Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Mėsa su vaisiais

Veršiena su obuoliais
Shutterstock nuotr. / Veršiena su obuoliais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Mėsos patiekalai su vaisiais visuomet maloniai nustebina skonių ir aromatų deriniu. Išbandykite!

Veršiena su obuoliais

Jums reikės: didelio gabalo veršienos, 125 ml kriaušių arba obuolių sidro, 5 didelių slyvų, saujelės besėklių vynuogių, 2 obuolių, 60 g cukraus, 2 šaukštelių cinamono.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Obuolius nuplaukite, nulupkite ir, išpjovę sėklytes, susmulkinkite pasirinkto dydžio gabalėliais.
  • Slyvas nuplaukite ir pašalinę kauliukus supjaustykite ketvirčiais.
  • Du didelius šaukštus cukraus nedideliame indelyje sumaišykite su šaukšteliu cinamono ir gerai įtrinkite mėsą.
  • Ją dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite maždaug 2,10–2,20 val., priklausomai nuo gabalo dydžio.
  • Per tą laiką pagaminkite garnyrą: į kepimo indą suberkite obuolius, slyvas ir vynuoges, apibarstykite likusiu cinamonu su cukrumi.
  • Užpilkite vaisius sidru ir kepkite orkaitėje maždaug 15–20 minučių, kol obuoliai suminkštės.
  • Veršieną tiekite su vaisiais, apšlakstę padažu, susidariusiu kepant vaisius ir mėsą.

Vištienos salotos su persikais

Shutterstock nuotr./Vištienos salotos su persikais
Shutterstock nuotr./Vištienos salotos su persikais

Jums reikės: 400 g keptos vištienos filė, 4 didelių saujų gražgarsčių ir kitų salotų lapelių, 2 didelių prinokusių persikų, 40 g anakardžių, 40 g ožkų sūrio, 2 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų graikiško jogurto, šaukšto cukraus, svogūno, kelių mėtų lapelių, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Gražgarstes nuplaukite, nukarpykite stambius kotelius ir nusausinkite.
  • Persikus nuplaukite, perpjaukite pusiau ir, pašalinę kauliukus, supjaustykite pasirinkto dydžio skiltelėmis.
  • Ožkų sūrį sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite į plakti skirtą indą.
  • Ten pat berkite 3 val. mirkytus anakardžius, mėtų lapelius, cukrų, krėskite jogurtą.
  • Viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite.
  • Gražgarstes išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite pjaustytą vištieną, abrikosus, smulkintus svogūnus, pilkite aliejaus, viską gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Tiekite su paruoštu atvėsintu pagardu.

Bolivinės balandos su vištiena ir abrikosais

Shutterstock nuotr./Salotos su bolivinėmis balandomis
Shutterstock nuotr./Salotos su bolivinėmis balandomis

Jums reikės: 3 vištienos krūtinėlių, 380 g bolivinių balandų, 200 g džiovintų abrikosų, 80 ml aliejaus, 70 g migdolų arba kedrinių pinijų, 2 svogūnų, 5 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio, 2 šaukštų apelsino sulčių, saujelės petražolių, šaukštelio cinamono, 2 žiupsnelių šafrano.

  • Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite riešutus ir šaukite maždaug 12–15 minučių į iki 165 laipsnių įkaitintą orkaitę. Leiskite atvėsti.
  • Abrikosus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Imbiero šaknį nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
  • Svogūnus nulupkite ir sukapokite.
  • Vištieną supjaustykite kiek didesniais nei kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Petražoles nuskabykite ir sukapokite.
  • Aliejų užkaitinkite dideliame plačiame puode. Sužerkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol taps tamsūs ir suminkštės.
  • Suberkite bolivines balandas, šafraną, cinamoną, tarkuotą imbierą ir keletą minučių dar pakepinkite.
  • Supilkite vandenį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir uždengę troškinkite maždaug 20 minučių, tada įmaišykite vištieną ir kepkite dar 15 min.
  • Suberkite vaisius, petražoles ir patiekite.

Suktinukai su slyvomis

Jums reikės: pakuotės plonomis juostelėmis pjaustyto kiaulienos kumpio (15 juostelių), 15 slyvų, keleto šaukštų brendžio, 15 trumpų medinių pagaliukų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
  • Medinius pagaliukus įmerkite į indą su lediniu vandeniu ir laikykite bent 1–1,5 val., kad kepami nesudegtų.
  • Slyvas perpjaukite pusiau, sudėkite į indelį ir užpylę keletu šaukštų brendžio palaikykite apie 40 minučių, kad gerai įsigertų.
  • Kumpio gabalėliais apsukite slyvas. Mėsos juostelę tieskite ant lentos, dėkite dvi slyvos puseles ir stipriai laikydami susukite.
  • Kiekvieną suktinuką perverkite mediniu pagaliuku.
  • Skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite suktinukus ir kepkite apie 20–25 min. Praėjus maždaug 12 minučių, apverskite.
  • Tiekite dar karštus.

Receptai
Receptas: Paukštienos salotos su persikais ir saulėgrąžomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (ar kalakutienos - krūtinėlės)
Salotos: 300.00 g (Pekino arba bet kokių kietesnių salotų)
Persikai: 300.00 g (konservuotų)
Saulėgrąžos: 200.00 g
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

2. Kai mėsytė apskrus, suberkite saulėgrąžas ir viską kartu pakepinkite.

3. Tuomet belieka supjaustyti salotas, persikus ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.

Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė.

Sveika ir skanu!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Kepsniai su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (sprandinės)
Persikai: 100.00 g (konservuoti)
Paprikos: 100.00 g
Svogūnai: 50.00 g (pusė nedidelio)
Mėsos prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iš kiaulienos sprandinės suformuokite kepsnius. Įtrinkite juos prieskoniais, druska ir apie 15 min. palikite pastovėti.

2. Kepkite keptuvėje. Kai kepsniai bus jau beveik iškepę, sudėkite ant jų smulkintus persikus, paprikas ir svogūnus ir dar truputėlį patroškinkite.

3. Tiekite su ryžiais ir daržovėmis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Maltiniai su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (gali būti paukštienos, kiaulienos, jautienos – rinkitės pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Persikai: 2.00 vnt. (konservuotų persikų puselės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį.

2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus.

3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų persikų. Dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Kepta antis su abrikosais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Antis 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Džiovinti abrikosai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Paruoštą antį įtrinkite prieskoniais, česnako skiltelėmis ir palaikykite per naktį.

2. Abrikosus ir svogūno galvutę (perpjautą pusiau) sudėkite į anties vidų, viršų apšlakstykite citrinų sultimis ir įdėkite į kepimo maišą.

3. Kepkite 2-3 valandas.

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Kepenėlės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas riešutas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pienas: 120.00 ml
Obuoliai: 3.00 vnt. (raudoni, kieti)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Veršių kepenys: 600.00 g
Miltai: 5.00 valg. š.
Tepusis riebalų mišinys: 20.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite. Pabarstykite druska, muskato riešutu, įdėkite šaukštą sviesto, supilkite pašildytą pieną ir gerai išsukite. Laikykite šiltai.

2. Obuolius nuplaukite trinant šepetėliu po tekančiu vandeniu, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežiniais. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite griežiniais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir likusį sviestą. Iš pradžių kepinkite obuolius, kol gražiai parus, paskui – svogūnus, kol pasidarys skaidrūs.

4. Kepenis nuplaukite, supjaustykite, pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių po 2–3 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su bulvių koše, keptais obuoliais ir svogūnais.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptai
Receptas: Vyniotinis su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - tešlai)
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti - įdarui)
Obuoliai: 1.00 kg (rūgštūs - įdarui)
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Razinos: 50.00 g (įdarui)
Sviestas: 100.00 g (įdarui)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (vyniotinio paviršiui)
Kaip gaminti

1. Pusę stiklinės vandens išmaišykite su aliejumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniu ir išspaustomis citrinos sultimis. Suberkite miltus, užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite apie 30 minučių.

2. Keptuvėje pakepinkite džiūvėsius. Obuolius nuplaukite supjaustykite plonomis skiltelėmis, išmaišykite su džiūvėsiais, cukrumi, cinamonu ir nuplautomis razinomis.

3. Stalą pabarstykite miltais ir labai plonai iškočiokite tešlą. Ant dviejų trečdalių lakšto sudėkite paruoštą įdarą, suvyniokite. Sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.

4. Vyniotinio viršų patepkite tirpintu sviestu ir kepkite180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Iškeptą vyniotinį patiekite pabarsčius milteliniu cukrumi.   

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptai
Receptas: Vištienos salotos su persikais ir feta
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pekino)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Persikai: 1.00 vnt. (konservuotų, nedidelės pakuotės)
Fetos sūris: 100.00 g
Vištiena: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - padažui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais.
  2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų.
  3. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais, visus padažo ingredientus sumaišykite ir gautą padažą užpilkite ant kopūstų, gerai išmaišykite.
  4. Pekino kopūstą dėkite į lėkštę, ant jo išdėliokite fetą, persikus, pomidorus ir uždėkite dar šiltą vištieną.
  5. Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt