Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Metas salotoms!

Moteris valgo
Vida Press nuotr. / Moteris valgo
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Sakykite, ką norite, bet po žiemos apsunkęs kūnas ir papilkėjusi veido oda ragina keisti mitybos įpročius ir rinktis sveikesnius, lengvesnius patiekalus. Geriausiai – salotas. Jos tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip užkandis. Be to, labai paprasta paruošti!

Cukinijų ir ridikėlių

Jums reikės: nedidelės cukinijos, 100 g fetos sūrio, 5 ridikėlių, saujos mėtų lapelių.

Padažui: 60 ml aliejaus, pusės citrinos sulčių, šaukšto garstyčių, žiupsnelio cukraus, pagal skonį aitriųjų paprikų dribsnių, druskos.

  • Skustuku cukinijas supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis ir sudėkite į didelę gilią lėkštę.
  • Sukapotais mėtų lapeliais apibarstykite cukinijų juosteles.
  • Rankomis sulaužykite fetą ir suberkite ant salotų.
  • Ridikėlių šakneles ir viršūnėles nupjaukite ir supjaustykite juos plonais, permatomais griežinėliais. Berkite į lėkštę su cukinijomis ir išmaišykite.
  • Atskirame dubenėlyje aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, garstyčiomis, cukrumi, aitriųjų paprikų dribsniais, pagal skonį berkite druskos. Padažą gerai išmaišykite, apie 15 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant salotų.

Su mocarela

Jums reikės: 6 mažų mocarelos rutuliukų, 6 vyšninių pomidorų, 3 didelių saujų špinatų, 3 šaukštų aliejaus, kelių riekių itališkos baltos duonos.

Pestui: 125 ml aliejaus, 2 didelių saujų šviežių bazilikų, 60 g tarkuoto parmezano, 50 g kedrinių pinijų, 3 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Duoną supjaustykite pasirinkto dydžio gabalėliais, išdėliokite karščiui atsparioje skardoje ir kepkite orkaitėje, kol apskrus.
  • Per tą laiką mocarelą ir pomidorus perpjaukite pusiau ir suberkite į dubenį.
  • Špinatus sukapokite arba suplėšykite rankomis, suberkite į salotas. Apšlakstykite viską aliejumi, pagardinkite pipirais, pasūdykite.
  • Baziliką ir kedrines pinijas sutrinkite elektrine trintuve. Į masę suberkite sūrį, kapotą česnaką ir dar kartą pertrinkite.
  • Vis trindami po truputį supilkite aliejų ir gerai išsukite.
  • Sukrėskite pestą į atskirą dubenėlį, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite.
  • Tepkite padažą ant duonos riekelių ir valgykite su salotomis.

Su brinza

Jums reikė: 2 didelių saujų špinatų, 2 didelių kriaušių, 125 g graikinių riešutų, 50 g džiovintų spanguolių, 50 g brinzos sūrio.

Padažui: 80 ml aliejaus, 4 šaukštų citrinos sulčių, nubraukto šaukšto medaus, pusės šaukštelio grūdėtųjų garstyčių, ketvirtadalio šaukštelio citrinos žievelių, žiupsnelio druskos, šviežiai maltų pipirų.

  • Visus padažo ingredientus sudėkite į elektrinę trintuvę ir pertrinkite.
  • Supilkite padažą į atskirą dubenėlį, palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  • Riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje.
  • Per tą laiką špinatus nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite, suberkite į didelį gilų indą.
  • Kriaušes nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suberkite į dubenį su špinatais.
  • Kepintus riešutus su spanguolėmis suberkite į salotas ir gerai išmaišykite.
  • Apšlakstykite jas padažu ir užbarstykite rankomis laužytą sūrį.
  • Pagardinkite salotas šviežiai maltais pipirais.

Tradicinės italų

Jums reikės: 400 g raudonųjų ir geltonųjų vyšninių pomidorų, raudonos paprikos, pusės didelio raudonojo svogūno, didelės saujos alyvuogių, 2 česnako skiltelių, 60 ml aliejaus, 60 ml raudonojo vyno acto, druskos ir pipirų, kelių riekelių itališkos baltos duonos.

  • Pomidorus supjaustykite pusiau, suberkite į didelį dubenį su alyvuogėmis.
  • Duoną sulaužykite gabalėliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje, suberkite į salotas.
  • Svogūną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, palaikykite trumpai šaltame vandenyje, kad dingtų aštrumas.
  • Česnaką sukapokite.
  • Papriką perpjaukite per pusę, apkepkite ant grotelių, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
  • Į dubenėlį suberkite česnakus, supilkite aliejų, actą, pagal skonį berkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti bent valandą.
  • Salotas pagardinkite druska, pipirais ir tiekite su padažu.
Receptas: Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Bulvės: 80.00 g (šviežios - kubeliais)
Salotos: 50.00 g (lapai)
Pomidorai: 40.00 g (puselėmis)
Česnakai: 6.00 g (1 - 2 skilt. - smulkinti)
Kalendros: 1.00 g (viena šakelė)
Rozmarinai: 2.00 g (maža šakelė)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 7 min.
  2. 2–3 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves sumaišykite su smulkintais česnakais ir rozmarinais, sudėkite į kepimo skardą, ant jų padėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite iki 170–180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol iš vištienos pradės skirtis bespalvės sultys.
  3. Vištieną išimkite ir patikrinkite, ar bulvės iškepusios, gali tekti jas pakepti dar 5 min.
  4. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su kitais ingredientais.  
  5. Rekomenduojame naminio majonezo padažą su apelsinais ir rozmarinais.

Patiekalų energinės maistinės vertės skaičiuokle – spausti ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                  
Receptas: Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 70.00 g (kubeliais)
Mangas: 40.00 g (kubeliais)
Burokėliai: 30.00 g (lapai)
Graikiniai riešutai: 16.00 g
Kalendros: 10.00 g
Aitrioji paprika: 4.00 g (griežinėliais)
Aguonos: 2.00 g (arba ½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.

Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Receptas: Juodųjų lęšių salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Lęšiai: 30.00 g (juodieji)
Vyšnios: 26.00 g (puselės)
Žalioji citrina: 20.00 g (skiltelėmis)
Burokėliai: 20.00 g (lapai)
Petražolės: 12.00 g (šviežios)
Moliūgo sėklos: 12.00 g
Pistacijų branuoliai: 8.00 g
Kopūstai: 6.00 g (kiškio)
Čiobreliai: 2.00 g (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles.
  2. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Receptas: Vietnamietiškos greipfrutų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (0,5 didelio greipfruto (Pomello rūšies))
Agurkai: 1.00 vnt. (0,5 ilgo, be sėklų)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 žiupsnelis (kepintų šalotinių svogūnų (galima rasti azijietiškų pagardų skyriuose))
Žemės riešutai: 2.00 valg. š. (kepintų)
Mėtos: 1.00 žiupsnelis (šviežios)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (arba kalendros)
Pipirai: 1.00 vnt. (čili - jei norisi aštrumo)
Žuvies padažas:(padažui) 1.00 valg. š.
Žaliosios citrinos vaisius:(sultys - padažui) 1.00 vnt.
Vanduo: 1.00 valg. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Sriracha padažas:(padažui) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Nulupkite greipfrutą ir supjaustykite minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite nuskustą morką.
  3. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustykite agurką.
  4. Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotomis šviežiomis žolelėmis ir smulkintais žemės riešutais dėkite į indą.
  5. Sumaišykite padažo ingredientus ir pilkite ant salotų mišinio.
  6. Patiekite su šviežia aitriąja paprika.

Receptas iš tinklaraščio MAISTO KELIONĖS

Receptas: Bolivinių balandų, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 400.00 ml ((bolivinėms balandoms virti))
Špinatai: 80.00 g
Migdolai: 1.00 sauja ((supjaustytų ir paskrudintų))
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. ((užpilui))
Citrinos: 2.00 valg. š. ((sulčių, užpilui))
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. ((tinka ir skystas medus, užpilui))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((užpilui))
Garstyčios: 1.00 arbat. š. ((grūdėtų garstyčių, padažui))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Salotos

  1. Bolivines balandas sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite 400 ml verdančio vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet nukaiskite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar 5 min.
  2. Paruoštas bolivines balandas sudėkite į dubenį ar lėkštę ir palikite atvėsti. Į kuo platesnį indą sudėsite – tuo greičiau atvės.
  3. Atvėsusias bolivines balandas sudėkite į dubenį. Kartu sudėkite stambiai supjaustytus špinatus, smulkiai supjaustytus pomidorus ir pakepintas migdolų plokšteles.

Užpilas

  1. Į nedidelį stiklainėlį sudėkite aliejų, citrinos sultis, sirupą, susmulkintą česnaką, garstyčias ir prieskonius. Stiklainėlį uždenkite ir stipriai pakratykite – visi produktai tarpusavyje gerai susiplaks ir susijungs.
  2. Gautą užpilą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Patiekite iš karto.

Pastabos

  • Kaip pakepinti migdolus? Parduotuvėje dažniausiai parduodamos neskrudintos migdolų plokštelės. Tad namuose įkaitinkite sausą keptuvę, į ją suberkite migdolus ir vis pamaišant/pakratant keptuvę, migdolus kepinkite porą minučių, kol įgaus gražų rudą atspalvį. Tuomet išdėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
  • Pritaikykite savo skoniui: šiam receptui galite rinktis bet kurios rūšies bolivines balandas. Aš naudojau baltą, tačiau puikiai salotose atrodo maišytų spalvų kruopos. 
  • Jei labai mėgstate saulėje džiovintus pomidorus, galite jų kiekį didinti.
  • Vietoj špinatų galite naudoti rukolą, tačiau tuomet salotos įgaus dar aštresnį riešutų skonį.

Receptą rasite čia.

Receptas: Lapinių kopūstų salotos su keptais pomidorais, šonine ir grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g ((vyšniniai))
Aliejus: 1.00 valg. š. ((purškiamas, kepimui))
Alyvuogių aliejus: 8.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis ((košerinė, pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((šviežiai malti, pagal skonį))
Pievagrybiai: 500.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Šoninė: 3.00 vnt. ((gabalėliai))
Kopūstai: 10.00 st. ((smulkinti lapiniai kopūstai))
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Kaip gaminti: 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pomidorus sudėkite į stiklinį kepimo indą, padengtą purškiamu kepimo aliejumi. Pašlakstykite daržoves 2  šaukšteliais aliejaus ir pabarstykite žiupsneliu druskos bei pipirų.

  2. Kepkite orkaitėje 15 minučių, kol pomidorai įkais, ir susiraukšlės odelė. Tada išimkite indą, uždenkite folija ir padėkite į šoną.

  3. Į keptuvę į pilkite 2 arbatinius šaukštelius aliejaus ir pastatykite ją ant vidutinio stiprumo ugnies. Įberkite grybus, pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Kepinkite, kol grybai taps švelniai rudos spalvos – apie 5–8 minutes. Paskui dėkite juos į lėkštę ir neleiskite atšalti.

  4. Įpilkite 2 arbatinius šaukštelius aliejaus į tą pačią keptuvę ir pastatykite ją ant vidutinio stiprumo ugnies; į keptuvę įdėkite pusę česnakų ir pusę šoninės bei kepinkite 30 sekundžių.

  5. Tada pridėkite pusę lapinių kopūstų ir maišydami kepinkite, kol žalumynai šiek tiek suvys. Sudėkite viską į didelį metalinį indą. Tą patį pakartokite su likusiais 2 arbatiniais šaukšteliais aliejaus, česnaku bei šonine, trumpai pakepinkite bei įdėkite likusius lapinius kopūstus. Maišydami kepinkite, kol žalumynai apvys, sudėkite į metalinį indą.

  6. Į indą su lapiniais kopūstais sudėkite pomidorus bei grybus. Į keptuvę įpilkite acto (saugokitės garų); ant lėtos ugnies kaitinkite 30 sekundžių. Apšlakstykite salotas ir pagal skonį pridėkite druskos bei pipirų. Patiekalą patiekti šiltą.

Receptas: Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 3.00 vnt. ((1 žiedynas brokolių rabe, 2 žiedynai įprastų brokolių))
Razinos: 1.00 valg. š. ((didelių geltonų))
Anakardžių riešutai: 0.50 st. ((kapoti, sūdyti))
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. ((ryžių))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((sutrintos))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((kajeno))
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š. ((kepintos))
Kaip gaminti
  1.  Gerai nuplaukite brokolius rabe (turi daug pavadinimų: rapini, broccoletti ir pan.) ir virkite garuose, kol šiek tiek suminkštės, tačiau dar nepraras spalvos – maždaug 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite ir suvyniokite į nedidelį švarų rankšluostuką – šis sugers visą nereikalingą vandenį. Susmulkinkite.

  2. Brokoliniū kopūstų žiedynus atskirkite nuo stiebo ir supjaustykite mažais (2,5–3 cm) gabaliukais. Virkite garuose, kol suminkštės, bet nepraras spalvos, apie 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite ir suvyniokite į nedidelį švarų rankšluostuką – šis sugers visą nereikalingą vandenį.

  3. Brokolius rabe ir žiedinio brokolio žiedelius sumaišykite kartu su razinomis ir anakardžių riešutais, sudėkite į didelį dubenį.

  4. Atskirame inde sumaišykite aliejus, actą, česnaką ir kajeno pipirus. Gautu padažu pašlakstykite salotas bei pabarstykite jas kepintomis sezamo sėklomis. Salotas patiekite kambario temperatūros arba atvėsintas.

Receptas: Gaiviosios ikrų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krabų lazdelės: 400.00 g
Ikrai: 100.00 g
Porai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išvirkite ir nulupkite.
  2. Atšildytas krabų lazdeles supjaustykite.
  3. Į dubenį sukrėskite raudonuosius ir juoduosius ikrus bei smulkiai pjaustytus porus ir kiaušinius.
  4. Viską išmaišykite su majonezu.
  5. Patiekite su čiabatos riekelėmis. 
Receptas: Lašišos ir žirnelių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyti žirneliai: 200.00 g
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Špinatai: 1.00 sauja
Ridikėliai: 3.00 vnt.
Citrina: 0.50 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Žirnelius atšildykite po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite.
  2. Ridikėlių šakneles ir viršūnėles nupjaukite ir supjaustykite juos plonyčiais griežinėliais.
  3. Špinatus suberkite į dubenį su ridikėliais ir žirneliais, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis.
  4. Česnaką sukapokite ir įmaišykite į salotas.
  5. Lašišą supjaustykite pailgais plonesniais gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
  6. Salotas pagardinkite pipirais, pasūdykite ir tiekite su traškia baltos duonos riekele.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Iškylos salotos

Iškylos salotos

Skaitysiu vėliau
Verdame virtinius

Verdame virtinius

Skaitysiu vėliau
Braškės jau prisirpo!

Braškės jau prisirpo!

Skaitysiu vėliau
Vakarienei – sriubos

Vakarienei – sriubos

Skaitysiu vėliau
Tiesiai iš keptuvės

Tiesiai iš keptuvės

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt