Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Makaronai su cukinijomis ir pomidorais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Makaronai su cukinijomis ir pomidorais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Sakysite, ir vėl makaronai? Bet kitas paruošimo būdas, kitoks padažas – sūrio ar maltos mėsos, o gal makaronai, pagardinti daržovėmis, – ir jau burnoje jaučiate naują patiekalo skonį.

Siūlome panaršyti atrinktus populiariausius Ji24.lt portalo skaitytojų receptus su makaronais. O juos galite ruošti įvairiai: su krevetėmis, cukinijomis, pelėsiniu sūriu, aštriu padažu, mėsos faršu, paukštiena.

Iš skaitytojų atsiliepimų žinome, kad gaminti jums patinka ir noriai sklaidote bei naudojatės mūsų receptų lobynu. Dalijamės juo – į sveikatą.

Receptai
Receptas: Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (brinzos)
Bazilikai: 5.00 g (keli lapeliai)
Pomidorai: 5.00 vnt.
Makaronai: 500.00 g (trumpi makaronai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį ir palikite bent 20 minučių pastovėti.

2. Pomidorus kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite ir susmulkinkite. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Į juos suberkite smulkiai kapotus česnakus, pomidorus ir kepkite 10–15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite smulkintus bazilikus ir pagardinkite pipirais bei druska.

3. Brinzos sūrį sutrupinkite. Makaronus išvirkite ir nusunkite. Į lėkštes sudėkite makaronus, užpilkite daržovių padažo ir apibarstykite sūriu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Makaronai su kreminiu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 240.00 g (arba natūralus jogurtas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas kietasis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Makaronai: 400.00 g (pagal valgytojų skaičių)
Kaip gaminti
  1. Puodelyje ant silpnos ugnies maišydamos apie minutę pakaitinkite grietinę (jogurtą) su sviestu, kad jis ištirptų.
  2. Uždėkite makaronams virti puodą su pasūdytu vandeniu, užvirus suberkite makaronus (geriausiai tiktų fettuccine), virkite apie minutę, paskui nukoškite ir į puodą su jais supilkite grietinės padažą.
  3. Kaitindamos makaronus su padažu ant vidutinės ugnies, įmaišykite trynius, suberkite sūrį ir pipirus. Rūpestingai viską sumaišykite.
  4. Patiekite apibarsčiusios sūrio drožlėmis.
Receptai
Receptas: Spagečiai su „Carbonara“ padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Petražolės: 1.00 sauja (¼ puodelio šviežių)
Šoninė: (karštai rūkytos) 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 arbat. š. (¼ - maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ - malto)
Kaip gaminti
  1. Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite.
  2. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles
  3. Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs.
  4. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus.
  5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
  6. Pagardinkite maltais pipirais, muskatu ir druska. Maišykite makaronus, kol jie visi pasidengs padažu.
  7. Paskirstykite makaronus į lėkštes. Apibarstykite dar žiupsniu tarkuoto kietojo sūrio ir petražolėmis. Skanaus!

 

Receptai
Receptas: Makaronai su aštriu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Baklažanai: 150.00 g (pusė)
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paruoškite baklažaną, kad nebeliktų aitrumo: galite supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska arba pamerkti juos į sūrų vandenį. Svarbiausia, kad procedūra truktų ne mažiau kaip 30 minučių. Kubeliais supjaustykite papriką, pusžiedžiais svogūną ir cukiniją, kuo smulkiau supjaustykite aitriuosius pipiriukus.

2. Kai susmulkinsite visas daržoves, dėkite ant ugnies didelę aukštesnių kraštų keptuvę ir įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Truputėlį apkepkite svogūną, po to cukiniją, papriką ir aitriuosius pipirus. Pakepkite porą minučių ir suberkite nusausintus baklažanus ir pomidorus.

3. Pamaišykite daržoves, uždenkite jas ir kepkite ant silpnos ugnies.

4. Išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įberkite žiupsnelį druskos, didelį valgomąjį šaukštą rudojo cukraus ir nemenką žiupsnį džiovintų bazilikų. Tada nukoškite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Viską pamaišykite ir dėkite į lėkštes. Šį patiekalą valgykite, kol jis karštas.

Patiekalą galite paskaninti tarkuotu parmezanu ir šviežiais smulkintais bazilikais.

Receptai
Receptas: Makaronai su grybais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (plonyčių makaronų lazdelių)
Grybai: 1.00 st. (voveraičių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kumpis: 150.00 g (rūkyto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 80.00 ml
Vynas: 80.00 ml (sauso)
Sūris: 50.00 g (tepamojo sūrelio)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Grybus išvalykite, nuplaukite, didesnius perpjaukite.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Kumpį supjaustykite kvadratėliais.

3. Svogūnus pakepinkite svieste, sumeskite kumpį, mairūnus, suberkite miltus ir kepinkite, iki viskas dailiai pagels.

4. Grybus pakepinkite aliejuje, nupilkite susidariusį skystį, sumeskite į svogūnų troškinį ir kiek pakaitinkite. 

5. Į grybų troškinį supilkite vyną, sultinį ir dar 5 min. pakaitinkite, įmaišykite tepamąjį sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir palikite šiltai.

6. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, gerai nuvarvinkite, išdėliokite lėkštėse, ant viršaus krėskite po kelis šaukštus padažo.

Receptai
Receptas: Vištiena su makaronais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (didesnė krūtinėlė)
Makaronai: 200.00 g (lakštinių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 125.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml
Šafranas: 5.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovintų įvairių žolelių mišinio)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite. 

2. Krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu cukraus, tada apkepkite 2 šaukštuose aliejaus.

3. Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, pakepinkite likusiame aliejuje. Kai svogūnas dailiai apskrus, įspauskite česnako skilteles ir dar šiek tiek pakepkite.

4. Į svogūnų troškinį supilkite sultinį, po to – grietinėlę, įmeskite žiupsnelį šafranų, suberkite smulkiai kapotus baziliko lapelius, padažą užvirkite, apie 8 min. pakaitinkite, kad sutirštėtų. Tada sukrėskite virtus makaronus ir vištienos gabaliukus. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite, kelias minutes pakaitinkite ir išdėkite į lėkštes.

5. Tiekite apibarsčiusi žolelėmis, su šviežiais pomidorais ir likusiais baziliko lapeliais.

Receptai
Receptas: Makaronai su cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės geltonos)
Makaronai: 500.00 g
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Špinatai: 50.00 g (šviežių arba šaldytų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, supilkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų.
  2. Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplaukite špinatus. Jei naudosite šaldytus špinatus, juos atšildykite.
  3. Nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite cukinijas.
  4. Džiovintus pomidorus nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  5. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite maždaug minutę. Tik neleiskite paruduoti, nes įgaus kartų skonį. Kai pasklis malonus česnako kvapas, sudėkite cukinijų griežinėlius, špinatus ir džiovintus pomidorus.
  6. Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol cukinijos suminkštės. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į keptuvę virtus makaronus, viską išmaišykite.
Receptai
Receptas: Makaronai su kepenėlėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 300.00 g (veršelių kepenėlių)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Makaronai: 400.00 g
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 30.00 g (ankštis)
Vynas: 4.00 valg. š. (baltojo sauso)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Kepenėles supjaustykite 1 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis. 

2. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis.

3. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Tada sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius ir virkite dar 2–3 min.

4. Kol makaronai su brokoliais verda, didelėje keptuvėje (kad kepenėles būtų galima sudėti vienu sluoksniu) įkaitinkite šaukštą aliejaus, 1 min. pakepinkite sugrūstus česnakus ir smulkintas aitriąsias paprikas, sudėkite kepenėlių juosteles ir vartydami kepkite dar kelias minutes.

5. Kai kepenėlės gražiai apskrus, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, vyną ir 1 min. patroškinkite. Kiaurasamčiu išgriebkite kepenėlių juosteles, o likusį padažą neuždengtoje keptuvėje kaitinkite, kol maždaug pusė skysčio išgaruos. Tada supilkite actą, sudėkite sviestą, apelsinų skilteles ir dar 1 min. pakaitinkite. Prieš nukeldami nuo ugnies padažą pagardinkite pipirais ir, jei reikia, pasūdykite.

6. Išvirusius makaronus ir brokolius nukoškite, sumaišykite su kepenėlėmis, padažu ir tuoj pat patiekite.

Patarimas. Šį patiekalą galima gaminti ir su vištų kepenėlėmis (jos pigesnės, bet sausesnės už veršelių kepenėles). Į troškinamas vištų kepenėles įpilkite dvigubai daugiau apelsinų sulčių ir įberkite žiupsnelį cukraus.

Receptai
Receptas: Rytietiški makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (nedidelė pakuotė mėgstamų norimos formos rytietiškų makaronų (ryžių, sojų))
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Sezamo sėklos: 50.00 g (žiupsnelis tamsių)
Prieskoniniai žalumynai: 100.00 g (pavyzdžiui, saujelė petražolių arba gelsvių)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.

2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite.

4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite česnakus ir aitriąją papriką.

5. Tada suverskite makaronus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, makaronus pagal skonį pagardinkite cukrumi, jei reikia, apšlakstykite citrinų sultimis – jie turi būti saldžiarūgščiai.

6. Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.  

Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.

Receptai
Receptas: Makaronai su „Bolognese“ padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Alyvuogės: 100.00 g (žaliųjų)
Salierai: 1.00 vnt. (trečdalis gumbo ir taip pat stiebas "Bolognese" padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežių lapelių papuošimui)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir taip pat "Bolognese" padažui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir taip pat "Bolognese" padažui)
Konservuoti savo sultyse pomidorai be odelių ("Bolognese" padažui) 500.00 g
Faršas: 300.00 g (jautienos arba kalakutienos, "Bolognese" padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis, "Bolognese" padažui)
Morkos: 1.00 vnt. ("Bolognese" padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį "Bolognese" padažui)
„Vorčesterio“ padažas, "Bolognese" padažui 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (baltojo sauso, "Bolognese" padažui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Tada padidinkite ugnį, sukrėskite šakute maigytą faršą ir neuždengusi keptuvės, kad faršas nepradėtų troškintis, kepkite, kol mėsa apskrus.

2. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus ir dar 10–15 min. padažą pakaitinkite. Galiausiai pasūdykite ir pagardinkite pipirais bei raudonėliais.

3. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje su šauktu aliejaus, tada nuvarvinkite ir padėkite šiltai.

4. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir, iki suminkštės, pakepinkite šaukšte sviesto.

5. Spagečius išdalykite į lėkštes, apliekite paruoštu mėsos padažu, šalia berkite alyvuogių, ant viršaus išdėliokite keptus salierus bei papuoškite bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Makaronai su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 400.00 g (maltos)
Fetos sūris: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Makaronai: 500.00 g (kriauklelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (šviežių lapelių)
Kaip gaminti

1. Makaronus suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai suminkykite. Iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite vienodo dydžio kukuliukus. Į kiekvieno vidurį įspauskite po lazdyno riešuto dydžio fetos gabalėlį, tada dar sykį kruopščiai pavoliokite tarp delnų.

3. Išdėliokite aliejumi išteptoje nepridegančioje kepimo skardoje ir pusvalandžiui pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.

4. Karštus makaronus išdėliokite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po kelis veršienos kukulius.

5. Tiekdama apliekite trintų pomidorų tyre.

Receptai
Receptas: Varške įdaryti makaronai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (stambios kriauklės)
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės (2 skiltelės - į varškę ir 1 - padažui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (riebi)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti į varškę ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (į varškę ir padažui)
Pomidorai: 400.00 g (sunokę - padažui)
Vanduo: 1.00 st. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Špinatai: 2.00 sauja (švieži)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio). Išgriebus, sudėkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.

2. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir masę dar kiek patrinkite šakute. Įdarykite ja kriaukles ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje. Pridengusi folija, kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje apie 8 minutes.

3. Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį ir apie pusvalandį troškinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Po šaukštą kitą gauto padažo įkrėskite į kiekvieną lėkštę, ant viršaus dėkite po kelis makaronus. Viršų apibarstykite smulkintais šviežiais špinatais.

Receptai
Receptas: Makaronai su cukinijomis ir pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 600.00 g (4 mažos)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 5.00 vnt. (4-5 šakelės)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Pomidorai: 200.00 g (maži)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1-2 džiovintos)
Makaronai vamzdeliai: 300.00 g
Varškės sūris: 150.00 g
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis sūris („Gojus“, „Džiugas“ arba parmezanas))
Kaip gaminti

1.Cukinijas supjaustykite piršto storio ir 5 centimetrų ilgio juostelėmis. Česnako skilteles, svogūną, nuskabytus čiobrelių lapelius susmulkinkite.

2.Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinkite svogūną ir česnaką, sudėkite cukinijas, suberkite čiobrelius. Kepkite apie 4 minutes, tada pasūdykite, pabarstykite pipirais.

3.Kitoje keptuvėje įpylę šaukštą aliejaus apkepinkite pomidorus, sudėkite džiovintas aitriąsias paprikas.

4.Makaronus supilkite į sūdytą verdantį vandenį, išvirkite ir nukošę sumaišykite su smulkintu varškės ir tarkuotu fermentiniu sūriu, keptomis cukinijomis bei pomidorais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronai su kalakutiena ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (neilgų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Grietinėlė: 400.00 g (riebios)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nusunkite.

2. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku. Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje, sudėkite į apkeptą faršą. Viską paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės.

3. Makaronus apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus. Tiekite užpylę padažo.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Receptai
Receptas: Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės (šviežio, smulkinto)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 1.00 vnt. (pakuotė vyšninių, pusiau perpjautų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT dribsnių)
Makaronai: 400.00 g (1 pakuotė – „tagliatelle“)
Petražolės: 100.00 g (šviežiai smulkintų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
  2. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
  3. Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
  4. Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
  5. Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
  6. Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!  
Receptai
Receptas: Kepti makaronai su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 3.00 riekės (baltos arba batono)
Sviestas: 65.00 g (15 tirpinto ir 50 - paprasto ir gabalėlis formai ištepti)
Pienas: 700.00 ml
Miltai: 35.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno)
Čederio sūris: 250.00 g (kietojo, 82 proc. riebumo)
Sūris: 115.00 g (Gruyere - puskiečio)
Makaronai: 250.00 g (ragelių formos)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį.
  2. Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  3. Pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Kai sviestas ims burbuliuoti, suberkite miltus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, 1 minutę, kol neliks sausų miltų.
  4. Lėtai į keptuvę pilkite karštą pieną, masę nuolat maišydami (patogiausia tai daryti plakimo šluotele). Pamažu supilkite visą pieną. Nesustokite maišyti, kol gausite vientisos konsistencijos padažą, ir jis sutirštės. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite druską, muskatą, pipirus, Kajeno pipirus ir abiejų 170 g tarkuoto kietojo sūrio ir 80 g tarkuoto puskiečio sūrio. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.
  5. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, tik porą minučių sutrumpinkite virimo laiką. Makaronai turi būti šiek tiek kieti viduje. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Perliekite šaltu vandeniu ir vėl palikite nuvarvėti.
  6. Įmaišykite makaronus į sūrio padažą. Visą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą.  Viršų apibarstykite likusiais 80 g tarkuoto kietojo sūrio ir 35 g tarkuoto puskiečio sūrio. Viršų apibarstykite duonos trupiniais.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungę orkaitę, palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet dėkite į lėkštes ir valgykite. Skanaus!

 

Receptai
Receptas: Makaronai su sūriu ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g
Sūris: 140.00 g ("Džiugas")
Kumpis: 120.00 g (pjaustytas griežinėliais)
Grietinė: 200.00 g (neriebi)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Sūdytame vandenyje apvirkite makaronus – ne ilgiau kaip 5 minutes. Kol jie verda, susmulkinkite brokolius, išskirstykite nedideliais žiedynais ir suberkite į puodą su makaronais. Kai užvirs, virkite 5–7 minutes.
  2. Sutarkuokite sūrį. Kumpio griežinėlius apskrudinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, tada supjaustykite gabaliukais.
  3. Nukoškite makaronus, puode palikdami kelis šaukštus virusio vandens. Makaronus suverskite atgal į puodą, suberkite sūrį, sudėkite grietinę, paskaninkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Šiek tiek pakaitinkite – kol maišant sūris visai išsilydys. Dėkite į lėkštes, pabarstykite traškiais skrudinto kumpio gabaliukais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Pomidorų padažas: 200.00 ml (aštrus)
Vanduo: 200.00 ml
Makaronai: 200.00 g (kriauklelių ar kitokių smulkių)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia arba raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 150.00 g
Druska: 3.00 g (1/2 arbat. .š.)
Sūris: 80.00 g (fermentinis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.

3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronai su tunu ir pomidorų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti)
Tunas: 140.00 g (savo sultyse)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š. - aitriųjų)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š.)
Bazilikai: 4.00 vnt. (švieži lapeliai)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Susmulkinkite svogūną, česnaką, konservuotus pomidorus.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus. Suberkite česnaką, pomidorus, aitriuosius pipirus ir cukrų. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų  ir išmaišykite. Užvirkite ir ant mažos ugnies troškinkite 5 minutes.

3. Tuną nuvarvinkite, susmulkinkite šakute, suberkite į padažą ir išmaišykite. Nukoštus makaronus sudėkite į padažą ir išmaišykite. Dėkite į lėkštes, užberkite smulkintų bazilikų lapelių. Jei reikia, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronai su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 40.00 g (tinka ir spagečiai)
Špinatai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Daržovių nuoviras: ( 2 - 3 arba vandens) 2.00 valg. š.
Pomidorai: 50.00 g (vyšniniai)
Krevetės: 100.00 g (lukštentų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite.

2. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. Įpilkite nuoviro, sudėkite špinatus, per pusę perpjautus pomidorus, krevetes, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite 5 minutes.

3. Troškinį supilkite ant makaronų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt