Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kokius patiekalus ruošti su daigais

Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu
Shutterstock nuotr. / Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Gležni daigeliai – ne tik vertingas produktas. Su išmone paruošti jų patiekalai dar ir labai skanūs. Išbandykite siūlomus receptus, kurkite savus, mėgaukitės visaverčiu maistu ir būkite sveiki!

Salotos su liucernų daigais

Jums reikės: 7 kupinų šaukštų liucernų daigų, vidutinio dydžio virto burokėlio, česnakų skiltelės, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos, mėgstamų prieskoninių žalumynų.

  • Česnakus sugrūskite, prieskoninius žalumynus smulkiai sukapokite, daigus perplaukite šaltu vandeniu.
  • Burokėlį nulupkite, supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite kitus produktus, pagal skonį pasūdykite ir iš karto patiekite.
  • Traškių liucernų daigelių skonis panašus į žaliųjų žirnelių. Taigi jais galite gardinti visus patiekalus, kur derėtų žirneliai.

Citrusinių vaisių salotos su kviečių želmenimis

Jums reikės: didelio apelsino, pusės greipfruto, 100 ml apelsinų sulčių, nedidelės dėžutės kviečių želmenų, 2 šaukštų migdolų drožlių.

  • Apelsiną ir greipfrutą nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, o šias supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Kviečių želmenis sutrinkite elektriniu maišikliu. Gautą košelę išplakite su apelsinų sultimis.
  • Iš želmenų ir sulčių pagamintą padažą supilkite į dubenį su vaisių gabalėliais, gerai išmaišykite ir apibarstykite migdolų drožlėmis.

Pikantiškas avokadų padažas su lapiniais ridikėliais

Jums reikės: 3 sunokusių avokadų, 150 g ridikėlių daigų, česnakų skiltelės, 2 šaukštų citrinų sulčių, druskos, maltų juodųjų pipirų.

  • Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, kiekvieną puselę nulupkite (jei vaisiai labai sunokę, patogiau ne lupti odelę, o šaukštu išgramdyti minkštimą). Masę sutrinkite šakute arba elektriniu maišikliu, nedelsdami supilkite citrinų sultis, kad nepatamsėtų.
  • Sudėkite grūstus česnakus, ridikėlių daigus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir labai gerai išmaišykite.
  • Padažą skanu valgyti su šiaudeliais pjaustytomis daržovėmis, salierų lapkočiais, įvairiais traškučiais. Tinka ir salotoms gardinti.

Šviežių daržovių salotos su sojų pupelių daigais

Jums reikės: pomidoro, agurko, raudonųjų paprikų ankšties, morkos, saujos sojų pupelių daigų, pluoštelio prieskoninių žalumynų, 2 šaukštų neriebaus majonezo, druskos.

  • Pomidorus, agurkus ir paprikas supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais, o morkas stambiai sutarkuokite. Sudėkite į vieną dubenį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus, tekančiu vandeniu nuplautus daigus.
  • Sudėkite majonezą ir atsargiai išmaišykite. Jei reikia, pasūdykite.
  • Šias salotas galima gardinti ne majonezu, o aliejaus ir citrinų sulčių mišiniu. Tokios salotos bus dar vertingesnės!

Daigintų kviečių maltinukai

Jums reikės: 400 g daigintų kviečių, 2–3 česnakų skiltelių, 2 šaukštų varškės, 2 kiaušinių, druskos, maltų juodųjų pipirų, aliejaus maltinukams kepti.

  • Kviečius perplaukite tekančiu vandeniu ir sumalkite mėsmale. Sudėkite sugrūstus česnakus, varškę, įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais, viską gerai suminkykite ir formuokite norimo dydžio maltinukus.
  • Paruoštus maltinukus galima kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje arba šiek tiek apskrudusius patroškinti su grietine. Beje, jų skonis – beveik kaip mėsos!
Receptai
Receptas: Tortilija su daigintais grūdais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Meksikietiškieji kvietinių miltų paplotėliai 4.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g (minkštos)
Daigintos pipirnės: 2.00 vnt. (2 saujos daigintų grūdų (pipirnių, kviečių, ridikėlių ar kt.) mišinio)
Kumpis: 4.00 riekės (vytinto)
Salotos: 4.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (sunokęs didelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kaip gaminti

1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai). Apšlakstykite citrinų sultimis.

3. Po kelis salotų lapus sudėkite vieną ant kito (paruoškite keturias porcijas). Ant viršaus uždėkite po vytinto kumpio griežinėlį, avokadų juostelių.

4. Paplotėlius aptepkite feta, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Kai atvės, ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po porciją paruoštų salotų. Viršų gausiai apibarstykite daigintais grūdais, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite ritinėlius.

Receptai
Receptas: Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 300.00 g (nuvalyti)
Morkos: 350.00 g (350-400 g nuvalytų)
Jautiena: 600.00 g (600-700 g minkštos)
Aliejus: 100.00 ml
Ryžiai: 400.00 g (plikyti)
Avinžirniai: 200.00 g (daiginti)
Vanduo: 1200.00 ml
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Paprikos: 10.00 g (1 arbat. š. maltų)
Kalendros: 5.00 g (1/2 arbat. š. maltos)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Juodieji pipirai: 5.00 g (1/2 arbat. š. maltų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 valg. š. (nubrauktas šaukštas)
Česnakai: 1.00 vnt. (išplauta, bet nevalyta galvutė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Jei avinžirniai nedaiginti, tuomet juos reikia užmerkti iš vakaro.

2. Ryžius perplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Svarbu nuplauti paviršiuje esantį krakmolą, kad vėliau ryžiai nesuliptų.

3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas – neplonais šiaudeliais.

4. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pirmiausia apkepkite svogūnus, o po to morkas. Išimkite apkeptas daržoves ir sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą, kurią apkepkite iki rusvumo. Svarbu nedėti visko iš karto, kadangi mėsa troškinsis, o ne keps.

5. Atgal į puodą kartu su mėsa sudėkite morkas ir svogūnus, suberkite avinžirnius, įpilkite apie 200 ml vandens ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. (jei avinžirniai daiginti - užteks 10-15 min.).

6. Ant viršaus lygiu sluoksniu paskleiskite ryžius.

7. Vandenyje ištirpinkite  druską ir juo užpilkite ryžius.

8. Į juos įstatykite česnako galvutę, aitriąją papriką, apiberkite prieskoniais ir supjaustytomis razinomis.

9. Uždenkite puodą dangčiu, o patį dangtį iš viršaus apsukite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir palikite maždaug 30 min.

10. Įpusėjus virimui, medinio šaukšto kotu (jis plonas) padarykite duobutes, kad iš apačios eitų garai.

Vietoje daigintų avinžirnių galite naudoti sausus. Tuomet imkite jų šiek tiek mažiau, nes išmirkę jie didina apimtį. Pakaks 100 ml sausų avinžirnių.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Receptai
Receptas: Salotos su daigintais grūdais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 5.00 vnt. (lapai)
Špinatai: 1.00 sauja
Ridikėliai: 5.00 vnt.
Daigintos pipirnės: 5.00 vnt. (lapelių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Daiginti grūdai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Į lėkštę dėkite salotų,špinatų lapelius. Pridėkite pjaustytų ridikėlių, pipirnės lapelių.

2. Paruoškite užpilą iš daigintų grūdų ir alyvuogių aliejaus ir apliekite salotas.

Receptą atsiuntė Rima Vaniarchina

Receptai
Receptas: Saldi daigintų grikių košė
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grikiai: 150.00 g (neskrudintų, daiginimui tinkamų žalių grikių)
Bananai: 1.00 vnt.
Persimonai:(0,5 gerai prinokusio) 1.00 vnt.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Grikius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Kitą rytą vandenį nupilkite ir kruopas gerai išskalaukite. Grikius suberkite į didesnį stiklainį, paverskite stiklainį šonu, grikius tolygiai paskirstykite nestoru sluoksneliu (jei turite, galite naudoti daigyklę) ir palikite šviesioje vietoje – puikiai tiktų ant palangės.
  2. Vakare grikius vėl išskalaukite, gerai nuvarvinkite ir vėl paskleiskite sluoksneliu stiklainyje. Po dviejų dienų, jau matysis nedideli daigeliai.
  3. Sudygusius grikius berkite į elektrinį maisto smulkintuvą, taip pat dėkite gabalėliais susmulkintą bananą ir persimoną, sukrėskite medų, įpilkite šlakelį vandens ir susmulkinkite pagal skonį – rūpiau ar iki vientisos purios masės.
Receptai
Receptas: Užkandėlė su daigintų grūdų tyre
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ikrai: 1.00 vnt. (indelis natūralių arba dirbtinių)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokusio)
Gražgarstės: 1.00 sauja (prinokusių daigintų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Grietinėlė: 50.00 ml (plakamosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Liucernų daigai: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų.
  2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į plakti skirtą indą.
  3. Visus žalumynus kruopščiai nuplaukite, svogūnų laiškus sukapokite.
  4. Žalumynus berkite į indą su avokadais, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
  5. Masę iki vientisumo išplakite elektriniu smulkintuvu.
  6. Tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę – padažas turi būti purus.
  7. Paruoštą tyrę atvėsinkite šaldytuve, krėskite į taureles, ant viršaus berkite ikrų.
  8. Šalia galite tiekti baltos duonos sumuštinių su kreminiu varškės užtepu ir šviežiais agurkais.
  9. Kulinaro patarimas. Tokia tyrė tinka su rūkytomis ir sūdytomis lašišomis, skrudinta duona, paukštiena, šviežių daržovių salotomis.

Receptas iš žurnalo „Edita“.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt