300.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (burokėliams)
Svogūnai: 2.00 vnt. (burokėliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (burokėliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (burokėliams)
Burokėliai: 500.00 g
Graikiniai riešutai: 10.00 vnt. (puselių - burokėliams)
Aitrioji paprika: 170.00 g (burokėliams)
Pomidorai: 4.00 vnt. (dideli - burokėliams)
Actas: 1.00 valg. š. (vynuogių - burokėliams)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (burokėliams)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, smulkintų - burokėliams)
Kaip gaminti

1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite.

2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių.

3. Bandeles perpjaukite ir iš pjovimo pusės apkepkite.

4. Bandelių puseles aptepkite majonezu su garstyčiomis, uždėkitepo lapą salotų, karštą kotletą. Pabarstykite tarkuotu sūriu, uždėkite po pakepintą griežinėlį šoninės, marinuotų agurkėlių ir troškintų burokėlių. Užvožkite likusiomis bandelių puselėmis ir patiekite.

Troškinkinti burokėliai:

1. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, sudėkite susmulkintus svogūnus ir kepkite apie 5 minutes. Pabarstykite druska, pipirais.

2. Sudėkite tarkuotus burokėlius, susmulkintus riešutus, aitriąsias paprikas, pomidorus, įpilkite acto, įmaišykite cukrų. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies troškinkite maišydami apie 40 minučių.

3. Atvėsinkite ir įmaišykite petražoles.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Mėsainiai su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 350.00 g (350 – 420 g - bandelėms)
Mielės: 11.00 g (sausų mielių pakelis - bandelėms)
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. bandelėms ir kotletukams)
Sviestas: 30.00 g (bandelėms)
Vanduo: 250.00 ml (šiltas vanduo - bandelėms)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas kiaušinis - bandelėms)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (bandelėms)
Vištiena: 500.00 g (malta - kotletukams)
Sūris: 50.00 g (fermentinis, tarkuotas - kotletukams)
Duona: 65.00 g (duonos trupiniai - kotletukams)
Česnakai: 4.00 skiltelės (po 2 skilteles kotletukams ir padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti - kotletukams)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. maltų - kotletukams ir 1/2 arbat. š. padažui)
Paprikos: 5.00 g (malta paprika - kotletukams)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 6.00 riekės
Pomidorų padažas: 6.00 valg. š.
Jogurtas: 100.00 g (1/2 puodelio natūralaus jogurto arba majonezo)
Salotos: 1.00 vnt. („Ledkalnio“)
Kaip gaminti

Vos tik išgirdus žodį „mėsainis“, prieš akis akimirksniu iškyla greitojo maisto restoranų tinklai. Tuo metu, kai vieni iš mūsų pasiduoda greitojo maisto vilionėms, o kiti vis dar kovoja ir bando laikytis nuo tokių restoranų kuo atokiau, siūlome griauti greitojo maisto stereotipus: namuose tokį maistą galime gaminti ir lėtai, ir sveikai, ir skaniai. Naminiai mėsainiai – puikus pavyzdys. Jei tik galite tėčio pietums skirti porą valandų, būtinai iškepkite namines mielines bandeles ir patys paruoškite naminius vištienos kotletukus. Tikime, kad nustebs visa šeima – namuose ruošti mėsainiai drąsiai gali varžytis su bet kuriais kada nors ragautais mėsainiais iš greitojo maisto restoranų!

Labai dažnai tokie paprasti, žemiški, tačiau nuoširdūs dalykai yra pačios geriausios ir brangiausios dovanos. Sukurkite tėčiui mažą šventę ir nustebinkite jį sočiais bei gardžiais pietumis!

IŠKEPKITE BANDELES

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ˚C temperatūros.

2. Sumaišykite vieną puodelį miltų su mielėmis ir druska. Minkštą sviestą supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į miltų mišinį. Supilkite šiltą vandenį ir gerai sumaišykite. Tuomet dalimis suberkite likusius miltus ir išminkykite vientisą, elastingą ir nelipnią tešlą. Suformuokite rutulį ir perdėkite jį į aliejumi išteptą dubenį. Uždenkite dubenį rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tešla pakils dvigubai.

3. Pakilusią tešlą dar šiek tiek paminkykite ir padalykite į šešias lygias dalis. Iš visų dalių suformuokite lygias apvalias bandeles. Sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, palikdami tarp bandelių bent 5 cm tarpus. Uždenkite skardą su bandelėmis rankšluostėliu ir palikite pakilti dar pusvalandžiui.

4. Pakilusias bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., kol bandelės taps gražiai auksinės spalvos.

IŠKEPKITE KOTLETUKUS

1. Kol bandelės kepa, visus kotletukams skirtus produktus sumaišykite dubenyje. Šiek tiek sudrėkintomis rankomis suformuokite 6 apvalius plokščius kotletukus. Sudėkite juos ant padėklo, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie valandą, kad į vištieną įsigertų prieskoniai.

2. Grilio keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite paruoštus kotletukus ir kepkite apie 5–7 min., kol gražiai apskrus. Tuomet atsargiai su mentele apverskite ir kepkite dar apie 5 minutes, kol ir antra kotletuko pusė bus gražios aukso spalvos.

3. Bandelės tikriausiai jau bus iškepusios – išimkite jas iš orkaitės ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 ˚C temperatūros.

4. Išimkite iškeptus kotletukus iš keptuvės ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Ant viršaus uždėkite po riekelę pomidoro ir po riekelę mocarelos. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite kelias minutes, kol sūris išsilydys. Išimkite apkeptus kotletukus iš orkaitės.

PARUOŠKITE MĖSAINIUS

1. Kol kotletukai kepa orkaitėje, paruoškite česnakinį jogurto padažą: dubenėlyje sumaišykite trintą česnaką, maltus juoduosius pipirus ir natūralų jogurtą (jeigu norite, galite naudoti majonezą).

2. Iškeptas bandeles perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Apatinę bandelę aptepkite česnakiniu padažu, uždėkite porą salotos lapelių. Ant salotų dėkite šiltą apkeptą kotletuką, ant kotletuko – šaukštą pomidorų padažo. Uždėkite viršutinę bandelės dalį.

3. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Mėsainius tėčiui ruošė Asta Černė

Receptai
Receptas: Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 6.00 vnt. (ruginės duonelės)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Batonas 2.00 riekės
Vynas: 150.00 ml (baltojo sauso)
Grūdėtosios garstyčios 1.00 valg. š.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių)
Gelsvės (šviežių) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Salotos: 6.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (nedidelių šviežių)
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti.

2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas žoleles, svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir kiek paminkykite švariomis rankomis. Sudėkite iš vyno išgriebtą nuspaustą batoną ir suminkykite vientisą masę. Iš jos suformuokite plokščius apvalius maltinius ir iškepkite orkaitėje arba ant grotelių ir padėkite šiltai.

3. Mėlynųjų pelėsių sūrį susmulkinkite, gerai ištrinkite su traiškytais česnakais ir minkštu sviestu. Gauta mase aptepkite pusę ruginių paplotėlių. Ant viršaus uždėkite po salotos lapą, ant jų – po keptą maltinį ir kelis pomidorų griežinėlius. Užvožkite likusiais paplotėliais.

4. Išdėliokite mėsainius kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir 5–7 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

Receptai
Receptas: Gardūs naminiai mėsainiai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėsainių bandelės: 4.00 vnt.
Sūris: 8.00 riekės (kvadratinės, fermentinio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š. (mėgstamo)
Salotos: 1.00 vnt. ("Aisbergo" lapai)
Faršas: 400.00 g (jautienos - mėsainiams)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (mėsainiams)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - mėsainiams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (mišinys, stambiai maltas - mėsainiams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (mėsainiams)
Tabasko padažas: 3.00 ml (keli lašai - mėsainiams)
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, aitriuoju pipiru, tabasko padažu, pagardinkite pipirais ir druska. Suformuokite 4 paplotėlius, aptepkite juos alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grotelių 200 laipsnių orkaitėje (įjungę ventiliatorių) 10–12 minučių, kol gražiai apskrus.

2. Bandelės pagrindą aptepkite majonezu, uždėkite dvi riekeles sūrio, pomidorų padažo, karštą mėsainį, ant viršaus uždėkite kelis griežinėlius pomidoro, salotų lapų ir vėl pusę bandelės.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Naminiai mėsainiai su jautiena
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 250.00 g (faršas)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono)
Mairūnas: 1.00 arbat. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (naminis)
Salotos: 4.00 vnt.
Bandelės: neskaldytų grūdų 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Jautienos faršą sumaišykite su garstyčiomis, įspauskite česnako, įberkite mairūnų, druskos, pipirų ir gerai viską išminkykite. Suformuokite du plokščius kotletukus ir kepkite su šlakeliu aliejaus „grill“ keptuvėje apie 5 minutes iš abiejų pusių.
  2. Kol mėsainiai kepa, bandeles perpjaukite pusiau ir pakepinkite keletą minučių sausoje keptuvėje. Ant vienos bandelės puselės dėkite kelis lapus salotų, pusę keptos paprikos, mėsainį, uždėkite šaukštą pomidorų padažo ir uždenkite kita bandelės pusele. Mėsainius galite pagardinti plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, pomidorų ar agurkų griežinėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Sultingasis „Kruvinosios Meri“ mėsainis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt.
Mėsainių bandelės: 4.00 vnt.
Sultys: 250.00 ml (pomidorų)
Tabasko padažas: 10.00 ml
Degtinė: 50.00 ml
Sūris: 200.00 g
Pikantiškas padažas: (sudedamosios dalys : majonezas, nat. jogurtas, česnakai, citrinų sultys, druska, pipirai) 200.00 g
Salierai: 4.00 vnt. (stiebų)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 g (čili pipirų, raudonėlių, baziliko, česnako ir kt.)
Daržovės: 300.00 g (mėsainiams - mėgstamų (pvz:, salotos, kopūstai, agurkai, pomidorai, svogūnai ir kt.))
Kaip gaminti
  1. Marinatui sumaišykite pomidorų sultis, degtinę, tabasco padažą ir prieskonines žoleles.
  2. Marinatu užpilkite vištienos krūtinėles ir marinuokite 6-12 valandų.
  3. Salierų stiebus pamarinuokite su trupučiu alyvuogių aliejaus ir čili pipirais.
  4. Vištieną, salierus ir mėsainių bandeles dėkite ant grilio ir kepkite iš abiejų pusių.
  5. Baigiant kepti vištieną ant viršaus uždėkite sūrio, kad jis išsilydytų.
  6. Abi bandelių puses patepkite pikantišku padažu, dėkite salotų lapą,  vištienos krūtinelę ir daržoves.
  7. Šalia patiekite keptus salierus.
  8. Paruošites per 1 val., neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko.

Receptą atsiuntė Lina B., Klaipėda

Receptai
Receptas: Sveikuoliški lęšių „mėsainiai”
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (nedidelės duonelės (čiabatos ar kitos mėgstamos))
Lęšiai: 1.00 st. (0,5)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal poreikį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Vanduo: 100.00 ml (virinto)
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. šviežių žaliosios citrinos sulčių)
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis Pekino)
Kaip gaminti
  1. Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius, galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite.
  2. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite į elektrinį smulkintuvą ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite karį, pagal skonį druskos bei pipirų ir dar išmaišykite.
  3. Drėgna ranka formuokite nedidelius maltinukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
  4. Avokadą nulupkite, padalykite į kelias dalis, mėlynąjį svogūną supjaustykite. Suberkite į elektrinį trintuvą. Įpilkite žaliųjų citrinų sulčių, įberkite pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų ir sutrinkite.
  5. Duonelę per vidurį įpjaukite, užtepkite avokado užtepo, dėkite vieną ar du (priklausomai nuo dydžio) lęšių maltinukus, ant viršaus uždėkite saujelę smulkintų Pekino kopūstų ir... skanaus! Su šiais lęšių mėsainiais labai dera rauginti arba marinuoti agurkai. 
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 2 Virtuvė Receptai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt