Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Makaronai. Visada gardu!

Makaronai su vištiena ir pievagrybiais
Shutterstock nuotr. / Makaronai su vištiena
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kai nesugalvojate, ką pagaminti vakarienei, kai neturite laiko suktis prie puodų ir stokojate kulinarinių idėjų, visada gelbsti valgiai iš makaronų. Skirtingų rūšių, su įvairiais padažais, nebrangūs ir labai gardūs, jie niekada nenuvilia ir neatsibosta. Jei netikite, klauskite italų!

Su vištiena

Jums reikės: 500 g viščiuko krūtinėlės, 450 g makaronų, 250 ml vištienos sultinio, citrinos, 125 ml baltojo vyno, 4 skiltelių česnako, 3 šaukštų kaparėlių, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų miltų, 1,5 šaukšto sviesto, 2 laiškinių svogūnų, saujelės bazilikų tiekti, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Citrinos sultis išspauskite į puodelį ir atidėkite. Česnakus ir svogūnus sukapokite.
  • Didelėje keptuvėje užkaitinkite šaukštą aliejaus ir suberkite vištieną. Pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite 5–6 minutes. Mėsą išimkite.
  • Dar kartą įpilkite šaukštą aliejaus ir įdėkite šaukštą sviesto, suberkite česnakus ir svogūnus ir kepinkite maišydami 3 minutes. Suberkite miltus ir kepkite dar 2 minutes.
  • Supilkite vyną ir kepkite, kol skysčio sumažės, maždaug 1,5 minutės. Įmaišykite sultinį, citrinos sultis ir kaparėlius.
  • Kai padažas užvirs, sudėkite likusį sviestą, vištieną ir kepkite maždaug 3 minutes.
  • Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite, dar šiltus suberkite į padažą, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
  • Tiekite su bazilikais, druska ir pipirais.

Aštrūs makaronai su grybais

Fotolia nuotr./Makaronai su grybų padažu
Fotolia nuotr./Makaronai su grybų padažu

Jums reikės: 200 g makaronų, 4 skiltelių česnako, 2 šaukštų aliejaus, 2 džiovintų aitriųjų paprikų, petražolių (papuošti).

Padažui: 250 g pievagrybių, skiltelės česnako, šaukšto sviesto, šaukšto aliejaus, druskos ir pipirų.

  • Dideliame giliame puode makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Išvirtus nukoškite ir sukrėskite atgal į puodą.
  • Pievagrybius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
  • Keptuvėje užkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite kapotus česnakus ir kepkite, iki pagels.
  • Sudėkite grybus ir pakepinkite – jie turi suminkštėti, bet neišskysti. Pagardinkite prieskoniais ir palikite pastovėti.
  • Kitoje keptuvėje aliejų ir česnakus užkaitinkite nustačiusi didelę kaitrą. Po kelių minučių suberkite aitriąją papriką ir sukrėskite virtus makaronus.
  • Ant jų supilkite grybų masę, apibarstykite druska ir gerai išmaišykite.
  • Tiekite su petražolių lapeliais.

Su baklažanais ir pomidorais

Mariaus Žičiaus nuotr./Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu
Mariaus Žičiaus nuotr./Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu

Jums reikės: 600 g konservuotų pomidorų savo sultyse, 400 g makaronų suktukų, 2 vidutinių baklažanų, 2 šaukštų aliejaus, pusės raudonojo svogūno, 4 šaukštų tarkuoto parmezano, 4 skiltelių česnako, saujelės šviežių bazilikų, saujelės raudonėlio, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių.
  • Baklažanus perpjaukite per pusę, sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite tol, kol parus ir suminkštės, maždaug 12–14 minučių. Išimkite ir palikite atvėsti. Susmulkinkite.
  • Pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite makaronus ir nukoštus suberkite atgal į puodą.
  • Nuluptą svogūną, česnakus, raudonėlį ir baziliką smulkiai sukapokite.
  • Keptuvėje užkaitinkite aliejų. Suberkite česnakus, svogūnus ir kepkite maždaug 5 min.
  • Ten pat sukrėskite smulkintus pomidorus, baklažanus ir kaitinkite apie 10 min. Suberkite bazilikus, raudonėlį, žiupsnį druskos, pipirų ir troškinkite dar 5 min.
  • Sužerkite makaronus į padažą ir gerai išmaišykite.
  • Dėkite į lėkštes ir tiekite su parmezanu ir bazilikų lapeliais.
Receptas: Makaronai su kreminiu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 240.00 g (arba natūralus jogurtas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas kietasis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Makaronai: 400.00 g (pagal valgytojų skaičių)
Kaip gaminti
  1. Puodelyje ant silpnos ugnies maišydamos apie minutę pakaitinkite grietinę (jogurtą) su sviestu, kad jis ištirptų.
  2. Uždėkite makaronams virti puodą su pasūdytu vandeniu, užvirus suberkite makaronus (geriausiai tiktų fettuccine), virkite apie minutę, paskui nukoškite ir į puodą su jais supilkite grietinės padažą.
  3. Kaitindamos makaronus su padažu ant vidutinės ugnies, įmaišykite trynius, suberkite sūrį ir pipirus. Rūpestingai viską sumaišykite.
  4. Patiekite apibarsčiusios sūrio drožlėmis.
Receptas: Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės (šviežio, smulkinto)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 1.00 vnt. (pakuotė vyšninių, pusiau perpjautų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT dribsnių)
Makaronai: 400.00 g (1 pakuotė – „tagliatelle“)
Petražolės: 100.00 g (šviežiai smulkintų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
  2. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
  3. Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
  4. Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
  5. Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
  6. Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!  
Receptas: Kepti makaronai su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 3.00 riekės (baltos arba batono)
Sviestas: 65.00 g (15 tirpinto ir 50 - paprasto ir gabalėlis formai ištepti)
Pienas: 700.00 ml
Miltai: 35.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno)
Čederio sūris: 250.00 g (kietojo, 82 proc. riebumo)
Sūris: 115.00 g (Gruyere - puskiečio)
Makaronai: 250.00 g (ragelių formos)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį.
  2. Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  3. Pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Kai sviestas ims burbuliuoti, suberkite miltus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, 1 minutę, kol neliks sausų miltų.
  4. Lėtai į keptuvę pilkite karštą pieną, masę nuolat maišydami (patogiausia tai daryti plakimo šluotele). Pamažu supilkite visą pieną. Nesustokite maišyti, kol gausite vientisos konsistencijos padažą, ir jis sutirštės. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite druską, muskatą, pipirus, Kajeno pipirus ir abiejų 170 g tarkuoto kietojo sūrio ir 80 g tarkuoto puskiečio sūrio. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.
  5. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, tik porą minučių sutrumpinkite virimo laiką. Makaronai turi būti šiek tiek kieti viduje. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Perliekite šaltu vandeniu ir vėl palikite nuvarvėti.
  6. Įmaišykite makaronus į sūrio padažą. Visą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą.  Viršų apibarstykite likusiais 80 g tarkuoto kietojo sūrio ir 35 g tarkuoto puskiečio sūrio. Viršų apibarstykite duonos trupiniais.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungę orkaitę, palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet dėkite į lėkštes ir valgykite. Skanaus!

 

Receptas: Makaronai grietinėlės padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 2.00 st.
Pienas: 2.00 st.
Čederio sūris: 150.00 g
Kaip gaminti
  1. 2 stiklines makaronų – kriauklių išvirkite 2 stiklinėse pieno.
  2. Virkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami. Kai makaronai išvirs, įberkite tarkuoto sūrio ir gerai išmaišykite.

 

Receptas: „Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Avinžirniai: 500.00 g ((konservuoti))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((smulkintos))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((raudonieji))
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g ((rabe, pajustyti 2,5 cm gabaliukais))
Vištienos sultinys: 3.00 st. ((neriebus))
Makaronai: 4.00 st. ((virtų karštų ausyčių formos makaronų))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 30.00 g ((tarkuotas))
Kaip gaminti
  1. Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių.
  2. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite ir virkite 3 minutes arba kol brokoliai taps traškūs.
  3. Įmaišykite karštus makaronus ir druską; virkite 2 minutes arba kol visi ingredientai sušils.
  4. Padalinkite į 4 lygias dalis, sudėkite į dubenėlius ir pabarstykite parmezano sūriu.
Receptas: Makaronai su krevetėmis kreminiame padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Pievagrybiai: 250.00 g
Krevetės: 250.00 g
Kreminis sūris: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Pusę sviesto įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite smulkiai pjaustytus grybus. Paruoštus sudėkite į dubenį.
  2. Ištirpdę kitą dalį sviesto ir pakepkite smulkintus česnakus, po to įdėkite ir ištirpdykite kreminį sūrelį, sudėkite prieskonius ir pakaitinkite 5 min. Kad padažas būtų ne per tirštas, įpilkite šiek tiek virinto vandens. Čia perkelkite grybus, sudėkite krevetes ir pašildykite.
  3. Per tą laiką išvirtus makaronus užpilkite padažu atskirai kiekvienoje lėkštėje.
Receptas: Makaronai su Parmos kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 150.00 g
Parmos kumpis: 4.00 riekės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Šaldyti žirneliai: 50.00 g
Vyšniniai pomidorai: 6.00 vnt.
Baltasis vynas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir lengvai pakepkite žirnius ir pomidorus 3–4 min. Į keptuvę supilkite vyną, jį užvirkite, tada supilkite grietinėlę, įberkite prieskonių kartu su druska ir pipirais.
  2. Padažą pakaitinę 4–5 min., juo užpilkite išvirtus makaronus. Kumpį suplėšykite ir berkite ant makaronų. Patiekalą patiekite šiltoje lėkštėje.
Receptas: Makaronai su moliūgais ir mėlynojo sūrio padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 250.00 g
Aliejus: 5.00 valg. š.
Moliūgai: 1.20 kg
Kedrinės pinijos: 50.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml
Kietasis sūris: 120.00 g (Tarkuotas)
Pienas: 750.00 ml
Sviestas: 30.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Moliūgą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su aliejumi. Paskleiskite kepimo skardoje ir kepkite 45 min. Likus 5 min., suberkite kedrines pinijas.
  2. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  3. Moliūgus ir kedrines pinijas suplakite su grietinėle (pilkite po truputį, gali visos neprireikti). Įberkite ¾ tarkuoto sūrio ir išmaišykite iki vientisumo – masė turi būti pakankamai tiršta, formuojama rankomis.
  4. Kimškite įdaro į makaronus ir dėkite juos į riebalais išteptą kepimo indą.
  5. Pagaminkite padažą. Keptuvėje lėtai ištirpinkite sviestą, nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su miltais. Dėkite vėl ant ugnies ir nesustodama maišyti po truputį supilkite pieną. Suberkite trupintą mėlynąjį sūrį ir nesustokite maišyti, kol išsilydys.
  6. Supilkite ant makaronų, užberkite sūrio, šaukite į orkaitę ir kepkite 45–60 min.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Vakarienei – sriuba

Vakarienei – sriuba

Skaitysiu vėliau
Patiekalai su uogomis

Patiekalai su uogomis

Skaitysiu vėliau
Mėsa su vaisiais

Mėsa su vaisiais

Skaitysiu vėliau
Lengvai vakarienei

Lengvai vakarienei

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt