Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Patiekalai su krabais: nuo salotų iki troškinio

Krabų lazdelės
VICI nuotr. / Krabų lazdelės
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kažkur giliai šaldytuvo lentynoje radote pakuotę krabų lazdelių ar krabų mėsos? Tada jums pravers atrinkti patiekalų receptai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Aštri sriuba: 10 receptų

Receptai
Receptas: Tiršta krabų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krabų mėsa: 170.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona arba žalia)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 4.00 st.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Varškės sūris: 100.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežias arba džiovintas)
Kaip gaminti

1. Cukiniją, papriką, sūrį supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite krabus. Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies svieste pakepinkite cukiniją ir saldžiąją papriką. Tada supilkite pieną, suberkite miltus, smulkintus svogūnų laiškus, paskaninkite druska, pipirais ir žolelių mišiniu.

2. Maišydama virkite ant vidutinės ugnies, kol sriuba pradės tirštėti. Sudėkite varškės sūrį ir maišydama virkite tol, kol sūris išsilydys. Sukrėskite krabų mėsą, suberkite čiobrelius ir dar truputį pavirkite.

Šaltinis: 15min.lt

Receptai
Receptas: Krabų pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krabų mėsa arba rūkyta lašiša: 230.00 g
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Sūris: 120.00 g (baltasis)
Kepsnių padažas: 5.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
„Won ton“ lakštiniai: 454.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku.
  2. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio.
  3. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį.
  4. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus trikampio kampus.
  5. Įkaitinkite aliejų. Kepkite kol paruduos – vos kelias minutes.
Receptai
Receptas: Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krabų lazdelės: 100.00 g
Lašiša: 50.00 g (sūdytos)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Lavašas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
  2. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
  3. Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
  4. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
Receptai
Receptas: Krabų lazdelių kukuliai
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Krabų lazdelės: 150.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kietai išvirtus kiaušinius susmulkinkite.
  2. Taip pat susmulkinkite krabų lazdeles, sutarkuokite sūrį, išspauskite česnaką.
  3. Inde sumaišykite tarkuotą sūrį, smulkintus kietai virtus kiaušinius, išspauskite česnaku, prieskoniais ir majonezu.
  4. Iš gautos masės formuokite rutuliukus, į jų vidurį įdėkite riešuto puselę ir apvoliokite smulkintose krabų lazdelėse.
  5. Pagamintus krabų lazdelių kukulius, prieš patiekdami, 1–2 val palaikykite šaldytuve. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptai
Receptas: Krabų lazdelių ir pievagrybių troškinys su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st. (virti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Kukurūzai: 340.00 g (indelis konservuotų)
Grybai: 150.00 g (pievagrybiai)
Krabų lazdelės: 300.00 g
Grybų sultinys (kubelis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Pakepinkite svogūną ir morką, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus pievagrybius.

2. Ištirpinkite sultinį (nebūtinai grybų) stiklinėje karšto vandens ir pilkite ant daržovių.

3. Porą minučių patroškinkite uždengę dangčiu, tada suberkite konservuotus kukurūzus ir supjaustytas krabų lazdeles. Gerai sumaišykite, dar 5 min. troškinkite. Troškinį tiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Indrė Makauskaitė

 

Receptai
Receptas: Salotos su krabais
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (pakuotės)
Avokadai: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių ir kremui šaukštelis nutarkuotos citrinų žievelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir kremui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir kremui taip pat)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Varškė: 200.00 g (Kremui; pakelis riebios)
Grietinėlė: 200.00 ml (Kremui; indelis plakamosios grietinėlės)
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių; kremui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Kremui)
Kaip gaminti

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išdėliokite į kelias stiklines taures.

3. Paruoškite varškės kremą: riebią varškę gerai ištrinkite su grietine, ryžių actu, prieskoniais ir nutarkuota citrinų žievele, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Kremo krėskite ant salotų, puoškite petražolių šakele.

5. Salotas tiekite su skrudintos baltos duonos riekelėmis.

 

Receptai
Receptas: Krabų suktinukai „Kitaip“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krabų lazdelės: 1.00 vnt. (pakuotė)
Kumpis: 10.00 riekės
Sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 1.00 sauja
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Sūrį su česnaku sutarkuokite smulkia trintuve, įkrėskite majonezą, turi gautis lipni masė.
  2. Išvyniokite krabų lazdeles, o kumpio riekeles perpjaukite per pusę. Ant išvyniotos krabų lazdelės dėkite kumpio puselę ir atsargiai sviestiniu peiliu užtepkite paruoštą sūrio, česnako ir majonezo masę.
  3. Pirštų galiukais suvyniokite krabą į suktinuką, pavoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į įkaitintą aliejumi keptuvę.
  4. Pakepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Indrė R.

 

 

Receptai
Receptas: Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 125.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (keletas)
Alyvuogės: 20.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite sūdytame  vandenyje, pagardintame kariu.

2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius, pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.

3. Į karščiui atsparų indą suberkite troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepkite majonezu, sudėkite pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuokite sūrio ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Užkandėlė su krabais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Granatas: 1.00 vnt. (pusė granato)
Krabų lazdelės: 1.00 vnt. (nedidelis indelis smulkintos krabų mėsos)
Kiviai: 2.00 vnt.
Salotos: 30.00 g (saujelė mažų salotų lapelių)
Salierai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (Užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Užpilui žiupsnelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Užpilui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite.

2. Kivius nulupkite, susmulkinkite.

3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mėsą ir salotų lapelius.

5. Tada salotas užpilkite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu ir bent pusvalandį palikite pastovėti.

6. Iš salotų formuokite apvalius bokštelius, juos papuoškite salotų lapeliais, šalia berkite po kelias granatų sėklytes.

7. Užkandėlę tiekite su baltos duonos skrebučiu.

Kulinaro patarimas. Salotas tinka gardinti ir smulkintomis krabų lazdelėmis arba lukštentomis krevetėmis.

Receptai
Receptas: Pyragėliai su krabų lazdelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 3.00 vnt. (lapeliai)
Kreminė varškė: 100.00 g (pvz. „Philadelphia“)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Krabų lazdelės: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite 0,5 cm pločio juostelėmis. Išdėliokite ant likusios tešlos kraštų – suformuokite aukštesnius kraštelius.

2. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Susmulkinkite krabų lazdeles. Dubenyje sumaišykite varškės sūrelį, citrinų sultis bei druską su pipirais. Sūrio mase aptepkite tešlos pagrindą. Ant aptepto sūrio išdėliokite smulkintas krabų lazdeles. Pabarstykite petražolėmis.

3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių, kol tešla gražiai apskrus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip sūris gali padėti išvengti svorio augimo ir apsaugoti jūsų širdį

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 2 Virtuvė Receptai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt