Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Nekasdieniai žuvų patiekalai

Tunas su sezamais
Shutterstock nuotr. / Tunas su sezamais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Žuvų patiekalai – skanūs ir sveiki. Pasitelkus fantaziją, iš žuvų galima paruošti ypatingų egzotiškais aromatais ir skoniais viliojančių valgių. Pirmyn!

Tunas su migdolų ir sezamų plutele

Jums reikės: 0,5 puodelio juodųjų sezamų sėklų, 0,5 puodelio smulkiai traiškytų migdolų, 250 g tuno, šaukšto sezamų aliejaus, šaukšto alyvuogių aliejaus, pomidorų, žaliųjų alyvuogių, pagal skonį mažų mocarelos rutuliukų, gražgarsčių, druskos ir pipirų.

Užpilui: 1,5 šaukšto ryžių acto, 1,5 šaukštelio baltos sojų pastos, šaukštelio cukraus, šaukštelio sojų padažo, šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero, traiškytos skiltelės česnako, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus.

  • Plaktuvu išplakite visus užpilo produktus, išskyrus aliejų. Plakdama plona srovele supilkite aliejų. Atidėkite.
  • Negilioje lėkštėje sumaišykite sezamų sėklas ir migdolus. Tuną ištrinkite druska, pipirais ir kruopščiai apvoliokite sezamų ir migdolų mišinyje, paspausdama, kad geriau pasidengtų.
  • Keptuvėje įkaitinkite abu aliejus ir dėkite tuną. Kepkite po 1–2 minutes iš visų pusių.
  • Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į dubenį. Suberkite alyvuoges, mocarelos rutuliukus ir gražgarstes. Užpilkite pagamintu užpilu ir išmaišykite. Išdalykite į lėkštes. Tuną supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite ant salotų.

Žuvies kepsneliai su mangų padažu

Jums reikės: prinokusio mango, 1,5 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos, saujos petražolių lapelių, žaliosios citrinos, 500 g baltos žuvies filė, kiaušinio, svogūno, 50 g kokosų drožlių, pagal skonį druskos.

  • Svogūną susmulkinkite. Nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Pagaminkite padažą: mangą nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su aitriųjų paprikų pasta, puse smulkintų petražolių, pusės citrinos sultimis ir puse tarkuotų žievelių.
  • Žuvį sutrinkite trintuvu su kiaušiniu ir šaukšteliu druskos. Įmaišykite likusias citrinos žieveles, sultis, petražoles, smulkintus svogūnus ir 2 šaukštus kokosų drožlių.
  • Likusias kokosų drožles suberkite į negilią lėkštę. Drėgnomis rankomis formuokite žuvies kepsnelius ir apvoliokite kokosuose.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir kepkite kepsnelius iš abiejų pusių apie 4–5 minutes kiekvieną. Tiekite su mangų padažu ir ryžiais.

Žuvies kepsnys su citrinų padažu

Jums reikės: 2 gabalų baltos žuvies filė, 60 ml krakmolo, pagal skonį druskos ir pipirų, 0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, 0,5 šaukštelio malto česnako, aliejaus kepti.

Padažui: 2 citrinos, skiltelės česnako, 30 g sviesto, 3 šaukštų kaparėlių, pagal skonį petražolių lapelių, druskos ir pipirų.

  • Pagaminkite padažą: sviestą užvirkite su traiškyta česnako skiltele. Kaitinkite apie 2 minutes. Įmaišykite tarkuotas citrinos žieveles, sultis ir kaparėlius. Dar pavirkite kelias minutes. Nukaitusi laikykite šiltai.
  • Sumaišykite krakmolą, žiupsnelį druskos ir pipirų, maltą papriką ir česnaką.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus. Žuvies gabalus apvoliokite krakmolo mišinyje, dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Tiekite užpylusi šilto padažo ir pabarsčiusi kapotomis petražolėmis.

Receptai
Receptas: Žuvis su rudaisiais ryžiais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 20.00 g (pastos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Vynas: 125.00 ml (balto sauso)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

2. Svogūnus, česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite. Tada viską pakepinkite svieste.

3. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų pastą, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais, suverskite ryžius, supilkite vyną, viską gerai išmaišykite, pakaitinkite, iki ryžiai sušils, ir nukelkite nuo ugnies.

4. Marinuotą žuvį iškepkite ant grotelių ir dėkite į lėkštes šalia ryžių.

5. Tiekite su mėgstamomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Tuno salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tunas: 2.00 vnt. (skardinės savo sultyse)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (virtas)
Bulvės: 2.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (ryšulėlis traškių salotų lapelių)
Alyvuogės: 40.00 g (juodųjų be kauliukų)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį citrinos sulčių)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Šparagines pupeles atšildykite, perpjaukite į 2–3 dalis ir trumpai apkepkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

4. Nuo tuno nupilkite sultis.

5. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

6. Ant viršaus dėkite bulves, pomidorų puseles, atvėsintas šparagines pupeles, kiaušinio ketvirčius, krėskite tuną, berkite alyvuoges ir kaparėlius, svogūnų žiedus.

7. Salotas pagardinkite pipirais, pasūdykite, apliekite aliejaus ir balzaminio acto užpilu (3 dalys aliejaus, viena acto).

Receptai
Receptas: Aštri žuvis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (balta)
Šaldytos šparaginės pupelės: 300.00 g (šviežių)
Česnakai: 50.00 g (laiškinių ir marinatui 4 skiltelės)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui 1 valg. š. citrinos sulčių)
Imbieras: 1.00 vnt. (Marinatui; maždaug 3 cm dydžio gabalėlis šaknies)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (Marinatui; pusė ankšties)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; 3 rūšių pipirų mišinio pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; žiupsnelis)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; saujelė kapotų petražolių, krapų)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į tris gabalėlius ir sudėkite į plokščią lėkštę.

2. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus žalumynus, česnakus, pipirus ir įtrinkite mišiniu žuvų gabalėlius.

3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, susmulkinkite.

4. Imbierų šaknį sutarkuokite.

5. Aitriąją papriką ir imbierus sumaišykite su alyvuogių ir sezamų aliejais, supilkite citrinų sultis, marinatą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žiupsneliu cukraus.

6. Žuvį sudėkite į sandarų plokščią indą ir marinuokite per naktį.

7. Kepkite orkaitėje ant grotelių.

8. Tiekite su garuose troškintomis šparaginėmis pupelėmis ir laiškinių česnakų ryšulėliu.

Pagaminsite per 40 min.(neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko). 

Receptai
Receptas: Vaisių sultyse marinuota žuvis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 450.00 g (tinka bet kokia balta filė)
Citrinos: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorai: 4.00 vnt.
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st.
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Iš citrinos ir apelsino išspauskite sultis, sumaišykite ir užpilkite ant žuvies. Pabarstykite pipirais ir palikite1 val. marinuotis.

2. Į elektrinio maišiklio indą supilkite aliejų, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, skiltelėmis supjaustytus pomidorus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas, įberkite gvazdikėlių, cinamono, supilkite vandenį ir ištrinkite vienalytę masę. Ją perpilkite į puodą ir virkite ant labai mažos ugnies 15 min.

3. Du trečdalius košės nusemkite. Ant likusios išdėliokite žuvies gabalus ir sukrėskite nusemtą košę. Ugnį sumažinkite ir troškinkite maždaug 8 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Tuno salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tunas: 1.00 vnt. (skardinė savo sultyse)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžioji raudona ir geltona)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mėlynasis)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Petražolės: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Visas daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais.

2. Tuną sudėkite į dubenį ir šakute sutrinkite. Įmaišykite daržoves.

3. Puodelyje sumaišykite citrinų sultis su aliejumi, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

4. Užpilu apliekite salotas, sudėliokite į stiklinaites ir papuoškite petražolėmis.

Receptai
Receptas: Žuvis su parmezano plutele
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (baltos filė)
Ančiuviai: 4.00 vnt.
Rūkyta šoninė: 2.00 riekės
Bulvės: 6.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (smulkintų po 1 arbat. š. - mėtų, krapų, petražolių - žuviai ir 1 valg. š. - bulvėms skaninti)
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - nutarkuotos žievelės ir 0,5 vnt. - sultys)
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis.
  2. Įtrinkite padažu, paruoštu elektriniu plakikliu suplakus smulkintus žalumynus, garstyčias, ančiuvius, česnakus ir alyvuogių aliejų, ir bent 30 min. palikite, kad pasimarinuotų. 
  3. Marinuotos žuvies gabalėlius apsukite šoninės juostelėmis ir apie 10 min. kepkite ant grotelių vis apversdama. Užberkite  parmezano ir dar kepkite apie 5 min., kol sūris taps traškus. 
  4. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite. Tada sutrinkite sudėkite į lėkštę, ant viršaus užberkite citrinos žievelių, kapotų česnakų, druskos, pipirų, žalumynų, užspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Ant viršaus dėkite keptą žuvį. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).    

Receptai
Receptas: Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 4.00 vnt. (kuojos arba kita mėgstama)
Pipirai: 5.00 arbat. š. (mišinio - marinatui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (2 - marinatui ir 1 - salsa verde padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (jūros - marinatui ir žiupsnelis paprastos - salsa verde padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (marinatui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovinto arba šakelė šviežio - marinatui)
Bazilikai: 1.00 vnt. (šakelė šviežio - marinatui ir ryšulėlis - salsa verde padažui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (2 - 3 valg. š. - marinatui ir šlakelis - salsa verde padažui)
Sviestas: 25.00 g (marinatui)
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių - salsa verde padažui)
Raudonėliai: 2.00 g (šakelė šviežio - salsa verde padažui)
Mėtos: 1.00 vnt. (šakelė - salsa verde padažui)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š. (salsa verde padažui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (salsa verde padažui)
Kaip gaminti
  1. Pipirus sutrinkite, česnakus susmulkinkite, nuo citrinos nutarkuokite žievelę, baziliką susmulkinkite.
  2. Visus ingredientus sumaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
  3. Žuvį apipilkite gautu marinatu ir palikite bent valandai marinuotis.
  4. Užmarinuotą žuvį kepkite į kiekvienos žuvies vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto (ją galite kepti kur norite, arba keptuvėje, arba orkaitėje ar ant laužo).
  5. Salsa verde padažui viską sutriname elektriniu trintuvu po truputį pildami aliejų, kol gausis tinkama konsistencija.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com

Receptai
Receptas: Žuvis, paruošta graikiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 1500.00 g (mėgstama)
Pomidorai: 300.00 g
Česnakai: 30.00 g
Citrinos: 100.00 g
Alyvuogės: 40.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite druska, pipirais.
  2. Pomidorų odelę nulupkite ir smulkiai juos supjaustykite, pridėkite susmulkintų česnakų, petražolių, alyvuogių aliejaus, druskos ir sumaišykite.
  3. Dalį gautos masės dėkite į kepimo indą, uždėkite ant jos žuvį, o ant žuvies sudėkite likusius pomidorus. Kepkite 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt