Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kopūstai. Nebrangu, gardu, sotu!

Lietiniai su kopūstais
Shutterstock nuotr. / Lietiniai su kopūstais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Valgiai iš daržo karalių kopūstų niekada neatsibosta, nes yra devynios galybės jų patiekalų receptų. Ir kol kopūstai dar švieži, traškūs ir turi daug naudingų medžiagų, kirskite į sveikatą. Be to, toks valgis daug neatsieis, o tai mus, šeimininkes, irgi džiugina.

Raudonųjų kopūstų salotos

Jums reikės: vidutinio raudonojo kopūsto, 2 didelių obuolių, morkos, 150 g graikinių riešutų, šaukšto nutarkuotų žaliosios citrinos žievelių, 4 šaukštų obuolių sidro acto, 4 šaukštų graikiško jogurto, 2 šaukštų medaus, saujelės konservuotų avinžirnių, šaukšto moliūgų sėklų, pagal skonį druskos.

  • Graikinius riešutus nuplaukite, nusausinkite, sukapokite ir ant didelės liepsnos paskrudinkite sausoje keptuvėje vis maišydami, kad nepridegtų.
  • Keptus riešutus atvėsinkite.
  • Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, ir pašalinę sėklalizdžius, supjaustykite šiaudeliais.
  • Morką nulupkite, taip pat supjaustykite plonais pailgais gabalėliais.
  • Kopūstą nuplaukite ir stambia trintuve sutarkuokite šiaudeliais į didelį dubenį.
  • Ten pat suberkite obuolius, morkas, riešutus, nuvarvintus konservuotus avinžirnius ir gerai išmaišykite.
  • Medų pašildykite vonelėje virš garų, sumaišykite su obuolių sidro actu ir jogurtu.
  • Padažą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite nutarkuotomis žaliosios citrinos žievelėmis ir supilkite ant salotų.
  • Tiekite su moliūgų sėklomis.

Sotusis apkepas

Jums reikės: apie kilogramą kopūsto, 800 g bulvių, 200 ml sultinio, 300 g brandinto sūrio, 2 didelių svogūnų, 5 kumpio juostelių, 2 šaukštų kapotų petražolių, nedidelės cukinijos, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, sukapokite.
  • Sūrį sutarkuokite stambia trintuve į gilų indą. Kopūstą supjaustykite.
  • Gilioje keptuvėje užvirkite sultinį, suberkite kopūstus ir kaitinkite, kol suminkštės. Nuvarvinkite į dubenį ir atvėsinkite.
  • Kitoje keptuvėje paskrudinkite kumpio gabalėlius, iki taps traškūs, sumaišykite su kopūstais ir sūriu.
  • Į keptuvėje nuo kumpio likusius riebalus suberkite svogūnus ir pakepkite. Kai pakvips, suberkite bulves ir pakepkite, kol suminkštės.
  • Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite riebalais, krėskite trečdalį bulvių mišinio, pagardinkite pipirais, pasūdykite. Berkite trečdalį sūrio, krėskite trečdalį kopūstų masės ir vėl sluoksniuokite, kol produktai baigsis. Dalį sūrio atidėkite.
  • Ant viršaus berkite petražolių, išdėliokite griežinėliais pjaustytas cukinijas, uždenkite kepimo formą folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 min. Apkepą apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 5 min.

Daržovių sriuba

Jums reikės: pusės vidutinio kopūsto, 500 ml vištienos sultinio, 4 bulvių, morkos, 100 g rūkyto kumpio, nedidelės cukinijos, poro, 4 skiltelių česnako, 2 šaukštų petražolių, šaukšto rozmarino, šaukšto sviesto, 2 šaukštelių garstyčių, pagal skonį druskos, pipirų, aliejaus.

  • Kopūstą nuplaukite ir sutarkuokite.
  • Porą ir kumpį sukapokite nedideliais gabalėliais. Cukiniją ir bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais.
  • Česnakus išspauskite česnakų traiškytuvu.
  • Keptuvėje užkaitinkite sviestą, įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite poro gabalėlius ir rozmariną.
  • Porams suminkštėjus ir pakvipus rozmarinui, suberkite cukinijas, sukrėskite česnakus ir kaitinkite. Kai daržovės suminkštės, suberkite bulves ir kumpį.
  • Kaitinkite maišydami, kol kumpis šiek tiek apskrus, supilkite sultinį.
  • Apie 10 min. pakaitinę įmaišykite garstyčias ir sumažinę kaitrą virkite tol, kol bulvės suminkštės.
  • Šakute keletą bulvių kubelių pertrinkite, kad sriuba taptų tirštesnė.
  • Ją pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, galiausiai suberkite kopūstus. Pakaitinkite keletą minučių, kad suminkštėtų, bet neištižtų.
  • Jei sriuba per sūri (jei kumpis buvo aštrus), įpilkite dar šiek tiek vandens ir pavirkite.

Pikantiškos salotos

Jums reikės: mažo kopūsto (apie 350 g), nedidelės žalios ir nedidelės geltonos saldžiosios paprikos, 2 mažų morkų, ketvirtadalio kokoso riešuto minkštimo, mažos aitriosios paprikos, 3 šaukštų aliejaus, pagal skonį kario, šaukštelio šviežių citrinos sulčių, pusės šaukštelio garstyčių sėklų, 2 skiltelių česnako, trečdalio šaukštelio cukraus, druskos ir pipirų.

  • Kopūstą nuplaukite ir stambiai sutarkuokite.
  • Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinę sėklalizdžius sukapokite plonais ilgais šiaudeliais.
  • Aitriąją papriką išvalykite, supjaustykite.
  • Susmulkinkite česnakus, kokosą smulkiai sutarkuokite.
  • Keptuvėje užkaitinkite aliejų, suberkite garstyčias, karį, kapotą aitriąją papriką ir vis maišydami kepkite, kol išsiskleis prieskonių kvapai.
  • Į keptuvę suberkite kopūstus, morkas, paprikas ir maišydami kepkite maždaug 2–3 minutes, kad daržovės sušiltų, bet liktų traškios ir neištižtų.
  • Nukaiskite, sukrėskite į salotų indą ir gerai permaišykite.
  • Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite, supilkite citrinos sultis, suberkite kokosų drožles ir vėl išmaišykite.

Kopūstų troškinys

Jums reikės: 1,7 l daržovių sultinio, 200 g arba ketvirtadalio vidutinio kopūsto, 2 morkų, didelio svogūno, 3 laiškinio svogūno, 2 skiltelių česnako, 2 šaukštų aliejaus, vidutinio dydžio baklažano, saujelės pievagrybių, raudonos saldžiosios paprikos, 2 laurų lapelių, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Kopūstą, baklažaną ir saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Morkas nuplaukite, nulupkite ir susmulkinkite.
  • Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite.
  • Česnakus nulupkite ir sutraiškykite traiškytuvu arba peiliu.
  • Keptuvėje pakepinkite česnakus, suberkite morkas ir maišydami kepkite maždaug 2 min. Suberkite baklažanus, paprikas, svogūnus ir kepkite dar 5 minutes, kol gražiai parus ir pradės skleisti kvapą.
  • Į keptuvę supilkite sultinį, įmeskite laurų lapelius, pagal skonį berkite druskos, pipirų ir, uždengę keptuvę dangčiu, troškinkite nustatę nedidelę kaitrą maždaug pusvalandį.
  • Suberkite kopūstus, nuvalytus smulkintus pievagrybius ir dar 10 min. pakaitinkite. Kai kopūstai suminkštės, išgriebkite laurų lapelius, suberkite kapotus laiškinius svogūnus ir patiekite.
Receptai
Receptas: Kopūstų maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pievagrybiai: 250.00 g
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (su bazilikais)
Manai: 125.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis natūralaus)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Džiūvėsiai: 50.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kopūstą sutarkuokite stambia trintuve, nuspauskite sultis, sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis, prieskoniais, pesto padažu.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, su kubeliu trupinto sultinio pakepinkite svieste.

3. Pievagrybius išvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite su svogūnais.

4. Atvėsusią svogūnų masę sukrėskite į kopūstus, gerai išmaišykite, jeigu skystoka, įberkite avižinių dribsnių.

5. Iš gautos masės formuokite paplotėlius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant mažos ugnies, kol dailiai apskrus.

Receptai
Receptas: Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kopūstai: 500.00 g (baltagūžių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 l
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų)
Kaip gaminti

1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedeliais. Ryžius nuplaukite.

2. Į storasienį puodą supilkite aliejų, pavartykite puodą, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios ugnies.

3. Sudėkite svogūnus, kopūstus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol daržovės suminkštės.

4. Supilkite sultinį, suberkite ryžius, pagardinkite pipirais, muskatų riešutais, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 min.

Receptai
Receptas: Kopūstų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (baltagūžis)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Kmynai: 1.00 arbat. š. (malti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Konservuotos nepjaustytos morkos (skardinė ) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Penkis kopūstų lapus kruopščiai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 3 min. pavirkite. Apvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite.

2. Ugniai atsparų indą patepkite riebalais ir išklokite apvirtais kopūstų lapais. Likusį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Kiaušinius išplakite, plakdami po truputį supilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, kmynais. Supjaustytus kopūstus truputį pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Šiek tiek pravėsusius kopūstus sumaišykite su morkomis ir sukrėskite į kopūstų lapais išklotą apkepo indą. Viską užpilkite kiaušinių plakiniu ir 20–30 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje.

Patarimas. Norite mėsiško patiekalo? Pusę supjaustytų kopūstų pakeiskite įprastu balandėlių įdaru – malta mėsa ir virtais ryžiais. Apkepo skonis bus kaip balandėlių, tik darbo – gerokai mažiau.

Receptai
Receptas: Kopūstų sluoksniuotis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (baltagūžis)
Faršas: 400.00 g (vištienos)
Porai: 1.00 vnt. (didelis)
Bulvės: 4.00 vnt.
Mocarelos sūris: 300.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis natūralaus žolelių sultinio)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Kaip gaminti

1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų.

2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.

3. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol pasidarys permatomi, tada įmaišykite šakute maigytą faršą, jį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apie 8 min. patroškinkite.

4. Karščiui atsparioje kepimo formoje vis užberdama mocarelos ir parmezano sluoksniuokite bulves, kopūstus ir porus, svogūnų ir faršo troškinį.

5. Apkepą apliekite padažu, paruoštu trupintą sultinio kubelį sumaišius su prieskoniais, aliejumi ir citrinų sultimis.

6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.

Receptai
Receptas: Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Artišokai: 8.00 vnt.
Pastarnokai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 40.00 ml (arba vandens)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapieji)
Petražolės: 2.00 valg. š. („Kotányi“)
Mocarelos sūris: 1.00 valg. š. (trinta)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 st. (padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - padažui)
Pomidorai: 500.00 g (arba 2 skardinės pomidorų be odelių - aštriai pastai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (aštriai pastai)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (maltų)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (aštriai pastai)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (aštriai pastai)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (aštriai pastai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (lašelis)
Kaip gaminti

1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti.

2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite prieskonius. Supilkite viską į daržovių sultinį ar vandenį ir troškinkite, kol suminkštės. Atvėsinkite.

3. Paruoškite grietinės padažą. Grietinę sumaišykite su kiaušinių tryniais, pagardinkite druska, pipirais. Sukrėskite grietinės padažą, petražoles, rozmarinus ir mocarelą, pagardinkite pagal skonį. Paskleiskite įdarą ant kopūsto lapų ir susukite mažais ritinėliais.

4. Alyvų aliejų supilkite į ugniai atsparų indą, sudėkite ritinėlius sluoksniais, užpilkite padažu ir kepkite orkaitėje 25 minutes 200°C temperatūroje.

5. Aštrios pastos ingredinetus sudėkite į keptuvę. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepinkite ant silpnos ugnies. Tada nukoškite per sietelį.

6. Patiekite keptus ritinėlius su aštria pomidorų tyre, puoškite bazilikais.

Receptai
Receptas: Soti kopūstų sriuba su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
3.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusės gūžės šviežio)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Paprikos: 2.00 vnt. (kelių griežinėlių raudonos ir geltonos)
Citrinos: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 20.00 g (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite.

2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, įpilkite apie 2 litrus vandens, sojų padažo ir virkite, kol daržovės suminkštės. Virdami įspauskite citrinų sulčių.

3. Tiekite su grietine ir apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Kopūstų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg
Manai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Masę 10 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų, iš kotletų tešlos darykite nedidelius paplotėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

4. Skanu valgyti su grietinės, pomidorų padažo ir smulkiai pjaustytų  marinuotų agurkėlių padažu.

Receptai
Receptas: Kopūstų mišrainė su citrinų sultimis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 800.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (100 ml - sulčių)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Cukrų ir druską ištirpinkite citrinų sultyse. Kopūstus nuplaukite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Jei norite minkštesnės mišrainės, pjaustytus kopūstus sumeskite į sietelį, nupilkite verdančiu vandeniu, po to iš karto – šaltu.
  2. Aliejų sumaišykite su paruoštomis citrinų sultimis, apšlakstykite kopūstus, gerai išmaišykite. Kopūstus sukrėskite į indelius, uždaromus dangteliais.

Šią kopūstų mišrainę prieš valgydami parą turite palaikyti šaldytuve, tik indelius kartkartėmis pavartykite. Laikoma šaldytuve ji negenda apie dešimt dienų.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Marinuoti kopūstai su burokėliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 2.00 kg
Morkos: 2.00 vnt.
Burokėliai: 1.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Cukrus: 12.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 3.00 valg. š. (marinatui)
Aliejus: 150.00 ml (marinatui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (marinatui)
Pipirai: 2.00 vnt. (kvapniųjų - marinatui)
Actas: 150.00 ml (9 proc. - marinatui)
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite.
  2. Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską, aliejų, sudėkite laurų lapelius ir pipirus. Užvirkite.
  3. Supilkite actą ir sumeskite sutraiškytas nulupto česnako skilteles. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir ant viršaus uždėkite lėkštę.
  4. Lengvai spustelėkite ranka – kad virš lėkštės atsirastų šiek tiek skysčio.
  5. Palikite parai kambario temperatūroje. Kitą dieną jau galite valgyti. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Lietiniai su šviežiais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (lietinių tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (gazuoto mineralinio - lietinių tešlai)
Miltai: 200.00 g (lietinių tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietinių tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 700.00 g (baltagūžių - įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Varškės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, pagal skonį - įdarui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto, pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į plakimo indą įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, įberkite druskos, išplakite.
  2. Toliau plakdami po šaukštą suberkite miltus. Iš tešlos iškepkite lietinius.
  3. Kopūstus supjaustykite, morkas sutarkuokite. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus svogūnus. Kepinkite, kol pagels.
  4. Sudėkite smulkintas daržoves, įpilkite kelis šaukštus verdančio vandens, įberkite druskos, įpilkite citrinų sulčių. Troškinkite, kol suminkštės.
  5. Varškės sūrį sumalkite, sumaišykite su nuvarvintomis daržovėmis.
  6. Gautos masės užkrėskite ant lietinių, susukite volelius.
  7. Sudėkite į kepimo indą, pabarstykite parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitę, kol sūris išsilydys.

 

Receptai
Receptas: Sveikuoliški kopūstai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 2.00 vnt. (po 1 vnt. sūrymui ir rauginimui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (sūrymui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sūrymui)
Morkos: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visus ingredientus, skirtus sūrymui, ir sudėkite į indą. Pripilkite šalto vandens ir palikite 3-4 dienoms šiltoje vietoje.
  2. Vėliau nuspauskite kopūstus, o gautą raugą – perkoškite. Beje, jį labai sveika gerti  - puikiai valo organizmą, stiprina imunitetą ir pan.
  3. Dabar atėjo laikas tikram kopūstų raugimui – sutarkuokite kopūstą ir morkas, užpilkite iš anksčiau gautu sūrymu ir prislėgusios palikite kelioms dienoms.
  4. Praėjus kelioms dienoms juos permaišykite ir palikite dar 1-2 dienoms.
  5. Vėliau dėkite į stiklainius ir laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!
Receptai
Receptas: Nekaloringa kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((saldžiosios, žalios))
Pomidorai: 2.00 vnt. ((2 stiklainiai konservuotų pomidorų))
Grybai: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. ((galima ir 3 pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visas daržoves;
  2. Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
  3. Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
  4. Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
  5. Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
Receptai
Receptas: Studentiškas kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 gūžės baltagūžio)
Bulvės: 6.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 250.00 g (konservuotų arba šaldytų žaliųjų)
Pomidorai: 100.00 g (konservuotų be odelių)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morką nuskuskite, supjaustykite gabalėliais. Kopūstą susmulkinkite.
  2. Užvirkite vandens ir suberkite į jį smulkintas daržoves.
  3. Virkite, kol suminkštės. Tada suberkite žirnelius ir smulkintus konservuotus pomidorus. Dar šiek tiek pavirkite.
  4. Kai baigs virti, pagardinkite sviestu, grietine, pipirais, pagal skonį pasūdykite. Uždenkite puodą ir palikite 10–15 minučių pastovėti.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt