Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Per barzdą varvėjo...

Kiaulienos kepsnys
Vida Press nuotr. / Kiaulienos kepsnys
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Šventėms ruošiame gausybę patiekalų, o paskui dejuojame – kiek visko liko. Ar ne geriau paruošti vieną karštą patiekalą, kurio užteks ne tik švęsti susirinkusiems artimiesiems, bet ir netikėtai atklydusiam svečiui?..

Kiaulienos kepsnys

Jums reikės: 1,5 kg kiaulės kumpio, 4 skiltelių česnako, po 2 šaukštus medaus ir balzaminio acto, kelių rozmarinų šakelių, maltų juodųjų pipirų ir druskos.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  • Česnakus sutrinkite, sumaišykite su medumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais. Gautu mišiniu gerai ištrinkite mėsą ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.
  • Išsimarinavusią mėsą įdėkite į skardą, supilkite marinatą, mėsą apdėliokite rozmarinų šakelėmis ir uždengę folija kepkite apie 1,5 val. tada foliją nuimkite. Mėsą, jei reikia, apverskite ir kepkite dar apie 0,5 val.

Lašiša su citrinų sultimis

Shutterstock nuotr./Lašišų kepsneliai
Shutterstock nuotr./Lašišų kepsneliai

Jums reikės: 1,5 kg šviežios lašišos filė, 2 citrinų ir 2 apelsinų sulčių, gabalėlio imbiero šaknies, 1 šaukštelio cinamono, druskos pagal skonį.

Padažui: 3 šaukštų sojos padažo, 1 šaukštelio „Wasabi“ krienų (rasite parduotuvėje prie rytietiškų maisto produktų), 1 šaukšto medaus.

  • Lašišą nuplaukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio nudžiūti.
  • Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite, smulkiai sutarkuokite imbierą ir įmaišykite į sultis, suberkite cinamoną.
  • Žuvį ištrinkite druska, dėkite į kepimo indą, apipilkite sulčių mišiniu, uždenkite folija ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio).
  • Padažui medų ištirpdykite maišydami su sojos padažu, tada įmaišykite „Wasabi“.
  • Žuvį patiekite pagardinę padažu, su ryžiais, šviežiomis ar karštomis daržovėmis.

Vyne kepta višta su apelsinais

Vida Press nuotr./Apelsinų sultyse kepta višta
Vida Press nuotr./Apelsinų sultyse kepta višta

Jums reikės: 1 didesnės vištos (iki 3 kg), 2 apelsinų, 2 šaukštų kario prieskonių, saujelės rozmarinų, druskos ir maltų juodųjų ir kvapniųjų pipirų.

  • Apelsinų sultis išspauskite. Visus prieskonius sumaišykite su druska, supilkite sultis ir sumaišykite.
  • Vištą nuplaukite, įdėkite į skardą, kurioje kepsite, apipilkite prieskonių mišiniu, gerai įtrinkite ir uždengę maistine plėvele kelias valandas arba per naktį palaikykite šaldytuve.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Vištą tokioje temperatūroje kepkite apie 20 minučių, tada temperatūrą sumažinkite ir vis palaistydami išsiskyrusiomis sultimis, kad višta nedžiūtų, dar kepkite apie 1 val.
  • Jei baiminatės, kad višta gali apdžiūti, paruoštą kiškite į kepimo maišą, supilkite marinatą ir maišą užrišę kepkite apie 1,5 val. 180 laipsnių temperatūroje.

„Zuikis“ su kiaušiniais

Mariaus Žičiaus nuotr./Netikras zuikis su kiaušiniais
Mariaus Žičiaus nuotr./Netikras zuikis su kiaušiniais

Jums reikės: po 400 g kiaulienos ir jautienos faršo, 4 kiaušinių, 4 kietai virtų kiaušinių, 100 g kumpio, ½ stiklinės džiūvėsėlių, 1,5 stiklinės pieno, žiupsnelio tarkuotų muskatų riešutų, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, petražolių lapelių.

  • Faršą suminkykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, muskatų, pipirų.
  • Džiūvėsėlius užpilkite pienu. Gerai išmaišykite, sukrėskite į mėsos masę ir gerai viską išminkykite. Plonomis riekelėmis supjaustykite kumpį.
  • Į skardą, kurioje kepsite „zuikį“, pridėkite kumpio griežinėlių, ant viršaus sukrėskite dalį mėsos, išdėliokite virtus ir nuluptus kiaušinius. Likusia mėsos mase juos uždenkite.
  • „Zuikį“ kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Patiekalą patiekite puoštą petražolėmis, valgykite su mėgstamomis daržovėmis.

Aviena su saulėje džiovintais pomidorais

Vida Press nuotr./Aviena su saulėje džiovintais pomidorais
Vida Press nuotr./Aviena su saulėje džiovintais pomidorais

Jums reikės: 1,5 kg avienos kumpio, 150 g saulėje džiovintų pomidorų, po 50 g džiovintų abrikosų ir slyvų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštelių garstyčių padažo, trintų rozmarinų, čiobrelių, šalavijų, maltų juodųjų pipirų, 2 skiltelių česnako, ½ šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

  • Garstyčių padažą sumaišykite su aliejumi, trintais prieskoniais, citrinų žievele, druska ir pipirais. Mišiniu gerai įtrinkite avieną.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Mėsą kepkite apie 2 val. priklausomai nuo gabalo dydžio.
  • Slyvas, džiovintus pomidorus ir abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 min. Tada vandenį nupilkite ir prieš 20 minučių iki mėsos kepimo pabaigos, visa sudėkite prie mėsos.
  • Iškepusią avieną patiekite su saldžiarūgščiu padažu.
Receptas: Aromatingas kiaulienos kepsnys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (nugarinės su kaulu)
Pomidorų padažas: 50.00 ml (Marinatui ir 100 ml glajui aitraus)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Glajui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui; vyno acto)
Aliejus: 100.00 ml (Marinatui ir 2 valg. š. glajui)
Kmynai: 2.00 arbat. š. (Glajui)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (Glajui)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Glajui; žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Plastikiniame maišelyje sumaišykite marinato produktus, sudėkite mėsą ir 2 val. palaikykite šaldytuve.

2. Sumaišykite glajaus produktus. Kepkite mėsą ant grotelių, kelis kartus patepkite glajumi, baigdama kepti pabarstykite druska.

3. Tiekite su pomidorų padažu ir ant grotelių keptais baklažanais arba cukinijomis.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptas: Lašišų kepsnys su baravykais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašišų kepsneliai 2.00 vnt.
Viskis 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas nutarkuotų žievelių ir pusės citrinos sultys marinatui)
Grybai: 100.00 g (šaldytų baravykų)
Porai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 50.00 ml (neriebios)
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies marinatui)
Austrių padažas (marinatui) 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite marinatą: sutarkuokite imbierą, sumaišykite su austrių padažu, garstyčiomis, aliejumi, pagardinkite cukrumi ir citrinų sultimis.

2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, pamerkite į marinatą ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.

3. Marinuotą lašišą nuvarvinkite, dėkite ant folijos, kepsnelius apšlakstykite viskiu, apibarstykite citrinų žievelėmis, foliją kruopščiai užsukite ir kepkite ant grotelių apie 6 minutes, tada foliją praskleiskite ir dar porą minučių pakepkite, kad žuvies paviršius šiek tiek apkeptų. Įsidėmėkite: lašišos jokiu būdu negalima perkepti. Gaminant garuose ji bus gatava po 10 minučių, o karštoje orkaitėje iškeps per 7 minutes.

4. Tiekite su svieste troškintais ir grietinėle pagardintais porais ir baravykais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptas: Kiaulienos kepsnys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Garstyčios: 2.00 valg. š. (grūdelių)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Mairūnas: 1.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Kiauliena: 1.00 kg (nugarinės)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Svogūnai: 150.00 g
Morkos: 50.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Alus: 200.00 ml (šviesaus)
Sultinys 300.00 ml
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Garstyčias sumaišykite su kmynais, pipirais ir mairūnais.

2. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, druska. Morkas, svogūnus, česnakus stambiai supjaustykite.

3. Troškintuve įkaitinkite aliejų, sumeskite smulkintus svogūnus, morkas ir vis pamaišydama kepkite kelias minutes, pabaigoje suberkite česnaką ir dar minutę pakepinkite.

4. Mėsą uždėkite ant daržovių ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros. Kepkite apie valandą vis pašlakstydama alumi ir sultiniu. Paskui temperatūrą padidinkite iki 200°C ir kepkite dar pusvalandį. Išimtą uždenkite folija ir palaikykite 10 minučių. Kepant išsiskyrusiais sultis supilkite į puodelį ir ant viryklės trumpai pavirkite.

5. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, įmaišykite į padažą ir šiek tiek pavirkite. Padažą perkoškite per sietelį, paskaninkite druska ir pipirais. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir tiekite su daržovėmis bei padažu.

Receptas: Kuprės filė kepsnys su bulvių kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (kuprės filė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (arba kitas kietas sūris)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (35 proc. riebumo)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pašalinkite žuvies odą, išimkite kaulus ir supjaustykite kuo didesniais stačiakampiais gabalais. Apibarstykite filė gabaliukus druska ir maltais baltaisiais pipirais. Žuvį porą minučių apkepkite keptuvėje.

2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuimame jų odelę (prieš nuplikant pomidorą vandeniu, pomidoro odelę įpjaukite kryželiu, tada bus lengviau nulupti ją). Nulupus odelę, padalykite pomidorus į keturias dalis ir išimkite sėklas. Tada juos supjaustykite mažais kubeliais. Į gautą masę dėkite smulkintų bazilikų lapų, supjaustytą česnaką, suberkite tarkuotą sūrį.

3. Maždaug po 1 valg. š. pomidorų masės dėkite ant apkeptos kuprės filė ir apie 5–6 min. kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje.

4. Pasiruoškite garnyrą. Bulves virkite sultinyje, kol išgaruos vanduo. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Bulvėms išvirus, į tą patį puodą supilkite grietinėlę, sudėkite pakepintus svogūnus. Kai masė užvirs, puodą nukelkite nuo viryklės. Bulves grūskite iki kremo konsistencijos.

Receptas: Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (2-3)
Morkos: 3.00 vnt. (2-3)
Majonezas: 3.00 valg. š. (neriebus)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm dydžio gabaliukais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių.

2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepkite.

3.Morkas stambiai sutarkuokite ir apkepkite.

4.Į kepimo formą įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius. Ant mėsos dėkite sluoksnį apkeptų svogūnų, paskui – morkų. Ant viršaus užpilkite majonezo ir apie 20 min. viską kepkite orkaitėje.

Receptas: Vištienos kepsnys su džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 800.00 g (vištienos filė)
Razinos: 1.00 sauja
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Lazdynų riešutai: 1.00 st. (saujelė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (0,3)
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir grietinėle. Česnaką susmulkinkite ir su vištienos prieskoniais, pipirais ir druska sudėkite į paruoštą faršą, gerai išmaišykite. Razinas ir džiovintus abrikosus išmirkykite šaltame vandenyje. Džiovintus abrikosus, riešutus susmulkinkite ir su razinomis sudėkite į faršą, išmaišykite.

2. Masę sukrėskite į aliejumi apšlakstytą kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Kepsnys skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptas: Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (su odele)
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA grūstų)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio)
Apelsinai: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (1–2 SANTA MARIA ANCHO STYLE)
Kaip gaminti
  1. Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių.
  2. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
  3. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
  4. Kitą dieną padėkite kiaulieną ant folija išklotos kepimo skardos ir, uždengę mėsą folija, apie 30 min. kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  5. Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C, kepkite dar apie 1,5 valandos. Jei kepimo skarda išdžiūva, įpilkite šiek tiek vandens.
  6. Jei norite kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 min. paskrudinkite, kol kepsnys paruduos. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  7. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų čatniu. Skanaus!
  8. Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE!
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt