Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kilogramams tirpdyti – patiekalai su aitriosiomis paprikomis

Aitrioji paprika
Shutterstock nuotr. / Aitrioji paprika
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Aitriosiose paprikose yra daug veikliosios medžiagos kapsaicino, kuri padeda pažaboti apetitą ir trumpam paskatina medžiagų apykaitą. Žmonės, valgantys aštrų maistą, ne tik suvalgo mažiau, bet ir greičiau suvirškina.

Kad visi patiekalai sudėtyje turėtų bent šiek tiek kapsaicino, juos gardinkite aitriųjų paprikų aliejumi ar pikantišku aitriųjų paprikų ir imbierų padažu.

Aitriųjų paprikų aliejus

Jums reikės: butelio šalto spaudimo alyvų aliejaus, 2 aitriųjų paprikų ankščių, žiupsnelio kalendrų sėklų, kelių česnako skiltelių, 2 lauro lapelių.

  • Į aliejaus butelį įmeskite porą aitriųjų paprikų ankščių ir pastatykite į tokią vietą, kur nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai. Jei gaminate ankstyvą pavasarį, nepadėkite per šaltai – tinkamiausia 18ºC temperatūra.
  • Po kelių savaičių įmeskite porą laurų lapelių, žiupsnelį kalendrų sėklų ir kelias nuluptas česnakų skilteles.

Pikantiškas aitriųjų paprikų ir imbierų padažas

Jums reikės: 2,5 cm ilgio šviežių imbierų šaknies, 1 svogūno su laiškais, 1 aitriųjų paprikų ankšties, 3 šaukštų alyvuogių aliejų, 2 šaukštų skysto medaus, 1 šaukšto balzaminio acto, šiek tiek druskos ir pipirų.

  • Imbiero gabaliuką nulupkite ir smulkiai sukapokite. Aitriųjų paprikų ankštį perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas, o minkštimą supjaustykite smulkučiais kubeliais.
  • Susmulkinkite vieną svogūnų galvutę su laiškais. Viską sudėkite į vieną indą, įpilkite aliejaus, skysto medaus, balzaminio acto, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išplakite maišikliu.

Ypatingoji paprikų sriuba

Jums reikės: 1 morkos, 1 petražolės šaknies, 1 gabaliuko saliero stiebo, 1 svogūno, 1 l vandens, 100 g kumpio, 1 aitriųjų paprikų ankšties, 1 šaukšto miltų, 1 tirpaus sultinio kubelio, 4 šaukštų grietinės, 2 kiaušinių trynių, žalumynų papuošti.

  • Nuvalytas prieskonines daržoves (morką, petražolės šaknį, saliero gabaliuką, svogūną) stambiai supjaustykite ir sudėkite į puodą. Įpilkite vandens ir pusvalandį virkite ant mažos ugnies. Skystį perkoškite.
  • Kumpį ir aitriųjų paprikų ankštį, išėmus sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Kelis šiaudelius palikite sriubai papuošti, o likusius sudėkite į daržovių nuovirą. Virkite apie 10 min.
  • Šaukštą miltų išmaišykite su puse stiklinės vandens (kad nesusidarytų gumuliukų, vandenį pilkite po truputį) ir supilkite į nuo ugnies nukeltą sriubą.
  • Įmeskite tirpaus daržovių sultinio kubelį ir vėl statykite ant viryklės. Visą laiką maišant sriubą dar kartą užvirinkite.
  • 4 šaukštus grietinės išplakite su 2 kiaušinių tryniais ir supilkite į verdančią sriubą. Dar truputį pakaitinkite, bet nebeužvirkite.
  • Į dubenėlius išpilstytą sriubą papuoškite likusiais kumpio ir paprikų šiaudeliais, žalumynų šakelėmis.
Receptas: Vegetariškas čili troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 250.00 g (savo sultyse konservuoti, be odelių)
Kukurūzai: 100.00 g (konservuoti)
Pupelės: 250.00 g (konservuotos raudonos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų ir pakepinkite trintą česnaką, kol šiek tiek pagels.

2. Sukrėskite pomidorų tyrę, konservuotus kukurūzus, pupeles, suberkite prieskonius, smulkiai supjaustytą aitriosios paprikos ankštį (tik nepadauginkite – jei nemėgstate aštriai, įberkite tik mažą žiupsnelį) ir vis pamaišydama troškinkite apie 15-20 minučių.

3. Prieš baigdama troškinti pagal skonį pasūdykite. Jei skonis pernelyg rūgštus, galite įberti šie tiek cukraus. Dar 1-2 minutes patroškinkite.

4. Troškinį patiekite apibarstytą tarkuotu brandintu sūriu. Skanu su balta skrudinta česnakine duona.

Receptas: Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 250.00 g (stiklinė saulėje džiovintų)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (nedidelės ankštys)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 valg.š. - sulčių)
Rudasis cukrus: 3.00 g (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šviežių, kelios šakelės)
Kaip gaminti
  1. Saulėje džiovintus pomidorus užpilkite karštu vandeniu, trumpai pamirkykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
  2. Aitriųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes, jei nemėgstate labai aštriai, paprikų ankštis perplaukite šaltu vandeniu, susmulkinkite ir sumeskite į indą su pomidorais.
  3. Česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, įmaišykite į paprikų ir pomidorų salotas.
  4. Aliejų sumaišykite su apelsinų ir citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir labai gausiai užberkite kapotų čiobrelių.  Salotas gerai išmaišykite ir per naktį marinuokite.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).   

 

Receptas: Čilietiškas karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Grietinėlė: 100.00 g (plakta)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, raudonieji)
Kaip gaminti
  1. Pieną užvirkite, jame ištirpinkite šokolado gabalėlius ir maišydamos dar pakaitinkite.
  2. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstyta pipirais. Skanaus!
Receptas: Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (filė gabalėlis po 175 g)
Šoninė: (gabalėlių po 10g) 12.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų SANTA MARIA)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Moliūgo sėklos: 100.00 g (įdarui)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto - įdarui)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (SANTA MARIA saulėje džiovintų - įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkintų - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustų sulčių - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 SANTA MARIA)
Kaip gaminti
  1. Visus įdaro produktus sumaišykite ir pertrinkite trintuvu.
  2. Vištienos filė supjaustykite į tris plonus gabalėlius.
  3. Ant kiekvieno griežinio užtepkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir susukite. Šoninės gabalėliais apsukite vištienos suktinukus ir persmeikite mediniu iešmeliu ar krapštuku.
  4. Vištienos suktinukus sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
  5. Patiekite su makaronais ar ryžiais (arba kaip vieną užkandį).
  6. Patarimas! Taip pat pabandykite su persikų čatniu arba ananasų padažu!
Receptas: Aitriųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandintas puskietis)
Aitrioji paprika: 4.00 vnt. (čili)
Faršas: 500.00 g
Pomidorai: 500.00 g
Pupelės: 400.00 g (konservuotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapiųjų)
Kakava: 1.00 vnt. (žiupsnelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Svogūnus supjaustykite kubeliais, apkepkite su faršu.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles. Sudėkite juos į smulkintuvą.
  3. Taip pat dėkite česnakų, prieskonių, kakavos ir aitriųjų paprikų. Viską gerai susmulkinkite.
  4. Sukrėskite į puodą gautą masę, keptą faršą ir pupeles. Viską sumaišykite ir užvirus pavirkite dar 10 minučių.
  5. Pilkite į lėkštes ir užtarkuokite kietojo sūriu.
  6. Tiekite su formine duona.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptas: Aitriųjų paprikų sviestas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Aitrioji paprika: 3.00 vnt. (marinuotos ankštys)
Kaip gaminti
  1. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilią lėkštę.
  2. Aitriųjų paprikų ankštis smulkiai sukapokite. Sukrėskite į dubenį su sviestu.
  3. Švariai nuplautomis rankomis mikykite, kol sviestas suminkštės nuo rankų šilumos ir iš jo bei aitriųjų paprikų kubelių gausite vientisą masę.
  4. Atplėškite gabalėlį folijos. Ant jos dėkite sviestą ir formuokite pailgą šiaudelį, susukite jį į foliją ir bent 30 min. palaikykite šaldytuve.
  5. Patarimas: nuotraukoje matote tokiu sviestu pagardintas mažąsias kukurūzų burbuoles, tačiau toks sviestas tinka bet kam. Jei mėgstate aštriai, tinka sumuštiniams, kepsniams, šiltoms salotoms, Kijevo kotleto įdarui.

Receptą atsiuntė Gintarė

Receptas: Čili sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 200.00 g (maltos arba jautienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (0,5 - šviežio čili)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Pupelės: 400.00 g (skardinė konservuotų raudonųjų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų savo sultyse)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
  2. Į puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus, apkepinkite.
  3. Jiems apkepus sudėkite mėsą ir pakepinkite porą minučių.
  4. Mėsai apkepus sudėkite susmulkintą čili pipirą, įdėkite pomidorų pastos, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliu.
  5. Viską dar keletą minučių troškinkite ant mažos ugnies (jei trūksta skysčio, galima įpilti šlakelį vandens).
  6. Tuomet, į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir viską dar ~7–10 min. troškinkite.
  7. Paprikai šiek tiek suminkštėjus į puodą sudėkite pupeles ir pomidorus (su visu skysčiu) ir viską  dar 5 min. pavirkite.
  8. Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, į ją įmaišykite parmezano.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptas: Aitriųjų paprikų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 500.00 g
Avinžirniai: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Raudonąją papriką bei svogūnus supjaustykite ir pakepinkite, kol suminkštės. Tada į keptuvę berkite faršą, pipirų, druskos, smulkintą aitriąją papriką, česnakus. Keptuvę uždenkite ir palikite troškintis.
  2. Į kitą puodą dėkite konservuotus pomidorus, jau išvirtus avinžirnius, taip pat troškintą faršą. Viską išmaišykite ir palikite maždaug 20–30 min. troškintis ant nedidelės ugnies.
  3. Vis pamaišykite ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Jei manote, kad reikėtų daugiau aitriosios paprikos, dėkite, juk ji sukelia tikrą aistrą!
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt