Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Karšti sumuštiniai – ir sau, ir svečiams. Net 23 receptai!

Itališkas paninis su sūriu ir pomidorais
Fotolia nuotr. / Itališkas paninis su sūriu ir pomidorais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Būna, kad šaldytuve maisto tiek, kad pelė pasikartų, – tėra kelios daržovės, gabaliukas sūrio ir mėsos, na, dar kiaušinių. Ką pagaminti netikėtai užgriuvusiems draugams ar sau? Nesukite galvos – žinoma, kad karštų sumuštinių. Ruoškite juos iš turimų produktų, eksperimentuokite, o svarbiausia – gražiai patiekite.

Su plėšyta kiauliena ir daigais

Shutterstock nuotr./Sumuštiniai su plėšyta kiauliena
Shutterstock nuotr./Sumuštiniai su plėšyta kiauliena

Jums reikės: maždaug 0,8 kg keptos kiaulienos mentės, 100 g pesto padažo, 8 prancūziškų duonelių, saujos pipirnių ar ridikėlių daigų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2–3 raudonųjų svogūnų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, barbekiu padažo.

  • Prancūziškas duoneles (tinka ir itališkos čiabatos) įpjaukite, kiekvienos vidų aptepkite šaukštu pesto.
  • Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Kiaulieną dviem šakutėmis suplėšykite ir sumaišykite su kepintais svogūnais. Jei reikia, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pasūdykite.
  • Į bandelių vidų pridėkite plėšytos kiaulienos su svogūnais. Sumuštinius 5–10 min. pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
  • Prieš tiekdama apšlakstykite barbekiu padažu ir uždėkite daigų.

Su vištiena ir pomidorais

Shutterstock nuotr./Sumuštiniai su vištiena ir pomidorais
Shutterstock nuotr./Sumuštiniai su vištiena ir pomidorais

Jums reikės: forminės baltos duonos ar batono, 8 viščiukų blauzdelių mėsos (ar kitos vištienos), 6 pomidorų, avokado, kelių salotų lapų, saujelės gražgarsčių, 20 ml vyno acto, šaukšto citrinos sulčių, 150 ml alyvuogių aliejaus, skiltelės česnako, 50 g karijų, druskos, maltų juodųjų pipirų.

  • Vištieną pasūdykite, pagardinkite traiškytais česnakais, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pavoliokite trintose karijose ir iškepkite keptuvėje.
  • Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Avokadą nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Actą išmaišykite su 50 g alyvuogių aliejaus. Mišinį pilkite ant pomidorų ir išmaišykite.
  • Batoną supjaustykite riekutėmis, pašlakstykite likusiu aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje.
  • Ant pusės riekelių dėkite salotų lapelių, po kelias gražgarstes, pomidorų ir avokadų, keptos vištienos filė. Uždenkite kita skrudinta riekele.

Širdelės su omletu

Shutterstock nuotr./Sumuštiniai širdelės su omletu
Shutterstock nuotr./Sumuštiniai širdelės su omletu

Jums reikės: visadalių grūdų duonos, 8 kiaušinių, 80 ml grietinėlės, 6 pomidorų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, juodųjų ar baltųjų sezamų, saujelės saulėgrąžų daigų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, mairūnų ar kitų prieskoninių žolelių.

  • Duoną supjaustykite riekelėmis ir sausainių formele išspauskite širdeles. Jas galite išpjauti ir peiliu, jei neturite formelės.
  • Pomidorus nuplikykite ir supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, šiek tiek pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Kiaušinius išplakite su grietinėle. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir mairūnų arba kitų prieskoninių žolelių ir dar paplakite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite omletą.
  • Ant duonos širdelių išdėliokite pomidorus, ant jų – širdelėmis supjaustytą omletą. Apibarstykite sezamais, uždėkite saulėgrąžų daigų.
Receptai
Receptas: Baklažanų sumuštiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 8.00 vnt. (riekelės baltos duonos)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Kreminė varškė: 8.00 valg. š. (arba tepamas varškės sūrelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Petražolės: 30.00 g
Aliejus: 50.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite bent 20 minučių pastovėti.

2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų griežinėlius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.

3. Skrudintuvėje arba keptuvėje trumpai paskrudinkite duonos riekeles.

4. Kreminę varškę išsukite su trintu česnaku, pagal skonį pasūdykite.

5. Ant duonos riekelės užtepkite česnakinės varškės, uždėkite kepto baklažano ir pomidoro griežinėlį, papuoškite smulkiai kapotais svogūnų laiškais ir petražolėmis.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su keptais burokėliais
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prancūziškas batonas 1.00 vnt.
Burokėliai: 4.00 vnt. (virti)
Medus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Fetos sūris: 100.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (Karamelizuotiems svogūnams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Karamelizuotiems svogūnams)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (Karamelizuotiems svogūnams)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite kepimo skardoje.

2. Nedideliame indelyje sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, čiobrelius, kmynus, smulkintus  česnakus, gautu padažu apšlakstykite burokėlius ir kepkite juos karštoje orkaitėje apie 15 min.

3. Kol burokėliai keps, paruoškite svogūnus: juos nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste su cukrumi.

4. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, jas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada ant kiekvienos riekelės tepkite fetos sūrio, dėkite po keptą burokėlio griežinėlį ir krėskite šaukštą svogūnų.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Receptai
Receptas: Karšti sumuštiniai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (4 sumuštinių bandelės arba sumuštinių duona)
Vištiena: 4.00 vnt. (šlaunelės be kaulų ir odos)
Mangas: 1.00 vnt.
Svogūnėliai su laiškais 2.00 vnt.
Grūdėtosios garstyčios 4.00 valg. š.
Medus: 4.00 arbat. š. (skystas)
Salotos: 8.00 vnt. (lapai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Malti baltieji pipirai (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Šlaunelių mėsą paskleiskite ugniai atspariame inde ir gerokai paspauskite. Paviršių aptepkite garstyčių ir medaus mišiniu (porą šaukštų palikite sumuštiniams papuošti). 180°C karštumo orkaitėje kepkite 12–15 min. (įpjovus iš mėsos turi tekėti skaidrus skystis, be kraujo priemaišų). 

2. Mangą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnėlius smulkiai supjaustykite.

3. Bandeles perpjaukite išilgai pusiau ir truputį paskrudinkite. Viršutines bandelių puses aptepkite likusiomis garstyčiomis. Ant apatinių puselių uždėkite po salotos lapą, kelis mangų griežinėlius, užberkite svogūnėlių. Uždėkite po karštą šlaunelę, užvožkite viršutinę bandelės pusę ir iš karto patiekite.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su kriaušėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baltos duonos džiūvėsėliai (apvalūs) 4.00 vnt.
Kriaušės: 1.00 vnt. (didelė prinokusi)
Tepamas baltųjų pelėsių sūrelis 4.00 valg. š.
Salotos: 4.00 vnt. (lapeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Medus: 2.00 valg. š.
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Grietinėlė: 50.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 4.00 vnt. (puselės)
Kaip gaminti

1. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir dar kartą skilteles perpjaukite pusiau.

2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kriaušes, jas apšlakstykite citrinų sultimis, sukrėskite medų, supilkite vyną, suberkite cinamoną ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.

3. Kai kriaušės suminkštės, supilkite grietinėlę ir dar patroškinkite 3 minutes.

4. Kiekvieną duonos skrebutį aptepkite tepamuoju baltųjų pelėsių sūreliu, ant viršaus dėkite po gerai nuplautą ir nusausintą salotų lapelį, tada – po nuvarvintą kriaušės skiltelę.

5. Ant kiekvienos kriaušės puselės dėkite po sausoje keptuvėje skrudintą graikinį riešutą.

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pailgos bandelės 2.00 vnt.
Krevetės: 1.00 vnt. (indelis krevečių sūryme)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Sūris: 2.00 vnt. (riekelės, brandinto)
Salotos: 2.00 vnt. (lapų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių, krevetėms kepti)
Česnakai: 2.00 skiltelės (krevetėms kepti)
Petražolės: 50.00 arbat. š. (kapotų, krevetėms kepti)
Aitriųjų mangų padažas (krevetėms kepti) 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio, krevetėms kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š. (krevetėms kepti)
Kaip gaminti

1. Imbiero gabalėlį nulupkite ir susmulkinkite. Česnaką nulupkite, sukapokite. Pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste.

2. Suverskite nuvarvintas krevetes, supilkite mangų padažą, žaliosios citrinų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, suberkite kapotas petražoles ir apie 5 minutes pakepinkite.

3. Bandeles perpjaukite per pusę, vidines jų puses paskrudinkite.

4. Ant bandelių dėkite po salotos lapą, pomidorų griežinėlių ir sūrio plokštelių, krėskite po kelis šaukštus krevečių ir užvožkite kitomis bandelės pusėmis.  

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su pikantiška jautiena
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Itališkos tamsios bandelės 2.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapai)
Saldžiarūgštis padažas (mėgstamas) 2.00 valg. š.
Jautiena: 300.00 g (minkštos)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pagaminkite marinatą: česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir išsukite su majonezu, garstyčiomis ir medumi. Palengva įmaišykite aliejų.

2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite skersai raumens maždaug 2 cm storio griežinėliais.

3. Lengvai pamuškite, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pamerkite į marinatą. Per naktį palikite  šaldytuve.

4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iškepkite marinuotą mėsą, kol ji apsitrauks traškia plutele.

5. Itališkas duoneles perpjaukite skersai ir vidine puse paskrudinkite sausoje keptuvėje, kad sušiltų.

6. Aptepkite saldžiarūgščiu padažu, dėkite po salotos lapą, svogūnų ir pomidoro griežinėlių, jautienos juostelių.  

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (tamsios itališkos duonelės)
Avokadai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Tepamas varškės arba lydytas sūrelis (nedidelis indelis) 1.00 vnt.
Jautiena: 50.00 g (keli gabalėliai keptos jautienos arba vištienos)
Kaparėliai: 50.00 g (saujelė marinuotų)
Kaip gaminti

1. Avokadus nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Bandeles perpjaukite išilgai per pusę, vidinę pusę paskrudinkite, tada aptepkite sūreliu, dėkite avokado ir jautienos arba vištienos gabalėlių ir užberkite po šaukštelį nuvarvintų ir gerai nusausintų kaparėlių.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Receptai
Receptas: Karšti sumuštiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 8.00 vnt. (riekės tamsesnės forminės duonos)
Sūris: 8.00 vnt. (griežinėliai - brandinto sūrio)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2–4)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Kaip gaminti

1. Duonos riekeles aptepkite sviestu, uždėkite sūrio, pomidoro griežinėlį, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, papuoškite svogūnų žiedais.

2. Kepkite sumuštinius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydys sūris.

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (itališka balta)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Kriaušės: 4.00 vnt. (3-4 nedidelės)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kardamonas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Medus: 3.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Duoną supjaustykite riekelėmis, aptepkite minkštu sviestu ir kepkite orkaitėje, kol gražiai parus (jeigu naudosite skrudintuvą, netepkite sviesto).

2. Kriaušes supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Apibarstykite ruduoju cukrumi, prieskoniais ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Karšto vandens vonelėje pašildykite medų, kad suskystėtų.

3. Šiltas kriaušių skilteles dėkite ant duonos riekelių, apibarstykite trupintu sūriu, apšlakstykite medumi ir užbarstykite graikinių riešutų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su „Pesto“ padažu ir pomidorų salotomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (itališka balta)
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas)
Pesto padažas: 4.00 valg. š.
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Gražgarstės: 40.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Duoną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite parmezanu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus).

2. Pomidorus supjaustykite į dvi ar keturias dalis, sumaišykite su salotomis, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, pagardinkite pipirais ir druska.

3. Iškeptas duoneles aptepkite „Pesto“ padažu ir uždėkite po šaukštą pomidorų salotų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su faršu ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (sumuštinių)
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - omletui)
Pienas: 6.00 valg. š. (4 - omletui ir 2 - mirkymui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis - omletui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - omletui)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais ir druska. Kiaušinį išplakite su pienu ir iškepkite omletą.

2. Faršą sumaišykite su fermentiniu sūriu, majonezu ir kubeliais pjaustytu omletu.

3. Ant 4 riekelių užtepkite faršo įdaro, uždėkite likusias 4 riekeles ir gerai prispauskite. Kiaušinį išplakite su pienu.

4. Sumuštinius panardinkite į kiaušinio plakinį, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Karštieji sumuštiniai su figų aptepu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Figos: 4.00 vnt. (džiovintos)
Žalioji arbata: (antpilo) 5.00 valg. š.
Migdolai: 50.00 g
Anakardžių riešutai: 25.00 g
Svogūnai: 4.00 vnt. (svogūnėliai su laiškais)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (saulėje džiovinti konservuoti aliejuje)
Citrinos: 2.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (susmulkintų)
Duona: 4.00 riekės (rūpios sumuštinių)
Konservuoti ančiuviai: (puselės) 8.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Figas porą valandų pamirkykite arbatoje. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio maišiklio indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus.

2. Nutarkuokite geltonąjį citrinų žievelės sluoksnį, iš vaisių išspauskite sultis. Į indą su figomis supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, įpilkite aliejaus, įberkite prieskoninių žalumynų ir viską sutrinkite.

3. Gatavu figų aptepu aptepkite duonos riekes ir kepkite 200 °C orkaitėje 10 min.

4. Ant kiekvieno sumuštinio uždėkite po dvi ančiuvių puseles ir iš karto patiekite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su sardinių kremu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sardinės: (skardinė konservuotų) 1.00 vnt.
Jogurtas: 150.00 ml (natūralus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Duona: 3.00 riekės (3 valg. š. trupinių ir 2 riekės grūdėtosios)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (smulkintų šviežių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną ir kepkite, kol pasidarys skaidrus.

2. Į keptuvę su svogūnais suberkite čiobrelius, duonos trupinius, sukrėskite jogurtą, nuvarvintas ir šakute sutrintas sardines, nuluptus ir smulkiai sukapotus kiaušinius, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

3. Duonos riekes iš pradžių paskrudinkite, paskui aptepkite sardinių kremu ir kepinkite ant grotelių, kol pradės putoti. Sumuštinius patiekite karštus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su omletu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 60.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Špinatai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Duona: 4.00 riekės (skrudinimui)
Tepamas varškės sūrelis: 100.00 g
Gražgarstės: 2.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE OMLETĄ. Kiaušinius, pieną ir miltus šluotele išplakite iki vientisos masės.
  2. Svogūną susmulkinkite, česnaką sukapokite labai mažais gabalėliais, o špinatus nuplaukite ir sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir pamaišydami kaitinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Supilkite kiaušinių plakinį, ant jo tolygiai paskleiskite kepintas daržoves ir špinatus. Apibarstykite druska ir pipirais. Kai matysite, kad kiaušiniai ima tvirtėti, atsargiai mentele apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės, kol taip pat gražiai apskrus. Iškepusį omletą supjaustykite gabalėliais.
  4. PARUOŠKITE SUMUŠTINĮ. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve ar orkaitėje. Atvėsinkite ir aptepkite tepamu sūreliu. Ant vienos iš riekelių paskleiskite rukolos salotas, ant šių  dėkite supjaustyto omleto gabalėlius. Ant omleto išdėliokote pomidorų griežinėlius ir užvožkite antra skrudinta duonos riekele. Lengvai paspauskite delnais.
  5. Patiekite sumuštinį iš karto arba suvyniokite į kepimo popierių ir įsidėkite į darbo pietų dėžutę. Skanaus!
Receptai
Receptas: Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 12.00 riekės (baltos forminės (kvadratinės))
Pomidorų pasta: 6.00 arbat. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Sūris: 150.00 g (puskiečio fermentinio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keli laiškai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kumpis: 6.00 riekės
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 130.00 g
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų itališkų žolelių)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
  2. Kepimo popieriumi išsitieskite didelę kepimo skardą.
  3. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais. Paimkite šešias duonos riekeles ir išdėliokite jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  5. Aptepkite jas pomidorų pasta. Tuomet duonos riekeles aptepkite paruošta sūrio mase (šiek tiek jos pasilikite sumuštinių viršui), ant viršaus sudėkite po riekelę kumpio ir po griežinėlį pomidoro.
  6. Ant pomidorų išdėliokite po riekelę mocarelos sūrio (šiek tiek jo pasilikite sumuštinių viršui).
  7. Paruoštas duonos riekeles užvožkite likusiomis šešiomis duonos riekelėmis.
  8. Sumuštinių viršų aptepkite likusia sūrio mase ir apibarstykite trupučiu plėšytos mocarelos.
  9. Apibarstykite džiovintomis itališkomis žolelėmis.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol sūris išsilydys. Kepimo pabaigoje porai minučių įjunkite grilio funkciją, kad sumuštinių paviršius gražiau apskrustų.
  11. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (baltos filė (pavyzdžiui, jūrų lydekos ar tilapijos))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Duona: 1.00 st. (0,5 trupinių)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis kepimui)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Bandelės: (apvalios ar kvadratinės šviesios ar tamsios sumuštinių bandelės (pasirinktinai)) 4.00 vnt.
Špinatai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
  2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius, kad visi pasidengtų kiaušinių mase.
  4. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite žuvį šaldytuve apie 30–60 minučių.
  5. Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą.
  6. Majonezą, išspaustas česnako skilteles ir citrinos sultis išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
  7. Žuviai pasimarinavus, išimkite iš šaldytuvo. Į lėkštę ar kitą plokščią indą supilkite duonos trupinius.
  8. Žuvies filė išimkite iš indelio ir iš visų pusių apvoliokite duonos trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų visas paviršius.
  9. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps. Padėkite ją ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus. 
  10. Sumuštinių bandeles perpjaukite per pusę ir trumpai paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje ar skrudintuvėje.
  11. Vidines bandelių puses aptepkite paruoštu padažu.
  12. Ant apatinės bandelės pusės dėkite špinatų lapus, ant šių – iškeptus žuvies gabalėlius, riekelę sūrio ir griežinėlį pomidoro.
  13. Pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Užvožkite viršutinę bandelės pusę. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!  
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 20.00 ml (šlakelis - kepimui)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (dvi puselės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (0,5)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus.
  3. Kartais pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių, kol svogūnai visiškai suminkštės, taps karamelizuoti.
  4. Iškeptus svogūnus atidėkite į šalį.
  5. Paruoškite vištieną. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų padažą, druską ir pipirus.
  6. Vištienos krūtinėlės puseles šiek tiek pamuškite. Dėkite į indelį su padažu, uždarykite ir palikite šaldytuve marinuotis apie valandą.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  8. Vištos krūtinėlės puseles išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. 
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol vištiena bus minkšta, iškepusi ir gražiai apskrudusi.
  10. Vištieną išimkite iš orkaitės ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
  11. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, pomidorų pastą, medų ir garstyčias iki vientisos masės.
  12. Paruoškite sumuštinius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  13. Pailgas sumuštinių bandeles įpjaukite išilgai ir trumpai paskrudinkite orkaitėje, kol taps šiltos.
  14. Bandelių vidinę pusę ištepkite paruoštu padažu. Išdėliokite keptos vištienos gabalėlius ir paskleiskite karamelizuotus svogūnus.
  15. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Apibarstykite žiupsneliu maltų juodųjų pipirų ir žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  16. Išdėliokite paruoštas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  17. Sumuštinius patiekite iš karto, dar šiltus. Skanaus!

 

Receptai
Receptas: Šventiniai silkių sumuštiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Batonas: 1.00 vnt. (kepalėlis prancūziško)
Silkė: 200.00 g (marinuotos filė)
Burokėliai: 1.00 vnt. (virtas)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Parmezano sūris: 2.00 valg. š.
Majonezas: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (riešuto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Burokėlį, obuolį ir svogūną nulupkite.  Burokėlį ir obuolį smulkiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite.
  2. Mažais gabalėliais supjaustykite marinuotą silkės filė.
  3. Visus susmulkintus produktus sukrėskite į bendrą dubenį, suberkite parmezano sūrį, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
  4. Majonezą  ir jogurtą sukrėskite į dubenėlį, pagardinkite smulkintu muskatu, kapotais krapais ir išmaišę sukrėskite į silkių ir daržovių dubenį. Viską gerai išmaišykite.
  5. Batoną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir apkepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol pagels. Dar šiltas įtrinkite česnakų skiltelėmis.
  6. Ant skrudinto batono riekelių tepkite silkių ir daržovių užtepo išdėliokite gražiai į lėkštę, papuoškite krapais ir iškart tiekite.
Receptai
Receptas: Dietiniai vegetariški sumuštiniai
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 2.00 riekės (mėgstamos kvadratinės formos)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š. (mėgstamo tepamojo varškės sūrelio)
Burokėliai: 1.00 vnt. (nedidelio virto)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Saulėgrąžų daigai: (saujelė) 1.00 sauja
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais.
  2. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos.
  3. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių, avokado gabalėlių,  kelias gražgarstes ir saulėgrąžų daigus. Ant viršaus dėkite kitą duonos trikampėlį ir šiek tiek paspauskite, kad  sumuštinis taptų tvirtesnis.
  4. Puikus pasirinkimas vakarienei ar dietiniams pietums. Jei norite, kad sumuštinis būtų dar sveikesnis, rinkitės viso grūdo bemielę duoną.
Receptai
Receptas: Karšti sumuštiniai kitaip
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (Itališkos duonos kepalas)
Sūris: 300.00 g (fermentinio)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt.
Daktariška dešra: 1.00 vnt.
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Duoną įpjaukite, lyg norėtumėte padalinti riekelėmis, tačiau ne iki galo.
  2. Sūrius ir dešrą sutarkuokite, įmaišykite smulkintų krapų.
  3. Dėkite įdaro į kiekvieną duonos įpjovą. Viską apšlakstykite pienu.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir pašaukite kepti sumuštinius.
  5. Kai paviršius gražiai paruduoja, galite patiekti ant stalo.

Receptas iš: g-blogas.lt

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt