Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Karšti užkandukai svečiams

Degustacijos akimirka
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. / Picos kąsneliai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Ir vėl savaitgalis, ir vėl mieli susitikimai su draugais bei artimaisiais. Pavaišinkite svečius ką tik iš orkaitės ištrauktais, gardžiais užkandukais.

Picos kąsneliai

Jums reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos, 6 šaukštų pomidorų padažo, 120 g plonai pjaustytų kumpio griežinėlių, 160 g tarkuoto čederio sūrio, kiaušinio, džiovintų raudonėlių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio. Plonai aptepkite pomidorų padažu, po 1 cm iki kraštų palikite.
  • Ant padažo išdėliokite kumpio griežinėlius ir tolygiai užbarstykite sūriu (trečdalį sūrio atidėkite).
  • Standžiai susukite tešlą į ritinį ir dėkite į šaldytuvą 10 minučių.
  • Aštriu peiliu supjaustykite ritinį maždaug į 12 pyragėlių ir sudėkite į kepimo formą pjūviu žemyn.
  • Išplakite kiaušinį ir aptepkite pyragėlius, pabarstykite raudonėliais.
  • Ant kiekvieno užberkite po žiupsnį tarkuoto sūrio.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių. Prieš tiekdami atvėsinkite 5–8 minutes.

Su špinatais ir voveraitėmis

Fotolia nuotr./Pyragėliai su grybais
Fotolia nuotr./Pyragėliai su grybais

Jums reikės: 500 g šaldytos tešlos, 50 g tarkuoto kietojo sūrio, 100 g špinatų, saujos voveraičių (ar kitų grybų), svogūno, kiaušinio, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Svogūną ir voveraites supjaustykite labai smulkiai.
  • Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūnus. Po kelių minučių suberkite voveraites.
  • Sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Kepkite, kol išgaruos skystis.
  • Iškočiokite tešlą ir supjaustykite kvadratėliais.
  • Ant kiekvieno dėkite po šaukštą špinatų su voveraitėmis ir žiupsnį sūrio. Perlenkę suspauskite gautų trikampėlių kraštus. Visus sudėkite į kepimo skardą.
  • Išplakite kiaušinį ir pyragėlius aptepkite.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių.

Su mėlynėmis

R. Plonytės nuotr./Pyragėliai su mėlynėmis
R. Plonytės nuotr./Pyragėliai su mėlynėmis

Jums reikės: 250 g miltų, 200 ml vandens, žiupsnelio druskos, 250 g sviesto ir gabalėlio skardai ištepti.

Įdarui: 600 g mėlynių, 100 g cukraus, 2 šaukštų rudojo cukraus, kiaušinio.

  • Iš 200 g miltų, druskos ir vandens užminkykite tešlą.
  • Likusius miltus suminkykite su sviestu, suformuokite plytelę ir 20 minučių dėkite į šaldytuvą.
  • Iškočiokite pirmąją tešlą, į vidurį dėkite antrąją ir suvyniokite. Dėkite 20 minučių į šaldytuvą.
  • Išėmusi iškočiokite į stačiakampį, sulenkite 3 kartus ir dėkite į šaldytuvą. Tai padarykite dar 2 kartus.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
  • Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir lengvai pertrinkite šakute.
  • Iškočiokite tešlą, didesne stikline išpjaukite skritulius. Į kiekvieno centrą dėkite po šaukštą mėlynių. Išplakite kiaušinį ir patepkite skritulių kraštus. Perlenkusi pusiau kraštus suspauskite.
  • Pyragėlius dėkite į skardą, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 10 minučių.
  • Pabarstykite ruduoju cukrumi ir kepkite dar 5 minutes.

Su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu

Jums reikės: 250 g miltų, 200 ml vandens, žiupsnelio druskos, 250 g sviesto.

Įdarui: 450 g kriaušių, 120 g mėlynojo pelėsinio sūrio, 50 g cukraus, žiupsnio druskos, kiaušinio, sviesto kepti.

  • Tešlą gaminkite lygiai taip pat, kaip nurodyta pyragėlių su mėlynėmis recepte.
  • Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite kriaušes, cukrų, druską ir kepinkite, iki masė taps skaidri. Atvėsinkite.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
  • Į kiekvieno centrą dėkite kriaušių ir užberkite pelėsinio sūrio.
  • Išplakite kiaušinį ir patepkite kvadratėlių kraštelius.
  • Perlenkite pusiau ir suspauskite kraštus.
  • Dėkite į skardą, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 12–15 minučių.
Receptai
Receptas: Tešlos pyragėliai su aviena „Empanado“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aviena: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Actas: 2.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Paprikos: 2.00 vnt. ((1 žalia, 1 raudona))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 vnt. ((po 1 vnt. į pyragėlį))
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejų, sudėkite avieną ir ją apkepkite. Į tą pačią keptuvę suberkite ir likusius susmulkintus ingredientus (išskyrus alyvuoges).
  2. Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite apie 15 minučių. Baigus troškinti leiskite įdarui atvėsti. Dėkite jį į iškočiotos tešlos apskritimus, taip pat pridėkite ir po vieną alyvuogę.
  3. Pyragėlius pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, kol jie įgaus auksinį atspalvį.

Receptas iš kaledos.borjomi.lt

Receptai
Receptas: Pyragėliai su rūkytu kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (kvietiniai)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežios)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai)
Margarinas: 50.00 g (arba sviestas - tirpintas)
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (fermentinis - įdarui)
Migdolai: 2.00 valg. š. (dribsniai - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kumpis: 150.00 g (šaltai rūkytas)
Kaip gaminti

1. Į dubenį išsijokite miltus, jų viduryje padarykite duobutę.

2. Mieles ištrinkite su cukrumi.

3. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps.

4. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo. Tada apiberkite dubens šonuose likusiais miltais ir kildykite 15–20 minučių.

5. Kiaušinio trynį išsukite su tirpintu pravėsusiu margarinu ar sviestu.

6. Supilkite ant  pakilusios minklės, apibarstykite druska ir suminkykite. Tešlą palikite 1 valandai, kad pakiltų.

7. Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite, kiaulienos kumpį sumalkite.

8. Kitame inde sviestą išsukite su kiaušinio tryniu, suberkite sūrį, kumpį, migdolų dribsnius, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

9. Tešlą iškočiokite ant miltuotos lentutės ir supjaustykite kvadratėliais.

10. Ant kiekvieno jų uždėkite po šaukštą įdaro, kampus užlenkite ir gerai užspauskite.

11. Pyragėlius sudėkite į sviestu pateptą skardą ir palikite pakilti dar apie 20 minučių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių. 

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (300 g - kvietinių ir 200 g - rupių kvietinių)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežios)
Sviestas: 70.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kopūstai: 500.00 g (pusė nedidelio - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Lašiniai: šalto rūkymo - įdarui 100.00 g
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, trynį, suberkite druską, cukrų ir išsukite.

3. Gautą masę sukrėskite ant pakilusios tešlos, gerai išmaišykite šaukštu, suvoliokite į rutulį ir leiskite dar pakilti apie pusvalandį.

4. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, lašinukus supjaustykite kubeliais, nuvalytą kopūstą – šiaudeliais.

5. Keptuvėje pakepinkite lašinukus, suberkite svogūnus, paskui kopūsto šiaudelius, pabarstykite kmynais, maltais pipirais, pasūdykite ir kepkite, kol kopūstai suminkštės.

6. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą, jį supjaustykite delno dydžio kvadratais.

7. Ant kiekvieno jų krėskite po šaukštą įdaro, perlenkite ir sulipdykite kraštus.

8. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais pateptą skardą ir palikite apie 20 minučių.

9. Pakilusius aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 15–20 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Receptai
Receptas: Pyragėliai su vištiena ir žirneliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (kvietiniai)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas)
Mielės: 7.00 g (sausos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (skardai patepti)
Vištiena: 3.00 vnt. (2-3 kumpeliai - įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (šaukštas - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų.

2. Vištienos kumpelius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sumalkite.

3. Suberkite atitirpintus žirnelius, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį ir išmaišykite.

4. Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite. Lakštą supjaustykite kvadratėliais, ant kiekvieno krėskite po šaukštą įdaro, sulenkite trikampiu, apspaudykite kraštus ir palikite pusvalandį, kad pakiltų.

5. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 30–40 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Receptai
Receptas: Pyragėliai su špinatais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mielės: 45.00 g (šviežios)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 500.00 ml
Miltai: 900.00 g (kvietiniai)
Aliejus: 200.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Špinatai: 300.00 g (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas - įdarui)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi.

2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.

4. Dubenį uždenkite ir leiskite tešlai valandą pakilti. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.

5. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite įkaitintame svieste.

6. Sudėkite špinatus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, maltu muskatu ir maišydami truputį pakepkite.

7. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir ant silpnos ugnies kepkite, kol jie sukrekės.

8. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais.

9. Ant kiekvieno uždėkite špinatų įdaro, sulenkite trikampiu ir gerai apspauskite kraštus.

10. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Receptai
Receptas: Krabų pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krabų mėsa arba rūkyta lašiša: 230.00 g
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Sūris: 120.00 g (baltasis)
Kepsnių padažas: 5.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
„Won ton“ lakštiniai: 454.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku.
  2. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio.
  3. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį.
  4. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus trikampio kampus.
  5. Įkaitinkite aliejų. Kepkite kol paruduos – vos kelias minutes.
Receptai
Receptas: Obuolių pyragėliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 330.00 g (280 g – tešlai ir 2 valg. š. – įdarui)
Cukrus: 90.00 g (1 valg. š. – tešlai ir 65 g – įdarui)
Druska: 5.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 5.00 g (tešlai)
Sviestas: 230.00 g (šaltas – tešlai)
Grietinė: 165.00 g (tešlai)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli – įdarui)
Rudasis cukrus: 115.00 g (65 g – įdarui ir 2 valg. š. – apibarstyti)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. sulčių – įdarui)
Cinamonas: 5.00 g (įdarui)
Sutirštintas pienas: 4.00 valg. š. (karamelizuotas pienas „Rududu“ – įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepti)
Vanduo: 1.00 valg. š. (aptepti)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE TEŠLĄ

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai.
  2. Įmaišykite į masę šaltą grietinę. Perkelkite tešlą ant gausiai miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus.
  3. Minkykite tešlą. Jei ji per šlapia – įberkite šiek tiek daugiau miltų. Miltus berkite po truputį, po šaukštą, kad tešla vėliau netaptų per kieta – tokiu atveju pyragėliai bus sausi. Paruošta tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Įvyniokite ją į maistinę plėvelę. Palaikykite šaldytuve apie 30 min., kol paruošite įdarą.

PARUOŠKITE ĮDARĄ

  1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite labai mažais kubeliais.
  2. Dubenyje sumaišykite obuolius, cukrų, rudąjį cukrų, miltus, vanilės ekstraktą, citrinų sultis ir cinamoną. Atidėkite į šalį.

PARUOŠKITE PYRAGĖLIUS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir perdėkite ant miltais pabarstyto švaraus ir lygaus paviršiaus. Iškočiokite į maždaug 2–3 mm storio tešlos lakštą. Naudodami metalinę formelę, stiklinę, kibirėlį ar kitą apvalų daiktą aštriais kraštais, išspauskite iš tešlos maždaug 10 cm skersmens apskritimus. Tešlos likučius vėl šiek tiek paminkykite ir iš naujo iškočiokite. Išspauskite apskritimus ir visos tešlos. Turėtumėte gauti apie 40 tokio dydžio apskritimų.
  3. Perkelkite pusę tešlos apksritimų ant kepimo popieriumi išklotų skardų, palikdami tarp jų bent kelių centrimetrų tarpus. Į jų centrą dėkite po šaukštelį obuolių įdaro. Kraštelius palikite švarius. Ant obuolių įdaro dėkite po truputį karamelizuoto sutirštinto pieno. Ant viršaus uždėkite po likusį tešlos apskritimą. Šonus užspauskite šakute, kad tvirtai laikytųsi.
  4. Dubenėlyje išplakite kiaušinį su šaukštu vandens. Aptepkite šiuo mišiniu pyragėlių paviršių. Aštriu peiliu pyragėlių paviršiuje padarykite po 2–3 įpjovas. Apibarstykite ruduoju cukrumi.
  5. Kepkite paruoštus pyragėlius įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba kol jie taps gražios aukso spalvos.
  6. Iškepusius išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti apie 10 minučių. Tuomet galite patiekti šiltus su kaušeliu ledų, šalta plakta grietinėle ar tiesiog su puodeliu arbatos. Galite valgyti visiškai atvėsusius.

Plačiau skaitykite: Rugpjūčio skanėstas: obuolių pyragėliai

Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (žalioji)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kumpis: 120.00 g (arba karštai rūkytos kiaulienos šoninės)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (2 -3 šakelės šviežių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite.
  2. Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais.
  3. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamų sėklomis, kmynais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

Receptą atsiuntė Helena J.

Receptai
Receptas: Persikų pyragėliai su užrašais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 60.00 g (šaltas)
Sūris: 120.00 g (šaltas kreminis)
Miltai: 280.00 g
Cukrus: 75.00 g (1 valg. š. tešlai ir 50 g įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. tešlai ir ¼ arb. š. įdarui)
Pienas: 62.00 ml
Persikai: 2.00 vnt. (2 dideli ar 3 mažesni kubeliais supjaustyti)
Rudasis cukrus: 50.00 g (ir pagal skonį viršui apibarstyti)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arb. š. sulčių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį.
  2. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Jei tešla vis dar per sausa, įpilkite papildomą šaukštą pieno.
  3. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Išminkykite tešlą, kol bus visiškai vientisa. Padalinkite į dvi dalis, suformuokite apskritimus.
  4. Suvyniokite kiekvieną tešlos dalį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį.
  5. PARUOŠKITE ĮDARĄ. Atskirame dubenyje sumaišykite persikų gabalėlius, cukrų, rudąjį cukrų, kukurūzų krakmolą, citrinos sultis, druską ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
  6. PARUOŠKITE PYRAGĖLIUS. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Išvyniokite iš maistinės plėvelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite į maždaug 0,5 mm storio tešlos lakštą. Su apvaliu indu aštriais kraštais iš tešlos išspauskite maždaug 12 cm skersmens dydžio apskritimus.
  7. Iš tešlos likučių formelėmis išspauskite ar aštriu peiliu išpjaustykite reikiamas raides, kad galėtumėte sudėlioti norimus žodžius ant pyragėlių. Atkreipkite dėmesį į pyragėlių dydį ir tai, kokio dydžio turi būti raidelės, kad tilptų visas žodis. Paruoštas raideles sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ar padėklo ir dėkite į šaldytuvą.
  8. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėkite po šaukštą persikų įdaro. Aplinkui įdarą palikite po porą centimetrų švarios tešlos. Šiuos kraštelius lengvai patepkite plaktu kiaušiniu. Perlenkite apskritimą per pusę ir kraštelius pirštais tvirtai užspauskite.
  9. Perkelkite suformuotus pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Pyragėlių kraštus užspauskite šakutės dantukais. Pyragėlius dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie valandą.
  10. Kol pyragėliai šaldytuve, įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Išimkite pyragėlius iš šaldytuvo, aptepkite plaktu kiaušiniu. Raideles taip pat lengvai aptepkite kiaušinio plakiniu, tuomet – prilipinkite prie pyragėlio paviršiaus.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Valgykite šiltus ar atvėsusius. Skanaus!
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt