Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Nuo pirmadienio – trintos sriubos

Sriuba
Fotolia nuotr. / Sriuba
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Ne kasdien spėjame namie pasigaminti karšto maisto, tačiau sriubos išsivirti tikrai galime. O tiršta trinta sriuba puikiai atstos ir karštąjį patiekalą. Penkioms darbo dienoms – penkios skirtingos sriubos.

Moliūgų

Vida Press nuotr./Trinta moliūgų sriuba
Vida Press nuotr./Trinta moliūgų sriuba

Jums reikės: pusės nedidelio moliūgo, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, 1 morkos, 100 ml neriebios grietinėlės, 50 g tarkuoto kietojo sūrio, druskos.

* Moliūgą nulupkite. Supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą. Jei jis storu dugnu, vandens galite įpilti tik tiek, kad padengtų dugną. Troškinkite, kol moliūgas visiškai suminkštės.

* Supjaustykite svogūną ir morką, nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles. Visa tai sudėkite į suminkštėjusią moliūgo masę. Dar 5 min. patroškinkite, pasūdykite ir tada viską sutrinkite elektriniu maišytuvu. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir leiskite sriubai užvirti.

* Patiekite pabarstę sūriu.

Lęšių ir pomidorų

Vida Press nuotr./Trinta lęsių ir pomidorų sriuba
Vida Press nuotr./Trinta lęsių ir pomidorų sriuba

Jums reikės: 300 g lęšių, 5 didelių pomidorų, 1 svogūno, 2 saliero stiebų, pipirų, druskos.

* Lęšius užmerkite vakare. Kitą dieną išvirkite. Pomidorus įpjaukite ties šakelių tvirtinimosi vieta, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Sudėkite į beveik išvirusius lęšius.

* Keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūnus ir pjaustytus saliero gabalėlius. Sudėkite į sriubą, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Pavirkite, kol daržovės suminkštės. Tada sutrinkite elektriniu maišytuvu.

* Gardinkite grietine ar tarkuotu sūriu. Galite patiekti su skrudintu batonu ar itališka duonele.

Pievagrybių

Vida Press nuotr./Trinta pievagrybių sriuba
Vida Press nuotr./Trinta pievagrybių sriuba

Jums reikės: 200 g pievagrybių, 3 bulvių, gabalėlio poro, 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, druskos, pipirų.

* Bulves nuskuskite, supjaustykite. Pievagrybius nuvalykite, perpjaukite į keturias dalis. Viską sudėkite į puodą ir užpylę vandeniu virkite apie 15 min. Porą supjaustykite žiedeliais, dalį jų sumeskite į sriubą, dalį atidėkite.

* Išvirusias daržoves sutrinkite, sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite atidėtuosius porus – žali jų žiedeliai puikiai papuoš tyrę.

* Patiekdami į sriubą pridėkite trupinto pelėsinio sūrio.

Špinatų

Fotolia nuotr./Kreminė špinatų sriuba
Fotolia nuotr./Kreminė špinatų sriuba

Jums reikės: 200 g šviežių arba šaldytų špinatų, 1 stiklinės neriebios grietinėlės, 1 svogūno, 2 bulvių, 1 morkos, 2 skiltelių česnako, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų.

* Svogūną ir morką supjaustykite, česnakus sutrinkite ir viską pakepinkite.

* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustę gabalėliais sudėkite virti. Po 10 min. sumeskite plėšytus špinatus. Sudėkite apkeptas daržoves ir dar 10 min. pavirkite.

* Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekdami įpilkite po šlakelį grietinėlės.

Jūros gėrybių

15min.lt/Tiršta krabų sriuba
15min.lt/Tiršta krabų sriuba

Jums reikės: 200 g jūrų gėrybių mišinio pakuotės, 100 g sūdytos lašišos, 2 bulvių, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, gabalėlio aitriosios paprikos, 200 ml kokosų pieno, 1 citrinos, druskos, šviežiai maltų pipirų, šviežių krapų.

* Jūrų gėrybes nuliekite karštu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Lašišą supjaustykite gabalėliais.

* Bulves nuskuskite ir nuplovę supjaustykite. Sumeskite į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir pakepinkite. Tada sudėkite į puodą su bulvėmis.

* Bulvėms beveik išvirus, į sriubą sudėkite lašišų gabalėlius ir jūrų gėrybes ir dar kelias minutes pavirkite. Tada supilkite kokosų pieną, pasūdykite. Nutarkuokite pusės citrinos žievelių, pagal skonį įspauskite citrinų sulčių.

* Išvirusią sriubą sutrinkite, o tiekdami papuoškite aitriosios paprikos gabalėliais ir šviežiais pjaustytais krapais.

Komentarai
Temos Moliūgas, Sriuba
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Vakarienei – sriuba

Vakarienei – sriuba

Skaitysiu vėliau
Patiekalai su uogomis

Patiekalai su uogomis

Skaitysiu vėliau
Mėsa su vaisiais

Mėsa su vaisiais

Skaitysiu vėliau
Lengvai vakarienei

Lengvai vakarienei

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt