Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Meksikiečių virtuvės patiekalai: padirginkime skonio receptorius

Fachitos
Fotolia nuotr. / Fachitos
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kaip eilinį pirmadienį paversti įsimintinu? Gal padaryti kažkam staigmeną? O gal pagaliau nueiti į treniruotę arba išmėginti naują patiekalą? Tebūnie tai kažkas iš meksikiečių virtuvės.

Taip pat skaitykite: Testas. Ką apie jus atskleidžia nagų forma 

Receptai
Receptas: Takai (paplotėliai su mėsos įdaru)
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (geriausia – kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys; tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (kepimo skardai patepti ir 1 valg.š. įdarui)
Faršas: 400.00 g (įdarui)
Meksikietiškų prieskonių mišinys (įdarui) 35.00 g
Pomidorų padažas: 200.00 ml (įdarui)
Salotos: 400.00 g (smulkiai supjaustytų lapelių (įdarui))
Pomidorai: 150.00 g (kubeliais supjaustytų (įdarui))
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio, įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 2 min. Tada kiekvieną paplotėlį perlenkite pusiau ir kepkite dar 8 min., kol jie pasidarys traškūs.

2. Paruoškite įdarą: faršą 4 min. kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 2 min.

3. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite maždaug po 2 šaukštus įdaro, jį apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais.

4. Prieš valgant patiekalą galima truputį pakaitinti (kol sūris pradės lydytis). Skanu valgyti su kokiu nors meksikietišku padažu.  

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Receptai
Receptas: Vištienos fachitos
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (krūtinėlės)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žaliųjų paprikų ankštis)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Grietinėlė: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitriųjų paprikų milteliai 2.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Raudonėliai: 2.00 arbat. š. (džiovintų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Tuščią storasienį troškintuvą su dangčiu įdėkite į orkaitę ir nustatykite aukščiausią temperatūrą. Pasirinkite gražų indą, nes paruoštas patiekalas ant stalo bus statomas su troškintuvu.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite žiedeliais supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustytas paprikas, sugrūstus česnakus, susmulkintas aitriąsias paprikas ir trumpai pakepinkite. Tada viską nustumkite į keptuvės kraštus, sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite, kol mėsa pabals.

3. Visą keptuvės turinį apibarstykite prieskonių mišiniu, gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir kepkite dar maždaug pusvalandį. Baigiant kepti, supilkite grietinėlę ir dar kartą viską išmaišykite.

4. Iš orkaitės išimkite troškintuvą (jis bus įkaitęs, todėl būkite atsargi), sukrėskite visą keptuvės turinį ir uždenkite.

5. Tortilijas, kurios patiekiamos prie šio patiekalo, 2 min. palaikykite karštoje orkaitėje.

6. Ant stalo dėkite troškintuvą su vištiena, atskiroje lėkštėje – karštas tortilijas, kelių rūšių padažų (tinka ir gvakamolė), tarkuoto fermentinio sūrio, šviežių salotų. Kiekvienas valgytojas turi pats susisukti savo fachitą: ant paplotėlio užsidėti salotų, vištienos troškinio, užsiberti sūrio, pasigardinti pasirinktu padažu ir susisukti ritinėlį. Vieną jo galą užlenkti, kad neištekėtų padažas. Šį patiekalą smagiausia valgyti laikant rankoje.  

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

   
Receptai
Receptas: Vegetariniai buritai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Pupelės: 400.00 g (skardinė konservuotų raudonųjų)
Morkos: 2.00 valg. š. (tarkuotų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1 marinuota vidutinio dydžio ir 1 ankštis)
Pievagrybiai: 100.00 g
Ryžiai: 100.00 g (virtų)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto fermentinio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Meksikietiškų prieskonių mišinys 2.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūnus, pievagrybius, pomidorus smulkiai supjaustykite, česnakus sugrūskite ir viską 5–10 min. patroškinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

2. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po 2 šaukštus įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į ritinėlį ir užlenkite kraštelius.

3. Paruoštus ritinėlius sudėkite į skardą ir trumpam įkiškite į karštą orkaitę (kol išsilydys sūris).

Patarimas. Šiam patiekalui galite nusipirkti paruoštų paplotėlių arba išsikepti pati (ruoškite pagal takų receptą, tik orkaitėje laikykite trumpiau, nes buritų paplotėliai neturi būti traškūs). Galite ir pagudrauti: įdarą susukti į paprasčiausius lietinius blynus.

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Receptai
Receptas: Bulvės su meksikietišku įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Jautiena: 200.00 g (malta)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis gumbo)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sūris: 50.00 g (brandintas)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (meksikietiškas)
Meksikietiškas konservuotų daržovių mišinys su raudonosiomis pupelėmis 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve.

2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie 10 min., kol suminkštės.

3. Į keptuvę sukrėskite šakute maigytą maltą jautieną ir vis pamaišydama kepinkite, iki ji patamsės.

4. Tada sukrėskite nuvarvintas meksikietiškas daržoves, troškinį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais, Vorčesterio padažu, suberkite aitriąją papriką ir dar kelias minutes pakepinkite.

5. Sukrėskite pomidorų padažą, viską gerai išmaišykite, keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite.

6. Virtas bulves įpjaukite, išskobkite, dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą, gausiai krėskite įdaro, berkite tarkuoto sūrio ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., iki sūris išsilydys.

Receptai
Receptas: Meksikietiška įdaryta tortilija
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Grietinė: 200.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako.
  2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti mėsą, į keptuvę įberkite 150 g konservuotų pupelių arba kukurūzų, įmaišykite kubeliais pjaustytą pomidorą.
  3. Dar šiek tiek pakaitinkite, pasūdykite, pagardinkite meksikietiškais prieskoniais ir citrinų sultimis.
  4. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Tortiliją patepkite grietine, uždėkite įdaro, užberkite tarkuoto sūrio, susukite paplotį į ritinėlį.
  5. Susukite ritinėlius į foliją, sudėkite į skardą ir pakepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.

 

Receptai
Receptas: Meksikietiška fajita
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (nugarinė)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Meksikietiški prieskoniai: 35.00 g
Pupelės: 200.00 g (virtos arba konservuotos)
Aitrioji paprika: 5.00 g (1/2 ankšties)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Tortilija: 8.00 vnt. (mažos)
Citrinos: 1.00 vnt. (skiltelės)
Jogurtas: 6.00 valg. š. (natūralus)
Kaip gaminti
  1. Svogūnus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iki geltonumo apkepkite svogūnus. Juostelėmis supjaustykite papriką ir sudėkite į keptuvę. Maišydami kepkite apie 3 minutes. Išimkite iš keptuvės.
  2. Jautienos nugarinę supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol apskrus. Tuomet atgal sudėkite kepintus svogūnus ir paprikas, suberkite smulkintą aitriąją papriką ir smulkintas petražoles, gerai išmaišykite. Suberkite meksikietiškus prieskonius. Įpilkite kelis šaukštus vandens. Suberkite pupeles ir viską troškinkite dar minutę. Troškinį supilkite į indą, kurį dėsite ant stalo. Jei turite, galite ant viršaus pabarstyti sūrio, šviežių žalumynų.
  3. Pašildykite tortilijas ir sudėkite į lėkštę – troškinys vyniojamas į tortilijas: į vidurį dėkite troškinio, pašlakstykite  citrinų sultimis ir susukite. Jei turite, fajitas galite pagardinti šviežių salotų lapais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šoninė: (pjaustytos kubeliais) 50.00 g
Svogūnai: 50.00 g (pjaustytų kubeliais)
Pupelės: 120.00 g (konservuotų, nuvarvintų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Kiaušiniai: 20.00 vnt. (putpelių)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Padažas: (SANTA MARIA TACO) 200.00 ml
Traškučiai: (kukurūzų – SANTA MARIA NACHO) 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA grūstų)
Česnakai: 1.00 vnt. (laiškinio)
Kaip gaminti
  1. Apskrudinkite šoninės gabalėlius, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol švelniai paruduos. Įberkite pupeles, aitriąsias paprikas ir pakaitinkite porą minučių, tada viską sutrinkite, kol gausite vientisą ir švelnią košelę.
  2. Paskrudinkite 5 min. traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Pakepkite putpelės kiaušinius iš vienos pusės. Prieš patiekdami, ant traškučių užtepkite po valgomąjį šaukštą pupelių košelės, po 2 arbat. š. aitriojo paplotėlių  padažo (taco padažo), uždėkite kiaušinį, smulkintų laiškinių česnakų ir apibarstykite juodaisiais pipirais.

PATARIMAS! Pabandykite ir su aitriųjų paprikų milteliais!

Receptas: Tortilijos su vištiena

Receptai
Receptas: Vištienos tortilija
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė pvz. „Santa Maria Original soft tortilla“)
Prieskonių mišinys „Santa Maria crispy chicken bites spice mix“ 1.00 žiupsnelis
Saldžiarūgštis padažas 50.00 g
Majonezas: 50.00 g („Vilniaus“ pikantiškas padažas)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. („Pekino“ ir paprastos)
Pomidorai: 200.00 g (vyšniniai)
Agurkai: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Vištieną paruoškite taip, kaip nurodyta ant prieskonių mišinio pakelio.

2. Svogūną, salotas, pomidoriukus ir agurką supjaustykite kuo smulkiau, sūrį sutarkuokite. Paruoštą vištieną galite susmulkinti dantuotu peiliu, sudėjus ją į dubenėlį.

2. Į tortilijas viską sudėkite jūsų pasirinktomis proporcijomis ir ant viršaus užpilkite padažus.

3. Į vidurį dėkite įdarą, paliekant tarpą nuo vieno krašto (apačios). Viską sudėjus pirmiausia užlenkite apačią, tada šonus.

Patiekalą galima šildyti mikrobangų krosnelėje, kuri turi griliaus funkciją, tačiau nešildykite ilgiau nei 30 sekundžių, nes tada tortilija ir salotos suskystės ir praras formą.

Receptai
Receptas: Meksikietiški suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 640.00 g (4 gabalėliai nugarinės (be kaulų, maždaug po 160 g kiekvienas))
Imbieras: 100.00 g (konservuotų)
Mėsos sultinys: 400.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (po 0,5 raudonos ir geltonos saldžiųjų paprikų)
Svogūnų laiškai: 50.00 g (saujelė)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sultys: 200.00 ml (baltųjų vynuogių)
Slyvų tyrė 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sojų padažas: 50.00 ml
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laispnių. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Nuvarvinkite imbierus. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvieną mėsos gabalėlį išklokite imbierais, uždėkite po keletą raudonų ir geltonų paprikų juostelių bei svogūnų laiškų. Suvyniokite suktinukus ir apriškite virtuviniu siūlu.

2. Keptuve įkaitinkite aliejų, sudėkite suktinukus ir apkepinkite. Supilkite vynuogių sultis ir troškinkite 5 minutes. Įmaišykite slyvų tyrę, supilkite sultinį, įdėkite nuluptą skiltelę česnako. Keptuvą su suktinukais uždenkite, šaukite į orkaitę ir troškinkite apie 40 minučių.

3. Suktinukus išimkite ir padėkite šiltai. Į sultinį keptuve supilkite sojų padažą, su keliais šaukštais šalto vandens išsuktą krakmolą, įberkite druskos, pipirų. Maišydami virkite 5 minutes. Suktinukus apipilkite karštu padažu. Tiekite su virtais makaronais.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

 

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Tortilijos su faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (mėgstamo)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (po žalią ir geltoną)
Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai) 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 250.00 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“)
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g (saujelė tarkuoto brandinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.

2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.

3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.

5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.

6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Meksikietiškas užkandis „quesadillas“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio, kukurūzų miltų)
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g (marinuota)
Sūris: 170.00 g (tarkuotas fermentinis)
Mocarelos sūris: 130.00 g (tarkuotas)
Svogūnai: 2.00 vnt. (ir 1 raudonajai salsai)
Porai: 1.00 vnt.
Petražolės: 20.00 g
Sojų padažas: 40.00 ml (vištienos marinatui)
Sultys: 60.00 ml (1/8 puodelio laimo sulčių - vištienos marinatui ir 2 valg. š. raudonajai salsai)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (vištienos marinatui)
Medus: 15.00 g (vištienos marinatui)
Česnakai: 5.00 skiltelės (2 sutrintos skiltelės - vištienos marinatui ir 3 raudonajai salsai)
Džovinta raudonoji paprika: (vištienos marinatui) 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 6.00 vnt. (dideli raudoni pomidorai - raudonajai salsai)
Pipirai: 2.00 vnt. (2-3 čili pipirai - raudonajai salsai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (raudonajai salsai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - raudonajai salsai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį - raudonajai salsai)
Kaip gaminti

VIŠTIENOS PARUOŠIMAS

Dubenyje sumaišykite visus produktus: sojos padažą, laimo sultis, rudąjį cukrų, medų, sutrintą česnaką ir džiovintą papriką. Sudėkite į marinatą mažais gabalėliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Išmaišykite, kad visi gabalėliai apsiveltų marinatu. Uždenkite dubenį su vištiena maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kol mėsa išsimarinuos.

 

RAUDONOSIOS SALSOS (SALSA ROJA) PARUOŠIMAS

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Pomidorus perpjaukite per pusę į dvi dalis. Čili pipirus perpjaukite per pusę ir pašalinkite didžiąją dalį sėklyčių. Svogūną perpjaukite į keturias dalis.

3. Pomidorus, čili pipirus, svogūną, ir česnakus išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos. Aptepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.

4. Pakepintas daržoves sudėkite į maisto smulkintuvą. Smulkinkite, kol gausite beveik vientisos konsistencijos masę. Įspasuskite laimo sultis ir išmaišykite. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai įmaišykite kapotas petražoles. Atvėsinkite.

 

QUESADILLAS PARUOŠIMAS

1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną ir griežinėliais supjaustytą porą kelias minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite išsimarinavusią vištieną ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol vištiena gražiai apskrus. Įmaišykite kapotas petražoles.

2. Ant tortilijos tolygiai paskleiskite šeštadalį pakepintos vištienos su daržovėmis. Tolygiai apiberkite šeštadaliu sumaišytų tarkuotų sūrių. Perlenkite tortiliją per pusę.

3. Įkaitinkite didelę keptuvę. Labai plonai ištepkite ją šlakeliu aliejaus. Įdėkite per pusę perlenktą tortiliją ir kepkite, kol ji apskrus, o sūris išsilydys. Apverskite kita puse ir kepkite, kol ir ši pusė apskrus bei bus gražiai auksinės spalvos. Taip pat paruoškite ir iškepkite likusias quesadillas.

Patiekite šiltas su raudonąja salsa. Skanaus!

Tekstas Astos Černės

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: meksikietiškas užkandis „quesadillas“ (Meksika)

Receptai
Receptas: Tortilijos su kumpiu ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 336.00 g
Kumpis: 400.00 g (karštai rūkytas kiaulienos)
Varškės sūris: 200.00 g (tepamas varškės sūrelis)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Morkos: 150.00 g (virtos)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Šparaginės pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Tortiljas supjaustykite maždaug 8 cm pločio juostomis, kiekvieną patepkite varškės sūreliu.

2. Ant kiekvienos juostos dėkite kelis nuplautus ir kruopščiai popieriniu rankšluosčiu nusausintus salotų lapus, kumpio griežinį, kelias iš marinato išgriebtas ir gerai nuvarvintas šparagines pupeles.

3. Dėkite kubeliais pjaustytų pomidorų ir virtų morkų. Viršų apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

4. Daržoves kiek prispauskite delnu, tortiljas susukite į ritinėlius ir susmeikite mediniais smeigtukais. Palikite kelioms valandoms pastovėti.

Kulinaro patarimai:

• Jei po ranka turite konservuotų vaisių, jais galite pakeisti recepte nurodytas daržoves. Dėl pikantiškumo tokias tortilijas galite pagardinti ir sausoje keptuvėje skrudintomis migdolų drožlėmis.

• Jei tortilijas ruošite iš vakaro, tvirtai susukite į maistinę plėvelę (neapdžius, produktai geriau sulips, patiekalas bus minkštesnis) ir tik tada dėkite į šaldytuvą.

Receptai
Receptas: Tortilijų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (maltos - pagal poreikį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (aštrių - pagal poreikį)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (konservuotų - pagal poreikį)
Pupelės: 1.00 vnt. (pomidorų padaže - pagal poreikį)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė - pagal poreikį)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (pagal poreikį)
Sūris: 1.00 vnt. (pakuotė lydyto - pagal poreikį)
Fermentinis sūris: (tarkuoto) 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Maltą vištieną pakepinkite su aštriais prieskoniais, pupelėmis pomidorų padaže ir konservuotais kukurūzais.
  2. Įdaro pridėkite į kepimo formoje išdėliotas tortilijas.
  3. Ant viršaus uždėkite po kelis šaukštus grietinės (ji prie aštrios mėsos labai tinka) ir įspauskite pomidorų padažo.
  4. Mėsytę apdenkite lydyto sūrelio lapeliais ir sulenkite kraštelius, viską „uždarykite“.
  5. Užbarstykite gerą saują tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į karštą orkaitę.
  6. Kepkite apie pusvalandį.
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
 
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą

 

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Majonezas: 50.00 ml
Jogurtas: 50.00 ml (natūralaus)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (pagal poreikį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (žolelių)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
  2. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
  3. Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.  
Receptai
Receptas: Meksikietiška sriuba su kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pupelės: 300.00 g (konservuotos, 1 indelis)
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis, konservuotų luptų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Padažas: (aitriųjų pipirų) 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą.

2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir maišydami apkepkite, tada sudėkite pomidorų pastą, aitriųjų pipirų padažą ir dar pakepinkite.

3. Saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis ir sumeskite į apkeptus svogūnus, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite sojų padažo, šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10–15 minučių. Į sriubą sumeskite kukulius, smulkintus rozmarinus, paskaninkite druska, cukrumi ir virkite dar 10 minučių.

4. Baigiant sriubai virti suberkite konservuotas pupeles ir dar 5–7 minutes pavirkite. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Receptai
Receptas: Tortilijos
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Faršas: 500.00 g (kiaulienos)
Sūris: 150.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Keptuvėje apkepkite kiaulienos faršą kartu su smulkintu česnaku, įdėkite druskos ir pipirų.

2. Smulkiai supjaustykite pomidorą, papriką, sutarkuokite sūrį.

3. Ant kiekvieno tortilijos blynelio vidurio sudėkite visus ingredientus, susukite ir keletui minučių pašaukite į orkaitę, kol sūris išsilydys.

4. Šiek tiek sūrio užbarstykite ant pačių tortilijų viršaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: „Mangų salsa“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt. (didelis. prinokęs)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Kalendros: 20.00 g (kelios šakelės šviežių (nepadauginkite, jos labai specifinio skonio))
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 2.00 vnt. (keli lapeliai)
Kaip gaminti

1. Mangą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite dailiais nedideliais kubeliais.

2. Kalendras ir petražoles nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite. 

3. Svogūną nulupkite, sukapokite. Raudonąją ir aitriąją paprikas išvalykite, supjaustykite kubeliais.

4. Visas smulkintas padažo dalis meskite į gilesnį dubenį, pagal skonį pasūdykite, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, labai gerai išmaišykite ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, – padažas bus gardesnis.

Tinka prie kiaulienos, krevečių.

Taip pat skaitykite: 7 dalykai, kurie nutinka, kai nustojame svertis 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt