Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Meksikos skonis

Fachitos
Fotolia nuotr. / Fachitos
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kai įprastas maistas atsibosta ir norisi aštresnių pojūčių, kartais labai smagu išbandyti kitų šalių receptus. Meksikiečių virtuvės patiekalai skanūs, greitai ir lengvai pagaminami. Tad pasikvieskite draugų ir bent ragaudami nusikelkite į tolimąją Meksiką.

Vištienos fachitos

Jums reikės: 8 tortilijų paplotėlių, 4 viščiukų krūtinėlių, 2 svogūnų, žalios ar kitokios spalvos paprikos, 2 aitriųjų paprikų, 2 česnako skiltelių, po 2 šaukštelius maltos aitriosios ir saldžiosios paprikos, stiklinės tarkuoto brandinto sūrio, 2 šaukštelių maltų kuminų, 2 šaukštelių džiovintų raudonėlių, maltų juodųjų pipirų, druskos, šaukšto grietinėlės, kelių šaukštai aliejaus.

  • Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite žiedeliais supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustytas paprikas, sugrūstus česnakus, susmulkintas aitriąsias paprikas.
  • Nustumkite į keptuvės kraštus, į vidurį dėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite, kol mėsa pabals. Apibarstykite prieskonių mišiniu, išmaišykite ir sumažinę ugnį kepkite dar apie pusvalandį. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
  • Tortilijas suvyniokite į foliją ir 2 min. palaikykite karštoje orkaitėje.
  • Išėmusi ant kiekvienos dėkite kelių rūšių padažo, troškintos vištienos su daržovėmis, šviežių salotų, užberkite tarkuoto sūrio. Susukite ritinėlį. Vieną jo galą užlenkite, kad neištekėtų padažas.

Vegetariniai buritai

Fotolia nuotr./Vegetariniai buritai
Fotolia nuotr./Vegetariniai buritai

Jums reikės: 8 tortilijų paplotėlių, skardinės (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių, 6 šaukštų marinuotų kukurūzų, svogūno arba 0,5 poro, 2 pomidorų, 2 česnako skiltelių, aitriosios paprikos ankšties, marinuotos vidutinio dydžio aitriosios paprikos, stiklinės tarkuoto brandinto sūrio, meksikietiškų prieskonių mišinio, 4 šaukštų kepsnių padažo, 2 šaukštų aliejaus.

  • Svogūnus arba porą, pomidorus supjaustykite gabalėliais, česnakus sugrūskite ir viską 5–10 min. patroškinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Sudėkite nusunktas raudonąsias pupeles, kukurūzus, suberkite prieskonius, smulkius aitriųjų paprikų gabalėlius ir maišydami dar kiek pakaitinkite.
  • Tortilijas suvyniokite į foliją ir 2 min. palaikykite karštoje orkaitėje.
  • Kiekvieną paplotėlį aptepkite kepsnių padažu, paskleiskite įdaro, gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į ritinėlį, kraštelius užlenkite.
  • Paruoštus tortilijų ritinėlius dėkite į skardą ir trumpam pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kaitinkite, kol išsilydys sūris.

Kesadilijos su malta jautiena

A. Černės nuotr./Meksikietiškas užkandis „Quesadillas“
A. Černės nuotr./Meksikietiškas užkandis „Quesadillas“

Jums reikės: 8 tortilijų paplotėlių, 400 g maltos jautienos, 100 g pievagrybių, pakelio meksikietiškų prieskonių mišinio, 200 g pomidorų padažo, stiklinės kubeliais supjaustytų pomidorų, 0,5 stiklinių tarkuoto brandinto sūrio, saujelės smulkiai supjaustytų salotų lapelių (nebūtinai), šaukšto aliejaus.

  • Maltą jautieną 10–15 min. pakepinkite įkaitintame aliejuje, suberkite smulkintus pievagrybius ir pagardinę prieskonių mišiniu dar šiek tiek patroškinkite.
  • 4 paplotėlius aptepkite pomidorų padažu, ant kiekvieno krėskite maždaug po 2 šaukštus mėsos ir pievagrybių įdaro, apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais.
  • Uždėkite kitą paplotėlį, paspauskite ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Supjaustykite į keturias dalis – gausite trikampius paplotėlius.
  • Prieš tiekdami papuoškite petražolių šakelėmis. Skanu su meksikietišku padažu.

Tortilijų paplotėliai

Fotolia nuotr./Tortilijos
Fotolia nuotr./Tortilijos

Jei nenusipirkote pakelio tortilijų, galite jų išsikepti. Jums reikės: 100 g miltų, 100 ml vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus.

  • Iš miltų (geriausiai tinka kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys) ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius.
  • Sudėkite į aliejumi pateptą skardą, apšlakstykite aliejumi ir 2 min. pašaukite į 200 °C orkaitę.
Receptai
Receptas: Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pupelės: 150.00 g (raudonosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (šaknis)
Morkos: 4.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiauliena: 500.00 g (neriebi)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Konservuoti pomidorai (didelė skardinė) 800.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Kaip gaminti

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, paskui sudėkite susmulkintą mėsą ir kepkite, kol pasikeis mėsos spalva. Sudėkite susmulkintas daržoves ir dar truputį patroškinkite.

3. Visą keptuvėje esančią masę truputį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, supilkite sultinį, sudėkite į kelias dalis perpjautus pomidorus, gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 10 min.

4. Sudėkite virtas pupeles, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 10–15 min. Išjungus ugnį nereikia skubėti nukelti dangčio – tegul troškinys dar keliolika minučių pasitroškina.

Patarimas. Paprasčiausias mėsos smulkinimo būdas – sumalti mėsmale. Tačiau šis patiekalas skanesnis, jei mėsa – ne malta, o smulkiai supjaustyta.

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Receptai
Receptas: Įdarytos tortilijos
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai ir 1 valg. š. mėsos marinatui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 120.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį tešlai ir įdarui)
Kiauliena: 200.00 g (išpjovos, įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (po pusę raudonos ir žalios paprikos, įdarui)
Morkos: 2.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Pomidorų tyrė (tiršta, įdarui) 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano, įdarui)
Majonezas: 1.00 valg. š. (mėsos marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 g (mėsos marinatui)
Džiovintų žolelių kepsniams mišinys (mėsos marinatui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

2. Pieną pakaitinkite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės ir plona srovele pildama įplakite į tešlą. Kai tešla atšoks nuo dubens sienelių, ją dėkite ant miltais pabarstytos lentos, padalykite į 10 vienodų papločių. Juos iškočiokite ir apie 30 sekundžių kepkite karštuose riebaluose.

3. Plonomis juostelės supjaustykite kiaulienos išpjovą.

4. Paruoškite majonezo, aitriosios paprikos, pipirų, aliejaus ir žolelių mišinį. Jame pusvalandį pamarinuokite kiaulieną.

5. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintas paprikas, morkas, suverskite marinuotą mėsą, pomidorų tyrę ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.

6. Kiek pravėsusio troškinio užkrėskite ant tortiljų, užberkite po saujelę tarkuoto sūrio ir susukite voleliu. Kepkite karštoje orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje apie 5 minutes.  

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Receptai
Receptas: Meksikietiški suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 640.00 g (4 gabalėliai nugarinės (be kaulų, maždaug po 160 g kiekvienas))
Imbieras: 100.00 g (konservuotų)
Mėsos sultinys: 400.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (po 0,5 raudonos ir geltonos saldžiųjų paprikų)
Svogūnų laiškai: 50.00 g (saujelė)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sultys: 200.00 ml (baltųjų vynuogių)
Slyvų tyrė 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sojų padažas: 50.00 ml
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laispnių. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Nuvarvinkite imbierus. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvieną mėsos gabalėlį išklokite imbierais, uždėkite po keletą raudonų ir geltonų paprikų juostelių bei svogūnų laiškų. Suvyniokite suktinukus ir apriškite virtuviniu siūlu.

2. Keptuve įkaitinkite aliejų, sudėkite suktinukus ir apkepinkite. Supilkite vynuogių sultis ir troškinkite 5 minutes. Įmaišykite slyvų tyrę, supilkite sultinį, įdėkite nuluptą skiltelę česnako. Keptuvą su suktinukais uždenkite, šaukite į orkaitę ir troškinkite apie 40 minučių.

3. Suktinukus išimkite ir padėkite šiltai. Į sultinį keptuve supilkite sojų padažą, su keliais šaukštais šalto vandens išsuktą krakmolą, įberkite druskos, pipirų. Maišydami virkite 5 minutes. Suktinukus apipilkite karštu padažu. Tiekite su virtais makaronais.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

 

 

 

 

 

 

Receptas: Tortilijos su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kukurūzų paplotėliai 4.00 vnt.
Krevetės: 200.00 g (šviežių lukštentų arba šaldytų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Pomidorai: 2.00 vnt. (minkšti, gerai prinokę)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saulėje džiovintų pomidorų padažas 1.00 valg. š.
Vynuogių kauliukų aliejus 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite.

2. Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, pakepinkite česnakus ir papriką, tada viską pasūdykite, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir sumeskite krevetes. Maišydama jas pakepinkite, kol dailiai apskrus ir apsivels prieskoniais.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

4. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

5. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, pomidorais, svogūnais, kapotais žalumynais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite vynuogių kauliukų aliejumi.

6. Ant pašildytų paplotėlių krėskite po šauktą traškių salotų ir dėkite krevečių.

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Receptai
Receptas: Tortilijos su kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Kumpis: 400.00 g (šaltai rūkyto)
Salotos: 1.00 vnt. (pusė „Ledkalnio“ salotos)
Sūris: 1.00 vnt. (indelis natūralaus skonio tepamojo varškės sūrelio su pievagrybiais)
Pomidorai: 3.00 vnt. (didesni)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Obuolį nulupkite, sutarkuokite, sumaišykite su tepamuoju sūreliu, jei reikia, pasūdykite.

2. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.

3. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Ant pašildytų tortilijų tepkite sūrelio su obuoliais, tada klokite po kelis lapus salotų,  dėkite kumpio ir pomidorų.

5. Tortilijas  susukite, perpjaukite per pusę, kad būtų patogiau valgyti, ir patiekite.

Receptai
Receptas: Tortilijos su faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (mėgstamo)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (po žalią ir geltoną)
Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai) 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 250.00 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“)
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g (saujelė tarkuoto brandinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.

2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.

3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.

5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.

6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Tortilijos su kumpiu ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 336.00 g
Kumpis: 400.00 g (karštai rūkytas kiaulienos)
Varškės sūris: 200.00 g (tepamas varškės sūrelis)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Morkos: 150.00 g (virtos)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Šparaginės pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Tortiljas supjaustykite maždaug 8 cm pločio juostomis, kiekvieną patepkite varškės sūreliu.

2. Ant kiekvienos juostos dėkite kelis nuplautus ir kruopščiai popieriniu rankšluosčiu nusausintus salotų lapus, kumpio griežinį, kelias iš marinato išgriebtas ir gerai nuvarvintas šparagines pupeles.

3. Dėkite kubeliais pjaustytų pomidorų ir virtų morkų. Viršų apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

4. Daržoves kiek prispauskite delnu, tortiljas susukite į ritinėlius ir susmeikite mediniais smeigtukais. Palikite kelioms valandoms pastovėti.

Kulinaro patarimai:

• Jei po ranka turite konservuotų vaisių, jais galite pakeisti recepte nurodytas daržoves. Dėl pikantiškumo tokias tortilijas galite pagardinti ir sausoje keptuvėje skrudintomis migdolų drožlėmis.

• Jei tortilijas ruošite iš vakaro, tvirtai susukite į maistinę plėvelę (neapdžius, produktai geriau sulips, patiekalas bus minkštesnis) ir tik tada dėkite į šaldytuvą.

Receptai
Receptas: Tortilijų tortas su tunu ir kiaušiniais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt. (pakelis)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Tunas: 170.00 g (dėžutė tuno savo sultyse)
Majonezas: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis žaliųjų)
Žirniai: 100.00 g (konservuoti)
Krabų lazdelės: 200.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite ir baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu majonezo, žirneliais bei prieskoninemis žolelėmis ir įberkite šiek tiek druskos. Tai bus vienas iš torto pertepimų.

2. Vieną tortilijos blyną aptepkite kiaušinių baltymų mase ir uždenkite kitu blynu. Jį aptepkite majonezu ir uždėkite tuno. Vėl uždėkite blyną, aptepkite majonezu ir sudėkite krabų lazdeles. Taip dėliokite sluoksnius, kol nebeliks tortilijų blynų ir produktų pertepimams.

3. Viršutinis sluoksnis turi būti blynas. Kiaušinių trynius sutrinkite blenderiu, įdėkite majonezo bei pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis. Gausite gelsvos spalvos kremą – aptepkite juo visą tortilijų tortą ir papuoškite alyvuogėmis. Prieš patiekiant, palaikykite tortą kelias valandas šaldytuve.

Receptą atsiuntė Simona Dunauskaitė

Receptai
Receptas: Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (jautienos)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Sūris: 150.00 g (tarkuoto fermentinio)
Majonezas: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, taip pat apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Fermentinį sūrį sumaišykite su majonezu ir žalumynais.

3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite vieną tortiliją, tada sluoksnį faršo ir aptepkite majonezo padažu. Taip sluoksniuokite visas tortilijas. Viršutinę tortiliją aptepkite tik majonezo padažu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Meksikietiškas karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  • Užvirkite pieną, kaitindamos ištirpinkite jame šokoladą, sudėkite prieskonius.
Receptai
Receptas: Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šoninė: (pjaustytos kubeliais) 50.00 g
Svogūnai: 50.00 g (pjaustytų kubeliais)
Pupelės: 120.00 g (konservuotų, nuvarvintų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Kiaušiniai: 20.00 vnt. (putpelių)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Padažas: (SANTA MARIA TACO) 200.00 ml
Traškučiai: (kukurūzų – SANTA MARIA NACHO) 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA grūstų)
Česnakai: 1.00 vnt. (laiškinio)
Kaip gaminti
  1. Apskrudinkite šoninės gabalėlius, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol švelniai paruduos. Įberkite pupeles, aitriąsias paprikas ir pakaitinkite porą minučių, tada viską sutrinkite, kol gausite vientisą ir švelnią košelę.
  2. Paskrudinkite 5 min. traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Pakepkite putpelės kiaušinius iš vienos pusės. Prieš patiekdami, ant traškučių užtepkite po valgomąjį šaukštą pupelių košelės, po 2 arbat. š. aitriojo paplotėlių  padažo (taco padažo), uždėkite kiaušinį, smulkintų laiškinių česnakų ir apibarstykite juodaisiais pipirais.

PATARIMAS! Pabandykite ir su aitriųjų paprikų milteliais!

Receptai
Receptas: Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sūris: 70.00 g (kietojo fermentinio)
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų itališkų žolelių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista, į skardą įtieskite tortilijas.
  3. Aptepkite tortilijas šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pomidorų pasta.
  4. Barstykite tarkuoto kietuojo sūrio, supjaustyto mėgstamo kumpelio gabalėlių, plonomis riekelėmis supjaustytų pievagrybių.
  5. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, plėšytą mocarelos sūrį.
  6. Apibarstykite žiupsniu druskos, maltų pipirų ir dosniu žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol kraštai gražiai apskrus, o sūris išsilydys.
  8. Patiekite nedelsiant vieną ar su mėgstamu padažu. Skanaus!
Receptas: Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Majonezas: 50.00 ml
Jogurtas: 50.00 ml (natūralaus)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (pagal poreikį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (žolelių)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
  2. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
  3. Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.  
Receptai
Receptas: Tortilijų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (maltos - pagal poreikį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (aštrių - pagal poreikį)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (konservuotų - pagal poreikį)
Pupelės: 1.00 vnt. (pomidorų padaže - pagal poreikį)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė - pagal poreikį)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (pagal poreikį)
Sūris: 1.00 vnt. (pakuotė lydyto - pagal poreikį)
Fermentinis sūris: (tarkuoto) 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Maltą vištieną pakepinkite su aštriais prieskoniais, pupelėmis pomidorų padaže ir konservuotais kukurūzais.
  2. Įdaro pridėkite į kepimo formoje išdėliotas tortilijas.
  3. Ant viršaus uždėkite po kelis šaukštus grietinės (ji prie aštrios mėsos labai tinka) ir įspauskite pomidorų padažo.
  4. Mėsytę apdenkite lydyto sūrelio lapeliais ir sulenkite kraštelius, viską „uždarykite“.
  5. Užbarstykite gerą saują tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į karštą orkaitę.
  6. Kepkite apie pusvalandį.
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
 
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą

 

Receptas iš: g-blogas.lt

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt