Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Patiekalai su egzotiniais vaisiais

Krevečių ir ananasų vėrinukai
Shutterstock nuotr. / Krevečių ir ananasų vėrinukai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Tikriausiai girdėjote, kad kvapūs, sultingi, ypatingo skonio egzotiniai vaisiai tinka ne tik valgyti vieni, bet ir dėti į salotas, kokteilius, jūrų gėrybių patiekalus. Gabalėlis vištienos ar kumpio su griežinėliu ananaso ar apelsino patiks ir vaikams!

Krevečių ir ananasų vėrinukai

Jums reikės: pakuotės šaldytų karališkųjų krevečių su kiautais, pusėa ananaso, 2 šaukštų sviesto, žaliosios citrinos, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, gabalėlio aitriosios paprikos ankšties, pagal skonį druskos, rudojo cukraus, šviežiai maltų juodųjų pipirų, medaus.

  • Ananasą nuplaukite, nulupkite, kietą šerdį išpjaukite, minkštimą supjaustykite trikampėliais, pakepinkite svieste, suberkite rudąjį cukrų ir vis pamaišydami kepkite, kol ananasai karamelizuosis.
  • Išgriebtus iš keptuvės sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
  • Atšildytas krevetes nulupkite, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir su smulkintais česnakais bei kapotomis aitriosiomis paprikomis paskrudinkite 2 šaukštuose įkaitusio alyvuogių aliejaus.
  • Žaliąją citriną nuplaukite, išspauskite sultis ir sumaišykite su medumi, likusiu aliejumi.
  • Į marinatą merkite paruoštas krevetes ir palikite bent valandai. Pasimarinavusias nuvarvinkite.
  • Ant medinių konditerinių iešmelių pakaitomis verkite krevetes, karamelizuotus ananasus ir patiekite.

Vištiena su apelsinais ir rikota

Shutterstock nuotr./Vištienos krūtinėlė su apelsinais
Shutterstock nuotr./Vištienos krūtinėlė su apelsinais

Jums reikės: 4 vištienos krūtinėlių, 2 apelsinų, 200 g rikotos, šaukštelio cukraus, 3 šaukštų sviesto, šaukštelio rozmarinų, pagal skonį druskos, pipirų, cinamono, 2 skiltelių česnako.

  • Vištienos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną įpjaukite išilgai – taip suformuosite kišenėles. Gabalėlius iš abiejų pusių įtrinkite druska ir palikite pasimarinuoti apie pusvalandį.
  • Rikotą kelis sykius pertrinkite per sietelį, sumaišykite su rozmarinais, traiškytais česnakais, pagal skonį berkite druskos.
  • Po gerą šaukštą įdaro įkrėtę į vištienos kišenėles, krūtinėles išdėliokite kepimo skardoje. Jeigu norite, galite jas persmeigti mediniu smeigtuku.
  • Apelsinus nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite kepimo skardoje greta krūtinėlių, apdėkite sviesto gabalėliais, berkite cukraus ir cinamono.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Salotos su granatais

Shutterstock nuotr./Salotos su granatų sėklomis
Shutterstock nuotr./Salotos su granatų sėklomis

Jums reikės: dviejų saujų šviežių špinatų lapelių, saliero, 2 vidutinio dydžio virtų morkų, 200 g virtos veršienos, saujelės graikinių riešutų, pusės granato sėklų, 100 g balto varškės sūrio, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukšto citrinos sulčių, šaukštelio skysto medaus, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Salierą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
  • Veršieną smulkiai sukapokite.
  • Morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais.
  • Baltą varškės sūrį sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Visus paruoštus produktus sumaišykite giliame dubenyje, suberkite granato sėklas, kapotus ir sausoje keptuvėje skrudintus graikinius riešutus ir dar kartą atsargiai išmaišykite, kad salotos nesusitrintų.
  • Špinatų lapelius nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
  • Ant viršaus paskirstykite daržovių ir mėsos.
  • Paruoškite padažą: alyvuogių aliejų išsukite su medumi ir citrinos sultimis, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Paruoštu padažu apliekite salotas ir iš karto patiekite.

Mangų čatnis

Shutterstock nuotr./Mangų čatnis
Shutterstock nuotr./Mangų čatnis

Jums reikės: didelio, gerai prinokusio mango, ryšulėlio šviežių kalendrų, raudonojo svogūno, po nedidelį gabalėlį imbiero šaknies ir aitriosios paprikos, 100 g fetos, 400 g virtos vištienos, po 30 ml citrinų sulčių ir baltojo vyno acto, pagal skonį aliejaus, rudojo cukraus, raudonojo svogūno.

  • Mangą nulupkite ir pašalinusi kauliuką supjaustykite mažais kubeliais.
  • Nuplautas ir gerai nusausintas kalendras susmulkinkite.
  • Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  • Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas, sukapokite.
  • Imbiero šaknį sutarkuokite.
  • Mangą, visas daržoves ir prieskonius sumaišykite dubenėlyje, apšlakstykite actu, aliejumi ir citrinų sultimis, suberkite kapotas kalendras, cukrų, vištieną, pagal skonį berkite druskos, gerai išmaišykite ir palikite maždaug pusvalandį pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  • Paruoštą užtepą tepkite ant mėgstamų meksikietiškų paplotėlių, ant viršaus berkite trupintos fetos.
Receptai
Receptas: Picų paplotėliai su kumpiu ir ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 250.00 ml (kefyro arba rūgpienio)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Miltai: 600.00 g (kiekis priklauso nuo grietinės, kefyro ar rūgpienio riebumo)
Sūris: 100.00 g (fermentinis - įdarui)
Pomidorų padažas: 8.00 valg. š. (įdarui)
Kumpis: 120.00 g (rūkytas - įdarui)
Ananasai: 100.00 g (konservuoti gabaliukais - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Grietinę, kefyrą arba rūgpienį supilkite į dubenį, suberkite druską, supilkite aliejų ir įdėkite kiaušinio trynį. Viską išmaišykite. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.
  3. Kumpį supjaustykite gabaliukais, sūrį sutarkuokite. Padalykite tešlą į 16 gabaliukų. Kiekvieną gabaliuką pabarstykite miltais ir iškočiokite picą. Dėkite į kepimo skardą (tilps po vieną), kiekvieną patepkite pomidorų padažu, išdėliokite kumpį. Ananasų gabaliukus (jei didoki, dar pasmulkinkite) dėkite ant kumpio, pabarstykite sūriu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 8–10 minučių, kol blynelių kraštai pagels. Galite pagardinti džiovintais raudonėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Kepsniai su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiauliena: 500.00 g (filė)
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų žiedais)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Išmuškite filė gabaliukus, pabarstykite druska.
  2. Česnakus smulkiai supjaustykite, įpilkite aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
  3. Šita mase užpilkite mėsą ir palikite 3-4 val. šaldytuve.
  4. Tad iškepkite mėsą, o kitoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių ananasus.
  5. Į lėkštę dėkite kepsnius, ant jų ananasus, galima užpilti mėgstamu padažu.
  6. Valgykite su bulvėmis.
  7. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Janina M.

Receptai
Receptas: Ananasai ant grotelių
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (nedidelio gerai prinokusio)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Romas: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - maltų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - nutarkuotų žievelių ir pusės citrinos sulčių)
Medus: 3.00 valg. š.
Kokosų pienas: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Ananasą nuplaukite, galus nupjaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir išskobkite kietą šerdį.  
  2. Nedideliame indelyje medų sumaišykite su citrinų sultimis ir romu.
  3. Pagal skonį įberkite gvazdikėlių, cinamono, supilkite kokosų pieną ir gerai išmaišykite.
  4. Supilkite į plokščią dubenį, sudėkite ananasų griežinėlius ir vis pavartydama marinuokite apie valandą.
  5. Gerai nuvarvintus ananasų griežinėlius kepkite ant grotelių apie 6 min. Kol kepa, ananasų riekeles vis pašlakstykite likusiu marinatu.
  6. Iškepusias sudėkite į lėkštę ir supjaustykite ketvirčiais. Tiekite su mėtos lapeliu, jei norite, galite užbarstyti miltelinio cukraus.
Receptai
Receptas: Nuostabiai gaivios salotos su kepta vištiena ir apelsinais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Salotos: 200.00 g („Iceberg“)
Sėmenų sėklos: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 1.00 vnt. (mažas gabalėlis)
Padažas:(pikantiško arba kito mėgiamo su majonezu) 2.00 valg. š.
Aliejus: 40.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Vištiena supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai paskrus.
  2. Į lėkštę sudėkite pjaustytųs salotų lapus, vyšninius pomidoriukus, apelsiną.
  3. Ant viršaus uždėkite keptą paskrudusią vištieną, užberkite tarkuotu sūriu ir pabarstykite sėmenų sėklomis.
  4. Sūris labai gražiai pasilydo ant šiltos vištienos. Ant salotų užpilame šiek tiek padažo.

Receptą atsiuntė Indrė R.

 

Receptai
Receptas: Vištienos kepsneliai su konservuotais ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 800.00 g
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis - konservuotų)
Sūris: 70.00 g (fermentinio)
Miltai: 3.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (žiupsnis)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite kepsnio dydžio gabaliukais ir lengvai juos pamuškite. Pabarstykite, vištienos prieskoniais, druska, pipirais, sudėkite į dubenį, užpilkite konservuotų ananasų sirupu ir palikite marinuoti 30 min.
  2. Sutarkuokite fermentinį sūrį. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
  3. Ant iškepusių vištienos kepsnių dėkite po ananaso griežinėlį, į ananaso viduriuką – šaukštelį majonezo ir užbarstykite tarkuoto sūrio.
  4. Paruošti vištienos kepsniai su ananasais užkepami orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol išsilydo sūris. Pabarstykite susmulkintomis petražolėmis ir patiekite ant stalo. 

Receptą atsiuntė Renata Ž.

Receptai
Receptas: Tailandietiška vištiena su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė supjaustytos kubeliais)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. SANTA MARIA ekologiško THAI prieskonių mišinio su ananasais)
Kokosų pienas: 400.00 ml (1 skardinės (400 ml) SANTA MARIA kokosų pieno)
Ananasai: 1.00 vnt.
Špinatai: 100.00 g
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (lapelių)
Makaronai: 1.00 sauja (tinka ir ryžiai garnyrui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite vištienos filė kubeliais ir apkepkite aliejuje.
  2. Sumaišykite kokosų pieną su ekologišku THAI prieskonių mišiniu su ananasais ir gautą plakinį supilkite į keptuvę ant vištienos filė kubelių.
  3. Porą minučių viską pavirkite.
  4. Nulupkite ir supjaustykite ananasą gabalėliais, sudėkite ant vištienos kartu su šviežiais špinatais.
  5. Papuoškite keliais kalendrų lapeliais. Patiekite su makaronais arba ryžiais.

Patarimas! Rinkitės ekologišką vištienos filė, daržoves ir pagaminkite ekologišką patiekalą.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

Receptai
Receptas: Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 80.00 g (išpjova)
Salotos: 60.00 g (lapai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (50g - minkštimo)
Ananasai: 40.00 g (kubeliais)
Šparaginės pupelės: 40.00 g
Mėtos: 2.00 g
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nulupkite, visiškai nupjaukite odą ir pasilikite tik minkštimą, likusias odeles pašalinkite.
  2. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite jautienos išpjovą bei šparagines pupeles, uždenkite dangčiu ir garinkite 15–20 min.
  3. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
  4. Rekomenduojame avokadų ir braškių padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Receptai
Receptas: Menkės kotletai su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt.
Menkė: 700.00 g (Filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Baltymas)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Jei žuvis šaldyta, atšildykite ir nuspauskite skystį.
  2. Supjaustykite kubeliais.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi.
  4. Pritarkuokite 2 šaukštelius apelsino žievės ir suberkite į elektrinį plaktuvą.
  5. Sudėkite žuvį, į kelias dalis padalytą svogūną, kiaušinio baltymą, 2–3 šaukštus džiūvėsėlių, krakmolą, įpilkite šaukštą išspaustų apelsinų sulčių, įberkite druskos bei šviežiai maltų pipirų ir viską gerai išplakite.
  6. Formuokite kotletukus, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 2–3 minutes.
  7. Sudėkite į kepimo indą ir šaukite į orkaitę.
  8. Kepkite 5–8 minutes.
  9. Apliekite apelsino sultimis ir kepkite dar 2–5 minutes.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt