Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Lietiniai su įvairiais įdarais

Lietiniai su špinatų įdaru
Fotolia nuotr. / Lietiniai su špinatų įdaru
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Lietiniai – universalus patiekalas. Ruošdami su sūriais, saldžiais ar pikantiškais įdarais kaskart gausite visai kitą skonį. O geriausia, kad iš vakaro prikepus lietinių, jų užteks ir kitos dienos pietums.

Receptai
Receptas: Lietiniai blynai su moliūgų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š. (nubrauktas šaukštas)
Aliejus: 75.00 ml (2 valg. š. į tešlą ir 50 ml kepimui)
Miltai: 200.00 g
Vanduo: 200.00 arbat. š. (šalto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Moliūgai: 300.00 g (tarkuotų)
Obuoliai: 200.00 g (tarkuotų)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Imbieras: 5.00 g (gabaliukas)
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnis žievelių)
Pienas: 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Iš pieno, vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos, kiaušinių išplakite lietinių blynų tešlą. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje.

2. Obuolių ir moliūgų tyrę sumaišykite, suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite imbiero ir maišydama patroškinkite 5 min. Baigdama troškinti įmeskite citrinos žievelių.

3. Blynus ištepkite tyre, sulankstykite ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min.

4. Patiekite papuoštus uogomis, apšlakstytus auksaspalviu sirupu ar grietine. Kam patinka cinamonas, į blynų vidų galima dėti ne vanilinio cukraus, o cinamoninio. Arba cinamono užsiberkite ant viršaus.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė  

Receptai
Receptas: Prancūziški lietiniai su apelsinais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
Apelsinai: 2.00 vnt. (padažui ir 2 valg. š. tarkuotos žievelės)
Apelsinų likeris, padažui 3.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui - smulkiai tarkuota žievelė)
Miltai: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą – truputį pastovėjęs, jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.

2. Apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.

3. Į keptuvėje išlydytą sviestą suberkite cukrų, nutarkuotas citrusų žieveles, padažą kiek pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies, supilkite likerį, viską labai gerai išmaišykite, tada padažą supilkite į sandariai uždaromą indelį ir palikite pastovėti.

4. Dabar jau galite ruošti tešlą: miltus persijokite ir iš pradžių sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno.

5. Tada supilkite likusį pieną ir tirpintą sviestą, įberkite cukraus ir druskos. Tešlą iki vientisos masės išplakite šluotele ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.

6. Iš paruoštos tešlos iškepkite blynelius, juos sulankstykite ir gausiai apliekite padažu.

Receptai
Receptas: Lietiniai su maskarpone
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (aukščiausios rūšies kvietiniai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (ir kremui 2 valg. š.)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (kremui)
Braškės: 300.00 g (kremui, gali būti ir kitokios uogos šviežios ar šaldytos)
Citrinos: 1.00 vnt. (po 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių ir sulčių kremui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno.
  2. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.
  3. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.
  4. Kai tešla bus jau paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite šiltai.
  5. Paruoškite įdarą: maskarponę išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  6. Kremą gerai atvėsinkite šaldytuve.
  7. Lietinius aptepkite maskarponės kremu, dėkite smulkintų braškių ir susukite voleliu.
Receptai
Receptas: Lietiniai su mėlynių uogiene
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ruginiai miltai: 2.00 st. (viso grūdo)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (ir uogienei 1/2 stiklinės)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Mėlynės: 2.00 st. (uogienei)
Figos: 6.00 vnt. (uogienei)
Apelsinai: 2.00 vnt. (uogienei)
Juodųjų serbentų sirupas uogienei 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais.

2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir vis pamaišydama kaitinkite ant mažos ugnies apie 25 min., galiausiai supilkite sirupą.

3. Kiaušinius išplakite su pienu bei vandeniu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite aliejų ir po truputį supilkite persijotus miltus.

4. Lietinius iškepkite karštoje keptuvėje. Tiekite su mėlynių uogiene.

Receptai
Receptas: Lietiniai su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Tešlai ir padažui 100 g)
Cukrus: 1.00 valg. š. (Tešlai ir padažui 100 g)
Apelsinai: 2.00 vnt. (Padažui; 2 apelsinų sulčių ir 2 šaukštai apelsinų žievelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (Padažui; šaukštas citrinų žievelių)
Konjakas; padažui 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai; žiupsnelis)
Apelsinų likeris „GrandMarnier“; padažui 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą – pastovėjęs bent pusvalandį jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.

2. Padažui skirtus apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotas žieveles, kiek pakaitinkite. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite alkoholinius gėrimus ir palikite pastovėti – kaip jau minėjome, padažas įgaus fantastišką aromatą.

4. Paruoškite tešlą: į dubenį suberkite persijotus kvietinius miltus, druską, sukrėskite išplaktus kiaušinius ir įpilkite truputį pieno.

5. Kiek pamaišiusios tešlą, supilkite likusį pieną ir lydytą sviestą. Išplakite viską iki vientisos masės ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.

6. Nedidelėje keptuvėje iškepkite blynelius ir padėkite šiltai.

7. Paruoštą padažą pakaitinkite, į jį sudėkite į keturias dalis perlenktus blynelius.

Receptai
Receptas: Lietiniai su avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Lietinių tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Lietinių tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Lietinių tešlai)
Medus: 4.00 valg. š. (Įdarui; skysto)
Grietinė: 4.00 valg. š. (Įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (Įdarui)
Sūris: 100.00 g (Įdarui; parmezano)
Avokadai: 2.00 vnt. (Įdarui; sunokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; 3 šaukštai citrinų sulčių)
Garstyčios: 4.00 valg. š. (Įdarui; ir 4 valg. š. garstyčių grūdelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje orkaitėje, kad neatvėstų. 

2. Medų išsukite su grietine ir garstyčių grūdeliais.

3. Pomidorus perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.

4. Sūrį sutarkuokite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Avokadų ir pomidorų gabaliukus pasūdykite, apibarstykite pipirais.

5. Ant šiltų blynelių tepkite garstyčių padažo, dėkite pomidorų ir avokadų, berkite tarkuoto sūrio, dailiai suvyniokite ir patiekite su mėgstamu padažu.

 

Receptai
Receptas: Lietiniai su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Tešlai: 100 g aukščiausios rūšies kvietinių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Tešlai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (Tešlai ir įdarui 2 šaukštai cukraus)
Maskarponės sūris: 150.00 g (Įdarui)
Kreminė varškė: 150.00 g (Įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (Įdarui; plakamosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; pagal skonį citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai; pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį vanilinio cukraus)
Kaip gaminti

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.

2. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.

3. Kai tešla bus paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite juos šiltai.

4. Varškę gerai ištrinkite su maskarponės sūriu, cukrumi, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

5. Ant padėklo klokite blyną, aptepkite varškės mase, susukite ir apie 10 min. kepkite karštoje keptuvėje.

6. Tiekite su lydytu šokoladu, apelsinų gabalėliais ir mėtų lapeliais.

 

Receptai
Receptas: Lietiniai su vištienos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (Lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (Lietiniams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Lietiniams)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Lietiniams ir 2-3 valg. š. įdarui)
Vištiena: 400.00 g (Įdarui keptos ar virtos)
Pievagrybiai: 100.00 g (Įdarui)
Sūris: 100.00 g (Įdarui tarkuoto fermentinio)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (Lietiniams)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietiniams žiupsnelis)
Įdarui keli šaukšteliai aštrių prieskonių mišinio (pagal skonį) 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius. 

2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį.

3. Mase įdarykite lietinius, sudėkite į karščiui atsparų indą, įpilkite truputį pieno, vandens ar kokio padažo ir apie 20 min. kepkite orkaitėje. Galite pakepinti ir keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Receptai
Receptas: Ypatingieji lietiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 150.00 g (kvietinių, tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai ir 3 tryniai įdarui)
Pienas: 150.00 ml (tešlai)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tirpinto tešlai ir 150 gr. įdarui)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Krevetės: 200.00 g (išlukštentų, įdarui)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų, įdarui)
Sūris: 200.00 g (smulkiai tarkuoto brandinto, įdarui)
Baltieji pipirai (įdarui) 5.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių įdarui)
Petražolės: 1.00 vnt. (stiebelis įdarui)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite skystą tešlą iš nurodytų produktų, iškepkite lietinius.

2. Paruoškite įdarą. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti. Į kitą puodą įpilkite 4 šaukštus vandens, suberkite sutrintus pipirus, įmeskite petražolės šakelę, virkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos pusė vandens. Skystį perkoškite.

3. Į švarų puodą sudėkite kiaušinių trynius, plakdama šluotele supilkite petražolių nuovirą. Įstatykite puodą į kitą puodą su verdančiu vandeniu, plakite šluotele, kol masė sutirštės. Nuimkite indą nuo viryklės, stipriai plakdama plona srovele supilkite tirpintą sviestą ir citrinų sultis. Padažas turėtų būti beveik baltos spalvos.

4. Sudėkite į padažą tarkuotą sūrį, kapotus krapus ir krevetes. Dėkite ant blynelio įdaro, susukite ritinėlį, sudėkite įdarytus lietinius į karščiui atsparų indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 230°C temperatūros orkaitėje maždaug 10 min. Tiekite iškart.

Receptai
Receptas: Lietiniai su špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (tešlai ir 1 valg. š. padažui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tešlai ir 1 įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. lydyto, tešlai ir padažui)
Pienas: 3.00 st. (1 st. tešlai ir 2 st. padažui)
Špinatai: 500.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 250.00 g (įdarui)
Sūris: 100.00 g (po 50 gr. tarkuoto parmezano įdarui ir padažui)
Muskatas: 1.00 vnt. (žiupsnis įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų, įdarui ir padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui ir padažui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Padėkite tešlą pusvalandžiui šaldytuvą, paskui iš jos iškepkite lietinius.

2. Paruoškite įdarą: nuplautus, nusausintus špinatus susmulkinkite ir sumaišykite su rikota, parmezanu bei kiaušiniais.

3. Įberkite muskatų, pagal skonį pagardinkite pipirais, druska ir dar sykį viską gerai išmaišykite.

4. Po du šaukštus masės dėkite ant kiekvieno blyno ir susukite ritinėlius.

5. Išdėliokite juos sviestu išteptoje nepridegančioje kepimo skardoje.

6. Paruoškite padažą: giliame puode išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol šie gražiai pagels.

7. Maišydama supilkite pieną ir apie 5 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies.

8. Suberkite sūrį, sukrėskite pomidorų padažą, įberkite pipirų, druskos ir išmaišykite.

9. Kiek pravėsusiu padažu apliekite lietinius ir 20 minučių pašaukite į 200ºC karštumo orkaitę.

Receptai
Receptas: Lietiniai su džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį tešlai ir įdarui)
Miltai: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Džiovinti pomidorai aliejuje (įdarui) 7.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (1-2, įdarui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų; pagal skonį įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotų žievelių; įdarui)
Žalumynai (šviežių; įdarui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Lietinių tešlą palikti 30 minučių pastovėti. 

2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pilkite pussamtį tešlos ir vienodai paskirstykite keptuvėje. Kai lietinis sutvirtės, apverskite ir apkepkite kitą pusę.

3. Pomidorus smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles nulupkite ir išspauskite.

4. Sūrį pabarstykite druska, pipirais, ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Įmaišykite pomidorus ir česnakus. Gerai išsukta mase plonai aptepkite lietinius ir susukite. Tiekite papuoštus šviežiais žalumynais.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Lietiniai su grybais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 3.00 st. (blyneliams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (blyneliams)
Miltai: 300.00 g (blyneliams ir 1 valg. š. įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (blyneliams ir įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (blyneliams)
Pievagrybiai: 400.00 g (arba šaldytų miško grybų, įdarui)
Svogūnai: 100.00 g (svogūnėlių su laiškais, įdarui)
Grietinė: 100.00 g (įdarui)
Krapai: 2.00 valg. š. (susmulkintų šviežių, įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su druska, plakant supilkite vandenį (tinka gazuotas vanduo – nuo angliarūgštės blyneliai būna plonesni). Toliau plakant po truputį suberkite miltus (tešla turi būti skystoka). Paruoštą tešlą maždaug pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Prieš kepant į tešlą supilkite aliejų. Į gerai įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę pilkite po kelis šaukštus tešlos ir vartant paskirstykite po visą keptuvę. Kiekvieną lietinį apkepkite iš abiejų pusių.

3. Paruoškite įdarą: svogūnus susmulkinkite, grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje išlydykite sviestą, trumpai pakepinkite svogūnus, tada sudėkite grybus ir 4 min. patroškinkite. Sudėkite grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais, viršų apibarstykite miltais ir ant mažos ugnies troškinkite, kol masė sutirštės. Prieš nukeliant nuo ugnies suberkite krapus.

4. Ant kiekvieno lietinio uždėkite po šaukštą įdaro ir svogūno laišku ar kitokio prieskoninio žalumyno stiebeliu suriškite, kad lietinis būtų panašus į maišelį.

5. Prieš patiekiant lietinius pašildykite. Atskirame indelyje patiekite grietinę.  

Receptai
Receptas: Lietiniai su ikrais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Pienas: 125.00 ml (tešlai)
Vanduo: 125.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir citrininiam sviestui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų - tešlai ir citrininiam sviestui)
Ikrai: 1.00 vnt. (didesnis indelis natūralių arba dirbtinių raudonųjų ikrų - tešlai)
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapeliai - tešlai)
Sviestas: 100.00 g (citrininiam sviestui)
Citrinos: 1.00 vnt. (po šaukštelį nutarkuotų žievelių ir sulčių - citrininiam sviestui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (citrininiam sviestui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20–30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.

2. Kol tešla brinks, paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros sviestą iki vientisos masės išsukite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, sultimis, druska ir pipirais, galiausiai įspauskite česnako skiltelę. Beje, kulinarai sako, kad į tokį sviestą gardu įmaišyti ir truputį daigintų pipirnių.

3. Iš išbrinkusios tešlos iškepkite nedidelius lietinius.

4. Šiltus ar šaltus lietinius tiekite su ikrais, žalumynais ir citrininiu sviestu.

Receptai
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 80.00 g (kvietinių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Varškė: 350.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Persikai: 150.00 g (konservuotų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba vanilės pagal skonį)
Barstomos karamelės (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus.

2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai apkepkite blyną iš abiejų pusių. Taip iškepkite visą tešlą.

3. Įdarui sumaišykite varškę su grietine, likusiu cukrumi bei vanile. Ant kiekvieno iškepto blyno dėkite po maždaug 2 šaukštus paruošto įdaro, 4-5 skilteles persiko, tuomet suvyniokite ir apibarstykite karamele (pabarstukais).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt