Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kepenėlės: sočios, skanios, sveikos

Kepenėlių salotos su vynuogėmis
Shutterstock nuotr. / Kepenėlių salotos su vynuogėmis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kepenų patiekalai yra labai maistingi, skanūs, nebrangūs ir greitai paruošiami. Nelabai mėgstate? O gal tiesiog gaminote ne pagal tą receptą? Išbandykite mūsų siūlomus paprastus, bet tikrai skanius kepenų patiekalus.

Greitos salotos su kepenėlėmis ir vynuogėmis

Jums reikės: 500 g vištų ar kalakutų kepenėlių, 200 g vynuogių, ryšulėlio mėgstamų salotų, kelių šaukštų alyvuogių aliejaus (kepti), šaukštelio vyno acto, 30–40 g graikinių riešutų, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Salotų lapus suplėšykite ir išdėliokite į 4 lėkštes.
  • Nupjaustykite kepenėlių plėveles, nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suverskite kepenėles ir apkepkite iš abiejų pusių maždaug po 4–5 minutes.
  • Supilkite actą, suberkite vynuoges ir pagardinkite druska bei pipirais.
  • Išmaišykite ir dėkite į lėkštes su salotomis.
  • Tiekite užbėrę graikinių riešutų.

Vištų kepenėlės su obuoliais

Fotolia nuotr./Viščiukų kepenėlės su obuoliais
Fotolia nuotr./Viščiukų kepenėlės su obuoliais

Jums reikės: 500 g vištų kepenėlių, 2 rūgštesnių obuolių, 2 saldžiųjų paprikų, druskos ir pipirų pagal skonį, kelių šaukštų aliejaus (kepti).

  • Nupjaustykite kepenėlių plėveles ir riebalus, nuplaukite ir perpjaukite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite kepenėles iš abiejų pusių po 4–5 minutes ir sudėkite į puodą.
  • Obuolius ir paprikas supjaustykite gabaliukais, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, išmaišykite ir taip pat kepkite 4–5 minutes.
  • Suverskite į puodą su kepenėlėmis, įpilkite stiklinę vandens, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite.
  • Uždenkite puodą, statykite ant mažos ugnies ir troškinkite dar 10 minučių.

Kepenų tortas

Skaitytojos nuotr./Kepenėlių tortas
Skaitytojos nuotr./Kepenėlių tortas

Jums reikės: 1 kg jaučių kepenų, 3 kiaušinių, 2 morkų, 2 svogūnų, 200 ml grietinėlės arba pieno, 200–300 g majonezo, 100 ml miltų, skiltelės česnako, 100 g tarkuoto brandinto sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį, žalumynų, aliejaus.

  • Kepenis nuplaukite, nupjaustykite plėveles, supjaustykite gabaliukais ir sumalkite mėsmale su vienu svogūnu.
  • Kiaušinius išplakite su grietinėle ar pienu ir po truputį supilkite į kepenėles.
  • Suberkite miltus, pagardinkite druska, pipirais bei žalumynais ir išmaišykite – masė turi būti kiek tirštesnė nei įprastų miltinių blynų.
  • Įkaitinkite aliejų ir iškepkite plonus kepenų blynus per visą keptuvę.
  • Sutarkuokite morkas, susmulkinkite likusį svogūną ir apkepkite kitoje keptuvėje.
  • Česnaką sutraiškykite ir sumaišykite su majonezu.
  • Lėkštėje sluoksniuokite tortą: kepenų blyną aptepkite majonezu, dėkite daržovių sluoksnį, tada vėl – blynas, majonezas, daržovės ir t. t.
  • Viršutinį blyną aptepkite majonezu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir papuoškite žalumynais.

Vištų kepenėlių paštetas

Fotolia nuotr./Paštetas
Fotolia nuotr./Paštetas

Jums reikės: 600 g vištų kepenėlių, 200 g sviesto, 1,5 šaukštelio Provanso žolelių, 3 šaukštų brendžio, žiupsnio česnakinės druskos, šaukštelio druskos, kelių šaukštai alyvuogių aliejaus.

  • Vištų kepenėles nuplaukite, nupjaukite plėveles ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
  • Keptuvėje ištirpdykite maždaug 50 g sviesto ir įpilkite kelis šaukštus aliejaus.
  • Sudėkite kepenėles ir kepkite apie 4 minutes iš abiejų pusių – neperkepkite, kepenėlės viduje turi būti rausvos. Uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti.
  • Kitoje keptuvėje ištirpdykite dar 50 g sviesto, suberkite česnakinę druską, žoleles, supilkite brendį. Užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
  • Abiejų keptuvių turinį suverskite į dubenį ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Gautą masę sukrėskite į didesnį indą ar keletą mažų ir užpilkite ištirpintu sviestu.
  • Laikykite šaldytuve.

Kepenėlės su meduje keptais svogūnais

Jums reikės: 500 g vištų ar kalakutų kepenėlių, 3–4 svogūnų, 4 šaukštų medaus, 5 šaukštų miltų, šaukšto maltų saldžiųjų pipirų (nebūtinai), 100 ml vyno, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus (kepti), žalumynų.

  • Nupjaustykite kepenėlių plėveles, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Užpilkite vynu, uždenkite ir palikite valandai.
  • Svogūnus supjaustykite žiedais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite juos ir kepkite ant didelės ugnies, iki pradės skrusti.
  • Sudėkite medų, išmaišykite ir dar kepkite 3–4 minutes.
  • Miltus sumaišykite su paprika ir druska. Mišinyje apvoliokite kepenėles. (Galite mišinį suberti į maišelį, sumesti kepenėles ir gerai supurtyti, kad jos tolygiai pasidengtų miltais.)
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite kepenėles ir kepkite iš abiejų pusių po 4–5 minutes ant didelės kaitros.
  • Nukaitę sumaišykite su meduje keptais svogūnais ir pabarstykite kapotais žalumynais.
Receptas: Gardžiosios kepenėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 1.00 kg
Miltai: 1.00 st. (kvietiniai)
Druska: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (75-100 ml)
Gira: tradicinė salyklo 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Nuplaukite vištienos kepenėles.

2. Į atskirą plokščią indą įberkite miltų, žiupsnelio druskos ir sumaišykite. Kiekvieną kepenėlę apvoliokite miltuose.

3. Įkaitusioje keptuvėje kepkite kepenėles alyvuogių aliejuje. Kai miltų sluoksnis įgaus rudą atspalvį, užpilkite giros. Uždenkite keptuvę dangčiu ir apie 20 min. kepkite.  

Receptas: Kepenėlės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas riešutas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pienas: 120.00 ml
Obuoliai: 3.00 vnt. (raudoni, kieti)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Veršių kepenys: 600.00 g
Miltai: 5.00 valg. š.
Tepusis riebalų mišinys: 20.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite. Pabarstykite druska, muskato riešutu, įdėkite šaukštą sviesto, supilkite pašildytą pieną ir gerai išsukite. Laikykite šiltai.

2. Obuolius nuplaukite trinant šepetėliu po tekančiu vandeniu, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežiniais. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite griežiniais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir likusį sviestą. Iš pradžių kepinkite obuolius, kol gražiai parus, paskui – svogūnus, kol pasidarys skaidrūs.

4. Kepenis nuplaukite, supjaustykite, pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių po 2–3 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su bulvių koše, keptais obuoliais ir svogūnais.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptas: Vištų kepenėlės su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 1.00 kg
Kukurūzai: 1.00 vnt. (skardinė)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžios)
Morkos: 150.00 g (mažosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Perdėkite į puodą.
  2. Kol kepa kepenėlės, susmulkinkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite paprikas, svogūnus, mažas morkytes ir maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite į puodą.
  3. Į 100 ml vandens įdėkite miltus, pomidorų padažą, išmaišykite ir supilkite į puodą. Uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Tuo metu nuvarvinkite kukurūzus ir suberkite į puodą. Maišydami kaitinkite 3 minutes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 300.00 g (kalakutų kepenėlių - paštetui)
Sviestas: 200.00 g (150 g paštetui ir 50 g aptepui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 paštetui ir 1 aptepui)
Brendis (paštetui) 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, pagal skonį - paštetui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - paštetui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (aptepui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (aptepui)
Imbieras: 10.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies - aptepui)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (aptepui)
Kaip gaminti

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite.

2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti.

3. Likusią dalį sviesto ištirpinkite kitoje keptuvėje ir jame pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną.

4. Masę pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir Provanso žolelėmis. Tada supilkite brendį, pakaitinkite, kol užvirs, ir atvėsinkite.

5. Atvėsintas kepenėles suverskite į plastikinį dubenį, sukrėskite padažą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

6. Pasiruoškite apelsinų ir svogūnų padažą: apelsino žievelę smulkiai nutarkuokite, o iš vaisiaus išspauskite sultis. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite tarkuotą imbierą, apelsinų žieveles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir apie 5 min. pakaitinkite, tada supilkite apelsinų sultis, sojų padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.

7. Į norimą formą krėskite truputį pašteto, tada užpilkite atvėsinto svogūnų ir apelsinų padažo, ant viršaus vėl krėskite pašteto ir paskirstykite likusį padažą.

8. Tokį užkandį tiekite supjaustytą gabalėliais su baltos duonos skrebučiu.

Receptas: Vištienos kepenėlių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 300.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kepenėles išvirkite su druska ir prieskoniais.

2. Smulkintas daržoves patroškinkite svieste.

3. Suberkite kepenėles, sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite, įpilkite šlakelį vandens ir dar patroškinkite apie 10 min.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptas: Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (15 g - grybų masei)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vištų kepenėlės: 400.00 g (šviežios)
Grybai: 50.00 g (džiovinti baravykai ar kitokie grybai)
Brendis: (galima keisti viskiu) 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Džiovintus grybus išmirkykite šiltame vandenyje, kol suminkštės.

2. 100 g sviesto ištirpinkite įkaitintoje keptuvėje, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.

3. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.

4. Suberkite nusausintus ir smulkiai supjaustytus grybus. Gerai išmaišykite.

5. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Suberkite į keptuvę. Kepinkite karts nuo karto pamaišydamos, kadangi kepant kepenėles ypač svarbu tiksliai pagauti akimirką, kuomet viduriukai praranda rožinę spalvą. Viskas! Nė minutėlės ilgiau, nes perkepusios kepenys įgauną labai nemalonų – netgi kartų – skonį.

6. Supilkite brendį, garstyčias, įberkite druskos ir pipirų, dar sykį išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

7. Kepenėlių ir grybų masę kartu su vienu papildomu šaukštu sviesto (15 g) gerai susmulkite trintuvu. Paragaukite, jei reikia – įberkite daugiau druskos ar pipirų. Jei norite skystesnio ir lengviau tepamo pašteto – pertrinkite per sietelį. Tokiu atveju pasilikite keletą grybų, juos supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į jau pertrintą paštetą. Kitu atveju paštetas bus kiek sunkiau tepamas, bet skonis nuo to tikrai nenukentės.

8. Paštetą supilkite  į serviravimo indukus arba stiklainį. Atvėsinkite  ir valgykite užtepę ant baltos duonos. Ypač skanu su raugintais agurkėliais.

Taip paruoštą paštetą reikėtų suvartoti per 2–3 dienas. Jei norite, kad laikytųsi ilgiau, pavyzdžiui, iki savaitės, puode ištirpinkite apie 60 g sviesto, atvėsinkite ir atsargiai supilkite ant stiklainio su paštetu taip, kad baltos apnašos liktų puodo dugne. Uždenkite maistine plėvele, laikykite šaltai.

Receptas iš tinklaraščio „Žiupsnelis druskos“

Receptas: Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Čiobreliai: 3.00 g (švieži arba džiovinti - džemui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (paštetui)
Vištų kepenėlės: 500.00 g (paštetui)
Aliejus: 5.00 valg. š. (3 - paštetui, 2 - džemui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (paštetui)
Vynas: 250.00 ml (sausas raudonas, paštetui - 50 ml , džemui - 200 ml)
Šalavijai: 3.00 g (pusė arbat. š. - paštetui)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Batonas: 1.00 vnt. (ilgas)
Raudonasis svogūnas: 1.00 kg (džemui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (džemui)
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrėskite į virtuvinį kombainą.

2. Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkintus česnakus. Sudėkite kepenėles ir kepkite 2–3 min. iš kiekvienos pusės. Jei kepsite ilgiau, kepenėlės taps kietos ir sausos.

3. Supilkite vyną ir kelias minutes pakaitinkite (kol susigers skystis). Leiskite šiek tiek atvėsti.

4. Į virtuvinį kombainą sudėkite kepenėles, suberkite šalavijus ir sutrinkite. Masę pagardinkite pipirais, pasūdykite.

5. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, dėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir maišydama kepkite, kol svogūnai taps perregimi – maždaug 8 min. Suberkite cukrų, druską ir čiobrelius, supilkite vyną.  Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir kaitinkite, kol skystis sutirštės, maždaug valandą. Kelis kartus pamaišykite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

6. Svogūnų džemą sukrėskite į stiklinį indą ir palikite atvėsti. Laikykite šaldytuve. Iš nurodyto kiekio paruošite maždaug pusę litro svogūnų džemo.

7. Batoną supjaustykite riekelėmis ir 10 min. paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje. Kai šiek tiek atvės, aptepkite kepenėlių paštetu ir uždėkite po šaukštelį svogūnų džemo.

Receptas: Kepenėlių apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 300.00 g
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt.
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Kumpis: 3.00 riekės (virtas vištienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 4.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Grietinėlė: 1.00 puodelis
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kepenėles užpilkite pienu ir pusvalandį mirkykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite porą minučių. Sudėkite kepenėles ir maišydama kepinkite dar 4 minutes.

3. Išdėliokite į porcijos dydžio nepridegančius kepimo indelius, ant viršaus užberkite smulkintų virtų bulvių. Salierą, pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, virtą kumpį – juostelėmis.

4. Produktus po lygiai susluoksniuokite į indelius su kepenėlėmis ir bulvėmis, pabarstykite druska, maltais pipirais, Provanso žolelėmis. 

5. Apšlakstykite grietinėle ir apie 5–7 minutes kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukusi užberkite tarkuoto sūrio ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.  

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt