Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ką per Užgavėnes valgyti sveikuoliams?

Lietiniai su špinatais
Shutterstock nuotr. / Lietiniai su špinatais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Jei vis dar galvojate, kad blynai – nesveikas, naudingų medžiagų organizmui nesuteikiantis patiekalas, labai klystate. Iš daržovių, visagrūdžių miltų ar įvairių kruopų sumaišyti blynai – puikus visavertis maistas. Tad per Užgavėnes kirskite šio skanėsto į valias!

Su špinatais

Jums reikės: 250 g miltų, 1 stiklinės pieno, 1 stiklinės vandens, 2 kiaušinių, druskos ir aliejaus. Špinatų įdarui: 250 g špinatų, 2 kiaušinių, 2 pomidorų, druskos, šviežiai malti juodųjų pipirų.

  • Blynams skirtus produktus sumaišykite ir įkaitintoje keptuvėje kepkite lietinius.
  • Špinatus nuplaukite, supjaustykite. Sudėkite į keptuvę ir patroškinkite.
  • Pomidorus supjaustykite kubeliais ir dėkite į špinatus. Kiaušinius suplakite ir supilkite.
  • Įdarą dėkite ant lietinių ir gražiai sulankstykite blynus.​

Kopūstų blynai

Jums reikės: ½ nedidelio kopūsto gūžės, 2 kiaušinių, 5 šaukštų miltų, 3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio, krapų ir petražolių, salierų lapų, druskos, aliejaus kepti.

  • Kopūstą sutarkuokite. Suberkite pjaustytus krapus, petražoles ir salierus.
  • Keptuvėje kepkite blynelius vartydami, kol gražiai paruduos abi pusės.

Morkų blynai

Fotolia nuotr./Morkų blynai
Fotolia nuotr./Morkų blynai

Jums reikės: 4 morkų, 5 šaukštų miltų, 5 šaukštų kuskuso, 2 kiaušinių, ½ stiklinės kefyro, šaukšto cinamono, druskos, aliejaus kepti.

  • Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sudėkite į keptuvę ir užpylę šiek tiek vandens patroškinkite. Įberkite druskos, cinamono.
  • Morkas atvėsinkite, tada įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, kuskusą.
  • Keptuvėje iškepusius blynelius pabarstykite cinamonu. Jei patinka saldūs blynai, gardinkite ir cukraus pudra.

Sorų sklindžiai

Jums reikės: stiklinės sorų kruopų, 2 virtų morkų, 2 kiaušinių, ½ stiklinės džiūvėsėlių, druskos, aliejaus.

  • Virtas morkas sutrinkite šakute ar sutarkuokite. Soras išvirkite, tada atvėsinkite ir sudėkite morkas, įmuškite kiaušinius, pasūdykite.
  • Sklindžius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.

Avižinių dribsnių blyneliai

Jums reikės: po stiklinę visagrūdžių kvietinių miltų, avižinių dribsnių, pieno, vandens, tarkuotų obuolių, 2 kiaušinių, cukraus ir druskos pagal skonį, aliejaus.

  • Avižinius dribsnius sumaišykite su miltais, cukrumi ir druska. Kiaušinius gerai suplakite su vandeniu ir pienu.
  • Suberkite miltus ir avižas, sudėkite obuolius.
  • Iškeptus blynelius gardinkite grietine, cukraus pudra, cinamonu ar mėgstama uogiene.
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su sojomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Sojos: 1.00 st. (faršas)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Miltai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 3.00 valg. š.
Gražgarstės: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Į užvirtą vandenį įdėkite sultinio kubelį, suberkite sojų faršą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui brinkti. Faršą nuspauskite (kad liktų kuo mažiau skysčio).

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir paskrudinkite aliejuje. Tuomet dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.

3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Įmaišykite paruoštas sojas. Karštame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.

4. Tiekite su grietine, sumaišyta su salotomis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Blynai su obuoliais ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Cukrus: 130.00 g (1valg. š. tešlai, 100g - pagardams)
Vanilinis cukrus: 30.00 g (pakelis - tešlai)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (pagardams)
Obuoliai: 2.00 vnt. (pagardams)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių, pagardams)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandį. Puode ant mažos ugnies pagardams cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite.

2. Obuolius nulupkite, skersai supjaustykite maždaug 3 mm storio griežinėliais, pašalinkite sėklalizdžius ir apšlakstykite citrinų sultimis.

3. Aliejumi pašlakstykite 26 cm skersmens keptuvę ir įkaitinkite. Samčiu įpilkite tešlos, paskirstykite per visą plotį, viduryje įdėkite griežinėlį obuolio. Kai blynas iš apačios paruduos, atsargiai apverskite ir iškepkite kitą pusę. Taip iškepkite visus blynus ir laikykite 80 laipsnių orkaitėje, kad neatauštų. Patiekite apibarstytus karameliniais riešutais.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptai
Receptas: Vegetariniai žemaičių blynai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Varškė: 275.00 g (saldaus pieno)
Jogurtas: 3.00 valg. š. (3-4 šaukštų naminio arba natūralaus pirktinio)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto arba mairūno)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite šakute.
  2. Bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve (galite sumalti mėsmale), pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat.
  3. Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite „žemaičių blyną". Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų arba lydytą sviestą. Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gardžiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine arba grietinės ir sviesto padažu.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 280.00 g
Pienas: 150.00 ml
Vanduo: 150.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - maltų - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis - kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pievagrybių padažui)
Kumpis: 50.00 g (pievagrybių padažui)
Pievagrybiai: 200.00 g (pievagrybių padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (pievagrybių padažui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis, šviežių - pievagrybių padažui)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį.
  5. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami.
  6. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu. Skanaus!
Receptai
Receptas: Moliūginiai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 60.00 g
Grietinėlė: 200.00 g ((riebios))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g ((tyrės))
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus.
  2. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias minutes. Aš kepiau lengvai patepusi keptuvę rapsų aliejumi.

Skanaus!

Receptą rasite čia.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt