Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pasigaminkite pirštelių!

Vištienos piršteliai
Fotolia nuotr. / Vištienos piršteliai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Vasarą norisi gaminti greitai ir lengvai. Būtent toks patiekalas yra piršteliai – vištienos, žuvies, sūrio ar bulvių. Jie gardūs tiek karšti, tiek šalti.

Traškūs vištienos piršteliai

Jums reikės: 2 vištų krūtinėlių, 150 g miltų, 3 kiaušinių, 150 g džiūvėsėlių, aliejaus kepti, druskos, pipirų ir mėgstamų prieskonių pagal skonį.

  • Krūtinėles nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvieną suvyniokite į maistinę plėvelę ir išmuškite.
  • Supjausčiusi plonomis juostelėmis, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais. Palikite pasimarinuoti maždaug pusvalandį.
  • Gilioje lėkštėje sumaišykite miltus ir žiupsnį druskos (pagal skonį).
  • Kitoje lėkštėje – išplakite kiaušinius.
  • Į trečią lėkštę suberkite džiūvėsėlius.
  • Kiekvieną vištienos gabalėlį pirmiausia apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinio plakinyje ir galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Keptuvėje įkaitinkite daug aliejaus, dėkite vištienos pirštelius ir apkepinkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes, iki plutelė taps traški.
  • Tiekite su žalumynais ir mėgstamu padažu.

Žuvies piršteliai alaus tešloje

Neringos Kalasauskaitės nuotr./Žuvų piršteliai
Neringos Kalasauskaitės nuotr./Žuvų piršteliai

Piršteliams: 400 g žuvų filė, 200 ml alaus, 8 šaukštų miltų, 2 šaukštelių aliejaus, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

Marinatui: šaukšto citrinos sulčių, šaukšto aliejaus, saujelės šviežių petražolių, druskos pagal skonį.

  • Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite 1–2 cm pločio ir 8–10 cm ilgio juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais.
  • Susmulkinkite petražoles ir suberkite ant žuvies, supilkite citrinos sultis ir šaukštą aliejaus.
  • Išmaišę uždenkite ir 15–30 minučių statykite į šaldytuvą.
  • Pagaminkite alaus tešlą. Į dubenėlį supilkite alų, maišydami suberkite miltus.
  • Įberkite truputį druskos, įpilkite 2 šaukštelius aliejaus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
  • Keptuvėje gerai įkaitinkite daug aliejaus (maždaug per du tris pirštus).
  • Žuvies gabalėlius smeikite šakute, nardinkite į tešlą ir dėkite į keptuvę. Kepkite apie 3–5 minutes.
  • Iškeptus pirštelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, ir patiekite.

Sūriu įdaryti bulvių piršteliai

Fotolia nuotr./Traškūs piršteliai
Fotolia nuotr./Traškūs piršteliai

Jums reikės: 5 bulvių, 2 kiaušinių, 100 g džiūvėsėlių, 100 g mocarelos, 2–3 šaukštų miltų, prieskonių, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

  • Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Gerai išmaišykite.
  • Suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
  • Sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio ir pločio juostelėmis.
  • Delnus pasitepkite aliejumi ir padalykite bulvių masę į tiek dalių, kiek turite sūrio juostelių.
  • Džiūvėsėlius supilkite į gilią lėkštę.
  • Imkite bulvių masės, suplokite ant delno, į vidurį dėkite sūrio ir apgaubkite bulvių tešla. Suformuokite pirštelį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, dėkite bulvių pirštelius ir kepkite iš visų 4 pusių, iki jie pasidarys rusvi ir traškūs.
  • Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, ir tiekite.

Sūrio piršteliai

„Fotolia“ nuotr./Skrudinti sūrio piršteliai
„Fotolia“ nuotr./Skrudinti sūrio piršteliai

Jums reikės: 150 g kietojo sūrio (gali būti skirtingų rūšių), 100 g mocarelos, 0,5 l pieno, 175 g miltų (ir dar 2 šaukštų), 75 g sviesto, 4 kiaušinių, 5 šaukštų džiūvėsėlių, aliejaus kepti.

  • Sūrį sutarkuokite, atskirkite 3 kiaušinių trynius.
  • Puode ant nedidelės kaitros ištirpinkite sviestą ir maišydami suberkite 175 g miltų. Kaitindami maišykite tol, kol masė taps vientisa.
  • Nukaitusi supilkite pieną, išmaišykite ir vėl statykite ant viryklės. Maišydami kaitinkite, iki masė sutirštės.
  • Dar kartą nukaitę, sudėkite trynius, suberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti vientisa ir lengvai atlipti nuo puodo sienelių.
  • Stačiakampį kepimo indą ar skardą išklokite maistine plėvele (palikite aukštus kraštus), sukrėskite tešlą, išlyginkite ir suvyniokite. Dėkite į šaldytuvą 1,5–2 valandoms.
  • Atvėsusią tešlą išvyniokite, supjaustykite 3–4 cm pločio juostelėmis.
  • Į gilią lėkštę suberkite 2 šaukštus miltų, į kitą džiūvėsėlius, trečioje išplakite kiaušinį.
  • Kiekvieną juostelę pirmiausia apvoliokite miltuose, po to kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  • Keptuvėje įkaitinkite daug aliejaus, dėkite pirštelius ir kepkite maždaug po minutę iš abiejų pusių.

Orkaitėje kepti cukinijų piršteliai

Jums reikės: 2 jaunų cukinijų, 2 kiaušinių, 100 g kietojo sūrio, šaukšto džiūvėsėlių, 2 skiltelių česnako, 0,5 šaukštelio prieskoninių žalumynų, druskos, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite jį aliejumi.
  • Cukinijas nuplaukite, supjaustykite plonomis 8–10 cm ilgio juostelėmis, pabarstykite druska ir palikite pastovėti.
  • Po 15–20 minučių popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusias sultis.
  • Gilioje lėkštėje išplakite kiaušinius.
  • Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais bei prieskoninėmis žolelėmis.
  • Įspauskite česnakus, įberkite druskos ir išmaišykite.
  • Cukinijos gabalėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje, tada – sūrio ir džiūvėsėlių masėje.
  • Dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę.
  • Kepkite 10–15 minučių, kol piršteliai apskrus.
Receptai
Receptas: Bulviniai piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Malta mėsa 200.00 g
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų - piršteliams apvolioti)
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį.

2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose.

3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Receptai
Receptas: Traškūs piršteliai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tryniai ir 1 kiaušinis piršteliams apvolioti)
Miltai: 80.00 g
Džiūvėsiai: 80.00 g (malti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius. Pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Iš paruoštos košės drėgnomis rankomis formuokite plonus pirštelius, pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštuose riebaluose, kol apskrus.     

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: kitoks bulvių garnyras“

Receptai
Receptas: Veršienos piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 veršienos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės, mėtos, krapai)
Bulvės: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Veršienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, smulkiai tarkuota bulve, tarkuotu svogūnu, pagardinkite pipirais, druska, gerai išmaišykite ir formuokite pailgus pirštelius. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš visų pusių.

2. Sudėkite pirštelius į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Tiekite su mėgstamu šaltu padažu ir šviežiomis salotomis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt