Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Kaip iškepti gardų kepsnį? 15 patiekalų receptų

Kepsniai su kalafiorais
Autorės nuotr. / Kepsniai su žiediniais kopūstais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Nedidelis mėsos gabaliukas vieną ar du kartus per savaitę tikrai nebus tas veiksnys, kuris išmuš jus iš nusistatytos mitybos režimo. Taigi pastudijuokite receptus ir pažiūrėkite, ką galima pagaminti šiandien. O gal koks įmantrus kepsnys tiks artėjančiai jūsų šeimos šventei?

Receptai
Receptas: Karameliniai paukštienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (filė)
Vištienos sultinys: 2.00 st. (1,5-2 st.)
Sojų padažas: 150.00 ml
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Sultys: 4.00 valg. š. (šviežios apelsinų)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite pailgais maždaug 10 cm ilgio ir 4–5 cm pločio gabalais.

2. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sojų padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Kiek pravėsusiu mišiniu apliekite vištos gabalėlius, palikite valandą.

3. Išgriebusi iš marinato, į kiekvieną paukščio gabalėlį išilgai įsmeikite po ilgą šaltame vandenyje išmirkytą konditerinį iešmelį. Išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite šviežių apelsinų sultimis ir šaukite į iki 200laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį.

5. Tiekite su biriai virtais ryžiais, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Receptai
Receptas: Marinuoti sprandinės kepsneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 valg. š sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai - sprandinės)
Sultys: 100.00 ml (obuolių)
Kaip gaminti

1. Aliejų išsukite su citrinų sultimis, medumi, sutrinta česnakų skiltele ir rozmarinais. Sudėkite mėsą ir palikite marinuotis.

2. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Supilkite obuolių sultis ir kepkite 5–7 minutes.

3. Kepsnelius patiekite su marinuotomis aitriosiomis paprikomis ir salotomis su ridikėliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais

Receptas: Kepsniai su persikais

Receptai
Receptas: Kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (kumpis)
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Petražolės: 1.00 vnt. (1–2 šaknys)
Pastarnokas: 1.00 vnt. (1–2 šaknys)
Morkos: 2.00 vnt. (2–3)
Bulvės: 4.00 vnt.
Pievagrybiai: 250.00 g (galima naudoti ir kitas sezonines daržoves – moliūgą, cukiniją ir kt.)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 2.00 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (alyvuogių)
Kaip gaminti
  1. Kalakuto kumpį įtrinkite smulkiai kapotu česnaku, druska, pipirais, žolelėmis, apšlakstykite sojų padažu ir alyvuogių aliejumi ir palikite pasimarinuoti bent porai valandų.
  2. Daržoves nuskuskite, nuvalykite ir supjaustykite stambiais gabalėliais: smulkesnes bulves – pusiau, stambesnes – į keturias dalis, morkas, petražoles, pastarnokus – į 3–4 dalis, maždaug 5 cm ilgio gabaliukais, salierą irgi panašaus dydžio gabalėliais. Daržoves reikia supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais, kad keptų tolygiai.
  3. Supjaustytas daržoves dėkite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, žolelių (ar kitų savo mėgstamų prieskonių), apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenėlyje apibarstykite prieskoniais pievagrybius.
  4. Į kepimui skirtą indą dėkite kalakuto kumpį, daržoves, viską pridenkite folija, įpilkite truputį vandens ir apie 1,5 val. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. (Priklausomai nuo kumpio dydžio, galima pridėti dar 10–15 min. kepimo laiko).
  5. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, kad kumpis ir daržovės truputį apskrustų, ir sudėkite pievagrybius.
  6. Viskas! Patiekalas paruoštas. Kumpį dėkite į didelį serviravimo lėkštę, aplink išdėliokite visas daržoves. Šalia galima patiekti ir šviežių daržovių salotų.

Tai... ar jau nešti kalakutą?

Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Vita Klišaitienė

Receptai
Receptas: Kepsniai su žiediniais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinės)
Žiediniai kopūstai: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g („Džiugo“)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite kepsniams, išmuškite, apibarstykite mėgstamais prieskoniais.

2. Į keptuvę sudėkite pjaustytus žiedinius kopūstus, sutarkuotą morką ir patroškinkite daržovių sultinyje.

3. Kai daržovės bus minkštos, sudėkite jas į indą.

4. Toliau keptuvėje kepkite džiūvėsėliuose apvoliotą mėsą. Kai viena pusė apkeps, apverskite ir ant viršaus sudėkite troškintas daržoves bei užberkite tarkuoto sūrio. Uždenkite dangtį ir kepkite, kol kepsniai apskrus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Kiaulienos kepsnys

Receptai
Receptas: Vištienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Krakmolas: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite krakmolą, kiaušinį, išspaustas česnakų skilteles, majonezą ir prieskonius. Vištieną supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į paruoštą masę. Viską gerai sumaišykite ir palaikykite 30 min. šaldytuve.

2. Įkaitinkite keptuvę, šaukštu dėkite paruoštą masę ir formuokite blynelius. Apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių.

3. Šį patiekalą galite tiekti su ryžiais, bulvių koše ar gruzdintomis bulvytėmis.

Kulinaro patarimas: galima kepti ne tik vištienos, bet ir kitos mėsos kepsnelius. Taip pat  galite rinktis ir krabų lazdeles,žuvies gabalėlius.

Receptai
Receptas: Šventiniai tuno kepsniai
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tunas: 1000.00 g
Vynas: 1.00 st. (0,5 sauso raudono)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 sauja (susmulkintų lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Visą tuno gabalą įtrinkite druska, pipirais, susmulkintais česnakais, užpilkite vynu ir 24 val. laikyti šaldytuve. Išimkite iš marinato, supjaustykite porcijomis ir iškepkite aliejuje (kepti po 5 min. kiekvieną pusę).

2 Paruoškite padažą: likusį marinatą virtkite, kol pusė kiekio išgaruos, nukelkite nuo ugnies ir maišydami sudėkite sviestą. Pasūdykite, įberkite pipirų.

3. Padažu užpiltus tuno kepsnius apibarstykite petražolėmis ir patiekite su ryžiais ir troškintomis daržovėmis.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Kiaulienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabaliukai filė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Vynas: 3.00 valg. š. (baltasis)
Vorčesterio padažas: 3.00 valg. š.
Vanduo: 120.00 ml (arba sultinys)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Kaip gaminti
  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką –  juostelėmis, o česnaką sutraiškykite. Kiaulienos gabaliukus šiek tiek pamuškite, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, suberkite svogūnus ir česnakus. Kepkite 5 minutes, maišydami, kad nepridegtų. Kepsnius apverskite, suberkite paprikas, uždenkite ir kepkite dar 5–8 minutes. Sudėkite mėsą su daržovėmis į lėkštę ir uždenkite, kad neatvėstų.
  3. Į keptuvę supilkite „Vorčesterio“ padažą, vandenį arba sultinį, vyną, suberkite čiobrelius. Kaitinkite, kol šiek tiek sutirštės. Į keptuvę vėl sudėkite mėsą su daržovėmis, išmaišykite ir dar kepkite apie minutę.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Vištienos kepsnys
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti, pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (jei nemėgstate, tiks ir kitokios prieskoninės žolelės ar jų mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 50.00 g (jautienos)
Jautienos sultinys: 100.00 ml
Krakmolas: 1.00 valg. š. (kukurūzų)
Jogurtas: 1.00 st. (natūralus)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti

Jis itin mėgstamas pietinėse JAV valstijose. Vištieną galite pakeisti veršiena ar kalakutiena, o padažui panaudoti graikišką jogurtą – tuomet patiekalas nebus pernelyg riebus.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

2. Vištų krūtinėles šiek tiek lengvai pamuškite mėsos plaktuku, apšlakstykite iš abiejų pusių citrinos sultimis, įtrinkite druska, pipirais, čiobreliais, galiausiai abi puses ištepkite aliejumi.

3. Sudėkite ant folija apvyniotų grotelių ir apie 10 min. kepkite orkaitėje.

4. Per tą laiką gerai įkaitintame aliejuje apkepkite faršą. Maišykite jį, kad nesukristų į gabalus. Po kelių minučių supilkite sultinį, į kurį įmaišytas krakmolas. Kai padažas sutirštės, supilkite jogurtą ir nukelkite nuo viryklės.

5. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, įberkite trinto česnako. Tokiu padažu užpilkite vištienos kepsnius.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“

Receptai
Receptas: Kepsnys su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (sprandinės)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonasis svogūnas: 5.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Bulvės: 1.00 kg
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (2 - 3 šakelės)
Kaip gaminti
  1. Mėsą švariai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite į keturias dalis.
  2. Česnaką ir svogūną nulupkite. Česnaką supjaustykite griežinėliais, svogūną – šiaudeliais ir išmaišykite su 4 šaukštais aliejaus, žiupsniu druskos, pipirų ir saldžiąja paprika. Mišiniu įtrinkite mėsos gabalus, sudėkite juos į kepimo maišelį ir per naktį laikykite šaldytuve. Likusius svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais.
  3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus ir rozmarinų šakeles sumaišykite su likusiu aliejumi, žiupsniu druskos, pipirų ir užpilkite ant bulvių. Jas dėkite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
  4. Mėsą išimkite iš marinato. Pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, pasūdykite. Sudėkite į kepimo maišelį, užriškite ir dėkite į kepimo skardą su trupučiu vandens. Troškinkite orkaitėje 20–25 minutes žemiau bulvių. Kepsnį patiekite su keptomis bulvėmis.  
Receptai
Receptas: Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Špinatai: 2.00 sauja (šviežių)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. („Persiladas“)
Grietinėlė: 400.00 ml
Prieskonių mišinys:(Maggi Idea vištienai grietinėlės ir žolelių padaže - pakuotė) 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 5.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlėse padarykite kišenėles.
  2. Paruoštas krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais. 
  3. Šviežius špinatus apvirkite 1–2 min., nuspauskite vandenį ir susmulkinkite.
  4. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su „Persilado“ prieskoniais.
  5. Kai svogūnai ir špinatai atvės, viską sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu. 
  6. Įdaru prikimškite vištienos krūtinėles, jas apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  7. Paruoštus kepsnius apkepkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min. iš abiejų pusių, sudėkite į kepimo formą aukštesniais kraštais.
  8. Sumaišykite grietinėlę su „Maggi“ prieskonių mišiniu, užpilkite paruoštus kepsnius, pridenkite folija ir kepkite apie 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.​
  9. Patiekti su šviežiomis daržovėmis ir apkepta bulvių koše.

Receptą atsiuntė Laima K.

Receptai
Receptas: Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (išpjovos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (rūpios - pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Kukurūzai: 2.00 vnt. (prinokusių burbuolių)
Sviestas: 1.00 vnt. (0.5 pakelio)
Daržovių sultinys: 1.00 l
Apelsinai: 1.00 vnt. (krienų padažui)
Krienai: 4.00 valg. š. (krienų padažui)
Grietinėlė: 6.00 valg. š. (plakamosios - krienų padažui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, negražias vietas išpjaustykite, perpjaukite per pusę, kad gabalėliai tilptų į keptuvę, tada ant didelės liepsnos labai trumpai apkepkite be riebalų iš visų pusių, kad jautiena įgautų dūmų skonį.
  2. Taip paruoštus jautienos gabalėlius dėkite į kepimo skardą be riebalų ir iki 60 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 1,5 val.
  3. Tinkamai iškepta jautiena viduje turi būti rožinės spalvos. Kol jautiena kepa, paruoškite kukurūzų burbuoles: jas nuvalykite, išvirkite sultinyje, supjaustykite gabalėliais ir, pabarsčiusi druska bei pipirais, apskrudinkite iš abiejų pusių karštame svieste.
  4. Iškeptą mėsą supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite į lėkštes. Šalia tiekite svieste skrudintų kukurūzų.
  5. Krienų padažui sumaišykite iš mėsos išsiskyrusį skystį su šviežiai spaustomis apelsinų sultimis, įmaišykite  tarkuotus krienus ir gerai atšaldytą išplaktą grietinėlę.
  6. Padažą saikingai pasūdykite ir patiekite salotų lapeliuose. Šalia dėkite orkaitėje keptų pomidorų su šakelėmis ir svieste keptų grybų.

Receptas: Kiaulienos kepsnys su slyvom ir pomidorais

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Kepimas
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt