Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pavasario salotos

Salotos
„Fotolia“ nuotr. / Pavasario salotos su migdolų grietine
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Antrąją Velykų dieną pamirškime kaloringus patiekalus ir leiskime organizmui atsigauti. Pasiruoškime skanių, nekaloringų ir apsunkusiam organizmui taip reikalingų gaivių salotų.

Salotos su greipfrutais

Jums reikės: 2 greipfrutų, 100 g sultenių, 2 avokadų, 6 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 1 šaukštelio sojų padažo.

  • Sultenes gerai nuplaukite ir paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų.
  • Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus, o tada supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Greipfrutus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  • Viską sudėkite į dubenį ir užpilkite padažu, suplaktu iš aliejaus, sojų padažo ir citrinų sulčių.

Kopūstų salotos su granatais

Shutterstock nuotr./Kopūstų salotos su granatais
Shutterstock nuotr./Kopūstų salotos su granatais

Jums reikės: pusės nedidelio kopūsto, 2 morkų, 1/2 granato sėklų, kelių svogūnų laiškų šakelių, 5 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų obuolių acto, šaukštelio medaus, žiupsnelio druskos.

  • Padažui: 2 šaukštuose vandens išmaišykite medų ir druską, įmaišykite actą ir aliejų.
  • Kopūstą smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, sumaišykite su kopūstais.
  • Granatą išlukštenkite ir suberkite ant salotų. Svogūnų laiškus supjaustykite ir užberkite ant viršaus.
  • Salotas prieš patiekdami pagardinkite padažu.

Gaivios salotos

Jums reikės: ryšulėlio ridikėlių, 10 putpelių kiaušinių, 1 ilgavaisio agurko, kelių laiškinių svogūnų, 3 šaukštų majonezo, 2 šaukštų natūralaus jogurto, žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.

  • Ridikėlius supjaustykite griežinėliais, agurką panašaus dydžio gabalėliais. Kiaušinius padalykite pusiau.
  • Laiškinius svogūnus sukapokite.
  • Majonezą sumaišykite su jogurtu, paskaninkite pipirais ir pasūdykite. Padažą supilkite ant salotų ir viską gerai išmaišykite.

Rytietiškos salotos

Vida Press nuotr./Rytietiškos salotos
Vida Press nuotr./Rytietiškos salotos

Jums reikės: 5 pomidorų, 1 raudonojo svogūno, ryšulėlio kalendrų, 1 saujos įvairių žalumynų (krapų, petražolių), 1 česnako skiltelės, 2 šaukštų sėmenų aliejaus, 1 šaukštoVusterio padažo, druskos ir maltų pipirų pagal skonį.

  • Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai sukapokite
  • Kalendras nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Krapus ir petražoles sukapokite.
  • Visus ingredientus sumaišykite. Paruoškite padažą: Sėmenų aliejų suplakite su Vusterio padažu, įberkite druskos ir pipirų. Padažu gardinkite salotas.
  • Jei norite, kad būtų sočiau, salotas galite pagardinti fetos sūriu ir patiekti su prancūzišku batonu.
Receptas: Lapinių kopūstų ir morkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lapiniai kopūsta (kale): 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (tarkuotos arba pjaustytos griežinėliais)
Pupelės: 1.00 puodelis (1/2 virtų)
Graikiniai riešutai: 1.00 puodelis (1/2)
Mėlynės: 1.00 puodelis (1/2)
Granatas: 1.00 puodelis (1/4)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. („Dižono“ - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (granatų - padažui)
Actas: 1.00 valg. š. (obuolių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Receptas: Gaivinančios arbūzų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg (pjaustytas kubeliais minkštimas)
Mėtos: 1.00 puodelis (1/2 lapelių)
Ridikėliai: 1.00 puodelis
Žalioji citrina: 2.00 valg. š. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Agurkai: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Gražgarstės: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
  2. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Receptas: Brokolių salotos su sezamais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 2.00 vnt.
Kynvos (bolivinės balandos): 1.00 valg. š.
Peletrūnas: 1.00 valg. š.
Laiškiniai svogūnai: 1.00 valg. š.
Džiovintos vyšnios: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (trintas - padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (1/4 - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (trinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Brokolius apvirkite 2-6 minutes ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Susmulkinkite.
  2. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite padažu.

 

 

Receptas: Salotos su ropėmis ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (1-2)
Morkos: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 15.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį arba majonezas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite obuolius, morką, ropę supjaustykite šiaudeliais.
  2. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais bei majonezu ar grietine. Papuoškite žalumynais.
Receptas: Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (½ - raudona, saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (tinka ir mandarinai)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Avinžirniai: 1.00 st. (½)
Medus: 1.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (2 - 3 - apelsinų)
Aliejus: 1.00 valg. š. (augalinis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (½)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Apelsinus arba mandarinus, papriką supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite arba taip pat supjaustykite kubeliais, susmulkinkite petražoles, sudėkite virtus arba konservuotus avinžirnius.
  2. Aitriąją papriką susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis, medumi, augaliniu aliejumi, prieskoniais ir gautu padažu apliekite salotas.
Receptas: Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 100.00 g (skiltelėmis)
Avietės: 30.00 g
Sultenės: 30.00 g
Kietasis sūris: 14.00 g (Parmigiano Reggiano sūris (drožlėmis))
Garstyčios: 2.00 g (daigai)
Kaip gaminti
  1. Agurkus supjaustykite skiltelėmis ir kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min. 

  2. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  3. Rekomenduojame saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Receptas: Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 70.00 g (kubeliais)
Mangas: 40.00 g (kubeliais)
Burokėliai: 30.00 g (lapai)
Graikiniai riešutai: 16.00 g
Kalendros: 10.00 g
Aitrioji paprika: 4.00 g (griežinėliais)
Aguonos: 2.00 g (arba ½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.

Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Iškylos salotos

Iškylos salotos

Skaitysiu vėliau
Verdame virtinius

Verdame virtinius

Skaitysiu vėliau
Braškės jau prisirpo!

Braškės jau prisirpo!

Skaitysiu vėliau
Vakarienei – sriubos

Vakarienei – sriubos

Skaitysiu vėliau
Tiesiai iš keptuvės

Tiesiai iš keptuvės

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt