Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Nelietuviški bulvių patiekalai

Virtos bulvės su lupenomis
„Fotolia“ nuotr. / Virtos bulvės su lupenomis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Bulvės pasaulyje yra ketvirtas pagal suvartojimą maistinis augalas po ryžių, kviečių ir kukurūzų, tad galite būti tikri – bulvinius patieklaus mėgsta ne tik lietuviai. Kviečiame pasigaminti kitų šalių patiekalų iš bulvių.

Kubeliai su indiškais prieskoniais

Jums reikės: 3 didelių bulvių, ryžių miltų, šaukšto aliejaus, asafetidos prieskonių (arba kapoto svogūno ir česnako), pusės šaukštelio kuminų sėklų, ketvirčio šaukštelio ciberžolės, ketvirčio šaukštelio malto kumino, ketvirčio šaukštelio maltų pankolio sėklų, 0,5 šaukštelio maltos kalendros, trupučio aitriosios paprikos, šaukštelio druskos, šaukštelio smulkintų kalendros lapų.

  • Bulves išvirkite su lupynomis. Atvėsusias nulupkite ir supjaustykite kubeliais, apibarstykite ryžių miltais, pamaišykite, kad pasidengtų paviršius. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus maltus prieskonius, taip pat ir druską.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jei naudojate smulkintis svogūnus ir česnakus vietoj asafetidos prieskonių, juos pakepinkite. Po to sudėkite kuminų sėklas, galiausiai – sumažinę ugnį suberkite sumaišytus maltus prieskonius. Pakaitinkite 1–2 minutes, stebėkite, kad nepridegtų. Sudėkite bulvių kubelius ir kepkite, kol apskrus. Patiekite apibarstytas kalendros lapeliais.

Su perujietišku užpilu

Jums reikės: 10 vidutinio dydžio bulvių, 1 nedidelio svogūnas, 3 šaukštų aliejaus, 4 kietai virtų kiaušinių, 2 šaukštų sutirštinto pieno, 0,5 stiklinių rikotos sūrio, 10 žaliųjų ar juodųjų alyvuogių, trupučio maltų aitriųjų pipirų, petražolių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

  • Sukapokite svogūną ir trumpai pavirkite nedideliame kiekyje vandens, gerai nukoškite.
  • Dviejų kiaušinių trynius sutrinkite, įmaišykite rikotos sūrio, pagardinkite maltais aitriaisiais pipirais, druska ir juodaisiais pipirais. Įpilkite du šaukštus pieno ir viską gerai ištrinkite. Įpilkite aliejaus, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir svogūnus, išmaišykite.
  • Išvirtas bulves perpjaukite per pusę ir išdėliokite lėkštėje. Ant puselių užpilkite pagaminto sūrio padažo, šalia padėkite alyvuogių, pjaustytų riekelėmis kiaušinių, apibarstykite petražolėmis.

Ispaniškas užkandis

Jums reikės: 4 didelių bulvių, svogūno, 2 skiltelių česnako, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto ispaniškosios paprikos (pimentón), ¼ šaukštelio „Tabasco“ padažo, ¼ šaukštelio džiovintų čiobrelių, 0,5 stiklinės majonezo, 0,5 stiklinės pomidorų padažo, aliejaus bulvėms kepti, druskos ir pipirų pagal skonį, petražolių

Padažas. Sukapokite svogūną ir česnaką ir pakepinkite į keptuvę įpilę kelis šaukštus aliejaus ant vidutiniškos ugnies. Paskaninkite druska ir pipirais. Nukėlę nuo viryklės įberkite paprikos, „Tabasco“ padažo ir čiobrelių. Gerai išmaišykite. Supilkite prieskonius į dubenį ir į jį supilkite majonezą ir pomidorų padažą.

Bulvės. Supjaustykite bulves kubeliais, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite maišydami aliejuje, kol šiek tiek apskrus. Iškepus pašalinkite aliejaus perteklių.

Sumaišykite bulves su padažu, patiekite apibarstytas smulkintomis petražolėmis.

Prancūziška užkepėlė

Jums reikės: 3–4 bulvių, 0,5 šaukštelio druskos, pipirų pagal skonį, žiupsnelio malto muskato riešuto, 2 žiupsnelių džiovintų čiobrelių, 1 žiupsnelio smulkinto rozmarino, 20 ml grietinėlės, 10 g griujerio sūrio,10 g parmezano sūrio, 15 g čedario sūrio, 10 g sviesto.

  • Bulves supjaustykite plonomis skiltelėmis ir užpilkite vandeniu. Sumaišykite grietinėlę su smulkintu česnaku, rozmarinais ir čiobreliais. Atskirai sutarkuokite sūrius. Nusausinę bulves apibarstykite druska, pipirais ir maltu muskato riešutu.
  • Pašlakstykite kepimo indą aliejumi. Dėkite vieną sluoksnį bulvių. Jį apšlakstykite grietinėle ir apiberkite sūriais. Taip pat dėliokite ir kitus sluoksnius. Ant viršaus sudėkite tolygiai paskirstytą sviestą.
Receptai
Receptas: Vokiškos bulvių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (virtos, didelės)
Šoninė: 4.00 riekės
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės arba krapai)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Actas: 40.00 ml
Vanduo: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūsti)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves  ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, šoninę paskrudinkite ant nedidelės ugnies.
  2. Actą, aliejų, vandenį, druską, cukrų ir grūstus pipirus sumaišykite ir gautu padažu apliekite salotas. Papuoškite petražolėmis arba krapais.
  3. Vietoj šio padažo galite rinktis ir įprastą majonezą, o kai kurie į vokiškas bulvių salotas įtarkuoja obuolį, o šoninę keičia, tarkime, virta dešra, saliamiu.
Receptai
Receptas: Aštrus bulvių vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuoto)
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelio čili)
Kalendros: 1.00 valg. š. (šviežios - susmulkintos)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5)
Miltai: 200.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (0,25 čili)
Sviestas: 2.00 arbat. š. (ištirpinto)
Vanduo: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia pasigaminkite įdarą: bulves išvirkite, nulupkite, sutrinkite su kokosu, sezamo sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkintu čili pipiru, kalendra ir druska.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus čili pipirus, sviestą. Lėtai pilkite vandenį, maišykite, kol susiformuos tešla.
  3. Tada ją gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros mm storio stačiakampį, ant jo tolygiai paskleiskite jau pasiruoštą atšalusį įdarą, susukite vyniotinį.
  4. Supjaustykite jį ~1 cm storio gabalėliais.Šiek tiek suplokite juos.
  5. Keptuvėj įkaitinkite aliejų, kepkite jame ritinėlius po porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Rita D.

Receptai
Receptas: Lenkiški bulvių ir moliūgų kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir kartu su moliūgu išvirkite. Nukoškite ir sugrūskite.
  2. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, miltus, pasūdykite ir gerai išminkykite.
  3. Iš bulvių masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius ir virkite juo pasūdytame vandenyje 10–15 minučių.
  4. Patiekite su spirgučių arba grietinės ir sviesto padažu.
Receptai
Receptas: Bulvių laiveliai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (su lupena)
Kiauliena: 250.00 g (šoninės)
Sūris: 250.00 g (grietinėlės)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, 4 bulves su lupenomis kelis kartus subadykite šakute ir dėkite į skardą. Kepkite apie 1 val.
  2. Smulkiai supjaustykite 250 g šoninės ir gerai pakepkite. Kai bulvės iškeps, leiskite joms atvėsti, vėliau supjaustykite per pusę ir išskobkite dalį minkštimo, kad išeitų „laiveliai“.
  3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite, sumaišykite su kepta šonine bei grietinėlės sūriu. Gautą masę dėkite į „laivelius“ ir kepkite orkaitėje dar 15 min.
Receptai
Receptas: Bulvių pica
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio - padui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padui)
Šoninė: 100.00 g (plonai supjaustytos šalto rūkymo - įdarui)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruošiame padą: bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve.
  2. Rankomis gerai nuspauskite skystį.
  3. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus ir viską išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir formuokite iš bulvių masės didelį blyną.
  5. Apkepkite iš abiejų pusių.
  6. Kepkite dvi picas mažoje keptuvėje, nes apversti kitaip būna sudėtinga.
  7. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite blyną.
  8. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite svieste. Sudėkite ant servetėles.
  9. Plonai pjaustytą šoninę paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sudėkite ant servetėles, kad riebalai įsigertų.
  10. Pomidorus supjaustykite per pusę.
  11. Įdarą dėkite ant bulvinio blyno, užbarstykite tarkuoto sūrio ir šaukite į orkaitę.
  12. Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 10–15 min., kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Helena J.

Receptai
Receptas: Sotusis bulvių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (kvietinių - tešlai)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. - tešlai ir 1 žiupsnelis - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1 - tešlai ir 2 - įdarui)
Krapai: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (alyvuogių aliejaus su prieskoniais – bazilikais į tešlą)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š. (gruzdinimui - tešlai)
Grybai: 200.00 g (šaldytų rinkinio - įdarui)
Daržovės: 200.00 g (trijų daržovių rinkinio ( ar šviežių morkų, brokolių ir šaldytų žirnelių) - įdarui)
Kiauliena: 1.00 vnt. (1 skardinės troškintos kiaulienos, ar virtos su prieskoniais maltos kiaulienos - įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 - saldžiosios - įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (gabalėlis - įdarui)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis - įdarui)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (žiupsnelio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinio - įdarui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Sviestas: 80.00 g (30 - įdarui ir 50 g - padažui)
Grietinė: 50.00 g (padažui)
Pienas: 50.00 g (padažui)
Sūris: 50.00 g (fermentinio - padažui)
Kaip gaminti
  1. Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras.
  2. Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis. 
  3. Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite į puodelį, stiklinėje vandens ištirpinkite sultinio kubelį ir užpilkite.
  4. Pavirkite vis maišant apie 5 minutes – susigyvens, aromatizuosis. 
  5. Sultinį nukošti, daržoves su grybais išgriebti, jei norisi, pasmulkinti smulkintuvu ir supilti į anksčiau apkeptas daržoves. 
  6. Į daržovių ir grybų masę suversti troškintos kiaulienos skardinę, įberti raudonėlio, bazilikų, penkių pipirų mišinio, lauro lapelių, gerai išmaišyti, įpilti, jei sausa, likusio sultinio ir patroškinti apie 5 min.
  7. Išvirusias bulves nusunkti, sutrinti, suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pagardinti bazilikiniu aliejumi ir mairūnais. Tešlą išminkyti aliejuotomis rankomis ir padalinti į 2 gabalus.
  8. Skardos dugną ir kraštus ištepti aliejumi gruzdinimui, apibarstyti džiuvėsėliais ir padaryti dubenį iš tešlos.
  9. Suversti sotųjį mėsos, daržovių ir grybų įdarą. Stalą patepti aliejumi gruzdinimui, paberti džiuvėsėlių, kad neliptų, iškočioti apvalų blyną, vėl jį apiberti džiuvėsiukais ir juo padengti pyragą. Autorė kepė torto formoje ir tai buvo labai geras sprendimas.
  10. Įdėkite pyragą į karštą orkaitę. Kepkite apie 20 min., padarykite pyrage peiliu įpjovas orui išeiti ir nuimkite tortinės kraštus, kad apkeptų šonai. Toliau kepti pyragą, kol gražiai pakils, pagels. Autorė pyragą kepė apie 1 val.
  11. Skanu valgyti pyragą ir vieną. Tačiau jei norite, kol pyragas keps, galite pagaminti ir padažą. Piene ištirpinti sviestą, įmaišyti grietinę, įpjaustyti krapų ir kiek pavirti. Sutarkuoti smulkiai sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Valgyti karštą.

Receptą atsiuntė Regina R.

Receptai
Receptas: Portugališkos sardinių ir bulvių salotos su gražgarstėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g ((perpjautų išilgai))
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. ((košerinė))
Sultys: 3.00 valg. š. ((citrinų))
Aliejus: 1.00 arbat. š. ((purškiamas, kepimui))
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.25 arbat. š. ((rūkyta))
Česnakai: 2.00 valg. š. ((smulkintas, askaloninis ir 1 skiltelė įprasto))
Sardinės: 8.00 vnt.
Gražgarstės: 4.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. ((8 skiltelės))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((šviežiai malti))
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Gerai išmaišykite bulves su 1 valg. š. aliejaus ir žiupsneliu druskos bei dėkite į skardą, išpurkštą kepimo aliejumi. Kepkite 15 minučių. Pamaišykite bulves ir kepkite dar 10 minučių, arba kol apskrus ir bus minkštos.
  3. Dideliame inde sumaišykite 2 valg. š. aliejaus, citrinų sultis, askaloninį česnaką, rūkytą papriką, česnaką ir ¼ arbat. š. druskos. Tada į dubenį sudėkite karštas bulves ir gerai išmaišykite su padažu.
  4. Įkaitinkite didelę keptuvę iki šiek tiek didesnio nei vidutiniško karščio. Popieriniais rankšluosčiais nusausinkite sardines. Pabarstykite jas likusia druska. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, paskirstykite jį po visą keptuvę. Dėkite sardines ir kiekvieną pusę kepkite po 3 minutes, arba kol žuvis bus traški ir iškepusi.
  5. Ant 4 lėkščių sudėkite po 1,5 stiklinės gražgarsčių. Kiaurasamčiu išimkite bulves iš padažo ir sudėkite į lėkštes Likusiu padažu pašlakstykite žalumynus; ant žalumynų uždėkite po 2 sardines. Patiekite su citrinos skiltelėmis, pabarstykite pipirais.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt