Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Metas makaronams

Makaronai su vištiena ir pomidorais
Fotolia nuotr. / Makaronai su vištiena ir pomidorais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kitas paruošimo būdas, kitoks padažas – sūrio ar maltos mėsos, o gal makaronai, pagardinti daržovėmis, – ir jau burnoje jaučiate naują pamėgto patiekalo skonį.

Spagečiai su kumpiu

Astos Černės nuotr./Spagečiai su kumpiu
Astos Černės nuotr./Spagečiai su kumpiu

Jums reikės: 280 g spagečių, 120 g kumpio, didelio kiaušinio, 5 šaukštų tarkuoto parmezano, 2 šaukštų baltojo sauso vyno, 1,5 šaukšto aliejaus, 2 česnako skiltelių, pagal skonį druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

  • Dideliame puode užkaitinkite vandenį, suberkite spagečius ir išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Nukošę palikite puodą uždengtą, kad makaronai neatvėstų.
  • Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Česnaką nulupkite, smulkiai sukapokite.
  • Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, suberkite česnakus ir, sumažinę ugnį, pakepinkite.
  • Išgriebtus česnakus atidėkite.
  • Česnaku kvepiančiame aliejuje paskrudinkite kumpio gabalėlius.
  • Po truputį supilkite vyną ir vis maišydami kaitinkite apie 3 min., kol dalis skysčio nugaruos.
  • Spagečius sukrėskite į keptuvę su padažu ir gerai išmaišykite.
  • Kiaušinį nedideliame inde išplakite su sūriu, sumaišykite su išgriebtais česnakais ir, užpylusi ant spagečių, kaitinkite, kol sūris pradės lydytis, o kiaušinio plakinys sukietės.
  • Patiekalą dar kartą gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais ir išdalykite į lėkštes.

Juostiniai makaronai su gorgoncola ir mocarela

Shutterstock nuotr./Makaronai juostelės su mocarela
Shutterstock nuotr./Makaronai juostelės su mocarela

Jums reikės: 240 g juostinių makaronų, 170 g vyšninių pomidorų, 100 g konservuotų artišokų aliejuje, 180 g gorgoncolos, 80 g mocarelos, gabalėlio saliero gumbo, raudonos paprikos, 2 šaukštų aliejaus, 2 česnako skiltelių, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite, suberkite atgal į puodą, uždenkite dangčiu, ir, kol ruošite padažą, laikykite šiltai.
  • Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Papriką perpjaukite per pusę, išskobkite sėklytes ir taip pat supjaustykite.
  • Česnakus smulkiai sukapokite.
  • Artišokus gerai nuvarvinkite ir pasmulkinkite.
  • Gorgoncolą sulaužykite nedideliais gabalėliais, o mocarelą sutarkuokite stambia trintuve.
  • Gilioje keptuvėje ant didelės liepsnos užkaitinkite aliejų.
  • Pakepinkite česnakus, salierus, vėliau suberkite ir pakepinkite paprikas, per pusę perpjautus pomidoriukus ir vis maišydama kepkite apie 5–7 min., kol suminkštės, bet neištiš.
  • Galiausiai suberkite artišokus ir, kai jie sušils, nukelkite padažą nuo ugnies.
  • Juostinius makaronus išdėliokite į lėkštes ir apliekite padažu.
  • Ant viršaus berkite sūrių ir patiekite.

Vamzdeliai su baklažanais

Shutterstock nuotr./Vamzdeliai su baklažanais
Shutterstock nuotr./Vamzdeliai su baklažanais

Jums reikės: 250 g vamzdelinių makaronų, 200 g kapotų pomidorų savo sultyse, 200 g mocarelos, 60 ml aliejaus, nemažo baklažano, 2 česnako skiltelių, pusės šaukštelio maltos aitriosios paprikos, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Baklažaną nuplaukite, įtrinkite druska, palaikykite apie pusvalandį, išsiskyrusį skystį nusausinkite, o baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite, sūrį sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Karštame aliejuje pakepinkite česnakus, kai jie gardžiai pakvips, suberkite baklažano gabalėlius ir kepkite ant mažos ugnies apie 8–10 min., kol suminkštės.
  • Į keptuvę sukrėskite kapotus pomidorus, sužerkite aitriąją papriką, pagal skonį berkite druskos, pipirų ir pakepinkite dar 3 min.
  • Dideliame puode užkaitinkite vandenį, suberkite makaronus ir, išvirę pagal nurodymus ant pakuotės, išdalykite į lėkštes.
  • Dar šiltus vamzdelius apliekite paruoštu padažu, gerai išmaišykite ir apiberkite tarkuota mocarela.

Makaronai su moliūgais

Jums reikės: 300 g vamzdelių, kriauklelių (ar kitokios formos makaronų), 600 g moliūgo, didelio svogūno, 2 skiltelių česnako, 250 ml natūralaus daržovių sultinio, 2 šaukštų aliejaus, saujelės parmezano, 2 šaukštų džiūvėsėlių, kelių šakelių šviežių čiobrelių.

Padažui: 150 ml neriebios grietinėlės, šaukšto sviesto, šaukštelio kario, žiupsnelio druskos, morkos.

  • Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai.
  • Moliūgą nulupkite, sėklas išskobkite, minkštimą supjaustykite kubeliais.
  • Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, tada česnakus ir, kai jie pagels, suberkite moliūgus.
  • Daržoves užpylę sultiniu, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės moliūgai ir nugaruos dalis skysčio. Pagal skonį pasūdę ir subėrę džiūvėsėlius, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  • Makaronus išdalykite į kelis dubenėlius, ant viršaus paskirstykite po šaukštą kitą moliūgų masės, berkite po truputį parmezano ir dalį kapotų čiobrelių.
  • Morką nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite šaukšte sviesto.
  • Į keptuvę supilkite grietinėlę, suberkite karį, likusius kapotus čiobrelius ir, gerai išmaišę, padažu apliekite makaronus.
Receptai
Receptas: Makaronai su moliūgais ir mėlynojo sūrio padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 250.00 g
Aliejus: 5.00 valg. š.
Moliūgai: 1.20 kg
Kedrinės pinijos: 50.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml
Kietasis sūris: 120.00 g (Tarkuotas)
Pienas: 750.00 ml
Sviestas: 30.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Moliūgą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su aliejumi. Paskleiskite kepimo skardoje ir kepkite 45 min. Likus 5 min., suberkite kedrines pinijas.
  2. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  3. Moliūgus ir kedrines pinijas suplakite su grietinėle (pilkite po truputį, gali visos neprireikti). Įberkite ¾ tarkuoto sūrio ir išmaišykite iki vientisumo – masė turi būti pakankamai tiršta, formuojama rankomis.
  4. Kimškite įdaro į makaronus ir dėkite juos į riebalais išteptą kepimo indą.
  5. Pagaminkite padažą. Keptuvėje lėtai ištirpinkite sviestą, nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su miltais. Dėkite vėl ant ugnies ir nesustodama maišyti po truputį supilkite pieną. Suberkite trupintą mėlynąjį sūrį ir nesustokite maišyti, kol išsilydys.
  6. Supilkite ant makaronų, užberkite sūrio, šaukite į orkaitę ir kepkite 45–60 min.
Receptai
Receptas: Makaronai su žirneliais ir kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (arba švieži)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Jogurtas: 200.00 g (natūralaus arba neriebios grietinės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Kumpis: 150.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 30.00 g (arba krapai)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite minutę.
  2. Sudėkite kumpį ir kepkite dar minutę. Sudėkite jogurtą arba grietinę, garstyčias, išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Pagal skonį įberkite smulkintų svogūnų laiškų ar krapų, prieskonių. Makaronus suverskite į paruoštą padažą, išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronai su sūriu ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g
Sūris: 140.00 g ("Džiugas")
Kumpis: 120.00 g (pjaustytas griežinėliais)
Grietinė: 200.00 g (neriebi)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Sūdytame vandenyje apvirkite makaronus – ne ilgiau kaip 5 minutes. Kol jie verda, susmulkinkite brokolius, išskirstykite nedideliais žiedynais ir suberkite į puodą su makaronais. Kai užvirs, virkite 5–7 minutes.
  2. Sutarkuokite sūrį. Kumpio griežinėlius apskrudinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, tada supjaustykite gabaliukais.
  3. Nukoškite makaronus, puode palikdami kelis šaukštus virusio vandens. Makaronus suverskite atgal į puodą, suberkite sūrį, sudėkite grietinę, paskaninkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Šiek tiek pakaitinkite – kol maišant sūris visai išsilydys. Dėkite į lėkštes, pabarstykite traškiais skrudinto kumpio gabaliukais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Įdaryti makaronai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 400.00 g (stambūs)
Tunas: 2.00 vnt. (indeliai konservuotų savo sultyse -įdarui)
Ančiuviai: indelis - įdarui 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml (padažui)
Gorgoncola: padažui 60.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Šalavijai: 10.00 g (keli lapeliai)
Kaip gaminti
  1. Makaronus lengvai pasūdytame vandenyje virkite 7 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite, palikite atvėsti.
  2. Tunus išgriebkite iš marinato, sutrinkite šakute. Sudėkite ančiuvius, suberkite smulkintus svogūnus, dar sykį viską ištrinkite. Suberkite stambiai sutarkuotus virtus kiaušinius, išmaišykite. Gauta mase įdarykite makaronus, sudėkite į kepimo indą.
  3. Paruoškite padažą: prikaistuvyje išlydykite sviestą. Sudėkite šalavijų lapelius, maišydama minutę pakaitinkite. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintą sūrį, maišydama kaitinkite, kol sūris išsilydys. Šalavijų lapelius išgriebkite.
  4. Padažu apliekite makaronus. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 7–10 minučių.   Apibarstykite smulkintais žalumynais.      
Receptai
Receptas: Makaronai su pikantiškais cukinijų griežinėliais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (šviežių „Taglietelle“)
Cukinijos: 400.00 g (jaunų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (makaronams ir padažui)
Parmezano sūris: 3.00 sauja (tarkuoto - makaronams ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 3.00 valg. š. (šviežių, smulkintų)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Vynas: 150.00 ml (sauso, balto)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, padėkite šiltai.
  2. Paruoškite padažą: prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  3. Maišydami suberkite miltus, kaitinkite apie minutę.
  4. Maišydami supilkite baltąjį vyną. Sumažinkite ugnį, puodą uždenkite ir kaitinkite apie 8 minutes.
  5. Nukėlę nuo ugnies, sukrėskite tarkuotą parmezaną. Uždenkite, padėkite šiltai.
  6. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite juos ant aliejumi pateptų kepimo grotelių. Daržoves pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska.
  7. Kepkite iš abiejų pusių po 4 minutes. Ant kiekvieno griežinėlio užlašinkite po kelis lašus balzaminio padažo, užberkite po žiupsnelį tarkuoto parmezano, dar minutę kitą pakepinkite.
  8. Į lėkštes dėkite karštų makaronų, apšlakstykite sūrio ir vyno padažu. Ant viršaus uždėkite karštų cukinijų griežinėlių.     
Receptai
Receptas: Makaronai su krevetėmis kreminiame padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Pievagrybiai: 250.00 g
Krevetės: 250.00 g
Kreminis sūris: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Pusę sviesto įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite smulkiai pjaustytus grybus. Paruoštus sudėkite į dubenį.
  2. Ištirpdę kitą dalį sviesto ir pakepkite smulkintus česnakus, po to įdėkite ir ištirpdykite kreminį sūrelį, sudėkite prieskonius ir pakaitinkite 5 min. Kad padažas būtų ne per tirštas, įpilkite šiek tiek virinto vandens. Čia perkelkite grybus, sudėkite krevetes ir pašildykite.
  3. Per tą laiką išvirtus makaronus užpilkite padažu atskirai kiekvienoje lėkštėje.
Receptai
Receptas: Makaronai su Parmos kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 150.00 g
Parmos kumpis: 4.00 riekės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Šaldyti žirneliai: 50.00 g
Vyšniniai pomidorai: 6.00 vnt.
Baltasis vynas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir lengvai pakepkite žirnius ir pomidorus 3–4 min. Į keptuvę supilkite vyną, jį užvirkite, tada supilkite grietinėlę, įberkite prieskonių kartu su druska ir pipirais.
  2. Padažą pakaitinę 4–5 min., juo užpilkite išvirtus makaronus. Kumpį suplėšykite ir berkite ant makaronų. Patiekalą patiekite šiltoje lėkštėje.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt