Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Nebrangi vakarienė

Apkepas su daržovėmis
Shutterstock nuotr. / Apkepas su daržovėmis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Iš paprastų ir nebrangių produktų tikrai greitai paruošite gardžius pietus. Gal net nereikės kulniuoti į parduotuvę, nes daugelį receptų ingredientų rasite rūsyje ar šaldytuve. Tai ir kimbame į darbą, o už sutaupytus pinigus savaitgalį nueisime į kino teatrą ar koncertą!

Daržovių apkepas

Tešlai: stiklinės miltų, 130 g šalto sviesto, kiaušinio, šaukšto acto, 2 šaukštų vandens, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 200 g fetos, didelės raudonos saldžiosios paprikos, svogūno, 150 g špinatų, ryšulėlio svogūnų laiškų, 3 kiaušinių, 150 ml plakamosios grietinėlės, 100 ml pieno, saujelės tarkuoto parmezano, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Tešlai miltus suberkite ant didelės medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą būtinai šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, actą, suberkite druską ir greitai užmaišykite trapią tešlą.
  • Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
  • Iš atšaldytos tešlos iškočiokite kepimo formos dydžio stačiakampį lakštą. Tieskite jį į kepimo popieriumi išklotą formą, kurioje kepsite pyragą, subadykite tešlą šakute ir apie pusvalandį palaikykite šaltai.
  • Įdarui papriką išvalykite, susmulkinkite. Nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais. Špinatus nuplaukite ir labai gerai nuspauskite.
  • Ant tešlos išdėliokite svogūnų griežinėlius, tolygiai keliais sluoksniais paskirstykite špinatus, berkite paprikų ir fetos kubelių.
  • Kiaušinius gerai išplakite su grietinėle ir pienu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užpilkite ant pyrago. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Suberkite parmezaną, kapotus svogūnų laiškus ir kepkite dar 5 min.

Trinta bulvių sriuba

Sūriu ir šonine įdarytos bulvės

Fotolia nuotr./Įdarytos bulvės
Fotolia nuotr./Įdarytos bulvės

Jums reikės: 4 pailgų bulvių, 150 g karštai rūkytos šoninės, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, poro, 150 g tepamojo varškės sūrelio su pievagrybiais, 120 g parmezano, kelių šalavijų lapelių, pagal skonį druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, svogūnų laiškų.

  • Šoninę supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  • Išsiskyrusiuose riebaluose pakepinkite smulkinto poro gabalėlius.
  • Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite, apipurkškite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės.
  • Atvėsintas perpjaukite per pusę, dalį vidaus išskobkite.
  • Bulvių minkštimą susmulkinkite, sumaišykite su kepta atvėsinta šonine, tepamuoju sūreliu, porais ir 2/3 parmezano.
  • Suberkite kapotus šalavijų lapelius, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
  • Gauta mase įdarykite išskobtas bulves, viršų pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 10 min.
  • Tiekite apibarstę kapotais svogūnų laiškais.

Šoninės suktinukai su omletu ir grybais

Fotolia nuotr./Omleto suktinukai
Fotolia nuotr./Omleto suktinukai

Jums reikės: pakuotės karštai arba šaltai rūkytų šoninės juostelių, 4 kiaušinių, 50 ml pieno, pagal skonį druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, 4 šaukštų sviesto, 150 g pievagrybių, poro, šaukšto balzaminio acto.

  • Porą perpjaukite pusiau, labai gerai nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite 2 šaukštuose sviesto.
  • Pievagrybius nulupkite, susmulkinkite, suberkite į keptuvę ir kepkite nustačiusi vidutinę kaitrą, kol išgaruos skystis. Supilkite balzaminį actą, kaitinkite, kol nugaruos.
  • Omletui atskirkite trynius nuo baltymų.
  • Trynius išplakite su pienu, druska ir pipirais.
  • Baltymus atskirame dubenėlyje išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su tryniais.
  • Likusį sviestą įkaitinkite, supilkite kiaušinių masę ir kepkite 5 min. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar 3 min.
  • Grybų ir porų įdarą sukrėskite ant omleto ir susukite voleliu.
  • Atvėsintą supjaustykite ir įdarykite juo šoninės juosteles.
„Shutterstock“ nuotr./Trinta bulvių  sriuba
„Shutterstock“ nuotr./Trinta bulvių sriuba

Jums reikės: 5 vidutinių bulvių, 200 g pievagrybių, 0,7 l sultinio, poro, 200 ml plakamosios grietinėlės, pagal skonį druskos, tarkuotų muskatų, pipirų, 2 šaukštų sviesto.

  • Pievagrybius nulupkite, dalį supjaustykite dailiais griežinėliais, su druska ir pipirais pakepinkite svieste, likusius susmulkinkite ir atidėkite.
  • Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į sultinį, sumeskite smulkintus porus, atidėtus pievagrybius ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės.
  • Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatais ir iki vienalytės masės išplakite elektriniu plakikliu.
  • Į ją supilkite grietinėlę, vėl pakaitinkite ant nedidelės ugnies 10 min., kol užvirs.
  • Nukaiskite, sukrėskite dar karštus pievagrybius ir patiekite.
Receptas: Bulvių košė su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Pienas: 200.00 ml (pagal poreikį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai - pagal skonį))
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morkas nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusias sutrinkite.
  2. Pieną užkaitinkite ir supilkite į bulvių košę. Gerai sumaišykite.
  3. Svogūną supjaustykite, apkepkite svieste ir sukrėskite į bulvių košę. Taip pat suberkite aitriųjų paprikų miltelius ir vėl gerai išmaišykite košę.
Receptas: Bulvių košės kotletukai
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvių košė: 375.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (arba miltų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 50.00 g (patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus.
  2. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba įdėkite šaukštą grietinės. Jei matote, kad masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsėlių arba miltų.
  3. Paruoštą masę padalinkite į maždaug 12–15 lygių dalių. Iš kiekvienos jų drėgnais delnais suformuokite kamuoliuką ir suplokite juos į plokščius taisyklingus kotletukus.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite suformuotus kotletukus iš abiejų pusių po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  5. Iškepusius perkelkite ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite aliejų.
  6. Iškepusius bulvių košės kotletukus patiekite šiltus, su grietine ir smulkintais krapais ar svogūnų laiškais.
Receptas: Bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5-6 vyšninių)
Anakardžių riešutai: 1.00 st. (0,5 - užpilui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (užpilui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 2.00 vnt. (1/4 stiklinės sulčių - užpilui)
Vanduo: 1.00 st. (1/4 - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Dėkite į dubenį, pridėkite sukapotų krapų, kalendros bei per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Gerai viską išmaišykite.
  2. Užpilui: kruopščiai išmaišykite anakardžių riešutus, garstyčias, aitriąją papriką, susmulkintus česnakus, citrinų sultis ir vandenį. Pilkite užpilą į salotas bei kruopščiai išmaišykite.
Receptas: Bulvių pica
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio - padui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padui)
Šoninė: 100.00 g (plonai supjaustytos šalto rūkymo - įdarui)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruošiame padą: bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve.
  2. Rankomis gerai nuspauskite skystį.
  3. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus ir viską išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir formuokite iš bulvių masės didelį blyną.
  5. Apkepkite iš abiejų pusių.
  6. Kepkite dvi picas mažoje keptuvėje, nes apversti kitaip būna sudėtinga.
  7. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite blyną.
  8. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite svieste. Sudėkite ant servetėles.
  9. Plonai pjaustytą šoninę paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sudėkite ant servetėles, kad riebalai įsigertų.
  10. Pomidorus supjaustykite per pusę.
  11. Įdarą dėkite ant bulvinio blyno, užbarstykite tarkuoto sūrio ir šaukite į orkaitę.
  12. Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 10–15 min., kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Helena J.

Receptas: Sotusis bulvių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (kvietinių - tešlai)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. - tešlai ir 1 žiupsnelis - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1 - tešlai ir 2 - įdarui)
Krapai: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (alyvuogių aliejaus su prieskoniais – bazilikais į tešlą)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š. (gruzdinimui - tešlai)
Grybai: 200.00 g (šaldytų rinkinio - įdarui)
Daržovės: 200.00 g (trijų daržovių rinkinio ( ar šviežių morkų, brokolių ir šaldytų žirnelių) - įdarui)
Kiauliena: 1.00 vnt. (1 skardinės troškintos kiaulienos, ar virtos su prieskoniais maltos kiaulienos - įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 - saldžiosios - įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (gabalėlis - įdarui)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis - įdarui)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (žiupsnelio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinio - įdarui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Sviestas: 80.00 g (30 - įdarui ir 50 g - padažui)
Grietinė: 50.00 g (padažui)
Pienas: 50.00 g (padažui)
Sūris: 50.00 g (fermentinio - padažui)
Kaip gaminti
  1. Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras.
  2. Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis. 
  3. Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite į puodelį, stiklinėje vandens ištirpinkite sultinio kubelį ir užpilkite.
  4. Pavirkite vis maišant apie 5 minutes – susigyvens, aromatizuosis. 
  5. Sultinį nukošti, daržoves su grybais išgriebti, jei norisi, pasmulkinti smulkintuvu ir supilti į anksčiau apkeptas daržoves. 
  6. Į daržovių ir grybų masę suversti troškintos kiaulienos skardinę, įberti raudonėlio, bazilikų, penkių pipirų mišinio, lauro lapelių, gerai išmaišyti, įpilti, jei sausa, likusio sultinio ir patroškinti apie 5 min.
  7. Išvirusias bulves nusunkti, sutrinti, suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pagardinti bazilikiniu aliejumi ir mairūnais. Tešlą išminkyti aliejuotomis rankomis ir padalinti į 2 gabalus.
  8. Skardos dugną ir kraštus ištepti aliejumi gruzdinimui, apibarstyti džiuvėsėliais ir padaryti dubenį iš tešlos.
  9. Suversti sotųjį mėsos, daržovių ir grybų įdarą. Stalą patepti aliejumi gruzdinimui, paberti džiuvėsėlių, kad neliptų, iškočioti apvalų blyną, vėl jį apiberti džiuvėsiukais ir juo padengti pyragą. Autorė kepė torto formoje ir tai buvo labai geras sprendimas.
  10. Įdėkite pyragą į karštą orkaitę. Kepkite apie 20 min., padarykite pyrage peiliu įpjovas orui išeiti ir nuimkite tortinės kraštus, kad apkeptų šonai. Toliau kepti pyragą, kol gražiai pakils, pagels. Autorė pyragą kepė apie 1 val.
  11. Skanu valgyti pyragą ir vieną. Tačiau jei norite, kol pyragas keps, galite pagaminti ir padažą. Piene ištirpinti sviestą, įmaišyti grietinę, įpjaustyti krapų ir kiek pavirti. Sutarkuoti smulkiai sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Valgyti karštą.

Receptą atsiuntė Regina R.

Receptas: Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 vnt.
Bulvės: 6.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 5.00 g
Prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves, sutarkuokite burokėlį ir virkite pasūdytame vandenyje.

2. Supjaustykite svogūną, salierus, saldžiąją papriką ir keletą minučių apkepkite daržoves keptuvėje ant aliejaus. Paskui viską sudėkite į puodą.

3. Sriubą virkite, kol daržovės išvirs. Prieš tiekdami, pagardinkite ją grietine.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 500.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 6.00 st.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 arbat. š. (arba grietinėle nebūtina)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite.

2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į puodą supilkite sultinį. Į jį sudėkite saldžiąsias paprikas, pomidorus ir pakepintus svogūnus su česnakais. Viską sumaišykite ir virkite 25 minutes. Sriubą paskaninkite druska, juodaisiais pipirais, čiobreliais, aitriosiomis paprikomis.

3. Puodą nukelkite nuo ugnies ir trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei norite, galite paskaninti ją šlakeliu grietinėlės arba grietinės.

Šaltinis: 15min.lt

Receptas: Paprikų apkepėlė su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (stiklainėlis (450 g) keptų marinuotų paprikų)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (rutuliukai arba varškė)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paprikas nusausinkite ir sudėkite į kepimo skardelę. Ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytą mocarelą, užbarstykite druskos, uždėkite plonai pjaustyto svogūno ir keletą šakelių čiobrelių, apšlakstykite aliejumi.

2. Apkepėlę dėkite į įkaitintą iki 230 laipsnių (pasirinkite keptuvo su ventiliatoriumi režimą) orkaitę ir kepkite 10–15 minučių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Aitriųjų paprikų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (konservuotų)
Pupelės: 250.00 g (konservuotų, aštrių)
Pomidorų padažas: 200.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Faršas: 500.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Sultinys: 1.00 st.
Sūris: 100.00 g
Pipirai: 1.00 vnt. (čili)
Kaip gaminti
  1. Faršą ir svogūną pakepinkite keptuvėje.
  2. Sudėkite pupeles, pomidorus ir troškinkite viską kartu, paskui supilkite pomidorų padažą.
  3. Viską troškinkite apie 10 minučių. Tada supilkite į puodą, supilkite sultinį, aitriąsias paprikas ir prieskonius, viską gerai sumaišykite.
  4. Dar viską pavirkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
  5. Patiekiant galite užbarstyti sūrio. Skaniausia valgyti su česnakiniu  skrebučiu.

Receptą atsiuntė Rita D.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt