Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pasiilgusiems mėsos

Burgeris
„Fotolia“ nuotr. / Burgeris
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Mėsą mes mėgstame! Jei šiuos žodžius dažnai girdite savo namuose, šie receptai kaip tik jums.

Jautienos mėsainis

Jums reikės: 500 g jautienos faršo, 4 mėsainių bandelių su sezamais, 2 nedidelių pomidorų, 4 sūrio plokštelių, didelio raudonojo svogūno, kelių salotų lapelių, šaukšto aliejaus, kiaušinio, pagal skonį druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, mėgstamo garstyčių, pomidorų arba česnakų padažo, šaukšto kapotų žalumynų, 2 šaukštų aliejaus.

  • Svogūną nulupkite, perpjaukite, vieną pusę sukapokite, kitą – supjaustykite griežinėliais.
  • Į dubenį berkite kapotus svogūnus, sudėkite šakute maigytą jautieną, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, kapotais žalumynais ir, supylę aliejų, gerai išmaišykite.
  • Pagardintą faršą padalykite į keturias dalis ir drėgnomis rankomis suformuokite plokščius paplotėlius. Juos suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti šaldytuve bent 30 min.
  • Pomidorus supjaustykite storokais griežinėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Maltinius kepkite karštuose riebaluose ant didelės kaitros po 5 min. iš abiejų pusių, kol patamsės. Išėmę iš keptuvės leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Mėsainių bandeles perpjaukite per pusę ir sausoje keptuvėje paskrudinkite vidines puseles.
  • Ant bandelės pagrindo tepkite pasirinktą padažą, klokite po salotos lapą, mėsos paplotėlį ir sūrio plokštelę, išdėliokite pomidorų ir svogūnų griežinėlius.
  • Mėsainius užvožkite antra bandelės puse ir tiekite dar karštus.

Bulgariškas jautienos troškinys

Shutterstock nuotr./Jautienos troškinys
Shutterstock nuotr./Jautienos troškinys

Jums reikės: 500 ml naminio jautienos sultinio, 300 g grybų, 450 g minkštos jautienos, 3 bulvių, 2 svogūnų, pusės saliero gumbo, 2 morkų, pastarnoko šaknies, 3 šaukštų aliejaus, 2 česnako skiltelių, 30 g miltų, po šaukštą Vusterio padažo ir citrinos sulčių, 3 šaukštų pomidorų tyrės, šaukštelio cukraus, pagal skonį pipirų, lauro lapelių, šviežių arba šaldytų petražolių, druskos, citrinos sulčių.

  • Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Morkas, bulves salierus, pastarnokus, svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite pasirinktos formos gabalėliais.
  • Didelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, suberkite mėsą, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Ant vidutinės kaitros kepkite tol, kol patamsės, ir, sumetę kapotus svogūnus, kepinkite dar 1–2 min. Tada supilkite sultinį, Vusterio padažą ir citrinos sultis, sukrėskite pomidorų tyrę, suberkite cukrų, laurų lapelius ir česnakus, uždenkite keptuvę dangčiu ir, sumažinę kaitrą, troškinkite apie 1 val. 20 min.
  • Iš mėsos troškinio išgriebkite laurų lapelius, o suberkite morkas, pastarnokus bei salierus. Pašaukite keptuvę į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 20 min., kol daržovės suminkštės.
  • Ištraukę keptuvę, suberkite bulves ir pusiau perpjautus grybus, tada vėl kaitinkite orkaitėje maždaug 10 min.
  • Prieš tiekdami užberkite kapotų petražolių.
  • Jei norite, kad troškinys būtų tirštesnis, pabaigoje galite įmaišyti šaukštą miltų.

Piemenėlių pyragas

Neringos Kalasauskaitės nuotr./Piemenėlių pyragas
Neringos Kalasauskaitės nuotr./Piemenėlių pyragas

Jums reikės: 900 g bulvių, 700 g jautienos faršo, 250 ml jautienos sultinio, 120 g riebios grietinėlės, 150 g šaldytų žirnelių, morkos, svogūno, po 2 šaukštus miltų ir sviesto, 3 šaukštų grietinės, 2 šaukštų Vusterio padažo, kiaušinio trynio, šaukšto aliejaus, šaukštelio maltos paprikos.

  • Žirnelius atšildykite. Morką ir svogūną nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Nuluptas bulves virkite sūdytame vandenyje apie 12 minučių, kol suminkštės. Nukošę sudėkite į indą.
  • Ant jų užpilkite su tryniu ir grietinėle sumaišytą grietinę. Bulves sutrinkite ir košę palikite atvėsti.
  • Didelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, sukrėskite jautienos faršą, jį pagal skonį pabarstykite druska, pipirais ir maišydami kepkite apie 3–4 min.
  • Suberkite svogūnus bei morkas ir maišydami kepkite dar 6 min.
  • Atskiroje mažoje keptuvėje išlydykite sviestą ir apie 2 minutes pakepinkite su miltais. Užpylę sultiniu ir Vusterio padažu, kaitinkite dar minutę.
  • Sutirštėjusį sultinį supilkite į jautieną, suberkite žirnelius ir kepinkite dar 3 min.
  • Mėsą suverskite į kvadratinę skardą ir tolygiai paskirstykite.
  • Ant viršaus krėskite bulvių košę ir apibarstykite malta paprika.
  • Pyragą kepkite vidutinio karštumo orkaitėje tol, kol bulvių viršus apskrus – apie 15– 20 min.

Kiaulienos vėrinukai

Jums reikės: 900 g minkštos kiaulienos, 3 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinos sulčių, vandens, 4 šaukštelių garstyčių, 2 šaukštelių medaus, šaukštelio džiovintų raudonėlių, pagal skonį pipirų, druskos, ilgavaisio agurko, 4 pomidorų, 2 svogūnų, geltonos saldžiosios paprikos, šaukšto pesto padažo su bazilikais.

  • Medinius iešmelius įmerkite į šaltą vandenį ir palikite bent valandą. Jie turi gerai įmirkti, kad nesudegtų.
  • Jei medus kietas, išlydykite vonelėje virš garų.
  • Dideliame inde paruoškite marinatą: medų sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, vandeniu, garstyčiomis, raudonėliais ir pipirais. Gerai išmaišykite, pasūdykite ir perpilkite į didelį maistinį maišelį.
  • Kiaulieną supjaustykite pasirinkto dydžio gabaliukais – kad nebūtų per dideli. Sudėkite juos į maišelį su marinatu ir gerai įtrinkite rankomis iš visų pusių.
  • Mėsą palikite šaldytuve bent valandai, kad marinatas gerai įsigertų.
  • Per tą laiką supjaustykite daržoves ir suberkite jas į dubenį.
  • Kai mėsa pasimarinuos, ant medinių iešmelių verkite po 4–5 gabaliukus ir klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  • Vėrinukus kepkite apie 8–9 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tada apverskite ir kepkite dar maždaug tiek pat (arba, kol mėsa paruduos).
  • Tiekite su pesto padažu sumaišytomis šviežių daržovių salotomis.
Receptas: Azijietiškas česnakinis jautienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 300.00 g
Paprikos: 2.00 vnt.
Šparaginės pupelės: 450.00 g
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sojų padažas: 6.00 valg. š.
Citrinų sultys: 3.00 valg. š.
Česnakai: 8.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Mėsą supjaustykite gabaliukais, paprikas – šiaudeliais, šparagines pupeles perpjaukite į dvi dalis.
  2. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, sojų padažą, citrinų sultis ir traiškytus česnakus.
  3. Įpilkite 3 šaukštus aliejaus, įberkite pipirų, sudėkite gabaliukais pjaustytą mėsą ir išmaišykite. Sukrėskite į polietileno maišelį ir sandariai užriškite ar užsekite. Palikite marinuotis kambario temperatūroje 15–20 min.
  4. Sukrėskite į dubenį. Mėsą išgriebkite į kinišką (wok) keptuvę, įpilkite šaukštą aliejaus ir maišydami kepkite 1,5 min. Mėsą išimkite.
  5. Į keptuvę suberkite smulkintas paprikas ir pupeles. Maišydami kepkite 3 min.
  6. Į likusį marinatą suberkite krakmolą, išmaišykite ir supilkite į keptuvę. Maišykite 30 sek., kol padažas sutirštės. Sudėkite mėsą ir dar kepkite maišydami 30 sek. Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais. Tinka tiekti su ryžiais.
Receptas: Jautienos kepsniai su pelėsinio sūrio padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg
Sviestas: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Brendis: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Mėsą apibarstykite juodaisiais pipirais, aptepkite aliejumi ir palikite kambario temperatūroje, kad pasimarinuotų.
  2. Kambario temperatūroje atšildytą sviestą šakute sutrinkite su pelėsiniu sūriu ir smulkintais česnakais. Pagardinkite brendžiu, pipirais ir dėkite į šaldytuvą.
  3. Kiekvieną mėsos pusę apkepkite keptuvėje po 5 min.
  4. Kepsnius dėkite į lėkštes, ant jų gausiai uždėkite sūrio padažo ir iškart patiekite.
Receptas: Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 150.00 g (išpjova - kiaulienos kepsniams)
Sviestas: 45.00 g (30g kepimui - kiaulienos kepsniams ir 15g - žirneliams)
Šoninė: 15.00 g (šalto rūkymo - kiaulienos kepsniams)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (violetiniai lapeliai - kiaulienos kepsniams)
Bulvės: 4.00 g (bulvių košei)
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (bulvių košei)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (Bulvių košei)
Prieskoniai: 1.00 sauja (Česnakas, svogūnas, raudonas vynas, lauro lapai, penkių rūšių pipirai, medus, kmynai, druska, dž. bazilikas, raudonėlis - kepsnių marinavimui)
Balto vyno padažas:(4- 5 - padažui) 4.00 valg. š.
Krienai: 1.00 valg. š. (padažui)
Romas: 1.00 valg. š. (baltas - padažui)
Žirniai: 4.00 valg. š. (4 - 5 - saldūs žalieji)
Svogūnai: 15.00 g (žirneliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Kaip gaminti
  1. Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą.
  2. Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus.
  3. Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite.
  4. Gerai permaišykite, uždenkite ir palikite pusę paros marinuotis.
  5. Išsimarinavusią mėsą nuvalykite nuo prieskonių, apkepkite įkaitintoje keptuvėje, svieste, pasūdykite.
  6. Apkepę pašaukite į orkaitę į 120 laipsnių karštį, maždaug 15-30 minučių.
  7. Svarbu neperkepti, kad mėsa būtų sultinga, gražios rausvos spalvos. Kepdami orkaitėje, vis pašlakstykite sviestu.
  8. Bulvių košė. Į karštą, skanią bulvių košę įberkite tarkuoto „Parmezano“ sūrio, įdėkite „Pesto“ padažo ir gerai išmaišykite iki purumo.
  9. Padažas. Į verdantį balto vyno padažą įdėkite krienų.
  10. Maždaug 5 minutes dar pakaitinkite. Įpilkite balto romo, dar minutę pakaitinkite, nuimkite nuo ugnies ir gerai pertrinkite elektriniu trintuvu, perkoškite per sietą.
  11. Prieš serviruodami užvirkite ir dar kartą gerai išplakite, kad padažas būtų purus.
  12. Žirneliai. Svieste apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol jie taps minkšti. Sudėkite žaliuosius žirnelius.
  13. Jei jie yra šaldyti, tai prieš tai juos atšildykite, perpildami šaltu vandeniu. Pasūdykite, pabarstykite traiškytais baltaisiais pipirais.
  14. Kepkite maždaug 3-5 minutes.
  15. Traški kiauliena ir baziliko traškučiai. Šalto rūkymo šoninę supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių karštyje, kol kiauliena taps traški.
  16. Iškepusią kiaulieną labai smulkiai supjaustykite, sutraiškykite.
  17. Išdžiovinkite violetinio baziliko lapelius taip, kad jie išlaikytų savo formą.
  18. Prieš serviruojant sausus lapelius pamirkykite alyvuogių aliejuje.
  19. Serviruojame. Pašildytoje lėkštėje gražiai sudėkite žalią bulvių koše.
  20. Su dujine lempa ją apdeginkite iš visų pusių – taip bus gražiau, geresnis skonis.
  21. Per viduriuką sudėkite saldžius žaliuosius žirnelius, o ant viršaus sultingą, supjaustytą kiaulienos išpjovą bei užpilkite kreminiu krienų padažu.
  22. Pabarstykite traiškyta kiauliena ir papuoškite džiovintais baziliko lapeliais.
  23. Rekomendacijos. Orkaitėje kepdami mėsą rinkitės neaukštą temperatūrą.
  24. Žirnelius rinkitės geros kokybės, minkštus, saldžius, neperaugusius.
  25. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Receptas: Jautienos karpačas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Jautiena: 50.00 g (išpjovos)
Citrinos: 1.00 vnt.
Gražgarstės: (pagal skonį) 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Jautienos išpjovą įvyniokite į plėvelę.
  2. Įdėkite į šaldiklį valandai.
  3. Į atšaldytą lėkštę dėkite plonai pjaustytą jautieną (pjaustykite kuo ploniau), ant jautienos pabarstykite pipirų, apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultims, papuoškite gražgarstėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptas: Kiauliena „Kinietiškai“
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g
Kiauliena: 100.00 g
Agurkai: 2.00 vnt.
Sojos: 50.00 g (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (čili)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Jautieną išvirkite su prieskoniais. Atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje be aliejaus 3-4 minutes ant stiprios ugnies intensyviai maišydami, po to atvėsinkite.
  2. Nuplaukite agurkus, supjaustykite plonais šiaudeliais. Sumaišykite su pakepintos kiaulienos šiaudeliais, atvėsus suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pastovėti 2-3val. 
  3. Patiekite su sojų padažu. Skanaus.

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptas: Pikantiška kiauliena su cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 350.00 g (filė)
Ryžiai: 220.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt.
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - marinatui)
Cukrus: 2.00 g (0,5 arbat. š. - marinatui)
Druska: 3.00 g (0,5 arbat. š. - marinatui)
Cinamonas: 3.00 g (0,5 arbat. š. - marinatui)
Bazilikai: 1.00 vnt. (šakelės arba 1 šaukštelio džiovintų - marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (arba Kajeno pipirų - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kiaulieną supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis.
  2. Pasiruoškite marinatą: nutarkuokite citrinos žieveles, išspauskite sultis, suberkite cukrų,  smulkintus bazilikus, cinamoną, aitriąją papriką ir druską, įpilkite aliejaus. Į mišinį dėkite mėsą, išmaišykite ir palikite pastovėti 8–10 minučių. Susmulkinkite paprikas, svogūną supjaustykite žiedais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite marinuotą kiaulieną (marinato neišpilkite) ir apkepkite 2–3 minutes vis pamaišydami. Suberkite svogūnus ir kepkite dar 3 minutes – nuolat maišykite. Sumažinkite ugnį, į keptuvę suberkite paprikas, supilkite likusį marinatą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 8–10 minučių, kol mėsa ir daržovės suminkštės. Į lėkštes dėkite ryžių, plačiai paskleiskite, o ant viršaus dėkite troškinio.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Saldžiarūgštė kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (kumpio)
Salierai: 3.00 vnt. (1.5 puodelio griežinėliais pjaustytų lapkočių)
Ananasai: 200.00 g (puodelis silpname sirupe konservuotų gabalėlių)
Vištienos sultinys: 2.00 st.
Svogūnai: 2.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (1/4 puodelio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Actas: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite juostelėmis ir kepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Išgriebkite kiaurasamčiu, keptuvę išplaukite.

2. Puode užvirinkite sultinį, sudėkite svogūnus, salierus, uždenkite ir virkite 10 min.

3. Sojų padažą sumaišykite su actu ir krakmolu. Maišydami supilkite į puodą su daržovėmis. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, ananasų gabalėlius, mėsą ir ant labai mažos ugnies maišydami dar truputį pakaitinkite, bet neužvirinkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Korėjietiška kiauliena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cukrus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais (panašiai kaip šašlykui). Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus susmulkinkite ir suberkite viską ant mėsos.

2. Ant mėsos užberkite cukraus, įpilkite aliejaus ir sojų padažo, įdėkite laurų lapelių, įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Dėkite mėsą į kepimo indą ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Kepkite apie 1,5 val.  iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt