Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Makaronai su cukinijomis ir pomidorais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Makaronai su cukinijomis ir pomidorais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Sakysite, ir vėl makaronai? Bet kitas paruošimo būdas, kitoks padažas – sūrio ar maltos mėsos, o gal makaronai, pagardinti daržovėmis, – ir jau burnoje jaučiate naują patiekalo skonį.

Siūlome panaršyti atrinktus populiariausius Ji24.lt portalo skaitytojų receptus su makaronais. O juos galite ruošti įvairiai: su krevetėmis, cukinijomis, pelėsiniu sūriu, aštriu padažu, mėsos faršu, paukštiena.

Iš skaitytojų atsiliepimų žinome, kad gaminti jums patinka ir noriai sklaidote bei naudojatės mūsų receptų lobynu. Dalijamės juo – į sveikatą.

Receptas: Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu

Receptai
Receptas: Makaronai su kreminiu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 240.00 g (arba natūralus jogurtas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas kietasis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Makaronai: 400.00 g (pagal valgytojų skaičių)
Kaip gaminti
  1. Puodelyje ant silpnos ugnies maišydamos apie minutę pakaitinkite grietinę (jogurtą) su sviestu, kad jis ištirptų.
  2. Uždėkite makaronams virti puodą su pasūdytu vandeniu, užvirus suberkite makaronus (geriausiai tiktų fettuccine), virkite apie minutę, paskui nukoškite ir į puodą su jais supilkite grietinės padažą.
  3. Kaitindamos makaronus su padažu ant vidutinės ugnies, įmaišykite trynius, suberkite sūrį ir pipirus. Rūpestingai viską sumaišykite.
  4. Patiekite apibarsčiusios sūrio drožlėmis.
Receptai
Receptas: Spagečiai su „Carbonara“ padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Petražolės: 1.00 sauja (¼ puodelio šviežių)
Šoninė: (karštai rūkytos) 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 arbat. š. (¼ - maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ - malto)
Kaip gaminti
  1. Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite.
  2. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles
  3. Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs.
  4. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus.
  5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
  6. Pagardinkite maltais pipirais, muskatu ir druska. Maišykite makaronus, kol jie visi pasidengs padažu.
  7. Paskirstykite makaronus į lėkštes. Apibarstykite dar žiupsniu tarkuoto kietojo sūrio ir petražolėmis. Skanaus!

 

Receptas: Makaronai su aštriu padažu

Receptas: Makaronai su grybais

Receptas: Vištiena su makaronais

Receptas: Makaronai su cukinijomis

Receptas: Makaronai su kepenėlėmis

Receptai
Receptas: Rytietiški makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (nedidelė pakuotė mėgstamų norimos formos rytietiškų makaronų (ryžių, sojų))
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Sezamo sėklos: 50.00 g (žiupsnelis tamsių)
Prieskoniniai žalumynai: 100.00 g (pavyzdžiui, saujelė petražolių arba gelsvių)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.

2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite.

4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite česnakus ir aitriąją papriką.

5. Tada suverskite makaronus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, makaronus pagal skonį pagardinkite cukrumi, jei reikia, apšlakstykite citrinų sultimis – jie turi būti saldžiarūgščiai.

6. Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.  

Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.

Receptas: Makaronai su „Bolognese“ padažu

Receptas: Makaronai su mėsa

Receptas: Varške įdaryti makaronai

Receptas: Makaronai su cukinijomis ir pomidorais

Receptas: Makaronai su kalakutiena ir brokoliais

Receptas: Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais

Receptas: Kepti makaronai su sūriu

Receptas: Makaronai su sūriu ir brokoliais

Receptai
Receptas: Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Pomidorų padažas: 200.00 ml (aštrus)
Vanduo: 200.00 ml
Makaronai: 200.00 g (kriauklelių ar kitokių smulkių)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia arba raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 150.00 g
Druska: 3.00 g (1/2 arbat. .š.)
Sūris: 80.00 g (fermentinis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.

3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronai su tunu ir pomidorų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti)
Tunas: 140.00 g (savo sultyse)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š. - aitriųjų)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š.)
Bazilikai: 4.00 vnt. (švieži lapeliai)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Susmulkinkite svogūną, česnaką, konservuotus pomidorus.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus. Suberkite česnaką, pomidorus, aitriuosius pipirus ir cukrų. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų  ir išmaišykite. Užvirkite ir ant mažos ugnies troškinkite 5 minutes.

3. Tuną nuvarvinkite, susmulkinkite šakute, suberkite į padažą ir išmaišykite. Nukoštus makaronus sudėkite į padažą ir išmaišykite. Dėkite į lėkštes, užberkite smulkintų bazilikų lapelių. Jei reikia, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronai su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 40.00 g (tinka ir spagečiai)
Špinatai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Daržovių nuoviras: ( 2 - 3 arba vandens) 2.00 valg. š.
Pomidorai: 50.00 g (vyšniniai)
Krevetės: 100.00 g (lukštentų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite.

2. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. Įpilkite nuoviro, sudėkite špinatus, per pusę perpjautus pomidorus, krevetes, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite 5 minutes.

3. Troškinį supilkite ant makaronų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt