Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Lengvai vakarienei

Įdaryti avokadai
Shutterstock nuotr. / Įdaryti avokadai
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Svarbi sveikos mitybos taisyklė – vakare pernelyg neprisivalgyti. Ką rinktis, kai norite pavalgyti sočiai, bet neapsunkti?

Įdaryti avokadai

Jums reikės: nemažos saujos įvairių salotų lapelių, saldžiarūgščio obuolio, 2 gerai prinokusių avokadų, 2 šaukštų citrinos sulčių, 80 g sūdytos lašišos, trečdalio stiklinės tarkuoto parmezano, 2 šaukštų anakardžių, indelio tepamojo varškės sūrelio.

  • Anakardžius gerai nuplaukite ir pamirkykite 2 val. šaltame vandenyje.
  • Avokadus nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir atsargiai, nepažeisdami žievės, šaukštu išskobkite minkštimą.
  • Jį supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite panašaus dydžio kubeliais kaip avokadus.
  • Lašišą taip pat supjaustykite kubeliais ir dubenyje sumaišykite su avokadais, obuoliais, smulkintomis salotomis ir gerai nuvarvintais mirkytais anakardžiais.
  • Galiausiai įmaišykite varškės sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite ir išdėliokite į avokadų žievės indelius.

Lietiniai su daržovėmis

Shutterstock nuotr./Lietiniai su daržovėmis
Shutterstock nuotr./Lietiniai su daržovėmis

Jums reikės: po pusę stiklinės miltų, pieno, vandens, kiaušinio, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos.

Įdarui: pakuotės įvairių šaldytų daržovių mišinio, 100 g pievagrybių, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, kelių šaukštelių aštrių prieskonių mišinio (pagal skonį), 2–3 šaukštų aliejaus, šaukšto sviesto, šaukšto sezamų sėklų, mažos skardinės konservuotų pupelių daigų, česnako skiltelės, pagal skonį sojų padažo.

  • Kambario temperatūroje atšildykite daržoves, perliekite jas vandeniu ir nusausinkite.
  • Užmaišykite tešlą: visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir palikite pusvalandį pastovėti.
  • Į išbrinkusią tešlą pamažėle įmaišykite aliejų, išsukite iki vientisumo ir nedidelėje keptuvėje iškepkite lietinius.
  • Kol ruošite įdarą, laikykite juos šiltai.
  • Česnako skiltelę nulupkite, sukapokite ir su nuvalytais ir supjaustytais pievagrybiais trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste.
  • Taip pat suberkite daržoves, gerai nuvarvintus pupelių daigus, pagal skonį pilkite sojų padažo, suberkite sausoje keptuvėje paskrudintas sezamų sėklas ir druską.
  • Galiausiai, nukaitę keptuvę, įmaišykite tarkuotą sūrį.
  • Ant kiekvieno lietinio gausiai krėskite daržovių įdaro ir susukite.
  • Valgykite su mėgstamu padažu.

Skrebučiai su žalumynų užtepėle

Vida Press nuotr./Skrebučiai su žalumynų užtepėle
Vida Press nuotr./Skrebučiai su žalumynų užtepėle

Jums reikės: nedidelės itališkos duonos arba pusės prancūziško batono, 3 česnako skiltelių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Užtepėlei: po saujelę gražgarsčių ir šviežių bazilikų lapelių, pusės stiklinės anakardžių, 2 šaukštų kedrinių pinijų (nebūtinai), 50 ml alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų tarkuoto parmezano, pagal skonį rupios druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

  • Duoną ar batoną supjaustykite pasirinkto dydžio riekelėmis, išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite, kol pakvips ir dailiai apskrus.
  • Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite per pusę.
  • Dar šiltas ištrauktas duonos riekeles gerai įtrinkite česnako skiltelėmis ir apšlakstykite aliejumi.
  • Riešutus nuplaukite, nusausinkite ir ant mažos kaitros, kad nesudegtų, paskurdinkite kepimo skardoje.
  • Žalumynus nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plakimo indą.
  • Ten pat supilkite aliejų, suberkite druską, pipirus, skrudintus riešutus ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Galiausiai įmaišykite tarkuotą parmezaną ir aptepkite duonos skrebučius.
  • Jei norite, ant kiekvieno dar galite uždėti parmezano drožlių.

Desertinė košė

Shutterstock nuotr./Desertinė košė
Shutterstock nuotr./Desertinė košė

Jums reikės: stiklinės avižinių dribsnių, 10 džiovintų abrikosų, 2 stiklinių pieno, 50 g sviesto, pagal skonį rudojo ir vanilinio cukraus, nutarkuotos citrinos žievelės, žiupsnelio druskos, pusės apelsino, šlakelio brendžio, saujelės graikinių riešutų, pagal skonį cinamono.

  • Avižinius dribsnius išvirkite piene pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Įmaišykite sviestą, uždenkite puodą dangčiu ir padėkite šiltai.
  • Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite į dubenėlį.
  • Iš apelsino išspauskite sultis, sumaišykite su abrikosais, pagal skonį berkite cinamono, pilkite brendžio ir palikite 15 min. pastovėti.
  • Puodą atidenkite, pagal skonį berkite cukraus, vanilinio cukraus, išmaišykite ir uždengę 10 min. pašaukite į karštą orkaitę, kad avižinių dribsnių košė būtų puresnė.
  • Tiekite su abrikosų pagardu ir skrudintais riešutais.
Receptas: Trinta itališka pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sultinys: 300.00 ml (daržovių ar vištienos)
Salierai: 3.00 vnt. (stiebai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Pomidorai: 2.00 vnt. (skardinės - konservuotų)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto baziliko ar raudonėlio)
Kaip gaminti
  1. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  2. Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą.
  3. Kuomet daržovės suminkštėja, berkite česnaką ir dėkite pomidorų pastą. Pakepkite 2–3 minutes.
  4. Tada suverskite konservuotus pomidorus, pilkite sultinį ir berkite apie 1 šaukštą cukraus.
  5. Uždenkite puodą ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 min.
  6. Į išvirusią sriubą berkite prieskonines žoleles ir sutrinkite trintuvu.
  7. Paruoštą sriubą patiekite su sūriu, skrebučiais, grietinėle ar pesto padažu.

Receptas iš tinklaraščio MAISTO KELIONĖS

Receptas: Vištienos salotos su ementalio sūriu, braškėmis, saulėgrąžų daigais, sultenėmis ir moliūgų sėklomis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Sūris: 56.00 g (Ementalio sūris (griežinėliais))
Braškės: 40.00 g (griežinėliais)
Sultenės: 30.00 g
Moliūgo sėklos: 10.00 g
Saulėgrąžos: 5.00 g (daigai)
Bazilikai: 2.00 g
Kaip gaminti
  1.  Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min. 

  2. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  3. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

NAUDINGA. Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija.“

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Receptas: Juodųjų lęšių salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Lęšiai: 30.00 g (juodieji)
Vyšnios: 26.00 g (puselės)
Žalioji citrina: 20.00 g (skiltelėmis)
Burokėliai: 20.00 g (lapai)
Petražolės: 12.00 g (šviežios)
Moliūgo sėklos: 12.00 g
Pistacijų branuoliai: 8.00 g
Kopūstai: 6.00 g (kiškio)
Čiobreliai: 2.00 g (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles.
  2. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Receptas: Dilgėlių ir špinatų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 300.00 g (šviežių)
Dilgėlės: 300.00 g (jaunų lapelių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Vanduo: 500.00 ml (arba daržovių sultinio)
Bulvės: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Vištieną nuplaukite ir taip pat supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Baltąją poro dalį nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite česnako skilteles.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus porus ir česnakus, nuolat maišydami pakepinkite, kol pagels.
  4. Į puodą įpilkite maždaug 0,5 l vandens (galite paruošti ir daržovių sultinio) ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite bulves bei vištieną. Pamaišykite ir pavirkite, kol šiek tiek suminkštės. Tada į puodą sukrėskite kepintus porus ir česnakus, suberkite nuplautus bei nusausintus špinatus ir dilgėles. Virkite, kol daržovės visiškai suminkštės.
  5. Į išvirusią sriubą supilkite grietinėlę ir sutrinkite viską elektriniu trintuvu iki vientisos purios masės. Pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite.

 

Receptas: Lašišos salotos su avokadais, marinuotais imbierais, sultenėmis ir Nori lapais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 90.00 g (filė)
Agurkai: 36.00 g (griežinėliais)
Avokadai: 36.00 g (griežinėliais)
Sultenės: 20.00 g
Burokėliai: 15.00 g (lapai)
Imbieras: 12.00 g (marinuotų)
„Nori“lapai:(plėšyti - saujelė) 10.00 g
Kaip gaminti
  1. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite lašišą, uždenkite dangčiu ir garinkite apie 20 min. 

  2. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.  
  3. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

 

Receptas: Ryžių miltų lietiniai su špinatų ir fetos įdaru
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (lietiniams)
Miltai: 130.00 g (ryžių - lietiniams)
Pienas: 250.00 ml (lietiniams)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (kepimui ir 1 valg. š. - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo (nebūtina) - įdarui)
Špinatai: 100.00 g (įdarui)
Fetos sūris: 100.00 g (150 - 200 - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - įdarui)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE ĮDARĄ

  1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus.
  2. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol šis taps skaidrus ir suminkštės.
  3. Suberkite kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
  4. Jei naudojate, suberkite į keptuvę kubeliais supjaustytą mėgstamą kumpį ir pakepinkite, kol šis gražiai apskrus.
  5. Suberkite špinatų lapus ir pakepinkite, kol jie suminkštės.
  6. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
  7. Atidėkite į šalį (jei tik įmanoma, šiltai), kol iškepsite lietinius blynus.

IŠKEPKITE LIETINIUS BLYNUS

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite ryžių miltus ir supilkite pieną. Išplakite iki vientisos masės.
  2. Ištepkite keptuvę šlakeliu alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies. Kai aliejus įkais, sumažinkite ugnį.
  3. Pilkite samtį tešlos į keptuvės centrą ir nedelsdami, paėmę keptuvę už rankenos ir ją judindami, paskirstykite tešlą tolygiai per visą keptuvės dugną.
  4. Kepkite apie 1–2 minutes, kol blynas gražiai apskrus.
  5. Atsargiai apverskite apkepusį blyną jums įprastu būdu – ore, rankomis anr mentele.
  6. Kitą blyno pusę taip pat kepkite apie 1–2 minutes, kol gražiai apskrus.
  7. Išimkite iškepusį blyną iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
  8. Vėl keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus. Taip iškepkite visus lietinius blynus. 
  9. Ant kiekvieno lietinio blyno ketvirtadalio paskleiskite po šaukštą paruošto įdaro, ant viršaus užbarstykite po saują trupinto fetos sūrio. Perlenkite blyną per pusę ir dar kartą per pusę, kad gautumėte trikampio formą.
  10. Patiekite nedelsdami.
Receptas: Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (tešlai)
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (aliejuje - įdarui)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų - įdarui)
Fetos sūris: 150.00 g (įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (įdarui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius.

2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais, fetą susmulkinkite. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.

3. Viską sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite bazilikais ir atsargiai išmaišykite. Po šaukštą įdaro uždėkite ant lietinių, suformuokite ryšulėlius ir suriškite svogūnų laiškais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Vakarienei – sriuba

Vakarienei – sriuba

Skaitysiu vėliau
Patiekalai su uogomis

Patiekalai su uogomis

Skaitysiu vėliau
Mėsa su vaisiais

Mėsa su vaisiais

Skaitysiu vėliau
Lengvai vakarienei

Lengvai vakarienei

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt