Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Patiekalai su pirmaisiais grybais

Grybų pintinė
Fotolia nuotr. / Grybų pintinė
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Sezonui prasidėjus aistringi grybautojai dažniausiai užduoda du klausimus: kur dygsta grybai ir ką iš jų ruošti gardaus, dar neskanauto. Į pirmąjį jums neatsakysime, tačiau naujų grybų patiekalų mielai pasiūlysime.

Rizotas su baravykais

Fotolia nuotr./Daugiaryžis su grybais
Fotolia nuotr./Daugiaryžis su grybais

Jums reikės: 8 nedidelių šviežių ir saujelė džiovintų baravykų, 400 ml natūralaus vištienos sultinio su daržovėmis, 3 šaukštų sviesto, 1,5 šaukšto aliejaus, 2 svogūnų, 400 rizoto ryžių, 2 skiltelių česnako, pusės stiklinės sauso baltojo vyno, vidutinio dydžio saliero lapkočio, saujos šviežiai tarkuoto parmezano, pagal skonį druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų, oobuolio.

  • Šviežius baravykus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite.
  • Džiovintus, užmerktus iš vakaro, nuspauskite, susmulkinkite.
  • Salierą, svogūnus ir česnakus sukapokite ir pakepinkite aliejuje didelėje gilioje keptuvėje. Suberkite visus baravykus ir kaitinkite, kol dalis skysčio nugaruos. Tada pasūdykite, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais.
  • Suberkite ryžius ir maišydami kaitinkite, kol skysčio nebeliks.
  • Supilkite vyną ir vėl maišykite, kol susigers.
  • Vis maišydami į keptuvę įpilkite samtelį sultinio, antrą liekite tik tada, kai pirmasis bus susigėręs. Tokiu būdu supilkite visą sultinį – ryžiai taps minkšti, bet neištižę.
  • Keptuvę nukaitę įmaišykite 2 šaukštus sviesto, berkite tarkuoto sūrio, išdėliokite į lėkštes ir patiekite su likusiame svieste pakepintomis obuolio skiltelėmis.

Trinta grybų sriuba

Recepto autorės nuotr./Trinta miško grybų sriuba
Recepto autorės nuotr./Trinta miško grybų sriuba

Jums reikės: apie 800 g įvairių miško grybų, kelių džiovintų baravykų, didelio svogūno, 3 skiltelių česnako, 3 šaukštų sviesto, 400 ml daržovių sultinio, 300 ml neriebios grietinėlės, 150 ml lydyto sūrelio, pagal skonį šviežių čiobrelių, svogūnų laiškų, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 4 šaukštų grietinės.

  • Miško grybus nuvalykite ir nuplaukite, nusausinę susmulkinkite, išvirkite ir perplaukite.
  • Per naktį mirkytus baravykus nuspauskite ir supjaustykite.
  • Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir pakepinkite gilioje keptuvėje išlydytame svieste.
  • Ten pat suberkite grybus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, čiobreliais, apie 10 min. pakepinkite ir suverskite į didelį puodą.
  • Čia supilkite ir sultinį, įmaišykite grietinėlę ir lydytą sūrelį, gerai išmaišykite, užvirinkite, dar kelias min. pakaitinkite ir išpilstykite į lėkštes.
  • Krėskite po šaukštą grietinės, berkite svogūnų laiškų ir patiekite.

Kepti grybai su kinišku padažu

Shutterstock nuotr./Kepti grybai
Shutterstock nuotr./Kepti grybai

Jums reikės: nedidelio kepalėlio tamsios arba šviesios itališkos duonos, šaukšto aliejaus, 3 šaukštų sviesto, apie 600 g įvairių mėgstamų miško grybų arba pievagrybių, 2 česnako skiltelių, po šaukštą kapotų petražolių lapelių ir svogūnų laiškų, 3 šaukštų saldžiarūgščio aštraus kiniško padažo, 4 šaukštų sauso baltojo vyno, šaukštelio rytietiško 5 prieskonių mišinio (anyžiai, pankolio sėklos, cinamonas, juodieji pipirai ir gvazdikėliai).

  • Duoną suraikykite, paskrudinkite orkaitėje, sausoje keptuvėje arba skrudintuvėje.
  • Karštas riekeles aptepkite sviestu ir pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Grybus nuvalę susmulkinkite ir išvirę perplaukite.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite.
  • Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite česnakus, sumeskite ir apkepkite grybus.
  • Berkite likusius prieskonius, kapotus svogūnų laiškus ir petražoles, sukrėskite kinišką padažą.
  • Gerai išmaišykite ir dar truputį pakepinę po šaukštą grybų dėkite ant skrudintos duonos riekelių.

Grybų tyrė

Aidos Chlebinskaitės nuotr./Grybų tyrė
Aidos Chlebinskaitės nuotr./Grybų tyrė

Jums reikės: apie kilogramą mėgstamų miško grybų arba pievagrybių, 2–3 šaukštų druskos, žiupsnelio citrinų rūgšties, šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį petražolių.

  • Nuvalytus nuskustais koteliais grybus nuplaukite, sumeskite į puodą su puse stiklinės vandens, suberkite druską, citrinų rūgštį, užvirinkite ir ant mažos liepsnos kaitinkite apie 30 min.
  • Po truputį supilkite dar pusę stiklinės vandens ir nepamirškite nugriebti putų.
  • Išvirusius grybus nuvarvinkite, perliekite verdančiu vandeniu ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir smulkiai kapotomis petražolėmis.
  • Gardu įmaišyti į sriubas, padažus, apkepus.
  • Kulinaro patarimas. Tyrę galite užšaldyti mažose plastikinėse ledukų formelėse – žiemą bus puikus pagardas.

Salotos su grybais ir bulvėmis

Jums reikės: 600 g mažų bulvių, 10 jaunų raudonviršių, 3 šaukštų sviesto, 4 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, 2 šaukštų maltų riešutų.

Užpilui: 6 marinuotų agurkėlių, 2 skiltelių česnako, ryšulėlio krapų, 3 šaukštų vynuogių kauliukų aliejaus, po šaukštelį medaus, grūdėtųjų garstyčių ir citrinos sulčių, šaukšto rožinių pipirų.

  • Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite su lupenomis (kad nebūtų labai minkštos, geriau garuose arba iškepkite orkaitėje), kruopščiai nulupkite ir išdalykite į kelis dubenis.
  • Raudonviršius nuvalykite, nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
  • Suberkite grybus ir kepkite vis pamaišydami apie 10–12 min., kol išgaruos vanduo, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir riešutais, išdalykite į lėkštes su bulvėmis.
  • Susmulkintus marinuotus agurkėlius ir kitus užpilo komponentus, išskyrus krapus, iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais rožiniais pipirais ir įmaišykite kapotų krapų.
  • Apie 15 min. pastovėjusiu užpilu apliekite salotas.
Receptas: Makaronų apkepas su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 300.00 g
Pievagrybiai: 400.00 g
Grietinė: 200.00 ml (riebi)
Parmezano sūris: 150.00 g
Mėsos sultinys: 150.00 ml
Česnakai: 6.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Krapai: 2.00 valg. š. (kapoti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį.

2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius – plonomis riekelėmis ir sumaišykite su makaronais.

3.Kepimo indą patepkite sviestu ir sukrėskite makaronų masę. Užpilkite paruoštu padažu.

4.Paviršių pabarstykite tarkuotu parmezanu, lazdynų riešutais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Pyragėliai su grybais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Grybai: 300.00 g (džiovinti, sūdyti ar virti)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorų padažas: 200.00 ml (mažas indelis pomidorų pastos)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite ir supjaustykite dailiais kvadratėliais. Grybus nuspauskite ir susmulkinkite (jei naudosite džiovintus, iš vakaro pamerkite).  Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol dailiai pagels.

2. Į svogūnų masę suberkite smulkintus grybus, šiek tiek pakepinkite. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.

3. Paruoštą grybų masę atvėsinkite, antraip tešlos lakšteliai išskys. Po šaukštą grybų masės krėskite ant pomidorų pasta apteptų tešlos kvadratėlių ir dailiai užlankstykite.

4. Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinių plakiniu ir 20 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

Receptas: Pupelių salotos su grybais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pupelės: 240.00 g (konservuotos)
Grybai: 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Krapai: 1.00 arbat. š. (kapoti)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 2.00 valg. š. (arba graikiški riešutai, saulėgrąžų branduoliai)
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Sukrėskite į dubenėlį.

2. Grybus nuvalykite, supjaustykite stambesniais gabaliukais ir apkepkite su sviesto bei aliejaus mišiniu.

3. Sudėkite svogūnus, nusunktas pupeles, kedrines pinijas, riešutus ar saulėgrąžas. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Dėkite į lėkštes ir pabarstykite žalumynais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

 

 

Receptas: Balandėliai su grybais ir kiaušiniais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Grybai: 300.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (kapoti, švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Apvirkite kopūsto lapus.
  2. Aliejuje pakepkite pjaustytų svogūnų ir pjaustytų grybų ir 15 minučių patroškinkite.
  3. Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, sudėkite grybus su svogūnais.
  4. Pasūdykite ir papipirinkite pagal skonį. Gautą įdarą dėkite ant kopūsto lapų, susukite balandėlius ir sudėkite į puodą.
  5. Užpilkite grietine ir kepkite orkaitėje.
  6. Šis patiekalas ypač naudingas diabetikams.  
Receptas: Bulvių kukulaičiai su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 50.00 g
Džiūvėsiai: 1.00 st. (malti arba miltai - kepimui)
Aliejus: 500.00 ml (kepimui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (grybų faršui)
Grybai: 500.00 g (grybų faršui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (grybų faršui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (grybų faršui)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, nusunkite ir, įdėję sviesto bei kiaušinio trynį, trinkite, kol gausis piurė (700 g bulvių maždaug 2 kiaušinių tryniai).
  2. Iš košės suformuokite mažus paplotėlius ir į jų vidų dėkite grybų faršo.
  3. Kukulaičiams suteikite obuolio arba kriaušės formą, pavoliokite juos miltuose ir džiūvėsėliuose.
  4. Kepkite gilioje keptuvėje aliejuje.
  5. Grybų faršas: pakepkite svogūnus, šiaudeliais supjaustykite grybus, viską patroškinkite, pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų.  
Receptas: Bulvių pica su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 - vidutinio dydžio - tešlai ir 1 didelis - įdarui)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (smulkinto - tešlai)
Avižiniai dribsniai: 50.00 g (tešlai)
Grietinėlė: 100.00 g (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pomidorai: 2.00 g (įdarui)
Grybai: 150.00 g (turimų grybų tinka ir konservuoti - įdarui)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto, fermentinio - įdarui)
Dešra: (saliamio - įdarui) 100.00 g
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Picos pagrindui bulves ir svogūnus sutarkuokite ir sumaišykite su kitais tešlai skirtais produktais.
  2. Kepimo skardą patepkite riebalais, supilkite tešlą ir kepkite apie 40 min. 190 laipsnių orkaitėje.
  3. Picos įdarui žiedais supjaustykite svogūną, pomidorus.
  4. Dešrą supjaustykite kubeliais.
  5. Įdarui skirtus produktus paskleiskite ant iškepusio picos pagrindo, pabarstykite prieskoniais, tarkuotu sūriu ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę.

Recepto autorė: Janina Misiūnienė

Receptas: Pikantiška užkandėlė su grybais
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Grybai: 300.00 g (150 - mažų baravykų ir 150 - pievagrybių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt. (saulėje)
Pipirnės: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kvadratėliais.
  2. Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite svieste.
  3. Rikotą iki vientisumo ištrinkite su spaustais česnakais bei grietine, pagal skonį pasūdykite.
  4. Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite juostelėmis.
  5. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir patrinkite tarp pirštų – suminkštės ir dings intensyvus kvapas.   
  6. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio tepkite rikotos, išdėliokite baravykus, saulėje džiovintus pomidorus, raudonuosius svogūnus ir kubeliais pjaustytą mėlynųjų pelėsių sūrį.
  7. Viską pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje.
  8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min.
  9. Tiekite apibarsčiusi šviežiomis pipirinėmis.
Receptas: Bandelės su grybais ir sūriu
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pievagrybiai: 500.00 g (maži)
Salierai: 200.00 g (gumbas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 50.00 g
Varškės sūris: 200.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. (smulkinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, baltieji)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, smulkinti)
Kaip gaminti
  1. Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste.
  2. Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite.
  3. Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius.
  4. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir čiobreliais.

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Receptas: „Knygutės“ su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos, vidutinio dydžio su lupenomis)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį įdarui ir tešlai)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Petražolės: 1.00 sauja (šakelių papuošimui)
Grybai: 1.00 st. (virtų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite.
  2. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui.
  3. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir išminkykite kol nelips prie rankų ir galima bus kočioti .
  4. Iš tešlos iškočiokite 2-3 mm storio lakštą, supjaustykite juostelėmis, iš jų - stačiamapiais gabalėliais.
  5. Ant pusės gabalėlio uždėkite šaukštelį grybų įdaro ir užlenkite kitą dalį, gaunasi „knygutė“.
  6. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
  7. Sudėjus į lėkštę, papuoškite grybų galvutėmis ir petražolių šakelėmis.

Receptą atsiuntė Audronė A., Čekiškė

Receptas: Grybais įdaryti baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Grybai: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (2 valg. š. - trintų)
Kaip gaminti
  1. Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite.
  2. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Gauta mase įdarykite baklažanus ir kepkite orkaitėje, kol jie suminkštės. Papuoškite žalumynais ir smulkinta paprika.
Receptas: Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėsa: 1.00 kg (maltos mėsos paukštienos, kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pievagrybiai: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite aliejumi.
  2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išminkykite.
  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite gabaliukais supjaustytus grybus ir papriką.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišydama kepinkite daržoves keletą minučių, atvėsinkite ir sudėkite į mėsą. Išmaišykite.
  5. Sukrėskite masę į kepimo formą, išlyginkite. Šaukite į orkaitę ir kepkite valandą.
  6. Atvėsinkite apie 20 minučių.

Kulinaro patarimas. Jei turite, pievagrybius pagardinkite džiovintais grybais, tik prieš dėdama į keptuvę keletą valandų juos pamirkykite šiltame vandenyje, nuspauskite ir supjaustykite gabaliukais.

Receptas: Kalakutienos vyniotinis su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (krūtinėlės)
Grybai: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Kalakuto krūtinėlę supjaustykite kuo didesniais plokščiais gabalais (maždaug 3–4 cm storio). Pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Grybus ir svogūną susmulkinkite.
  4. Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir maišydama kepkite, iki pagels.
  5. Suberkite grybus, išmaišykite ir dar kepkite apie 6–8 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite kapotas petražoles.
  6. Mėsos gabalus sudėkite vieną šalia kito, ant jų išilgai per vidurį sukrėskite įdarą.
  7. Kaip galite standžiau susukite vyniotinį, apriškite kepimo virve.
  8. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite 35–40 minučių.

3 kulinaro patarimai:

  1. Galite susukti kelis mažus vyniotinius. Dėkite juos į skardą vieną šalia kito ir kepkite 30–35 minutes.
  2. Grybų įdarą galite pakeisti į sūrio. Sumaišykite 100 g tepamojo varškės sūrio su sauja kapotų šviežių petražolių ir krapų bei susmulkintomis 2 česnako skiltelėmis.
  3. Įdarą galite sukrėsti ne eilute, o tolygiai paskleisti per visą mėsą ir susukti.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt