Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Karšti bulvių patiekalai: salotos, sriuba, apkepas

Bulvių ir cukinijų apkepas.
Fotolia nuotr. / Bulvių ir cukinijų apkepas.
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Šio vakaro valgiaraštyje tai, ką galima skanaus ir kitoniško pagaminti iš bulvių. Ir kad būtų šilta bei sotu!

Receptai
Receptas: Trintų bulvių blynai su sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 3.00 puodelis (virtos, sutrintos)
Mocarelos sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas, fermentinis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 35.00 g
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Grietinė: 200.00 g
Žalumynai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite virtas ir sutrintas bulves, tarkuotą mocarelos sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Imkite po šaukštą paruoštos masės, tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius plokščius blynelius. Kepkite įkaitintame aliejuje apie porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

  3. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grietine ir žalumynais. Skanaus!

Receptai
Receptas: Trinta bulvių sriuba su mėlynuoju sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas šaukštelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandeniu ir palikite pastovėti.

2. Supjaustykite morkas, salierą, svogūnus ir 5 min. viską kepkite ant aliejaus. Daržoves sudėkite į puodą su bulvėmis ir virkite, kol užvirs.

3. Sriubą sutrinkite ir ant viršaus dėkite gabaliukais pjaustyto mėlynojo sūrio.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Bulvių ir moliūgų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 250.00 ml (Padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (Padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Padažui; maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite.

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, gerai įkaitinkite, formuokite blynus ir kepkite, kol gražiai pagels.

3. Patiekite su jogurto padažu. Padažą paruošite greitai ir paprastai. Česnako skilteles sukapokite, susmulkinkite krapus. Suberkite į jogurtą. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, išmaišykite. Skanaus.

 

Receptai
Receptas: Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Česnakai: 5.00 skiltelės
Grietinė: 300.00 ml (10% proc.)
Sviestas: 25.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Kaip gaminti

1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite.

2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite smulkintų česnakų, čiobrelių, druskos, pipirų, tada vėl dėkite bulvių ir taip dar kelis kartus.

3.Ant bulvių supilkite grietinę, sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite 45 minutes.

4.Pageidaujant tarp bulvių sluoksnių taip pat galima dėti bazilikų ir džiovintų pomidorų.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis

Receptai
Receptas: Sotusis bulvių pyragas
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Špinatai: 1.00 sauja (šviežių)
Pomidorai: 6.00 vnt.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Jautiena: 400.00 g (maltos)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite, nuplaukite, didžiąją dalį supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, kelias didesnes sutarkuokite kaip bulvių plokštainiui – iš masės paruošite užpilą pyragui. 
  2. Pomidorų galus įpjaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Nulupusi odelę, susmulkinkite. 2 svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte aliejaus, suverskite maltą mėsą, sumaigykite ją šakute ir apkepkite iš visų pusių.
  3. Sudėkite šiaudeliais pjaustytas išvalytas paprikas, berkite saujelę špinatų (kelis gražesnius lapelius palikite papuošti), viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar kelias minutes pakaitinkite.
  4. Miltus paskrudinkite keptuvėje su sviestu, supilkite daržovių sultinį, išmaišykite ir kelias minutes pavirusi suberkite pusę tarkuoto sūrio.
  5. Į sviestu išteptą kepimo formą sluoksniais dėkite bulves, mėsos ir daržovių troškinį, paskirstykite padažą. Taip paruoškite kelis sluoksnius.
  6. Tarkuotas bulves užplikykite karštu pienu, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, įtarkuokite likusį svogūną, suberkite likusį sūrį, viską pasūdykite ir užpilkite ant pyrago.
  7. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.
  8. Tiekite pyragą papuoštą špinatų lapeliais.

Receptas: Bulvių ir voveraičių apkepas

Receptai
Receptas: Bulvių ir cukinijų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 300.00 ml
Sūris: 100.00 g (tarkuoto brandinto)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Geriausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle.

2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3–5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.

3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10–15 min.

4. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.

Receptai
Receptas: Bulvių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (vytinto)
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 120.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Mocarelos sūris: 40.00 g (tarkuota)
Sūris: 40.00 g (tarkuotas parmezanas)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (pagal skonį džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, bet nepervirkite, kad neištižtų.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje svieste, iki dailiai parus, sudėkite juostelėmis pjaustytą kumpį.

3. Atvėsintas bulves nulupkite, stambiai supjaustykite ir iki vientisos masės sutrinkite su pašildytu pienu bei lydytu sviestu.

4. Į košę sukrėskite svogūnų ir kumpio masę, supilkite iki putų išplaktus kiaušinius, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais.

5. Paruoštą masę krėskite į karščiui atsparią ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, viršų apibarstykite likusiais džiūvėsėliais ir tarkuotu sūriu.

6. Plokštainį kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Receptai
Receptas: Įdarytos bulvių puselės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės arba 8 mažos)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (įdarui)
Majonezas: 4.00 valg. š. (įdarui)
Salierai: 2.00 vnt. (įdarui stiebai)
Paprikos: 2.00 vnt. (įdarui pusė raudonos saldžiosios, pusė geltonos saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į skardą sudėkite bulvių puseles, aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Pravėsinkite ir išskobkite vidų.

2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir kepkite aliejuje, kol šiek tiek suminkštės. Kai daržovės pravės, į jas sudėkite majonezą, pusę trupinto sūrio ir išskobtą bulvių minkštimą. Pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite. Šio įdaro pridėkite į bulvių puseles, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Karštos bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (galima ir kitokio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 250.00 ml
Špinatai: 500.00 g (šviežių ar šaldytų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Svogūnus smulkiai sukapokite, sudėkite į didelėje storasienėje keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami kepkite, kol jie pasidarys skaidrūs.

2. Sudėkite nuskustas ir 2,5 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves ir maišydami dar kelias minutes pakepinkite.

3. Supilkite sultinį, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 10–15 min. (kol suminkštės bulvės).

4. Sudėkite juostelėmis supjaustytus špinatus, išmaišykite, uždenkite ir dar 10 min. patroškinkite.

5. Nukėlus nuo ugnies pasūdykite (jei sultinys neužtektinai sūrus) ir pagardinkite muskatų riešutais.

Receptai
Receptas: Skrudinti bulvių kukuliai su faršo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kukuliams)
Miltai: 5.00 valg. š. (3 - 4 - kukuliams ir 1 - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - kukuliams ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (kukuliams ir padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - kukuliams)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovinti, smulkinti, pagal skonį - kukuliams)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (kukuliams)
Aliejus: 300.00 ml (kukuliams ir padažui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400g kiaulienos - padažui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (padažui)
Sultinys: 1.00 st. (padažui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (3 - 4 - padažui)
Petražolės: 10.00 g (smulkintos - padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir kelis kartus permalkite. Į bulvių masę suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pipirais, druska ir gerai išminkykite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar miltų.

2. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir virkite gerai įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus. Kukulius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Padažui svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su faršu, pagardinkite pipirais, druska ir petražolėmis. Supilkite sultinį ir kelias minutes troškinkite. Miltus sumaišykite su keliais šaukštais šalto vandens, grietine ir supilkite į faršo padažą. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti. Kukulius tiekite su faršo padažu, apibarstykite petražolių lapeliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Bulvių ir porų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g (su lupenomis virtos)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Porai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Sūris: 150.00 g (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.

2.Porus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ant bulvių ir dar apie 5 minutes pakepinkite. Pabarstykite druska ir maltais pipirais.

3.Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius išplakite su pipirais ir druska. Įmaišykite tarkuotą sūrį ir kapotas petražoles. Masę užpilkite ant atvėsusių bulvių su porais, lengvai pamaišykite.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol kiaušiniai sukrekės ir šiek tiek apskrus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Bulvių košė su faršu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Jautiena: 200.00 g (malta jautiena; tinka ir kitokia jūsų mėgstama malta mėsa)
Vanduo: 100.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite.
  2. Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–200 ml vandens ir kepkite, kol mėsa visiškai iškeps.
  3. Į karštas trintas bulves įdėkite sviesto, maišykite, kol išsilydys. Tada sukrėskite grietinę ir  gerai išmaišykite.
  4. Suberkite į košę keptą maltą mėsą ir vėl gerai išmaišykite. Jei košė jums atrodys pernelyg tiršta, galite dar įdėti grietinės arba, liesesnis variantas, įpilti norimą kiekį karšto virinto vandens.
  5. Tiekdamos galite apibarstyti košę žalumynais: krapais, svogūnų laiškais, bazilikais, rozmarinais ir pan.
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt