Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt sotus pasiūlymas – nesaldūs pyragai

Pyragas su špinatais ir lašiša
Autorės nuotr. / Pyragas su špinatais ir lašiša
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Šoninė, rauginti kopūstai, grybai, mėsa, soja bei lašiša ir netgi silkė – viskas tinka, kad iškeptumėte sotų ir neįprastą (bet tikrai ne prastą!) pyragą.

Kadangi jam pagaminti reikės laiko, tai siūlome atidžiai akimis perbėgti Ji24.lt receptų sąrašą, pasitikrinti, kokio skonio norėtumėte, paskui perbėgti savo spintelių turinį ir išsirinkti tinkamiausią variantą. Gardžių kasnių!

Receptai
Receptas: Pyragas su kopūstais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 130.00 g (80 gr. tešlai ir 50 gr. įdarui)
Miltai: 300.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 1.00 valg. š. (tešlai aptepti)
Grietinė: 200.00 g
Kopūstai: 1.00 vnt. (raudongūžis įdarui)
Svogūnai: 3.00 vnt. (įdarui)
Morkos: 2.00 vnt. (įdarui)
Graikiniai riešutai: 100.00 g (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys įdarui)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Vynas: 30.00 ml (baltas sausas įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį tešlai ir įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai malti įdarui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, miltus sumaišykite su druska, suberkite į sviestą ir maišykite kombainu lėtu režimu, kol gausite stambius trupinius. Tada sukrėskite grietinę ir užminkykite tešlą.

2. Tešlą padalykite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve.

3. Paruoškime įdarą. Morkas ir svogūnus nulupkite. Morkas sutarkuokite, svogūnus smulkiai sukapokite. Daržoves, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto, tada suverskite į puodą.

4. Ten pat berkite smulkintus kopūstus, prieskonius, pilkite citrinų sultis. Tada įpilkite šlakelį baltojo sauso vyno ir patroškinkite, iki suminkštės. Galiausiai įmaišykite sausoje keptuvėje skrudintus graikinius riešutus.

5. Atvėsusį įdarą krėskite ant iškočioto tešlos lakšto, jį užklokite kitu ir dailiai užlankstykite kraštelius.

6. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min., iki viršus dailiai apskrus.

Receptai
Receptas: Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 35 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (100 g - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 0,5 - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 150.00 g (100 - grikių ir 50 kvietinių - tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Špinatai: 200.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių arba 4 maži - įdarui)
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų - įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Sūris: 150.00 g (kietojo fermentinio - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį grikių miltus, kvietinius miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Kol tešla kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  8. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
  9. Sudėkite į keptuvę špinatų lapus ir pakepinkite dar porą minučių, kol šie taps minkšti.
  10. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  11. Apkeptą tešlos pagrindą šiek tiek atvėsinkite, o tuomet dugną tolygiai aptepkite rikotos sūriu.
  12. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kepintus svogūnus ir špinatus.
  13. Ant svogūnų ir špinatų mišinio išdėliokite pomidorų griežinėlius. 
  14. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu ir 50 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio. Užpilkite ant pyrago viršaus.
  15. Likusį kietąjį sūrį (100 g) sutarkuokite ir apibarstykite juo pyrago viršų.
  16. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 minutes, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs.
  17. Iškepusį pyragą kelias minutes palikite pastovėti kepimo inde. Tuomet išimkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Receptai
Receptas: Pyragas su kiaušiniais ir kumpiu 
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kumpis: 250.00 g (pjaustyto riekelėmis)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (arba 6 putpelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Atšilusią tešlą kiek pakočiokite ir dėkite į kepimo skardą. Peiliu sviestui tepti 1 cm nuo krašto lengvai pjaudami pažymėkite ribą – neprapjaukite kiaurai. Tešlą subadykite šakute, tolygiai išdėliokite kumpio riekeles ir šaukite į orkaitę 10 minučių.

2. Išimkite skardą. Tiesiai į ją ant kumpio įmuškite kiaušinius ir leiskite jiems išsklisti. Pagardinkite druska, pipirais ir vėl šaukite į orkaitę 4–5 minutėms. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Patarimas. Jei esate vegetaras, kumpį galite pakeisti špinatais. Tuomet tešlą 15 minučių kepkite be nieko, tada sudėkite špinatų lapelius ir įmuškite kiaušinius.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Pyragas su špinatais
7 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Špinatai: 200.00 g
Fetos sūris: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kedrinės pinijos: 40.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite.

2. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir apie 3 min. pakaitinkite, kad suminkštėtų.

3. Fetą sutrupinkite šakute, suberkite į špinatų masę, gerai išmaišykite, tada įdarą pasūdykite, pagardinkite tarkuotais muskatais, pipirais ir džiovintais bazilikais. Atvėsinkite.  

4. Į aliejumi pateptą karščiui atsparią kepimo formą klokite vieną tešlos lakštą, tada sukrėskite įdarą, ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų ir užklokite kitu lakštu.

5. Pyragą aptepkite kiaušinio baltymu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Receptai
Receptas: Bulvių pyragas su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g
Lašiša: 500.00 g
Pienas: 450.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 50.00 g
Grietinėlė: 140.00 ml
Šaldyti žirneliai: 125.00 g
Grietinė: 4.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuoto parmezano)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (keli)
Čiobreliai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, įdėkite 50 g sviesto, sukrėskite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį ir sugrūskite.

2. Žuvies gabalėlius sudėkite į kepimo indą, supilkite pieną, įdėkite laurų lapelių, įberkite pipirų ir kepkite iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min.

3. Svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, kuriame kepė žuvis, maišydama kaitinkite, kol sutirštės. Sudėkite atšildytus žirnelius ir dar pakaitinkite.

4. Padažą supilkite ant žuvies, pabarstykite čiobreliais, supilkite grietinėlę. Ant viršaus sukrėskite bulvių košę. Kepkite orkaitėje apie 30 min.

Receptai
Receptas: Pyragas su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (viščiukų krūtinėlių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Džiovinti abrikosai: 7.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.

2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kad šiek tiek suminkštėtų.

3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite abrikosus.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite svogūnus ir morkas, įmaišykite vištienos gabalėlius ir abrikosus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sutrintais kmynais.

5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite stačiakampį tešlos lakštą, per vidurį užkrėskite įdaro, vieną lakšto kraštą patepkite plaktu kiaušiniu, užlenkite kitu kraštu ir užspauskite. Palaikykite šiltai bent pusvalandį, kad tešla pakiltų. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Atvėsusį supjaustykite riekelėmis.

Receptai
Receptas: Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynys ir vienas aptepimui - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (2 - 2,5 - tešlai)
Faršas: 400.00 g (jautienos - įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (300 - 400 rauginti - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas - įdarui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (žiupsnelis džiovintų - įdarui)
Kaip gaminti

1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, aliejaus ir užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta ir limpa prie rankų, įberkite dar miltų. Tešlą uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje 20–30 minučių.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite faršą su vienu smulkintu svogūnu, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Kitoje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite raugintus kopūstus, užberkite šiek tiek cukraus ir troškinkite (jei mažai skysčio, galite įpilti vandens ar sultinio) apie 15 minučių.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, pakočiokite ir išklokite kepimo popieriumi padengtą formą. Tada sudėkite faršą, ant viršaus paskleiskite raugintus kopūstus ir užklokite tešla. Pyragui leiskite 15 minučių pakilti formoje. Tada viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite kmynais. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių, kol gražiai parus. Iškeptą dar karštą pyragą aptepkite šaltu vandeniu, kad suminkštėtų viršus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Pyragas su mėsos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kefyras: 100.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Malta mėsa (paruošta kotletams kepti) 400.00 g
Aliejus: 50.00 ml
Paprikos: 225.00 g (po pusę geltonos, raudonos ir žalios paprikos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Svogūnų laiškai: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Manai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą, iš jos iškočiokite laštą, įklokite į kepimo indą ir subadykite.

2. Iš maltos mėsos padarykite kukulius, apvoliokite manų kruopose, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos.

3. Daržoves supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Įberkite prieskonių bei apibarstykite tarkuotu sūriu. Kiaušinį suplakite su grietine ir užpilkite ant viršaus, kepkite apie 40 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Kiaušinių pyragas su kumpiu
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Trapi tešla 400.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š. (minkšto)
Kumpis: 150.00 g (griežinėliais supjaustyto virto kiaulienos)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušinių prieskoniai (geriau be druskos ir skonio stipriklių) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iškočiota tešla išklokite riebalais pateptą kepimo formą taip, kad papločio kraštai būtų pakilę. Suformuokite dar vieną apskritą paplotį pyrago viršui uždengti.

2. Tešlą aptepkite sviestu, ant viršaus uždėkite kumpio griežinėlių.

3. Ant kumpio po vieną muškite kiaušinius (pasistenkite, kad tryniai išliktų sveiki). Kiaušinius apibarstykite druska, pipirais ir gausiai – kiaušinių prieskoniais. Ant jų atsargiai sudėkite likusius kumpio griežinėlius.

4. Viršų uždenkite trapios tešlos papločiu. Kepkite 200ºC orkaitėje 20 – 30 min.

Receptai
Receptas: Pyragas su lašiša ir varške
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Margarinas (tešlai) 150.00 g
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vanduo: 4.00 valg. š. (šalto, tešlai)
Lašiša: 300.00 g (filė, įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių ir žievelių, įdarui)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (pusė mažos, įdarui)
Morkos: 80.00 g (įdarui)
Varškė: 200.00 g (riebios, įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto fermentinio, įdarui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (įdarui)
Citrininiai pipirai (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iš margarino, miltų, druskos, cukraus ir vandens užminkykite tešlą ir apie 2 valandas laikykite šaldytuve.

2. Lašišos filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite žuvų prieskoniais, pasūdykite ir apkepinkite keptuvėje. Cukiniją, morką supjaustykite juostelėmis ir taip pat trumpai pakepinkite. Varškę išplakite su kiaušiniais, sūriu, grietine, citrininiais pipirais, citrinų žievelėmis.

3. Pailgą formą išklokite kepimo popieriumi ir tešla (ketvirtadalį jos palikite viršui). Supilkite pusę varškės plakinio, sudėkite pusę daržovių. Ant viršaus uždėkite lašišą, likusias daržoves ir užpilkite likusiu plakiniu.

4. Atidėtą tešlą iškočiokite, užklokite ant pyrago, padarykite kelias skylutes, kad kepant iš vidaus išeitų garai. Kraštus gerai apspauskite.

5. Kepkite 200 °C orkaitėje 20 min., paskui 180 °C – dar 20 min.

Receptai
Receptas: Daržovių pyragas su pesto padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pesto padažas: 200.00 g (klasikinio)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Žirniai: 1.00 st.
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt.
Sūris: 50.00 g (parmezano)
Suoksniuota tešla 400.00 g
Kaip gaminti

1. Cukinijas supjaustykite pusračiais, svogūną – pusžiedžiais, o morkas – ritinėliais. Tešlą gerai iškočiokite, kad ji būtų 3 mm storumo.

2. Tešla suformuokite norimą formą, subadykite šakute. Pyrago pagrindą gerai ištepkite pesto padažu.

3. Daržoves sluoksniuokite norima tvarka, nepamiršdamos sutepti pestu. 

4. Viršutinį pyrago sluoksnį pabarstykite tarkuotu parmezanu ir 30 min. kepkite 190 °C orkaitėje.  

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą

Receptas: Bulvių pyragas su grybų paštetu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (virtų su lupenomis - tešlai)
Manai: 5.00 valg. š. (tešlai)
Sviestas: 240.00 g (2 valg. š. tešlai ir 1 pakelis įdarui)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (1 tešlai ir 4 įdarui)
Bulvių prieskoniai (pagal skonį - tešlai) 1.00 žiupsnelis
Grybai: 1.00 st. (virtų džiovintų - įdarui)
Svogūnai: 3.00 vnt. (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite grybų įdarą: svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sumeskite mėsmale sumaltus grybus, virtus kiaušinius. Masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apie 8 min. pakepinkite ir palikite, kad atvėstų.

2. Kol grybų paštetas auš, paruoškite bulvių tešlą: bulves nulupkite, sugrūskite, sudėkite sviestą, suberkite manų kruopas, įmaišykite kiaušinį ir užminkykite tešlą.

3. Ant karščiui atsparaus indo dugno krėskite sluoksnį bulvių masės, tolygiai paskirstykite paštetą ir vėl krėskite likusią tešlą.

4. Pyragą su grybų paštetu kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.

Receptai
Receptas: Pyragas su špinatais ir lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po vieną - tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Lašiša: 250.00 g (šaltai rūkytos - įdarui)
Špinatai: 20.00 g (ryšelis - įdarui)
Rikotos sūris: 250.00 arbat. š. (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (baltoji dalis - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (įdarui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, kiaušiniu, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę  ir atšaldykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką apkepinkite 5 min. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais.

3. Paruoštą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo indą, ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos gabaliukus.

4. Kiaušinį išplakite su grietinėle ir rikotos sūriu. Paruošta mase apipilkite pyragą ir pašaukite į 160 laipsnių įkaitiną orkaitę. Kepkite 30 min.

Autorės nuotr./Pyragas su špinatais ir lašiša
Autorės nuotr./Pyragas su špinatais ir lašiša

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Pyragas su sojomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sojos: 8.00 vnt. (6-8 lakštiniai)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 125.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir dėkite į kepimo formą. Išlyginkite, subadykite šakute ir šaukite į orkaitę 10 minučių. Sojų lakštinius paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės (apvirkite). Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje.

2. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite su sviestu. Įberkite miltų, druskos, pipirų ir išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite pieną. Nukėlę nuo ugnies truputį praaušinkite.

3. Į pravėsusius svogūnus įmuškite kiaušinius, suberkite trečdalį tarkuoto sūrio ir išmaišykite. Masę supilkite ant apkeptos tešlos.

4. Apvirtus sojų lakštinius dėkite ant viršaus, apvirtus brokolio žiedynus – į lakštinių tarpelius. Apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite orkaitėje 15–20 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Kukurūzų pyragas su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kukurūzų kruopos: 2.00 st.
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 1.00 st.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kukurūzų kruopas supilkite į puodelį su sultiniu, išvirkite, uždenkite ir palikite pastovėti, kad košė gerai išbrinktų.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutraiškykite česnako smulkintuvu ir viską pakepinkite keptuvėje svieste, kol dailiai apskrus. Atvėsinkite.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

4. Trynius išplakite ir įmaišykite į kukurūzų košę, ten pat sukrėskite pravėsusius svogūnus, suberkite tarkuotą sūrį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir rozmarinais.

5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžios masės ir šaukštu atsargiai įmaišykite į kukurūzų masę. Apkepą krėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą karščiui atsparią kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

 

Receptai
Receptas: Pyragas su porais ir pievagrybiais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Vanduo: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (po žiupsnelį tešlai ir viršutiniam sluoksniui)
Pievagrybiai: 200.00 g (įdarui)
Porai: 100.00 g (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 300.00 g (35 proc. riebumo)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Kaip gaminti

1. Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius. Tuomet išklokite jais kepimo formos pagrindą, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite valandą arba kelias.

2. Pasiruoškite įdarą: pievagrybius bei porus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Galiausiai pagaminkite viršutinį pyrago sluoksnį. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų bei džiovintų bazilikų.

4. Pyrago pagrindą išimkite iš šaldytuvo, paskleiskite ant viršaus porų bei pievagrybių įdarą ir supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 min.

Skanaus!

Receptai
Receptas: Šventinis pyragas su lašišomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mielės: 20.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 st. (1 - 1,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynys, aptepti ir 1 įdarui)
Lašiša: 400.00 g (400 - 450 faršo)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Žuvies prieskoniai: 5.00 g (pagal skonį, citrininiai)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite į šiltą pieną, įberkite žiupsnelį cukraus ir gerai išmaišykite. Į didesnį dubenį suberkite miltus, per vidurį padarykite duobutę, supilkite pieną su mielėmis, aliejų ir išminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite dar šiek tiek pieno, o jei per skysta, įberkite miltų. Tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių, kad pakiltų.

2. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, žuvų prieskoniais, pipirais, druska, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir smulkintais krapais.

3. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną dalį šiek tiek pakočiokite ir išklokite sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, sudėkite faršą. Ant viršaus dėkite kitą dalį pakočiotos tešlos, kraštus gerai užspauskite ir aptepkite pyragą plaktu kiaušinio tryniu. Leiskite pyragui 20 minučių pakilti ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Pyragas su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 400.00 g (pakelis)
Špinatai: 450.00 g (1 pakuotė)
Razinos: 1.00 sauja
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Rikotos sūris: 250.00 g
Mocarelos sūris: 250.00 g
Kedrinės pinijos: 100.00 g (saujelė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Špinatus atšildykite, nusausinkite. Razinas pamirkykite karštame vandenyje, irgi nusausinkite. Česnakus ir svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada sukrėskite špinatus ir labai trumpai, kad špinatai vos sušiltų, juos pakaitinkite.

2. Rikotą pertinkite per sietelį, sumaišykite su grietine ir atvėsinta špinatų mase. Suberkite razinas, sausoje keptuvėje skrudintas kedrines pinijas, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Atšildytą tešlą klokite į apvalią kepimo formą, kraštelius nupjaustykite, ant dugno išdėliokite mocarelos griežinėlius. Ant jų krėskite rikotos ir špinatų įdarą. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Receptai
Receptas: Mėsos pyragas su morkų plutele
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 st. (tarkuotų burokine tarka - morkų plutelei)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 - 3 - morkų plutelei)
Miltai: 4.00 valg. š. (riešutų arba paprastų - morkų plutelei)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/4 malto - morkų plutelei)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui)
Imbieras: 1.00 vnt. (po 2 cm tarkuotos šaknies - morkų plutelei ir įdarui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 mėgstamo neriebaus - įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (trintų raudonųjų pipirų - įdarui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (2 valg. š. džiovinto arba pusė puodelio smulkinto - įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (3 - 4 valg. š. saulėje džiovintų arba rūkytos paprikos - įdarui)
Kmynai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Petražolės: 1.00 sauja (saujelė smulkintų arba krapų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite morkas burokine tarka, nusunkite sultis, jei jų bus. Į morkas įkulkite kiaušinius, sudėkite likusius ingredientus ir viską išmaišykite.
  2. Sukrėskite visą masę į apvalią kepimo formą (puikiai tinka atsegama torto forma), morkomis aplipinkite formos kraštus, tolygiai paskirstykite ant formos dugno.
  3. Dėkite formą su morkomis į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros, ir kepkite, kol vidurys bus nebešlapias, t.y. apie 20-25 minutes. Jei pradės svilti krašteliai, pridenkite formą kepimo popieriumi ar kepimo folija.
  4. Kol kepa pagrindas pasiruoškite įdarui skirtus mėsos kukuliukus. Į faršą sudėkite visus prieskonius, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ar rūkytą papriką, žalumynus. Viską gerai išminkykite ir suformuokite nedidelius kukuliukus.
  5. Išimkite iš orkaitės morkų pagrindą, ant jo sudėkite kukuliukus ir dėkite atgal į orkaitę kepti apie 25-30 minučių. Pjaustykite ketvirčiais ir tiekite su šviežiomis salotomis, agurkų ir pomidorų mišraine.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Receptai
Receptas: Pyragas su kelmučiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g (tešlai)
Aliejus: 130.00 ml (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį - tešlai ir įdarui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį - tešlai ir įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (tešlai)
Grybai: 300.00 g (kelmučių - įdarui)
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (įdarui)
Sviestas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Tešlai bulves nuplaukite, nuskuskite, padalykite į kelias dalis, išvirkite, nusunkite ir sugrūskite. 
  2. Į grūstas bulves supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir iškočiokite – jei reikia, berkite daugiau miltų.
  3. Grybus nuvalykite, apvirkite, nupilkite vandenį.
  4. Keptuvėje svieste pakepinkite smulkintus česnakus, salierus, suberkite grybus. Kai jie apkeps, supilkite kiaušinio ir grietinės plakinį.
  5. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atvėsinkite. Tada paskleiskite ant tešlos, ją susukite, pyragą klokite į kepimo skardą, aptepkite aliejumi, berkite sezamų  ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
  6. Tiekite su aliejumi ir šlakeliu citrinų sulčių pagardintomis šviežių gražgarsčių ir ridikėlių salotomis.

 

Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Sūris: 2.00 sauja (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą.
  4. Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“.
  5. Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus.
  6. Apibarstykite prieskoniais: druska, maltais pipirais, mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.
  7. Viršų tolygiai apibarstykite dar keliomis saujomis tarkuoto fermentinio sūrio.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir pyragas iškeps.
  9. Išimkite iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
  10. Pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir kaip šaltas užkandis. Skanaus!
Receptai
Receptas: Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - tešlai ir ¼ arbat. š. - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 170.00 g (tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kumpis: 150.00 g (mėgstamo - įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 maži - įdarui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - įdarui)
Pienas: 85.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (¼ maltų - įdarui)
Itališkos džiovintos žolelės: (mėgstamų - įdarui) 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (tarkuoto, kietojo - įdarui)
Smidrai: 6.00 vnt. (6 - 8 - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Pasiruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  8. Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Taip pat išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  9. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, grietinėlę, pieną, druską, juoduosius pipirus ir žoleles. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.
  10. Kietuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  11. Pyrago pagrindui iškepus, išimkite iš orkaitės. Ant dugno paskleiskite kepintus svogūnus ir kumpį.
  12. Ant viršaus užpilkite kiaušinių ir sūrio plakinį. Išdėliokite smidrus.
  13. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes, kol pyrago įdaras sutvirtės ir gražiai apskrus. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą pastovėti dar apie 5–10 minučių.
  14. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite dar šiltą.
Receptai
Receptas: Degintas pyragas su svogūnais ir šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 200.00 ml (šilto)
Mielės: 10.00 g (šviežių)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 350.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (jūros - tešlai ir įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 20.00 ml (svogūnui apkepti)
Porai: 1.00 vnt. (plonas - įdarui)
Šoninė: (karštai rūkyta - įdarui) 150.00 g
Grietinė: 50.00 g (riebios - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų.
  2. Uždenkite ir palaikykite šiltai 10–15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos.
  3. Suberkite likusius miltus, supilkite aliejų ir druską. Tešlą išminkykite: ji turi būti minkšta, bet nelipni.
  4. Palikite 30 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  5. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir trumpai apkepkite.
  6. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis, po to kubeliais.
  7. Baltąją poro dalį supjaustykite žiedais. Į grietinę įberkite druskos, pipirų, trintų muskatų.
  8. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  9. Rankas suvilgykite aliejumi ir rankomis ištempkite tešlą, kad būtų plonas lakštas.
  10. Patepkite grietine, ant viršaus išdėliokite keptus svogūnus,  šoninę, užberkite porų. Kepkite iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kol kraštai gražiai apskrus.
Receptai
Receptas: Pyragas su feta ir aitriaisiais pipirais „Aštrioji rožė“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ypač plona („filo“) tešla: (pakuotė) 1.00 vnt.
Fetos sūris: 1.00 vnt. (pakuotė)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml (šlakelis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (raudonieji, baltieji)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Produktų kiekius pasirinkite pagal norimo pyrago dydį.
  2. Fetą susmulkinkite iki vientisos masės šakute, įberkite pagal skonį aitriųjų pipirų ir gerai viską išmaišykite.
  3. Dėkite gautą masę palei tešlos kraštą ir vyniokite.
  4. Formuokite rožę, pradėdami nuo vidurio – tiesiog vyniodami ratu šalia susuktų tešlos lakštų.
  5. Tada apšlakstykite pyragą alyvuogių aliejumi, įberkite šiek tiek šviežiai maltų pipirų ir kepkite 180 °C orkaitėje, kol kepinys įgaus gražią auksinę spalvą.
  6. Iškepa labai greitai, produktų reikia nedaug, o rezultatas nuostabus – tiek skonis, tiek grožis!

Skanaus!

Receptą atsiuntė Olia K.

Receptai
Receptas: Trapus pyragas su silkėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Silkė: 300.00 g (marinuotos silkių filė)
Pievagrybiai: 300.00 g
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Džiovinti pomidorai: 50.00 g (saulėje džiovintų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (arba kiti žolelių prieskoniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite smulkintus pievagrybius ir svogūnus. Patroškinkite. Kai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytą silkės filė ir džiovintus pomidorus. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite ir dar kiek patroškinkite.
  2. Kiaušinius gerai išplakite, suberkite į juos miltus ir vėl išplakite iki vientisos konsistencijos. Įpilkite porą šaukštų aliejaus, suberkite smulkintus česnakus, parmezaną, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių ir išmaišykite.
  3. Tešlą padalykite į du lakštus – mažesnį ir didesnį. Didesnįjį įtieskite į kepimo indą taip, kad kraštai uždengtų indo sieneles.
  4. Ant tešlos tolygiai dėkite silkės ir grybų įdarą. Tada ant viršaus sukrėskite ir vėl tolygiai paskirstykite kiaušinių ir sūrio masę.
  5. Pyragą užklokite likusiu tešlos lakštu, kraštus gerai užspauskite ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30–40 minučių..                
Receptas: Grybų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 200.00 g (35 proc. riebumo)
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 4.00 vnt. (lakštų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grybai: 400.00 g (virtų, reikės tokio kiekio, kad užtektų iškloti tešlą)
Faršas: 300.00 g (kepto paukštienos, reikės tokio kiekio jog užtektų iškloti tešlą.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Skardos dugną išklokite kambario temperatūros tešlos lakštais.
  2. Kiaušinius šakute išplakite su grietinėle, druska ir prieskoniais.
  3. Ant tešlos lakštų juostelėmis išklokite faršą ir grybus.
  4. Užpilkite paruoštą grietinėlę, jei dar liko tešlos lakštų supjaustykite juostelėmis ir užklokite būsimo sočiojo pyrago viršų. Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
  5. Greita, sotu ir paprasta.

Receptą atsiuntė Daiva S., Tauragė

Receptai
Receptas: Pyragas su daržovėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla: (lakštas) 1.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažos)
Morkos: 4.00 vnt.
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 250.00 ml
Kopūstai: 1.00 vnt. (trečdalis baltagūžio)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotų)
Pesto padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Klokite į karščiui atsparią kepimo formą, subadykite šakute ir iškepkite.
  3. Cukinijas ir nuluptas morkas supjaustykite griežinėliais, kopūstą sutarkuokite stambia trintuve.
  4. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite morkas ir pusę kiekio cukinijų. Įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir troškinkite apie 10 min. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir pesto padažu.
  5. Pasūdykite, pagardinkite muskatais, kapotomis petražolėmis.
  6. Ant atvėsusio tešlos lakšto krėskite atvėsintų daržovių, supilkite kiaušinių plakinį ir uždėkite cukinijos griežinėlių.
  7. Pyragą kepkite apie 15  min. gerai įkaitintoje orkaitėje.
  8. Gardu tiekti su mėgstamu padažu.
Receptai
Receptas: Pyragas su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 200.00 g (kvietinių)
Sorų kruopos: 200.00 g (miltų)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Jogurtas: 150.00 ml (natūralaus)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Gražgarstės: 3.00 sauja (šviežių)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (sauja)
Alyvuogės: 2.00 sauja (sauja žaliųjų ir sauja juodųjų, be kauliukų)
Romas: 1.00 valg. š. (baltasis)
Soda: 1.00 arbat. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Džiovintus pomidorus apšlakstykite romu, palikite brinkti. Gerai nuspauskite, susmulkinkite.
  2. Iš marinato išgriebtas alyvuoges perpjaukite pusiau. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į plakimo indą.
  3. Sukrėskite jogurtą ir gerai išplakite. Sukėskite į gilų dubenį. Supilkite aliejų, gerai išsukite.
  4. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, gerai išsukite. Po šaukštą berkite abiejų rūšių miltus, maišykite, kol gausite vidutinio tirštumo masę.
  5. Pagal skonį pasūdykite. Įmaišykite su šaukštu grietinės išsuktus kepimo miltelius, smulkintus džiovintus pomidorus, alyvuoges.
  6. Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite paruoštą masę, paviršių išlyginkite peilio ar šaukšto nugarėle. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  apie 50 minučių.
  7. Atvėsusį pyragą supjaustykite riekėmis, ant kiekvienos užkrėskite pesto padažo.  
Receptai
Receptas: Pyragas „Grybautojo svajonė“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grybai: 200.00 g (200 - 300 virtų - įdarui)
Faršas: 200.00 g (mėgstamo - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (0,5 - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3 - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis - įdarui)
Grietinė: 150.00 g (tešlai)
Majonezas: 150.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1 - 1,5 - tešlai)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 1.00 sauja (tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo)
Kaip gaminti
  1. Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus.
  2. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.
  3. Viską pakepinkite, ataušinkite.
  4. Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite.
  5. Sudėkite kepimo miltelius, išsijotus miltus.
  6. Viską gerai išmaišykite.
  7. Pyrago formą, sutepkite aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilkite 2/3 tešlos.
  8. Tada tolygiai paskirstykite įdarą ir užpilkite likusia tešla.
  9. Kepkite įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.   
  10. Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Tinka prie arbatos ar sultinio puodelio, labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.

Receptą atsiuntė Vita K., Kaunas.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt