Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Lengvai vakarienei – populiariausios Ji24.lt salotos ir užkandėlės

Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais
Fotolia nuotr. / Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Visai nevalgyti vakarienės – ne visai vykęs pasirinkimas. Žinoma, kad valgyti! Ir dar labai skaniai! Juk nebūtina kepsnį raityti su padažais – pakaks ir lengvų salotų ar užkandėlės bokštelio. O kai kam – gal ir stiklinės kefyro.

Rinkitės ir skanaukite į sveikatą. Jei turite savo receptų, būtinai susidėkite į savo receptų dėžutę Ji24.lt portale – visada turėsite po ranka ir dar galėsite su kitais pasidalyti savo sukurtais šedevrais.

Receptai
Receptas: Salotos su aštriomis krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (tigrinės)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (aitrusis)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė ir padažui 1 valg. š. sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir padažui 2 valg. š.)
Gražgarstės: 300.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Pomidorai: 15.00 vnt. (vyšniniai)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (padažui aštrios)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite krevetes, smulkintą aitrųjį pipirą, česnaką ir maišydami kepkite kelias minutes, įspauskite pusės citrinos sultis ir dar išmaišę pakepkite.

2. Lėkštėje išdėliokite salotas, griežinėliais pjaustytą svogūną, smulkintus vyšninius pomidorus.

3. Padažui skirtus produktus sumaišykite ir juo apšlakstykite salotas. Ant viršaus sudėkite apkeptas krevetes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 200.00 g
Moliūgo sėklos: 50.00 g
Saulėgrąžos: 50.00 g
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Grietinėlė: 100.00 ml (riebios, tinkamos plakti)
Kaip gaminti

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite Provanso žolelėmis ir apie 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

3. Grietinėlę išplakite ir sumaišykite  su trintu ožkų sūriu ir džiovintais bazilikais.

4. Į lėkštes dėkite po obuolio griežinėlį, burokėlio griežinėlį ir užkrėskite sūrio bei grietinėlės mišinio. Ir vėl viską sluoksniuokite iš naujo. Ant viršaus užbarstykite truputį moliūgų ir saulėgrąžų sėklų.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 100.00 g (6 saujos)
Avokadai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 250.00 g
Granatas: 3.00 vnt.
Sultys: 80.00 ml (obuolių - užpilui)
Agavų sirupas: arba skystas medus - užpilui 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių sėklų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles. Viršų apibarstykite granatų sėklomis.

3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu. Sukrėskite į švarią marlę ir išspauskite sultis.

4. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.  

Receptai
Receptas: Karštosios avinžirnių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 400.00 g
Avinžirniai: 200.00 g
Cukinijos: 2.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudona)
Fetos sūris: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š. (susmulkintų petražolių, mėtų, svogūnų laiškų,krapų ir pan.)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.  Avinžirnius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės.

2 Paruoškite daržoves: svogūną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, cukinijas – griežinėliais, papriką, išvalius sėklas, – dideliais kvadratėliais, pomidorus perpjaukite pusiau. Daržoves sudėkite į negilią skardą, apibarstykite pipirais, apšlakstykite dviem šaukštais aliejaus ir atsargiai pamaišykite. Kepkite 200 °C orkaitėje 30 min. (po 15 min. pamaišyti).

3. Likusį aliejų išplakite su citrinų sultimis ir prieskoniniais žalumynais.

4. Iš orkaitės išimtas daržoves 5 min. aušinkite, paskui sudėkite į dubenį, sumaišykite su išvirusiais avinžirniais ir fetos kubeliais. Apipilkite paruoštu padažu ir iš karto patiekite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Receptai
Receptas: Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotiniai sulteniai (pakuotė) 1.00 vnt.
Burokėliai: 6.00 vnt. (nedideli)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g
Pistacijos: 50.00 g (lukštentų)
Balzaminis padažas 2.00 valg. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 50.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį džiovintų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pesto pasta (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Riešutus ir moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada atvėsinkite, suberkite į indą su avokadais ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.

3. Burokėlius išvirkite, nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejaus ir Provanso žolelių mišiniu ir apie 20 min. kepkite karštoje orkaitėje, kol jų krašteliai taps traškūs.

4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir iki kreminės konsistencijos sumaišykite su trupintu ožkų sūriu ir džiovintais bazilikais.

5. Į lėkštes krėskite avokadų padažo, išdėliokite burokėlių griežinėlius, ant jų – po kelis šaukštus grietinėlės ir sūrio kremo, tada dėkite nuplautus ir nusausintus salotinių sultenių lapelius.

6. Lėkštės kraštelyje pritaškykite balzaminio padažo, tada pilkite truputį pesto ir išdėliokite pistacijas.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Receptai
Receptas: Sveikosios salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (gūžė „Ledkalnio“)
Salierai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Obuoliai: 4.00 vnt. (raudoni)
Graikiniai riešutai: 1.00 st.
Jogurtas: 125.00 g (indelis norimo riebumo natūralaus jogurto - padažui)
Grietinė: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų baltųjų pipirų)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir stambiai suplėšykite. Sudėkite į sandarų indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve – bus traškesnės. Išėmusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suplėšykite ir išdėliokite į tris lėkštes.

2. Salierus nuplaukite, nusausinkite ir supjausčiusi vidutinio storio griežinėliais suberkite ant salotų lapų.

3. Obuolius nuplaukite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite plonytėmis skiltelėmis. Išdėliokite ant salotų.

4. Graikinius riešutus, iki dailiai pagels, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir suberkite ant salotų. 

5. Paruoškite užpilą: plastikiniame inde elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite jogurtą, grietinę, citrinų sultis, suberkite prieskonius. Atvėsintu apliekite salotas.

Receptas: Užkandėlė su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mocarelos sūris: 200.00 g (šviežia)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Citrinos: 1.00 vnt. (po šaukštelį sulčių ant mocarelos ir padažui)
Pesto padažas: 2.00 arbat. š. (su bazilikais)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Žalumynai (kapoti) 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje.

2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos.

3. Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite, tada supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, išdėliokite ant pomidorų ir mocarelos griežinėlių. Dar pagardinkite džiovintais bazilikais.

4. Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į plakimo indą. Tada suberkite žalumynus, sukrėskite  „Pesto“ padažą, suberkite cukrų, kapotus žalumynus, supilkite balzaminį actą, aliejų, citrinų sultis.

5. Padažą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dar 15 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant užkandėlės.

6. Tiekite su kapotomis petražolėmis ir sausoje keptuvėje skurdinta baltos duonos riekele.

Receptai
Receptas: Salotų užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 500.00 g (įvairių mišinys)
Agurkai: 200.00 g
Pomidorai: 200.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona arba geltona)
Kumpis: 70.00 g (rūkytas)
Sultys: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti krapai, pipirnės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Visus išvardytus produktus susmulkinti, sumaišyti su smulkiai supjaustytu kumpiu, žalumynais. 

2. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti pipirais ir apšlakstyti apelsinų sultimis.

Kulinaro patarimas. Labiau tinka šviežiai spaustos, o ne konservuotos sultys.  

Receptai
Receptas: Vitamininga užkandėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt. (gerai prinokę)
Rikotos sūris: 200.00 g
Varškė: 100.00 g (liesa)
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Dilgėlės: 100.00 g
Kiaulpienės: 100.00 g
Salotos: 200.00 g (gražgarstės)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir padalykite į keturias taures.

3. Rikotą iki vientisos masės išsukite su varške ir grietinėle, pasūdykite, krėskite ant pomidorų. Ant rikotos masės šaukštu plonai paskirstykite „Pesto“ padažo.

4. Kiaulpienių ir gražgarsčių lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį ir apliekite vitaminingu užpilu, paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų ir česnako traiškytuvu išspaustų dilgėlių lapelių.

5. Paruoštus lapelius krėskite ant viršaus. Valgykite su baltos duonos riekele.

Receptai
Receptas: Burokėlių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Burokėliai: 4.00 vnt. (pailgi)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (jeigu nemėgstate, galite rinktis bri sūrį)
Moliūgo sėklos: 50.00 g
Persikai: 1.00 vnt. (didesnė skardinė konservuotų persikų puselių)
Vynuogių kauliukų aliejus 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių burokėliams ir 2 valg. š. - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - užpilui)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nušveiskite, nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais.

2. Persikus supjaustykite skiltelėmis.

3. Moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.

4. Salotų lapelius sudėkite į sandarų indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesni.

5. Burokėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min., tada atvėsinkite.

6. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, tada burokėlių, persikų puselių ir sūrio gabalėlių. Salotas apliekite paruoštu užpilu.

Receptai
Receptas: Špinatų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 50.00 g (2 saujelės jaunų lapelių)
Riešutai: 40.00 g (sūdytų braziliškų riešutų)
Paprikos: 5.00 g (šaukštelis smulkintos raudonos paprikos)
Spanguolės: 80.00 g (džiovintų)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui; pusės citrinos sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (Užpilui; skysto)
Aliejus: 3.00 valg. š. (Užpilui; ryžių)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Užpilui)
Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Kaip gaminti

1. Špinatų lapelius perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje, o jei tokios neturite – ant virtuvinio rankšluosčio. Sudėkite į sandarų indą ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad lapeliai būtų traškesni. Išimtus lapelius išdėliokite lėkštėje.

2. Spanguoles išmirkykite karštame vandenyje, nusausinkite, berkite ant špinatų. Ten pat berkite riešutus ir šakute trupintą sūrį.

3. Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su medumi, aliejumi, citrinų sultimis, saldžiosios paprikos gabalėliais ir prieskoniais. Padažą palikite 15 min., kad susimaišytų prieskoniai, tada pilkite ant salotų.

4. Tiekite su orkaitėje ar keptuvėje pašildyta itališkos tamsios duonos riekele.

Receptai
Receptas: Graikiškos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusė ilgavaisio)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė žalios arba geltonos)
Alyvuogės: 40.00 g (saujelė juodųjų)
Fetos sūris: 200.00 g (nedidelė pakuotė)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno acto)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli šviežių bazilikų lapeliai)
Kaip gaminti

1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį.

2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų.

3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių.

4. Šalia berkite alyvuogių ir stambiai pjaustytos fetos gabalėlių.

5. Paruoškite užpilą: atskirame inde alyvuogių aliejų sumaišykite su vyno actu ir raudonėliais, gerai suplakite ir užpilkite ant rupia druska ir pipirais pagardintų salotų.

6. Paruoštas salotas puoškite bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Salotos su džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 16.00 vnt. (vyšninių)
Agurkai: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt.
Salotos: 300.00 g (įvairių)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (Padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Padažui; 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (Padažui; skysto)
Druska: 1.00 arbat. š. (Padažui; pusė šaukštelio)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Padažui; žiupsnelis stambiai maltų)
Kaip gaminti

1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis.

2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.

3. Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, plakite šluotele, kol ištirps medus.

4. Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite svogūnus, agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, atsargiai išmaišykite. Tiekite prie keptos mėsos arba valgykite vienas su šviežia balta bandele.

Kulinaro patarimas. Jei ruošiatės iškylauti toli nuo namų, paruoštą padažą salotoms supilkite į nedidelį stiklainį, supjaustytas daržoves sudėkite į sandarų indą. Prieš tiekdama salotas, sudėkite daržoves į plastikinį maišelį, supilkite padažą, papurtykite ir iškrėskite atgal į indą.

Receptai
Receptas: Soti užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 40.00 g (Saujelė)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelis)
Vištiena: 200.00 g (virtos)
Avokadai: 1.00 vnt. (ir užpilui pusė avokado)
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir užpilui 3 šaukštai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. citrinos sulčių ir užpilui pusė citrinos)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (užpilui; ketvirtis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai šviežių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (užpilui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pomidorą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

3. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kapotais saulėje džiovintais pomidorais, smulkintais avokadais. Viską pasūdykite, paskaninkite smulkintais bazilikais, šlakeliu citrinų sulčių ir šaukštu aliejaus.

4. Ant pomidoro griežinėlio krėskite šaukštą avokadų ir svogūnų masės, tada dėkite smulkintą virtą vištieną, užvožkite kitą pomidoro griežinėlį.

5. Ant viršaus dėkite smulkintų špinatų lapelių ir trupintos fetos.

6. Padažui skirtus produktus sudėkite į aukštą indą ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.

Receptai
Receptas: Egzotiškos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vaisiai: 2.00 st. (Po nedidelę skardinę konservuotų ananasų ir persikų)
Krevetės: 1.00 vnt. (pakuotė lukštentų)
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinos sulčių)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Imbierą, aitriąją papriką ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite karštuose riebaluose.

2. Saldžiąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite, kol suminkštės.

3. Tada supilkite sojų padažą, sukrėskite nuvarvintus gabalėliais supjaustytus ananasus ir persikus, suberkite cukrų, galiausiai sumeskite atšildytas krevetes ir viską apie 6 minutes pakaitinkite.

4. Salotas tiekite paskaninusi citrinų sultimis ir kapotais svogūnų laiškais.

Receptai
Receptas: Keptų burokėlių užkandėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (nedideli)
Vynuoginiai pomidorai 10.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 50.00 g
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų riešutų arba kedrų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 20.00 g (arba petražolių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės – maždaug valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais. Keptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite dailiais griežinėliais.

2. Dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite smulkiai pjaustytą česnaką. Palaikykite maždaug 20 min., kad užpilas įgautų česnako skonį. Česnako gabalėlius išgriebkite.

3. Lėkštėje išdėliokite burokėlių griežinėlius ir pomidorų puseles, apšlakstykite užpilu, apibarstykite smulkintu ožkos pieno sūriu, kedrų riešutais (juos pirmiau trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje) ir kapotais svogūnų laiškais arba petražolių lapeliais. Tiekite su balta bandele.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Receptai
Receptas: Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (lapelių)
Burokėliai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kriaušės: 2.00 vnt. (didelės labai gerai prinokusios)
Grietinėlė: 100.00 ml
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 100.00 g (saujelė)
Vynuogių kauliukų aliejus (užpilui) 2.00 valg. š.
Grūdėtos garstyčios (užpilui) 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės.

2. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

3. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.

4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, tada sudėkite kriaušių skilteles, apvelkite jas karamelizuota mase, užpilkite grietinėlės ir apie 8 min. patroškinkite, kol kriaušės suminkštės.

5. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

6. Ant viršaus dėkite burokėlių ir nuvarvintų kriaušių gabalėlių.

7. Paruoškite užpilą: vynuogių kauliukų aliejų sumaišykite su grūdėtomis garstyčiomis ir kapotais česnakais, užpilkite ant salotų, šalia berkite skrudintų graikinių riešutų.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Receptai
Receptas: Užkandėlė su krabais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Granatas: 1.00 vnt. (pusė granato)
Krabų lazdelės: 1.00 vnt. (nedidelis indelis smulkintos krabų mėsos)
Kiviai: 2.00 vnt.
Salotos: 30.00 g (saujelė mažų salotų lapelių)
Salierai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (Užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Užpilui žiupsnelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Užpilui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite.

2. Kivius nulupkite, susmulkinkite.

3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mėsą ir salotų lapelius.

5. Tada salotas užpilkite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu ir bent pusvalandį palikite pastovėti.

6. Iš salotų formuokite apvalius bokštelius, juos papuoškite salotų lapeliais, šalia berkite po kelias granatų sėklytes.

7. Užkandėlę tiekite su baltos duonos skrebučiu.

Kulinaro patarimas. Salotas tinka gardinti ir smulkintomis krabų lazdelėmis arba lukštentomis krevetėmis.

Receptai
Receptas: Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu
1 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
"Lollo Rosso" salotos 30.00 g
Garbanotųjų salotos 20.00 g
Gražgarstės: 10.00 g
Graikiniai riešutai: 30.00 g
Kriaušės: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui: 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus sumaišytas su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį padažui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite.

2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą.

3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį. Kriaušę supjaustykite į keturias dalis ir ant didelės ugnies kepkite 3 minutes. Vaisiaus dalys turi būti traškios, aukso spalvos.

4. Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis – tai darykite atsargiai ir švelniai, antraip padažas bus per daug tirštas ir rūgštus. Įberkite juodųjų pipirų.

5. Salotas formuokite kaip bokštą: iš šonų išdėliokite kriaušės puseles, į jų vidurį dėkite Lollo Rosso ir garbanotųjų salotų, gražgarsčių, suberkite karamelizuotus riešutus, dėkite supjaustytą mėlynąjį sūrį. Paruoštas salotas apšlakstykite padažu.  

Ossama Charafeddine
Ossama Charafeddine

Receptas virtuvės šefo Ossamos Charafeddine’o

Receptai
Receptas: Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vynuogės: 20.00 vnt. (didelių raudonųjų)
Salotos: 100.00 g (kelios saujelės įvairių salotų lapelių)
Greipfrutai: 1.00 vnt. (didelis raudonasis)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pienas: 2.00 st. (kepenėlėms mirkyti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Sultys: 50.00 ml (apelsinų)
Vynas: 50.00 ml (chereso)
Vištų kepenėlės: 400.00 g (viščiukų)
Kaip gaminti

1. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visas plėveles, tada per naktį mirkykite piene, nuvarvinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite svieste.

2. Kai kepenėlės baigs kepti, supilkite cheresą ir kaitinkite, kol dalis jo nugaruos. 

3. Greipfrutą nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, išskirstykite skiltelėmis ir sumeskite į gilų dubenį.

4. Ten pat dėkite plėšytus salotų lapelius, pilkite aliejų, apelsinų sultis, berkite nuplautas, per pusę perpjautas vynuoges (nepamirškite iškrapštyti sėklyčių).

5. Salotas gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Po lygiai išdėliokite į tris lėkštes. Ant viršaus berkite viščiukų kepenėlių, šalia įpilkite balzaminio padažo.

Pagaminsite per 45  min. (neskaičiuojant kepenėlių mirkymo laiko)

Receptai
Receptas: Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis raudonasis)
Riešutai: 200.00 g (žemės)
Sezamų aliejus: 100.00 ml (užpilui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (užpilui)
Imbieras: 20.00 g (gabalėlis šaknies - užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Kaip gaminti

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite.

2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą  orkaitę. Ištraukusi luktelėkite, kol atvės, tada pirštais nutrinkite odeles.

3. Paruoškite užpilą: sezamų aliejų sumaišykite su sojų padažu, citrinos sultimis, cukrumi, smulkiai tarkuotais imbierais, trinta česnako skiltele.

4. Serviravimo dubenyje kopūstus sumaišykite su riešutais, apšlakstykite paruoštu padažu ir išmaišykite.

Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“

Receptai
Receptas: Sveikuoliškos korėjietiškos morkos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Obuolių actas 50.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Svogūnai: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.

2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų.

3. Saulėgrąžų aliejuje pakepinkite pusę svogūno, atvėsinkite ir užpilkite ant morkų. Gerai išmaišykite ir palikite per naktį šaldytuve.

Ryte jau galite tiekti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 400.00 g
Jogurtas: 3.00 valg. š. (natūralus)
Pistacijos: 5.00 valg. š. (smulkintos)
Salotos: 1.00 vnt. (įvairių salotų lapai)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui pusės citrinos sultys)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (padažui maltos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą ir gerai išsukite. Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto. Dviem šaukštais ar šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus ir apvoliokite pistacijose.

2. Padažui skirtus produktus gerai išplakite.

3. Kukuliukus sudėkite į lėkštę ir patiekite su salotomis apšlakstę padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Suvožtinis su tunais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ruginės bandelės 4.00 vnt.
Tunas: 200.00 g (konservuotų tunų savose sultyse)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Salotos: 40.00 g (šviežių)
Alyvuogės: 2.00 valg. š. (juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Nuvarvinkite tunus, susmulkinkite šakute, įmaišykite smulkiai pjaustytą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite.

3. Perpjaukite bandeles, vidine puse jas trumpai apskrudinkite sausoje keptuvėje.

4. Ant vienos bandelės pusės uždėkite salotos lapų, pomidorų griežinėlių, šaukštą tunų su svogūnais, kelis kiaušinių griežinėlius ir pjaustytų alyvuogių, užvožkite likusia bandelės pusele.

Receptai
Receptas: Tuno salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tunas: 180.00 g (savo sultyse)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Majonezas: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Varškė: 200.00 g
Kaip gaminti

Šios salotos yra sluoksniuojamos.

1. Išvirkite kiaušinius.

2. Pirmiausiai sutarkuokite kiaušinių baltymus, ant viršaus berkite fermentinį sūrį, viršų aptepkite majonezu.

3. Toliau ant majonezo sluoksnio dėkite tuną, labai mažais gabaliukais susmulkintą svogūną ir varškę.

4. Sluoksniuokite toliau: sutrupinkite 3 kiaušinių trynius, viską aptepkite majonezu ir galiausiai salotų viršų papuoškite sutrupinusios ketvirtą kiaušinio trynį.

Recepto autorė siūlo salotas pagardinti ant viršaus užberiant granato sėklų.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Agota Straukaitė

Receptas: Salotos su kepta mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (įvairios)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 sauja
Mocarelos sūris: 4.00 sauja (3–4 ritinėliai)
Miltai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir 3 valg. š. padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 1 šaukštas citrinų sulčių)
padažui saldžiarūgštis padažas 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mocarelos ritinėlius supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite mocarelos griežinėlius, kol gražiai parus.

2. Padažui skirtus produktus sumaišykite.

3. Į lėkštes sudėkite nuplautas ir nusausintas salotas, pjaustytus pomidorus, žiedais raikytą svogūną, alyvuoges, keptą mocarelą ir užpilkite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Itališkos salotos su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 20.00 g (žaliųjų)
Lašiša: 150.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Batonas 2.00 riekės
Kaip gaminti

1. Pomidorą ir agurką supjaustykite, susmulkinkite lašišos filė.

2. Batoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol apskrus.

3. Suplėšytas salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, ant jų dėkite smulkintas daržoves, lašišos gabalėlius, alyvuoges. Apšlakstykite iš balzaminio acto, alyvuogių aliejaus ir Provanso žolelių sumaišytu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja (lapelių)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Ridikėliai: 200.00 g
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto - padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. ("Dižono" - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę.

2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po dvi virto kiaušinio puseles. Šalia patiekite indelį su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Avinžirniai: 2.00 st. (virtų arba konservuotų)
Datulės: 1.00 st. (1/3 smulkintų)
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelės)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (1/3)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (1/3 - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - padažui)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (asafetida - pagal skonį - padažui)
Kaip gaminti

Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis.

  1. Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles.
  2. Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus.
  3. Paruoškite padažą sumaišydami visus ingredientus.
  4. Viską sumaišykite su avinžirniais, prieskoniais ir užpilkite padažu.
Receptai
Receptas: Kuskuso salotos su petražolėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kuskusas: 100.00 g
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (1 didelis ir 2 vyšniniai)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų garbanotų)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pagal pakuotės instrukciją paruoškite kuskusą.
  2. Pomidorą ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Dubenyje sumaišykite kruopas su daržovėmis, įberkite pipirų ir pasūdykite.
  4. Išdėliokite į salotines, pabarstykite petražolėmis, puoškite pjaustytais vyšniniais pomidorais.
  5. Prieš valgant apšlakstykite alyvų aliejumi.
Receptai
Receptas: Salotos su agurkais ir šonine
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (švieži lapeliai)
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Šoninė: rūkyta 400.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (agurkams marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (agurkams marinuoti - pusės sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (agurkams marinuoti)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (agurkams marinuoti)
Imbieras: 10.00 g (Agurkams marinuoti - gabalėlis imbiero šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje.
  2. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite, agurkus supjaustykite pusžiedžiais ir sumeskite į gilesnį dubenį. Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
  3. Imbierus, česnakus sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis ir sojų padažu, užpilkite ant agurkų, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais. Valandą marinuokite.
  4. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, berkite gerai nuvarvintų agurkų, išdėliokite šoninės juosteles. Salotas pagardinkite kapotais žalumynais.
Receptai
Receptas: Šviežių daržovių salotos su čiobreliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 50.00 g
Gražgarstės: 1.00 sauja (lapelių)
Sultenės: (lapelių) 1.00 sauja
Alyvuogės: 1.00 vnt. (mažas indelis juodųjų su kauliukais)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona saldžioji)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Paprikas supjaustykite juostelėmis, kiaušinius supjaustykite į keturias dalis, salotų lapelius nuplaukite ir nusausinkite, ridikėlius po kelis kartus įpjaukite įstrižai, neįpjaukite iki galo.

2. Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvų aliejų, citrinų sultis ir čiobrelius, pasūdykite, paskaninkite pipirais. Visas sudedamąsias salotų dalis išdėliokite į salotines ir apšlakstykite užpilu. Prie salotų puikiai tinka šviežia bandelė.

Čiobreliai taip pat labai stipraus aromato ir turėtų būti saikingai vartojami, jie labai tinka tik su tokiais pat aromatingais prieskoniais – mairūnais, rozmarinais arba laurų lapais. Šios žolelės puikiai tinka į kepsnius, sriubas, grybų patiekalus, pikantiškas salotas, troškinius, ryžius.

Receptai
Receptas: Salotos su brokoliais ir razinomis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nemažas)
Razinos: 1.00 sauja (besėklės)
Migdolai: 2.00 valg. š. (plokštelės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Špinatai: 2.00 sauja
Sultys: 100.00 ml (apelsinų)
Jogurtas: 100.00 ml (užpilui - natūralus)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (užpilui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (užpilui - pusės citrinos sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui - pusė šaukštelio skysto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Brokolius nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storąją kotelio dalį nupjaukite ir trumpai, kad brokoliai nepakeistų spalvos, patroškinkite garuose.
  2. Razinas perplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į apelsinų sultis ir valandą brinkinkite.
  3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  4. Špinatų lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite į stiklines taures. Ant viršaus dėkite atšalusių brokolių, berkite riešutų, nusausintų razinų.
  5. Paruoškite užpilą: sūrį sutrupinkite ir su kitais ingredientais sutrinkite elektriniu plakikliu. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą užpilą atvėsinkite ir juo apliekite salotas.
Receptai
Receptas: Salierų salotos su agurkais ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salierai: 300.00 g (stiebai)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Agurkai: 3.00 vnt. (trumpavaisiai)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Actas: 4.00 valg. š. (baltojo vyno - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. ("Dižono" - padažui)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (maltų - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti - padažui)
Kaip gaminti

1. Salierų stiebus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite žiedais. Agurką nulupkite. Jį ir pomidorus supjaustykite gabalėliais.

2. Viską sykiu su plautomis bei nusausintomis gražgarstėmis sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu iš nurodytų produktų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Salotos su karštomis saliamio riekelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 6.00 sauja
Pomidorai: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogės: 250.00 g (juodosios be kauliukų)
Dešra: česnakinė -saliamis 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (mėlynieji)
Actas: 1.00 valg. š. (1-1,5 - chereso - padažui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes nuplaukite, gerai nuvarvinkite, palikite apdžiūti. Alyvuoges perpjaukite pusiau arba supjaustykite griežinėliais. Nuluptus svogūnus supjaustykite žiedais, pomidorus – stambiais griežiniais.
  2. Dubenėlyje kruopščiai išsukite chereso actą su alyvuogių aliejumi. Sudėkite trintus česnakus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite. Ant kiekvienos lėkštės dugno tolygiai paskleiskite smulkintų svogūnų. Ant viršaus dėkite šviežių gražgarsčių, pomidorų, suberkite alyvuoges.
  3. Karštoje sausoje keptuvėje iš abiejų pusių paskrudinkite saliamio griežinėlius, po kelis įdėkite į kiekvieną salotų lėkštę. Apšlakstykite padažu.
Receptai
Receptas: Sočiosios salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudona apie 150g)
Ridikėliai: 100.00 g (ryšulėlis)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė konservuotų)
Daiginti kviečiai: (trečdalis) 1.00 puodelis
Saulėgrąžos: 50.00 g (lukštentų,sausai paskrudintų)
Majonezas: 1.00 valg. š. (neriebaus)
Kaip gaminti

1. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kubeliais, ridikėlius – griežinėliais, kukurūzus nuvarvinkite, kviečius nuplaukite. Visus produktus sudėkite į salotinę ir išmaišykite.

2. Suberkite saulėgrąžas, įdėkite majonezo ir atsargiai išmaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Aštriosios burokėlių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (kelios saujelės)
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Sultys: 1.00 st. (apelsinų - marinatui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelė - marinatui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 6.00 skiltelės (4 - marinatui ir 2 - užpilui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - marinatui ir užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį - marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - marinatui ir pusė - užpilui)
Sezamų aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis - užpilui)
Prieskoniai:(kiniški penkių rūšių prieskonių mišinys - užpilui) 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti

1. Burokėlius iškepkite orkaitėje, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir sumeskite į aukštą indą.

2. Paruoškite marintą: česnako skilteles išspauskite, sumaišykite su aliejumi, citrinos, apelsinų sultimis ir žievelėmis, pagal skonį berkite prieskonių ir labai gerai išmaišykite. Masę užpilkite ant burokėlių ir per naktį marinuokite.

3. Į lėkštes dėkite nuplautas salotas, gerai nuvarvintus burokėlių ketvirčius, išdėliokite dailiai bulvių skustuku atrėžtų morkų juostelių, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų. Iš nurodytų ingredientų paruoškite užpilą salotoms ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant burokėlių marinavimo laiko).

 

Receptai
Receptas: Bulvės su ridikėliais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (mažos šviežios)
Ridikėliai: švieži 2.00 sauja
Salotos: 10.00 g (salotinės sultenės)
Agurkai: 3.00 vnt. (maži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 5.00 g (pusė šaukšto - užpilui)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Jogurtas: 200.00 ml (arba liesos grietinės - užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (užpilui)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Ridikėlius ir agurkus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.

4. Bulves, agurkus, salotines sultenes ir ridikėlius išdėliokite lėkštėse, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu.

5. Paruoškite padažą: prieskoninius žalumynus smulkiai sukapokite ir užpilkite jogurtu, sumaišytu su smulkintais kietai virtais kiaušiniais, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir grūdėtosiomis garstyčiomis.

6. Prieš užpildama ant bulvių, padažą pertrinkite per sietelį – bus vientisesnis.

Receptas: „Panzannela“ salotos su paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonos saldžiosios)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite batoną riekelėmis ir 5 minutėms pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to įtrinkite riekutes keliomis skiltelėmis česnako, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartelį paskudrinkite orkaitėje iki kol skrebučiai taps traškūs.
  2. Supjaustykite agurkus, paprikas, svogūną, pomidorus, susmulkinkite česnakus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Nepamirškite pagardinti salotų druska ir pipirais.
  3. Patiekite su česnakiniais skrebučiais. Skanaus!

P. S. Šių salotų variacijų daugybė, tad galite įtraukti ir kaparėlius, mėgstamas salotos, bazilikus, alyvuoges, mocarelos sūrį, ančiuvius, padažui naudojamas vyno actas, alyvuogių aliejus, Dižono garstyčios ir pan.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Salotos
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt