Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Patiekalai su žuvimi

Menkė garuose
Shutterstock nuotr. / Menkė garuose
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Pasninko laikotarpis dar tęsiasi, o jo metu rekomenduojama valgyti daugiau daržovių ir žuvies. Siūlome visą šūsnį žuvies patiekalų receptų – išsirinkite skaniausią ir palepinkite namiškius.

Makaronai su žuvimi

Jums reikės: 350 g spagečių, 500 g žuvies (menkių, jūros lydekų) filė, 5 šaukštų sojų padažo, pusės šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių, 4 šaukštų acto, 7 šaukštų aliejaus, šaukšto krakmolo, šaukštelio cukraus, skiltelės česnako, 300 g šparaginių pupelių, 50 g žemės riešutų, 50 ml citrinų sulčių ar sauso baltojo vyno, druskos.

  • Iš sojų padažo, acto, aitriųjų paprikų miltelių, krakmolo, cukraus ir 3 šaukštų aliejaus sumaišykite marinatą ir jame 10 min. palaikykite nedideliais gabaliukais supjaustytą žuvį.
  • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite šparagines pupeles.
  • Iš marinato ištrauktą žuvį iškepkite likusiame aliejuje. Išėmę ją iš keptuvės likusiuose riebaluose apkepinkite virtas pupelių ankštis. Suberkite riešutus, sukrėskite nukoštus makaronus, supilkite skystį, kuriame buvo marinuojama žuvis, vyną, sudėkite keptus žuvies gabaliukus, gerai išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite.

Žuvies kotletai

Mariaus Žičiaus nuotr./Žuvų maltinukai
Mariaus Žičiaus nuotr./Žuvų maltinukai

Jums reikės: 500 g baltos žuvies filė, 100 g batono, 100 ml pieno, svogūno, kiaušinio, druskos, maltų juodųjų pipirų, 2 šaukštų džiūvėsėlių, aliejaus kotletams kepti.

  • Riekelėmis supjaustytą batoną užpilkite karštu pienu ir palikite mirkti. Žuvį ir nuluptus svogūnus sumalkite mėsmale.
  • Į žuvies faršą sudėkite išmirkusį batoną, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išminkykite ir formuokite kotletus.
  • Kiekvieną kotletą pavoliokite džiūvėsėliuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite, kol gražiai apskrus (maždaug po 5 min. kiekvieną pusę).

Orkaitėje kepta žuvis

Jums reikės: 80 g sviesto, 80 g miltų, 450 ml pieno, šaukšto aliejaus, 2 morkų, poro, aitriųjų paprikų ankšties (30 g), šaukšto susmulkintų šviežių krapų, šaukšto susmulkintų petražolių lapelių, 8 šviežių bazilikų lapelių, šaukšto sauso baltojo vyno, 450 g baltos žuvies filė, 2 šaukštų citrinų sulčių, druskos, maltų baltųjų pipirų.

  • Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo ugnies.
  • Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir žalumynus. Retkarčiais pamaišydami kepkite 10–12 min.
  • Į keptuvę su troškintomis daržovėmis supilkite vyną, citrinų šultis, sukrėskite padažą, sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą žuvį, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Viską sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.

Žuvies pyragas

Shutterstock nuotr./Žuvies pyragas
Shutterstock nuotr./Žuvies pyragas

Jums reikės: 700 g nedidelių žuvelių be kaulų, 125 g ryžių, 3 kietai virtų kiaušinių, 4 svogūnų su laiškais (200 g), šaukšto susmulkintų petražolių lapelių, šaukštelio kario miltelių, 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, šaukšto pieno pyrago viršui patepti.

  • Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu ir išverskite į didelį dubenį. Dar šiltus sumaišykite su susmulkintais svogūnais, petražolėmis, kario milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį, skiltelėmis supjaustytus kiaušinius, jeigu reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atsargiai išmaišykite.
  • Tešlą padalykite į du lakštus. Vieną įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir sudėkite įdarą. Uždenkite kitu tešlos lakštu ir užspaudykite kraštus. Viršų dviejose vietose pradurkite, kad būtų pro kur išeiti garams. Pyragą patepkite pienu ir kepkite 170ºC karštumo orkaitėje apie 35 min.
Receptai
Receptas: Žuvis su rudaisiais ryžiais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 20.00 g (pastos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Vynas: 125.00 ml (balto sauso)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

2. Svogūnus, česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite. Tada viską pakepinkite svieste.

3. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų pastą, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais, suverskite ryžius, supilkite vyną, viską gerai išmaišykite, pakaitinkite, iki ryžiai sušils, ir nukelkite nuo ugnies.

4. Marinuotą žuvį iškepkite ant grotelių ir dėkite į lėkštes šalia ryžių.

5. Tiekite su mėgstamomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Aštri žuvis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (balta)
Šaldytos šparaginės pupelės: 300.00 g (šviežių)
Česnakai: 50.00 g (laiškinių ir marinatui 4 skiltelės)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui 1 valg. š. citrinos sulčių)
Imbieras: 1.00 vnt. (Marinatui; maždaug 3 cm dydžio gabalėlis šaknies)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (Marinatui; pusė ankšties)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; 3 rūšių pipirų mišinio pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; žiupsnelis)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; saujelė kapotų petražolių, krapų)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į tris gabalėlius ir sudėkite į plokščią lėkštę.

2. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus žalumynus, česnakus, pipirus ir įtrinkite mišiniu žuvų gabalėlius.

3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, susmulkinkite.

4. Imbierų šaknį sutarkuokite.

5. Aitriąją papriką ir imbierus sumaišykite su alyvuogių ir sezamų aliejais, supilkite citrinų sultis, marinatą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žiupsneliu cukraus.

6. Žuvį sudėkite į sandarų plokščią indą ir marinuokite per naktį.

7. Kepkite orkaitėje ant grotelių.

8. Tiekite su garuose troškintomis šparaginėmis pupelėmis ir laiškinių česnakų ryšulėliu.

Pagaminsite per 40 min.(neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko). 

Receptai
Receptas: Orkaitėje kepta žuvis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 80.00 g
Miltai: 80.00 g
Pienas: 450.00 ml
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 30.00 g (ankštis)
Krapai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso baltojo)
Žuvis: 450.00 g (baltos žuvies filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų baltųjų pipirų)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo ugnies.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir žalumynus. Retkarčiais pamaišydami kepkite 10–12 min.

3. Į keptuvę su troškintomis daržovėmis supilkite vyną, citrinų sultis, sukrėskite padažą, sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą žuvį, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Viską sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.

Receptai
Receptas: Žuvis su garstyčiomis
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (menkės ar jūros lydekos filė)
Grūdėtos garstyčios 2.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys ir nutarkuotos žievelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Vynuogių kauliukų aliejus 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį rytietiškų)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (kelios šakelės papuošimui)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite česnako skilteles, įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles, citrinų ir apelsinų sultis, gautu mišiniu tolygiai įtrinkite žuvį ir bent dviem valandoms palikite pasimarinuoti.

3. Marinuotus žuvų gabalėlius nuvarvinkite, suvyniokite į foliją, jos kraštelius užlankstykite ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.

4. Valgykite su mėgstamu padažu ir žaliomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Receptai
Receptas: Žuvis su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (pangasijų arba menkių filė)
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (jauna)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite porcijos dydžio gabalais, sudėkite į dubenį, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Nuplautas morkas nuskuskite ir supjaustykite arba sutarkuokite stambiais šiaudeliais. Cukiniją irgi supjaustykite šiaudeliais, tada daržoves sumaišykite.

3. Imkite tiek kepimo popieriaus lakštų, kiek turite žuvų gabalų. Ant kiekvieno ties viduriu dėkite po žiupsnį tarkuotų morkų, tiek pat cukinijų, ant viršaus užberkite sezamų sėklų ir druskos.

4. Ant daržovių dėkite po maltais pipirais pagardintą ir saikingai pasūdytą žuvies gabalą. Iš kepimo popieriaus suformuokite rulonėlį, galus suriškite. Dėkite į skardą ir apie 20 minučių kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje.

5. Tiekite su šviežiomis daržovėmis ir biriai virtais ryžiais.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt